Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, dsbh napisał:

Referendum jest wiążące jeżeli zagłosuje więcej niż połowa uprawnionych do głosowania.

W sumie to czego się boicie ? Wystarczy zakreślić tak lub nie i to wszystko.

Dlatego ważne jest, by nie zagłosowało więcej niż połowa. 

Tak, nie,  mnie na przykład nie satysfakcjonuje. Uparcie się na jedną jedyną opcję, byłoby szkodliwe dla Polski w przyszłości. 

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

O wieku emerytalnym już tu pisałem. Jeśli chodzi o płot to i tak przechodzą przez niego ludzie ale może kiedyś przyjdą takie czasy, ze nie będzie potrzebny i tym, że ktoś chce go jutro rozebrać to się tylko ludzi straszy.

Straszy czy nie po co  tak pleść? Może I jakiś procent przechodzi ale i ułatwia pracę pogranicznikom. Jak ktoś nie ma pojęcia co tam się dzieje proponuję pojechać zapytać, jak to wygląda szczególnie nocą. 

Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Straszy czy nie po co  tak pleść? Może I jakiś procent przechodzi ale i ułatwia pracę pogranicznikom. Jak ktoś nie ma pojęcia co tam się dzieje proponuję pojechać zapytać, jak to wygląda szczególnie nocą. 

ruch odbywa się płynnie i prawie bez zatorów. 

jak pięknie straszenie jednego dnia się zakończyło, jak wódz obiecał płotek. 

jest płotek i jest cisza, a nie straszenie o kakaowych ludziach chodzących przez całą Polskę 

Opublikowano (edytowane)

Jeśli Iran wejdzie do akcji i Libański hezzbolah to USA zareagują i na bliskim wschodzie robi się taka 3 wojna światowa  i wtedy wojna w Ukrainie będzie dla nich mniej ważna i ruscy zrobią co chca

Edytowane przez MariuszDe
  • Like 3
Opublikowano

paradoksalnie na istnieniu izraela najbardziej korzystaja arabskie panstwa -te ktore maja rope i gaz.. gdyby nie izrael to ile by kosztowala ropa naftowa ?? polowe tego ??

nawet glowice jadrowe by nie zapobiegly zniszczeniu izraela przez muzulmanow.. 

dziesiatki panstw z setkami milionow mieszkancow i bilonami dolarow , nie daja sobie rady z malym panstewkiem ze starszym bratem tysiace kilometrow dalej..

a co bedzie gdy mieszkancy afryki polnocnej postanowia wrocic do ojczyzny swoich przodkow sprzed niecalych 2 tysiecy lat -wtedy nawet mur na granicy nie pomoze  😂

kto ma swiadomosc ze muzulmanie z afryki polnocnej przybyli tam z terenow polski , ukrainy,bialorusi ??

Opublikowano

świat trwa od tysięcy lat i dalej banda starych dziadków wysyła swoich rodaków na śmierć w imię ich fantazji. 

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Tym razem 50 lat będą poprawiać .

Mam nadzieje że rus poleci na bliski wchód dopilnować swych biznesów .

Przecież dla ruska wojna na bliskim wschodzie to biznes, ropa w górę, gaz w górę, broń na Ukrainę stop, co lepszego może się Putinowi wydarzyć ?

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał:

nie będę pisał czy dobrze, czy źle, ale niemcy już przebierają nogami, aby robić interesy z ruskimi

A to Niemcy to będą robić interesy z wszystkimi jasna sprawa jak wygrają ruscy to z nimi a jak Ukraińcy to z nimi tacy są Niemcy tak u nich wyglądają prawa człowieka i wogóle biznes to biznes ja od dawna wiedziałem że my damy UA wszystko a Niemcy 5tys hełmów i ewentualnie z dobroci serca jeszcze z 20tys worków na zwłoki ale jak będzie koniec wojny to ich firmy będą odbudowywać UA a nasze będą w dużej d....

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał:

nie będę pisał czy dobrze, czy źle, ale niemcy już przebierają nogami, aby robić interesy z ruskimi

Dokładnie, do odbudowy terenów Ukraińskich już spotkania mieli. A kto tam będzie rządził po wojnie to biznesmenów raczej mało co obchodzi.

Opublikowano
31 minut temu, jacus napisał:

taka byla kolejka ??

w jaki sposob wiazace ?? to jakies ustawy uchwala na jego podstawie ?  o jakiej tresci ??

Referendum w sprawie wejścia do UE było wiążące ? Po co było przeprowadzone ?

26 minut temu, Leszy napisał:

Dlatego ważne jest, by nie zagłosowało więcej niż połowa. 

Tak, nie,  mnie na przykład nie satysfakcjonuje. Uparcie się na jedną jedyną opcję, byłoby szkodliwe dla Polski w przyszłości. 

Odpowiem Ci po ciszy wyborczej.

25 minut temu, galan99 napisał:

jeden kraj postawił sprawę jasno IRAN .

Mam nadzieje że słowa dotrzymają zrobią to co zamierzają jeśli przepuszczą atak .

I wybuchnie kolejna wojna.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v