Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, witejus napisał:

BO ICH NIE MIAŁ🤣

Pewnie mógłby spokojnie jakieś znaleźć, Tylko do łba mu nie przyszło aby takie kwity wyciągać na widok publiczny, Ja tylko pragnę uświadomić niektórych że to co tam się znajduje opiera się na pewnych sposobach kalkulacji związanych też z działalnością wywiadu, Te wzorce w żadnym wypadku nie powinny ujrzeć światła dziennego,

Jedyne co można pokazać  to strona tytułowa,

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/byli-wojskowi-ostro-o-spocie-pis-dla-wywiadu-rosyjskiego-to-zloto-6942527724784256a

k**wa mać, Przeżyłem różne rzeczy, różnych debili, Myślałem że już nikt poza Antonim Maciarewiczem nie jest w stanie mnie zaskoczyć. Ale to przechodzi wszelkie pojęcie. Jeszcze niech na rosyjski przetłumaczą i wyślą do Moskwy.

w moskwie to wiedzieli jeszcze wcześniej niż zostało sformułowane, sami współredagowali i to z jankesami zakres wpływów i formułę przyjęcia Polski do NATO tak że niczego na ruski nie trzeba tłumaczyć, jeszcze dużo nie przetłumaczone z ruskiego na polski czy z american english na polski z tekstów w Waszyngtonie bo więcej spójnych tekstów na temat Polski jest napisanych po rusku i jednocześnie angielsku bez tłumaczenia na polski niż już przetłumaczonych na jeszcze i polski.

uważne "słuchanie między zwrotami" podlinkowanego niżej ale na prawdę uważne może doprowadzić do wniosku że jeszcze rosja może być alternatywnym wariantem przetargowym dla Polski w tym wszystkim tylko tego ekipa Kaczyńskiego nie jest w stanie ani pojąć ani zaakceptować.
Do NATO jaka frakcja Polskę wprowadziła? zapomnieli....? na kacapów mamy bat w postaci konszachtów z jankesami, a jaki mamy bat na jankesów? Tuska? może byśmy i mieli jeśli by ta oferma nie przegrywała wyborów z powodu absencji bo fucha w Brukseli (no i dinozaury w Polsce jeszcze 65 milionów lat po ich oficjalnym wyginięciu ;) )

z góry współczuję tym co zechcą to całe obejrzeć  bo cholernie długie no ale do ciekawych można dojść wniosków a jeszcze jak się później obejrzy jeszcze "Macron na wojnie o świeckie państwo. Czy Francja doprowadzi do rozpadu Unii Europejskiej?J" Jankego to może kolejni zrozumieją jak świat już dziś jest inny jak jeszcze dziesięć lat temu i jak zacofaną mamy klasę polityczną.

płakaliście że Polskę uczyniono zasobem roboczym zachodniej europy? to co powiecie że jeszcze będzie rezerwuarem dla tej europy mięsa armatniego?

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, dysydent napisał:

w moskwie to wiedzieli jeszcze wcześniej niż zostało sformułowane

To po kija teraz to zmieniać? W zasadzie to nie o te nasze 5 dywizji tu chodzi, tylko bardziej o sam sposób działania razem z sojusznikami. A raczej nawet o samą strategię działania tym co mamy, zanim łaskawie ktoś ruszy d*pę aby pomóc.

Formowanie kolejnej dywizji teraz nic nie da, bo nie mamy ludzi aby ukompletować poprzednią.  oglądać to se obejrzę potem,

Edytowane przez mirro
  • Thanks 1
Opublikowano
58 minut temu, mirro napisał:

Ale to przechodzi wszelkie pojęcie.

Co tam niby takiego powiedział MON tajnego. Przecież ten dokument już nie obowiązuje a to ze takie były zamiary to było i bez tego wiadome

Opublikowano (edytowane)

To po kija teraz to zmieniać?

ale co zmieniać? w moskwie wiedzą więcej o Polsce niż Ona sama o sobie

a co mi tam, dziś maraton filmowy.
Z perspektywy czasu i wiedzy kim na prawdę był Wałęsa to czy nie był jednym z akceptowalnych wariantów nawet przez moskwę gdy same kacapy co bystrzejsze skapli się w tamtych czasach że im się cały ten ich socjalizm zes.ał?

Nie wiem co będzie w kolejnych odcinkach serii ale ten pierwszy już dość uzmysłowi że kto by w Polsce nie robił rewolucji to nie działa w próżni i tylko jako figurant zenętrzny jest w stanie coś dla tej Polski ugrać. Jak na kapusia komuchów to Ten akurat dużo ugrał, ani Węgrzy ani Czesi wcześniej nie mieli tyle szczęścia 

ani takich "kapusiów"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
14 minut temu, mirro napisał:

Pewnie mógłby spokojnie jakieś znaleźć,

Jakby znalazł latałby po całej Polsce i telewizjach wymachując nimi na wszystkie strony świata a onety zachłystywałyby się z radości🤣

Opublikowano
12 minut temu, dysydent napisał:

więcej spójnych tekstów na temat Polski jest napisanych po rusku i jednocześnie angielsku bez tłumaczenia na polski niż już przetłumaczonych na jeszcze i polski.

Dużo już się zdezaktualizowało, choć jak kiedyś dostałem od kumpla niektóre z nich do poczytania, to mało nie udławiłem się żarciem. Przełożony wlazł na ten moment mi za plecy i na pytanie co to za kwit przytomnie walnąłem że to STANAga logistycznego tłumaczę.

Opublikowano (edytowane)

oglądać to se obejrzę potem,

nno powiedzmy

i powiedzmy że Ci wierzę ;) pucharek dałem jak by co czyli ... no dałem xD

a ten

Przełożony

to był noga z angielskiego czy ruskiego że sam se nie mógł przeczytać (ze zrozumieniem)? xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał:

Przecież ten dokument już nie obowiązuje

Kolego drogi. Dokument może nie obowiązywać ale to modlitewnik z litanią do wszystkich świętych a sprawy związane z obronnością, To co tam się znajduje to nie tylko założenia i tezy ale także twarde dane wyliczenia i kalkulacje. Sporządzone choćby na podstawie znajomości naszych zasobów, rezerw, możliwości mobilizacyjnych możliwości przemysłu i HGW jeszcze czego a o czym nawet nie śmiałbym pisać. To czy będziemy nacierać z prawej na lewą stronę, czy bronić się z tego czy innego kierunku to też ważne bo można wywalić w kosmos na tych kierunkach nasze drogi.

To tylko wygląda niewinnie.

8 minut temu, witejus napisał:

Jakby znalazł latałby po całej Polsce

A widziałeś Kwaśniewskiego żeby z czymś takim latał?

Opublikowano
14 minut temu, mirro napisał:

Dużo już się zdezaktualizowało, choć jak kiedyś dostałem od kumpla niektóre z nich do poczytania, to mało nie udławiłem się żarciem. Przełożony wlazł na ten moment mi za plecy i na pytanie co to za kwit przytomnie walnąłem że to STANAga logistycznego tłumaczę.

Moim zdaniem jakieś plany to mrzonki- jeszcze z przed ponad 10ciu lat Wtedy to ruscy pisali a nasi tłumaczyli na Polski a nie wielka mi tajemnica żeby sp***dalac za Wisłę 

Opublikowano
13 minut temu, dysydent napisał:

to był noga z angielskiego czy ruskiego że sam se nie mógł przeczytać (ze zrozumieniem)? xD

No jak STANAG to z angielskiego. Bo ruskie STANAGi to on pamiętał jeszcze. Wszystkie były w czerwonych okładkach,:lol:

Opublikowano
3 minuty temu, v11 napisał:

Moim zdaniem jakieś plany to mrzonki-

No popatrz a Ukraińcom po 2014 ktoś te plany, założenia jednak napisał i nawet udało im się przeżyć operację specjalną.:lol:

Opublikowano (edytowane)

Za 28 dni będziecie innych pokazywać przez 4 lata i tak cały czas nudny kabaret .

Robicie im darmowe reklamę tym pokazywaniem , oni tego potrzebują od was . 

Po wyborach zapomną o was na 3,5 roku jedni i drudzy .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Takiego cyrku i obłudy jak robi pis nikt nie przebije. Choćby z tymi imigrantami. Każą głosować by nie sprowadzać a biją rekordy w UE pod względem przyznanych wiz. A tym czasem wiosną Francję palili ci których przodkowi jako ci zweryfikowani przyjechali kiedyś do FR do roboty. Dlatego każdy się szanujący obywatel naszego kraju nie powinien pobrać karty referendalnej bo to oszustwo i obłuda.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v