Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  1. oto chorobao już powinno się leczyć  spamowanie w tematach itp 

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

hubertuss odpisał na temat w Muzyka, Kino, TV

...Nie jaki JarosławKaczyński uwłaszczył się na majątku państwowym o dużo dużo wyższej wartości niż jakiś złom z skr u. Ekspres Wieczorny, Prasa Książka Ruch to były grube majątki które on przejął za darmo. Zanim jeszcze słynni czyściciele kamienic z Warszawy wpadli na pomył by przejmować nieruchomoś...
  2. Twój pan toKaczyński masz go nad sobą i co on dla ciebie zrobił? Niemcy dalej są potęgą w Europie a nas wyprowadził na manowce ot i tyle.
  3. ...że to pis IKaczyński ze swoich daje. Jak kupowałem nie było wiadomo, że przedłuża do 15 maja. Ale myślałem , ze może się uda. A kupiłem bo wydawało się, ze nie bardzo stanieje. Ze względu na to, że składniki nie są ściągane z BY i RU. Takie powiedzmy rozłożenie ryzyka. Bo nie całość potrzebną mi...
  4. ...Pi snie uwierzył by w śledztwo rządu Tuska aKaczyński od razu powiedział ówczesnemu szefowi MSZ Sikorskiemu , że zabili mu brata. NO tak referendum pis chce pyta c o wyprzedaż polskich firm a już wychodzi, ze Morawiecki jako prezes banku w wielu z nich brał udział. Nawet reprezentował jego...
  5. ...NatomiastKaczyński powiedział wyraźnie Ardanowskiemu co myśli o rolnikach.
  6. @witejus Ok nawet jeśli zmienił Tusk zdanie ToKaczyński tez. Idąc waszą logiką to teraz Tusk zmienił zdanie na anty emigracje. A Kaczor jest za i MSW pod jego kierownictwem jako nad premiera będzie ich ściągać teraz więcej o czym mowa w rozporządzeniu. Ale Francja też ściągała pracownika. B...
  7. ...LechKaczyński w niczym ruskim nie przeszkadzał widać było, że przegra wybory i tyle.
  8. ...Kaczyński jednak miał racje mówiąc Ardanowskiemu co myśli o rolnikach. Takiej głupoty to jeszcze nie widziałem. Pis narobił na wsi najwięcej szkód od lat w rolnictwie. Ale oni i tak będą na pis głosować popierając konfę. Bo jeszcze za mało po d*pach dostali.
  9. Ale to ludzie pisu iKaczyński się na to nie zgodzi. Wolą sami nadrukować. Prościej.😄

5 minut temu, jacus napisał:

i tak koncza ideowcy..

wstyd i hanba..

jaki wstyd i hańba  ? 

ukradł coś nie 

robił wszystko dla Niemiec ? 

itp 

Opublikowano
mirro napisał:

Ekwipunek sam się gromadzi w szafie,

No, gromadzi się. Mi włosy z klaty przez bluzę wyszły jak wykopałem papierowy kartonik do niczego nieprzydatnych gadżetów. Skleroza to niebezpieczna przypadłość.

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

No, gromadzi się. Mi włosy z klaty przez bluzę wyszły jak wykopałem papierowy kartonik do niczego nieprzydatnych gadżetów. Skleroza to niebezpieczna przypadłość.

W 1998 kupiłem komputer i postawiłem u siebie na biurku w kancelarii. Wtedy komputery dowódcom kompanii nie przysługiwały a jakoś robić trza było. Miałem go do 2008. Kiedy oddawałem kompanię kumpel z kancelarii niejawnej prosił mnie tylko o jedno, Żebym oddał im dyski, bo wiedział co tam jest.Oddałem całą stację i dostałem parę złotych nagrody za ten złom. 

9 minut temu, DTaras napisał:

jak wykopałem papierowy kartonik do niczego nieprzydatnych gadżetów

Jaki kaliber?:lol:

Opublikowano
14 minut temu, mirro napisał:

Galan, to gdzie ta panna w pszenicy?:lol:

-Tak wyglądają obietnice polityków i tak podatni jesteśmy na kłamstwa 

(wszystkich opcji )

0

Opublikowano

Wczoraj przypomnieli znowu o reparacjach -pomijając kampanię wyborczą. Waszym zdaniem Niemcy to rozliczyli czy nie ? Sprawa ani prawnie ani moralnie nie jest taka prosta 

Opublikowano

a twoj dziadek to sluzyl w wermachcie czy armii czerwonej ??

moi dziadkowie to mieli szczescie-na I wojne byli za mlodzi ,na II za starzy..

jak to mowia u nas-jak swinia niebo..

reparacje bez kampanii wyborczej ?? nie ma tematu 😂

Opublikowano
mirro napisał:

Przed chwilą, DTaras napisał:

W 1998 kupiłem komputer i postawiłem u siebie na biurku w kancelarii. Wtedy komputery dowódcom kompanii nie przysługiwały a jakoś robić trza było. Miałem go do 2008. Kiedy oddawałem kompanię kumpel z kancelarii niejawnej prosił mnie tylko o jedno, Żebym oddał im dyski, bo wiedział co tam jest.Oddałem całą stację i dostałem parę złotych nagrody za ten złom. 

9 minut temu, DTaras napisał:

jak wykopałem papierowy kartonik do niczego nieprzydatnych gadżetów

Jaki kaliber?

Czystełosie 😉

Opublikowano
15 minut temu, v11 napisał:

Wczoraj przypomnieli znowu o reparacjach -pomijając kampanię wyborczą. Waszym zdaniem Niemcy to rozliczyli czy nie ? Sprawa ani prawnie ani moralnie nie jest taka prosta 

hitlerowce nam, a my zydkom i to jest sedno sprawy 

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

a twoj dziadek to sluzyl w wermachcie czy armii czerwonej ??

moi dziadkowie to mieli szczescie-na I wojne byli za mlodzi ,na II za starzy..

jak to mowia u nas-jak swinia niebo..

reparacje bez kampanii wyborczej ?? nie ma tematu 😂

Ołpa do wermachtu był za stary a ojciec jako że 5 braci było już na wojnie a był ostatnim na gospodarstwie i za młody to był zwolniony .A jak przyszli ruscy wyzwoliciele to za wyjątkiem ojca bo miał tyfus wymordowali wszystkich ( z kilku tysięcy mieszkańców z kilku wiosek  została jedna zdrowa osoba) 

A z tym nie ma tematu? to jeżeli alianci ulegli Stalinowi a ten chapnął ponoć (nie było mnie przy tym ) to co przysługiwało Polsce a Niemcy to wypłacili Stalinowi to nie wiem czy to nie ma o czym mówić .Skoro państwa kolonialne dziś jeszcze mają dywagacje co do tego czy  mają zobowiązania wobec Afryki i innych kolonii to przestaje to być tak oczywiste .Jeżeli nawet jest umowa Polska -ZSRR dot .reparacji  a była ona wymuszona to tak jak każda inna umowa w analizie prawnej  budzi wątpliwości .  

15 minut temu, HF86 napisał:

hitlerowce nam, a my zydkom i to jest sedno sprawy 

A nawet jeżeli tak by miało być to powinno być rozliczone -prawo jest prawem (a nie prawem i sprawiedliwością ) bo prawo i sprawiedliwość to są dwa odległe końce sznurka 

Opublikowano

v11-to zacznij od siebie nam wyplacac 😂.

tak w zartach- turcy jugoslowianie , polacy ,arabowie-obywatele niemiec -powinni skladac sie na reparacje placac podatki ?? sa ich miliony...

co z  przedwojennymi mieszkancami ziem odzyskanych  ? ich potomlkowie jednoczesnie powinni placic i brac ??

co z setkami tysiecy skradzionych niemcom aut ?? bedzie jakies wzajemne rozliczenie ??

Opublikowano

Wystaw fakturę i podstawę prawną i idzie przelew .A tam właśnie podstawa prawna odmowy jest wątpliwa chociaż tak naprawdę należy udowodnić zobowiązanie .A może i upierdliwość pisiorów jest wrzodem dla germańców . A kolego ja jestem Ślązakiem to taki historyczny  mix Niemca Polaka Austriaka Czecha  -dodał bym i ruskiego ale ruski tu nigdy nie miał zaboru .A ołpa przed wojną był Wójtem (takie miał określenie na śląsku sołtys ) to dopiero po 1934 zaczęło sie zmieniać 

Opublikowano (edytowane)

Warszawa przed wojną inaczej wszystkie budynki w jakim % należało do Polaków rodowitych ?. 

Jak to się powiadało Nasze kamienice zaś wasze ulice .

Pańskie i Żydowskie nie przepadnie .

Historia zatacza koło .

Ciekawe ilu ludziom dowalą kary .

Masz instalację fotowoltaiczną na dachu? Lepiej sprawdź, czy jest prawidłowo zamontowana i jej faktyczna moc zgadza się z tym, co zgłosiłeś w elektrowni. Operatorzy już rozsyłają pisma z zapowiedziami kontroli, które mogą swój finał znaleźć w Urzędzie Regulacji Energetyki. A wtedy właściciel musi liczyć się z karą pieniężną.

Ruszają kontrole instalacji fotowoltaicznych u Polaków. Posypią się kary

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/ruszaja-kontrole-instalacji-fotowoltaicznych-posypia-sie-kary/sq185w2

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v