Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
hubertuss napisał:

No i proszę Zalensky nawet nie chciał spotkać się z dudusiem. A tak mu Andrzej w tyłek lazł. 

Takie tam, szturchanki. Zaraz będą znów najlepsze psiapsiuły.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Onet najpierw był szkalowany więc nikt go nie traktował poważnie a obecnie wszyscy zauważają jego ciekawostki. Czytać trzeba wszystko - nawet w innych językach

ja pisać nie nadążam, w jednym - polskim
gdzie tam kto by miał czas jeszcze coś czytać ;)
zauważ nawet tutaj - każdy "nadaje" swoje wyuczone na pamięć czy to w szczujni czy takich onetach i większość nawet nie zwraca uwagi co piszą inni nawet jak wywołasz cytatem. Oczywiście nie wszyscy no ale nikt ani nie chce ani nie jest w stanie ani powinien czytać wszystkiego z najpierwszego z pierwszych powodów - nie da się, za dużo tego i konieczna jest selekcja. Właśnie sztuką jest czytać istotne i "powiedz mi co czytasz, powiem Ci kim jesteś"

Oczywiście i ja czytuję i słucham czasem różnych typów szczujnie bo jakoś je musowo rozpoznać i co jakiś czas sprawdzać czy trwają nadal przy swoim
Akurat Onet ma mniejszą dozę "szczujności" od ... "wiadomo kogo" ( :D ) ale też ma

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
witejus napisał:

5 minut temu, jacus napisał:

ciebie i wielu innnych -slusznie,smierdzicie onucami z daleka..

Ty musisz ,,łaske" zrobić Żydeńskiemu, koniecznie!!!

Erdoganu zrobiło się za ciepło i chce do Unii. Takie były przebłyski odkąd można tam na dowód smyrnąć. To teraz pada pytanie - brać czy nie brać? Kogo? Ja bym kombinował z obydwoma...

dysydent napisał:

1 ja pisać nie nadążam, w jednym - polskim gdzie tam kto by miał czas jeszcze coś czytać  zauważ nawet tutaj - każdy "nadaje" swoje wyuczone na pamięć czy to w szczujni czy takich onetach i większość nawet nie zwraca uwagi co piszą inni nawet jak wywołasz cytatem. Oczywiście nie wszyscy no ale nikt ani nie chce ani nie jest w stanie ani powinien czytać wszystkiego z najpierwszego z pierwszych powodów - nie da się, za dużo tego i konieczna jest selekcja. Właśnie sztuką jest czytać istotne i "powiedz mi co czytasz, powiem Ci kim jesteś" Oczywiście i ja czytuję i słucham czasem różnych typów szczujnie bo jakoś je musowo rozpoznać i co jakiś czas sprawdzać czy trwają nadal przy swoim Akurat Onet ma mniejszą dozę "szczujności" od ... "wiadomo kogo" (  ) ale też ma

Jest pewna konkurencja albowiem w zależności od odchyłów od jedynie słusznej linii raz to Onet a raz Interia jest niemiecka...

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, DTaras napisał:

Erdoganu

się robi coraz bliżej unii dyktatur azjatyckich niż unii europejskiej

to natura takiego samego watażki jak putin łukaszenka, plemię kimów ....
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/krytyczne-slowa-erdogana-o-zachodzie-ufam-im-tak-samo-jak-rosji/36geb8c

Turcję o UE można rozważać jak sobie zdoła ten erdoganowski łeb odciąć
Kto wie czy Zelenskiego takie erdogany nie zaczynają fascynować

coraz bardziej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Erdogan jest już stary a obcięcie łba to zmiana niezmiennej od wieków mentalności. Zełeński nie będzie wiecznie prezydentem bo albo zostanie przez ruskiego pomiota zwalony albo odejdzie do pocztu zgodnie z prawem. Ludzie skupiają się zaś wokół mórz gdzie takie Morze Śródziemne jest równie interesujące ale to są bzdety w chwili gdy ruski jest osaczony Chinami, Indiami, Europą a nawet Stanami i chce rozpizgać klatkę.

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Jak młode dają w szyję .

14-latka słaniała się na nogach przed szkołą. Twierdziła, że nic nie pamięta

Policjanci z Iławy i Działdowa (woj. warmińsko-mazurskie) interweniowali w sprawie dwojga pijanych nastolatków. W Iławie kompletnie pijana 14-latka słaniała się na nogach przed szkołą. Twierdziła, że nie wie skąd miała alkohol i z kim piła. Z kolei w Działdowie pijany 16-latek siedział na torach.

https://www.onet.pl/informacje/onetolsztyn/14-latka-slaniala-sie-na-nogach-przed-szkola-twierdzila-ze-nic-nie-pamieta/eykjzgg,79cfc278

Przykład  biorą  ze  starszych  ,  będzie  tylko  gorzej .

W  tym  wszystkim  najgorsze  jest  to  że najwięcej  na  tym   skorzysta    ruski   buc    który  jest  za  to  wszystko  odpowiedzialny .

Opublikowano (edytowane)

ruski sam sobie udowodnił że nie jest taki gieroj jak jeszcze przed wojną z Ukrainą myślał, ani nie ma sprawstwa technologiczno naukowego na planecie ani zasobów ludzkich a terytorium i jego zasoby to za mało aby

32 minuty temu, DTaras napisał:

rozpizgać klatkę

i - zdaje się - kwestią czasu gdy wyciągnie wnioski że owa klata dobrze jeśli mu się na jego własny łeb nie zawali bo będzie coraz to mocniej napierana z zewnątrz.

Nigdy wcześniej w Historii rosja nie była tak atrakcyjną zdobyczą jaką się stała w dobie coraz głębszych deficytów surowcowych i nigdy wcześniej nie miała tak potężnych wrogów tak żywotnie zainteresowanych zasobami tego molocha terytorialnego i jeśli nie zdoła zagospodarować swoich zasobów sama, a nie zdoła bo nie dość że już ma problemy populacyjne to jeszcze na polach Ukrainy giną jej ostatnie rezerwy jakie jeszcze miała, no sporo z rosji uciekło i jeszcze ucieknie przed kolejnymi falami mobilizacyjnymi a całej reszcie planety o to właśnie chodzi. Z wojny z Ukrainą rosja ma wyjść najsłabsza jak się da ale nie dla Ukrainy (who's care Ukraine)
Napoleonowi się nie udało, hitlerowi z hiro hito się nie udało; do trzech razy sztuka
Nie ważne czy zachód czy ktoś z tego BRICS zdominuje rosję ale cyrylica ma wątpliwą przyszłość w skali kolejnych wieków bo populacyjnie wymiera a że jeszcze sama wojny zaczyna to tym szybciej. Szkoda tylko że bardziej prawdopodobne tam "hieroglify" azjatyckie niż nasza łacina ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

Napoleonowi się nie udało, hitlerowi z hiro hito się nie udało; do trzech razy sztuka

Nikt nie chce aby  tym razem się udało. Nawet samym Rosjanom. Ta decyzja zapadła zaraz na początku wojny na Ukrainie,

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Nikt nie chce aby  tym razem się udało. Nawet samym Rosjanom

tylko rosjanom, oni mają nadzieję że sami zagospodarują tylko jakoś coraz gorzej im idzie skoro z odwiecznym ich wrogiem - Chinami muszą konszachtować

(choć ja na nich kacapy mówię ale się nie upieram i niech Ci będzie)

Opublikowano

Zełeński... na wojnie nie jest letko bo wszystko chce Cię zabić, po 5 miesiącach zaczyna człowiek przywykać gdzie jak wracasz do domu to śmiejesz się z ptoblemów sąsiada że mu pies na trawę nastrał. Potem dochodzisz do granicy, po przekroczeniu której po prostu musisz ruszyć do walki i palić, gwałcić, niszczyć, mścić się. Może się mylę ale tu widzę Zełeńskiego i jego postrzeganie świata a nie w fascynacji Erdoganem.

Natomiast gdy z jednej strony wicek minister mówi o odbudowie przemysłu przetwórczego a z drugiej wiem, że Nordis jest już ukraiński to z czym mamy do czynienia? @mirro ile jeszcze uciągniesz? Toć w Ukrainie forsy że ruskich by mogli kupić...

Opublikowano (edytowane)

czas pokaże

na razie to sam Zelensky broni interesów oligarchów choćby z tym zbożem a przecież to oligarchia umiejscowiła Ukrainę w tym miejscu i sytuacji gdzie jest teraz.
Bardzo łatwo uwierzyć w swe "ojcostwo narodu" zwłaszcza w warunkach wojny o egzystencjalne przeżycie tego narodu a tu już tylko krok do dyktatury.

owo mistrzostwo propagandowe Ukrainy na razie wojenne czy nie zostanie rozszerzone na wszystko?

to dłuższy temat i tak od razu się nie podejmuję i tylko jeszcze raz powtórzę - czas pokaże na ile Zelensky zdoła obronić się przed pokusami autorytaryzmu

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Jak wybory wygra KO .

To premierem zostanie 1 tych 2 panów .

Ankietowani nie wskazali jednak jednego faworyta. Zarówno Donald Tusk, jak i Rafał Trzaskowski zdobyli taki sam wynik — 22,7 proc

Jak zostanie Premierem Trzaskowski -- jak on to powiadał w Polsce nie potrzebne  bo jest w Berlinie .

Nic w Polsce nie potrzebne bo jest w Niemczech brawo niech żyje Premier Rafał Trzaskowski   i  Donald Tusk .

Też można dodać że rolnictwo w Polsce też nie potrzebne bo jest w NIEMCZECH I NA UKRAINIE .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
dysydent napisał:

czas pokaże

na razie to sam Zelensky broni interesów oligarchów choćby z tym zbożem a przecież to oligarchia umiejscowiła Ukrainę w tym miejscu i sytuacji gdzie jest teraz.
Bardzo łatwo uwierzyć w swe "ojcostwo narodu" zwłaszcza w warunkach wojny o egzystencjalne przeżycie tego narodu a tu już tylko krok do dyktatury.

owo mistrzostwo propagandowe Ukrainy na razie wojenne czy nie zostanie rozszerzone na wszystko?

to dłuższy temat i tak od razu się nie podejmuję i tylko jeszcze raz powtórzę - czas pokaże na ile Zelensky zdoła obronić się przed pokusami autorytaryzmu

Na razie pokazuje tyle że mi smsem zakomunikowała Enea iż dostałem od ministra jakieś 125 zł dopłaty... Nawet niema komu napisać: "mam to w dupie, jak nie potraficie pracować to weźcie się do jakiejś nauki".

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

No i proszę Zalensky nawet nie chciał spotkać się z dudusiem. A tak mu Andrzej w tyłek lazł. 

pierwsza ofiara niemieckich mediów się już znalazła 

• Haha 1
Opublikowano
Roman176 napisał:

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-premier-ostrzega-ukraine-bedziemy-dokladac-zakazy,nId,7037074

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Jest pewna konkurencja albowiem w zależności od odchyłów od jedynie słusznej linii raz to Onet a raz Interia jest niemiecka...

już interia jest polska wykupił ją Polsat ... i wyłączył komentarze bo tam królowała farma trolli od Brejzy  

Ta... Jak kupił Polsat to jest polska dbająca o naród. Skoro taka ona polska to pewnie zarobi na amerykański czołg, co?

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Roman176 napisał:

no qwa bardzo "mądre'

ja myślałem że ten Morawiecki pragmatyk a okazuje się być furiatem

Panie Premierze; nam - polskim rolnikom jeden zakaz na te zboża wystarczy a i to wcale nie musi być zakaz a jakiś rodzaj ceł wyrównawczych bo nie chcemy stawiać Ukrainy na równi z rosją a tylko nie chcemy tu ukraińskiego... żadnego jakiegokolwiek dumpingu żywnościowego.

to że Zelensky emocjonalnie do sprawy podchodzi to rzeczywiście

48 minut temu, DTaras napisał:

Zełeński... na wojnie nie jest letko bo wszystko chce Cię zabić, po 5 miesiącach zaczyna człowiek przywykać gdzie jak wracasz do domu to śmiejesz się z ptoblemów sąsiada że mu pies na trawę nastrał. Potem dochodzisz do granicy, po przekroczeniu której po prostu musisz ruszyć do walki i palić, gwałcić, niszczyć, mścić się. Może się mylę ale tu widzę Zełeńskiego i jego postrzeganie świata a nie w fascynacji Erdoganem.

w powyższym jest dużo racji i emocje można jaaakoś u Niego (jeszcze) zrozumieć

ale u nas?
Bardzo to nieprofesjonalne

a do Ukraińców napiszę - my u nas tego typka nazywamy Pinokio tak że nie wierzcie tak za bardzo co On tam se gada i nie róbcie większych jeszcze durnot które On tylko "obiecuje" ;)

nawet On jak się pomyli to czasem i prawdę powie
https://tvn24.pl/wybory-parlamentarne-2023/wybory-parlamentarne-2023-przejezyczenie-mateusza-morawieckiego-jak-wielkim-zagrozeniem-jest-powrot-rzadow-pis-do-wladzy-7352005

(chm. teraz to nawet i Ukraińcy się z tym zgodzą xD )

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v