Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dysydent napisał:

42 minuty temu, jacus napisał:

zaloz sobie lipne konto na fb jak ja-dane  falszywe-  nie wiem czy teraz sie da.

nic mi nie a konto na fb bo blokuję serwery tego szamba i zwyczajnie nic co przychodzi na router z tych adresów

• 69.63.176.13
  • 69.63.181.15
  • 69.63.184.142
  • 69.63.187.17
  • 69.63.187.18
  • 69.63.187.19
  • 69.63.181.11
  • 69.63.181.12
  • 66.220.144.0 - 66.220.159.255
  • 69.63.176.0 - 69.63.191.255
  • 204.15.20.0 - 204.15.23.255                                    

i wiele z puli 31.13.**** nie jest puszczanych dalej co i tak ten syf czasem się jakoś przeciśnie bo mają tych adresów i domen od groma i ciągle nowe ale no nie da się bez likania w ustawieniach uruchomić u mnie z resztą nie tylko tego badziewia bo black list to ma u mnie kilkanaście tysięcy wpisów różnego badziewia co strony ciągną za sobą często nawet o tym nie wiedząc gdy np lin szajs-zbuka sam  już dociąga kolejny syf głównie reklamowy ale i o wiele groźniejszy telemetryczny, a np takie AF ciągnie za sobą skrypty keyloggerskie a to już nie żarty bo cholera wie do kogo trafi to co wpisujemy z klawiatury czy cała topologia ruchów i kliknięć myszy (i tu nie ma winda, linuch, anroi czy mac os bo ziała to badziejstwo w silniku przeglądarki a na AF to chyba hotjar się domena ta niby to analityczna ale ona wprost szpiegowska ....

oczywiście mam takie maszyny śmieciaki do neta i nawet specjalne na af omijające te blokady ale zawsze jakoś nieporęcznie żonglować gratami gdy na głownym kompie czy wewn sieci własnej najczęściej się siedzi

w sumie t wiedza i jej implementacja to może ze dwa ni mi zajęła jakieś chyba pięć lat temu a teraz to już rutyna i kilka minut na miesiąc atualizacja i skoro net mi działa to co powinno... chcę aby działalo to po co psuć? o właśnie owa aktualizacja się skończyła a trwała tyle co pisanie tego co wyżej

se przypomniałem to se zaktualizowałem
ruszą siewy zbóż wykopki to nie będzie kiedy

Kup se wipiyen a i niech sie serwer martwi.

Opublikowano
44 minuty temu, Roman176 napisał:

ale ty tego nie kumasz ty głupi ona brzydka wspólne tematy czego dalej nie rozumiesz ? 

Ty się powinieneś w takiej sytuacji doskonale odnaleźć  Głupi i brzydcy to wzorzec wyborców PISocjalizmu.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

dysydent nic 69............ ci nie podchodzi 😂

a tak ogolnie to co masz z tym blokowaniem ?? na fb nie ma nic co by mi moglo zaszkodzic..glupoty olewam ,albo sie z nich smieje, nie mam zadnych znajomych wiec nic czego sam nie obserwuje mi nie wychodzi, cos skomentuje -jak tutuaj-ale tylko z tych paru stron ktore obserwuje i tyle ..

ciebie sie wydaje ze jestes pepkiem swiata i internety tylko czychaja na ciebie ???-zejdz na ziemie i przestan fantazjowac.

nie tyle jakieś czychanie co kompa zbędnie ten różny syf obciąża transfery neta nabija a i głupawych reklam nie lubię ani - skoro już wiem ile zbędnego a i szkodliwego syfu z neta się wpycha a wiem jak się tego pozbyć to czemu nie?

a to 69 - dobre, xD warto jednak z Tobą pogadać to pośmiać się można

zaś tak na prawdę po co mi to potrzebne to nie w tę stronę o ochronę chodzi i to tyle co i tak za dużo napiszę

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Kup se wipiyen a

a to zwykle muli neta że o pingach nie wspomnę co lagi nieraz na pół minuty potrafi jak jaki dalszy albo kilkustopniowy a i po co płacić jak są inne sposoby, tylko właśnie trzeba własny DNS aby za bardzo się w oczy nie rzucać ;) a do deep neta bez tego jak se listy hostow zrobisz? na kartce? systemowy hosts byle aktualizacja zeruje

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
dysydent napisał:

a tak ogolnie to co masz z tym blokowaniem ?? na fb nie ma nic co by mi moglo zaszkodzic..glupoty olewam ,albo sie z nich smieje, nie mam g to zwykle muli neta że o pingach nie wspomnę co lagi nieraz na pół minuty potrafi jak jaki dalszy albo kilkustopniowy a i po co płacić jak są inne sposoby, tylko właśnie trzeba własny DNS aby za bardzo się w oczy nie rzucać  a do deep neta bez tego jak se listy hostow zrobisz? na kartce? systemowy hosts byle aktualizacja zeruje

Aale te pociągi to nie przez Ciebie stały? Co? Albo dysydent robisz sobie przy okazji swych stron fufufu własną nieindeksowaną bazę - sieć albo Ci się mocno nudzi...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

jeśli bazą można nazwać listę klientów od komuterowych gratów tzn co komu wciś.. ten - sprzedane, jaki system w jakiej konfiguracji jakie sterowniki bo jakaś gwarancja i w razie by co to.... wiadomo, zdalne pulpity aby nie szlajać się po chałupach jak coś softowego komuś padnie i takie tam a tu konieczne jest bezpieczeństwo w tym przypadku - było nie było - klienta... oj dużo można by na ten temat

a że nudzi się? nno coś w tym jest, często zostaje się samemu ze sobą, dzieci podorastane po za domem, a dwoje starych dziadów ...  sam wiesz; to już sukces jeśli względnie się wzajem na codzień znosi a już ideał jeśli się szanuje co już okazywanie tego szacunku nazbyt wiele czasu nie pochłania a już nie młodziak dwanaście godzin na dobę non stop roboty nie wytrzyma z resztą ta dłubanina to też jakaś tam robota bo ogólnie IT to też graty różne nie tylko komputery bo i kamery, cały ten "inteligentny dom" elektronika w pojazdach ogólnie automatyka etc itp. tv i radio ma taką ofertę że odrzuca to ... a wiesz że mimo wymienionego bywa że nudnawo, 'trafiasz" "trafiasz" za to lajk bo cóż więcej

4 godziny temu, DTaras napisał:

Aale te pociągi

tak za free? nieee, z resztą poniżej godności, taka łatwizna, z resztą lubię się koleją przejechać jako pasażer i prędzej bym pomógł sqrwiela złapać niż nim być bo nie lubię niepunktualnej komunikacji; ogólnie partaczy co na czas nie potrafią https://www.bankier.pl/wiadomosc/Uczniowie-maja-otrzymac-laptopy-do-konca-grudnia-8606156.html noż laga państwowa, swego własnego pomysłu normalnie nie zrealizować bo pieniądze to z nas w podatkach zdzierają na czas a oni... "w grudniu po południu" no ja bym to na zbity pysk tałatajstwo... akurat nie za te laptopy bo to drobiazg przy ... a z resztą cały czas o tym piszemy

a swoją drogą to już dawno powinni ten system cały kolejowy zmodernizować bo zacofany jak pisowski elektorat ale państwowe nigdy nie działało bo urzędas tylko żreć cudze potrafi ale zrobić to jedno jedyne co mu po tym żarciu samo wychodzi i jeśli ja bym chciał coś popsuć to nie jakieś takie durnotki, wtedy stanął by cały ten kolejowy system :P a że aż tak nie potrafię bo ja cyfrówka a ten system jeszcze w większości analogowy że aż niemal jeszcze lampowy a na tym to ja tak se to "wszystko albo nic" ;)

no i wierz tu takiemu w obietnice wyborcze jak i tak o nich zapomni i później niby coś jest zrobione, koszta poszły, bajzel powykonawczy potężny a nic nie widać jak  w tym poscie

5 godzin temu, nie napisał:

Image

głupotę widać od razu, skutki amnezji gdy już jest za późno na cokolwiek

no ale dobre tylko szkoda że prawdziwe i w przypadku tej głupoty i amnezji

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, mirro napisał:

Właśnie, A o co kaman w tym pustym poście?

kliknij w niego w to puste, nie wiem jak z telefonu bo z kompa otworzy obrazek w nowej karcie
to nieudane podlinkowanie obrazka gdy portal celowo czy nieumyślnie nie nada pełnych praw do odczytu plikowi w sieci po za tym portalem lub plik otwierany skryptem a nie tagiem z html

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Aaaaaa  faktycznie.

Tylko w takim razie mam pewną wątpliwość. Czy aby spotkanie Pana Terleckiego z dżinem, nie było spotkaniem jednak przy dżinie i czy aby to nie były wizje po zażyciu butaprenu.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

To skan umysłu onego...🤭 

no jin zablokował możliwość zapisu do tego umysłu, taka tłusta kartka po której tusz spływa jak.... po kaczce

a widzisz - tym razem Twoje dobre

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

no jin zablokował możliwość zapisu do tego umysłu,

Łooooo Panie, Kiedyś tak  se sączyliśmy dżina że nam nogi zablokował i z foteli ledwośmy wstali .:lol:

Opublikowano (edytowane)

oj a to o wiele poważniejsze bo o nieprzewidywalnych skutkach dla całej planety, jankeskie cwaniaczki nie potrafią przegrywać i są nie mniejszym zagrożeniem jak kacapy bo mogą wojnę światową wywołać aby ukryć własną ułomność i słabość bo to już postawa jakoby byli właścicielami patentowymi Wiedzy wszelakiej z dorobku cywilizacji całej planety.
Sam projekt SoC jeszcze o niczym nie świadczy, dopiero zdolność jego realizacji stanowi o efektywności a Chińczycy udowodnili że potrafią sami ... mają własne linie technologiczne dla procesu 7nm a zatem już niejako dogonili TSMC i Intela no w tym przypadku bardziej Qualcom-a i jedyna przewaga jaka jeszcze w technologii jankesom została to technologie kosmiczne i względnie jeszcze wolny rynek w gospodarce ale i tu już protekcjonizm ich własny zadziała przeciwko nim (jankesom)

https://next.gazeta.pl/next/7,151243,30169050,usa-naloza-kolejne-sankcje-na-huawei-politycy-nie-wierza-ze.html

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

pisowski eunuch cos takiego wstawili u mnie tez nie widac 🤣

zupelnie jak zinteligencja pis-owska ,trzeba mocno przycisnac zeby cokolwiek zobaczyc

F5iGBhYXEAAJlgQ?format=webp&name=small

Edytowane przez jacus
Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

pisowski eunuch cos takiego wstawilF5iGBhYXEAAJlgQ?format=webp&name=small

Tyż widać nic... jak się nie pukanie w pustkę...

Opublikowano (edytowane)

A kto na nich zwraca uwagę po co oni komu potrzebni .

Największy polski ubezpieczyciel kupi od Orlenu firmy ubezpieczeniowe założone przez PGNiG.

o ile wzrośnie przypis składki i aktywa pod zarządzaniem grupy PZU po przejęciu gazowych TUWów

PZU i Orlen dobiły targu. Największy polski ubezpieczyciel kupi od Orlenu firmy ubezpieczeniowe założone przez PGNiG.

Zapasy robić na kilka lat  Abamektyna wycofują .

To ważniejsze jak ta polityka .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Tyż widać nic... jak się nie pukanie w pustkę...

trzeba dysydenta zapytac jak zrobic zeby sie wyswietlalo. a w sumie po wuj..

1 godzinę temu, v11 napisał:

Czemu tiu nikt nie obraża opozycji ???

wystarczy kurwizja ..

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

o ile wzrośnie przypis składki i aktywa pod zarządzaniem grupy PZU po przejęciu gazowych TUWów

O tyle, ile Ty zapłacisz więcej za ubezpieczeni. A na bank zapłacisz,:lol:

Opublikowano
3 godziny temu, v11 napisał:

Czemu tiu nikt nie obraża opozycji ???

też to zauważyłeś?

nie ma jednej strony na forum żeby nie było wyzwisk, poniżania i plucia jadem na wyborców pisu 

to jest właśnie ta różnica kulturowa (wychowanie, wykształcenie, inteligencja, wiedza, zasady moralne)

gdy człowiek jest sfrustrowany, zakompleksiony, nic nie potrafi osiągnąć i do tego jeszcze jest pozbawiony dobrego wychowania, to zostają mu tylko wyzwiska (nie chodzi tutaj o nazwanie kogoś głupim, tylko o ciągłe poniżanie i szkalowanie określonych osób za to, że mają inne poglądy polityczne)

jest to idealny przykład pokazujący, że zwolennicy po to totalitaryści 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

i pisza to zwolennicy partii lumpenproletariatu 🤣

uczciwy jak lajza

odwazny jak adrian

inteligentny jak suski

dbaja o bezpieczenstwo jak dworczyk.

meski jak prezes.

cnotliwy jak jego siostrzenica.

inteligentny jak sasin

abstynent jak szmata

Opublikowano
13 godzin temu, Ulman napisał:

Ty się powinieneś w takiej sytuacji doskonale odnaleźć  Głupi i brzydcy to wzorzec wyborców PISocjalizmu.

uświadamiasz mnie ze jesteś coraz większym idiotą  poczytaj sobie co gada a co ty piszesz wspólny język macie San Kocoń dla Polsatnews.pl: Jesteśmy traktowani przez rząd jak jakaś zaraza

te same bajki co ty .. ta sama retoryka straszeniem pisem komunizmem i o tych samo o wyborcach ....   2 perełki z was 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v