Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to co lepiej na lajze glosowac czy tego co naczelniczke poczty z pacanowa zwolnil albo na bakiewicza ??

popatrz na listy pis-u ile tam jest skompromitowanych ..a ilu obecnych poslow prezes sie pozbyl ?

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

to co lepiej na lajze glosowac czy tego co naczelniczke poczty z pacanowa zwolnil albo na bakiewicza ??

Jasne że lepiej niż na zjeba co udaje że nie wie co ma w majtkach.

Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Jak myślicie ? PIS zamordował Jandzie matkę ? udzieliła wywiadu .

No pewnie że tak. Ziobrze też wrogie siły zamordowały ojca wiec to cie nie powinno dziwić.

Opublikowano
36 minut temu, witejus napisał:

Jasne że lepiej niż na zjeba co udaje że nie wie co ma w majtkach.

Bo do wszystkiego trza dorosnąć. Jak dorośnie to się zorientuje co tam w majtach mu się pałęta, Tylko że u niektórych trwa to dłuuugo.:lol:

32 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Jak myślicie ? PIS zamordował Jandzie matkę ? udzieliła wywiadu .

Skoro matka udzieliła wywiadu, to chyba jej PiS nie zamordował.:lol:

13 minut temu, Mariusz2903 napisał:

A ja się czuję jak by PO na mnie cały czas srało .

Już się lepiej pozycjonować nie mogłeś? :lol:

Opublikowano
22 godziny temu, Ulman napisał:

tyle co ty ?

ja nie pije 

13 godzin temu, v11 napisał:

A co to szpital to hotel dieta k**wa dieta -czerstwy chleb i szklanka wody a nie przepiórki i kawior 

w szpitalu w Raciborzu zżarcie mają dobre 

Opublikowano

o jakim poziomie demokracji my tu mamy rozmawiać, jak pisowscy kandydaci do koryta lataja limuzynami w asyscie milicji nie przestrzegając zasad ruchu drogowego, by zdążyć pysk pokazać na dozynkach, albo przeciąć wstęgę na kilometrowym dywaniku asfaltowym o szerokości 3,5 metra. 

tak są kochani, że jeszcze po dwóch goryli z bronią ich nie odstępuje 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Powiem tak jak jest na prawdę . 

Bardzo wielu w rozmowach napier....la na PiS jakie to łotry , złodzieje i tak dalej i dalej .

Rzeczywistości jest całkiem inaczej , popierają PiS i zagłosują na PiS .

Opublikowano
20 minut temu, galan99 napisał:

Powiem tak jak jest na prawdę . 

Bardzo wielu w rozmowach napier....la na PiS jakie to łotry , złodzieje i tak dalej i dalej .

Rzeczywistości jest całkiem inaczej , popierają PiS i zagłosują na PiS .

Wiesz, ja już mam kandydata, lokalny działacz nie startujący z list ani PO ani PiS.

Opublikowano

PiS ogłosiło nowy konkret: program "Lokalna półka"

— Zyskają rolnicy, bo będą mieli łatwy dostęp do lokalnych rynków, bez pośredników, z niskimi kosztami transportu towarów. Więcej pieniędzy zostanie w ich kieszeniach — przekonywał.

— Zyskają klienci, bo będą mieli lepszy dostęp do świeżych i smacznych produktów, a ich pieniądze zostaną w ich najbliższej okolicy — dodał.

— Zyskają także sieci handlowe, bo zdrowie i zadowolenie klientów jest przecież najważniejsze — powiedział Ardanowski

Z klipu dowiadujemy się także, że PiS chce, aby paragonach można było sprawdzić, z jakiego kraju pochodzi produkt

W zakończeniu pojawia się obecny minister rolnictwa Robert Telus, który gwarantuje, że rząd PiS zrealizuje ten projekt.

PO i PiS to dwie partie bez siebie nie mogą istnieć , zaś pozostałe partie są tylko przystawką mało znaczącą dla tych 2 partii .

Program "Lokalna półka" ma przewidywać obowiązkową ofertę marketów: minimum 2/3 owoców, warzyw, produktów mlecznych i mięsnych oraz pieczywa pochodzących od lokalnych dostawców. Taki pomysł pojawił się wśród polityków PiS już w 2016 r.

Opublikowano

Zatem najpierw wyczekali aż się wszystko rozwali, teraz będą próbowali sytuację ratować pomysłami tępej dzidy a na koniec ogłoszą sukces i oznajmią iż nic się nie dało więcej zrobić?

• Like 1
Opublikowano

jacy oni są teraz zaebisci 🤣

wytępili wszystkich małych, i teraz niby tą garstkę chcą ratować, a potem się okaże, że tam więcej papierów jak to warte, albo że unia się nie zgodziła 🤣

Opublikowano

mirro-robimy biznes ??? ja daje adres a ty reszte.. za drobe 10 % zostaniesz lokalna malopolska firma i rynek paromilionowy dla ciebie    ...

ja pier**le kto kto to wymysla to debil ale ten co w to wierzy jeszcze wiekszy.

roman na  na haldach bedzie     banany pardon jablka zbieral.

problem jest taki ze rynek konsumentow jest daleko od rynku producentow      .      

Opublikowano
53 minuty temu, galan99 napisał:

Program "Lokalna półka" ma przewidywać obowiązkową ofertę marketów: minimum 2/3 owoców, warzyw, produktów mlecznych i mięsnych oraz pieczywa pochodzących od lokalnych dostawców. Taki pomysł pojawił się wśród polityków PiS już w 2016 r.

żeby nie było że to @galan99 sam wymyślił to sprawdziłem i rzeczywiście

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-nowy-spot-lokalna-polka-pis-chce-zmian-w-sklepach,nId,7008586

i jeszcze parę linków bym znalazł

i żeby mi nikt nie zarzucał że ja od siebie jakieś konfabulacje antypisowskie wymyślam

przecież takie pomysły jak wyżej to jawny dowód że to gospodarczy debile (oczywiście z pominięciem @galan99-ego bo On też tylko skopiował a jedynie nie podał źródła)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v