Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacus napisał:

kto pamieta trzeciego blizniaka albo leppera czy "konia" 

z Tych trzech tylko jednego kojarzę, znaczy jak bym nie mógł skoro z nazwiska
jaki "trzeci bliźniak" jaki "koń"?

no mam swoje niedociągnięcia w polityce i ja

z resztą dowodzi to słuszności że skutecznie wręcz z pamięci wymazani no bo coś kojarzę te ksywy ale już zapomniałem, pewnie nie ja jedyny

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

z Tych trzech tylko jednego kojarzę, znaczy jak bym nie mógł skoro z nazwiska
jaki "trzeci bliźniak" jaki "koń"?

no mam swoje niedociągnięcia w polityce i ja

Koń to Giertych.

Trzeci bliźniak to Dorn...

Opublikowano
7 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Jest popyt na pracowników nadal czyli coś tam władza nie zaszkodziła pracodawcom , dzierżawy na zboża już oddałem bo nie będę wydawał pieniędzy na 1. materiał siewny , 2, na drogie nawozy , 3. śor , płacąc po 600 zł kombajniście .

bo ceny są przerzucane na klientów czego jesteś przykładem. wszedzie inflacja tylko nie w rolnictwie😄

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Koń to Giertych.

Trzeci bliźniak to Dorn...

no ale "koń" powraca tylko w innym stadzie

namolne bydlę jak te muszki co mnie były dziś zgryzły przy tej fasoli

Ten akurat jest wartością ujemną i Tusk przeszarżował bo akurat mundurki szkolne i parę jeszcze gorszych kretynizmów nawet ja pamiętam.
Jeśli "takie coś" się do ekipy dobiera to rzeczywiście polska polityka cierpi na braki kadrowe

_______________-
no! ja się wyłączam bo pieruny zaczynają naparzać i wolę graty poodpinać z instalacji bo nie tylko to forum dziś może jednego

6 minut temu, witejus napisał:

Wicherka uśmiercić

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A który ma?

Najwięcej to do gadania miał i ma Ardanowski... Tylko co z tego?

Opublikowano (edytowane)

no burza przeszła u mnie i nalało że hej

to jednak będzie tak komisja od kacapskich wpływów? ten sławetny "lex Tusk"? dlaczego Tusk ma w nazwie jak to pisiory montują?

no to ja mam pierwszy "obiekt" na wokandę tej komisji
Znalazłem w necie
https://www.mojegotowanie.pl/artykul/salatka-papieska-to-popisowy-przepis-tesciowej-teraz-robi-ja-juz-cala-rodzina

no no no. Papież też pod wokandę bo uległ "rosyjskim wpływom" (wcześniej chyba stronę pisałem o co chodzi choć pewnie wszyscy i bez tego już wiedzą)

teraz "patriotycznie" i poprawnie politycznie jest pichcić barszcz ukraiński a nie jakieś tam sałatki

tośmy qwa czasów dożyli

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

pomyliles z deka papiezy- to salatka benedykta..

ciekawe czym rozni sie barszcz ukrainski od tego ktorego ja robie ?? a wuj wie robie wedlug swojego przepisu i  innego nie bede robi-pare razy w roku.perogow ruskich od dziecka nie lubie i nie bede lubil -chocby i ukrainskie czy polskie sie nazywaly.

argentynczyk  czasami najpierw mowi a potem mysli .. historia europy wschodniej jest mu obca.. nic dziwnego ze argentyna zbrodniarzy hiterowski poprzez hierarchie kk przyjmowala..tysiace ss-manow przez watykan za morze poplynela. w koncu w wiekszosci to byli bawarczycy i austriacy..

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jacus napisał:

pomyliles z deka papiezy- to salatka benedykta.

może i pomyliłem (no rzeczywiście nie doczytałem bo i po co)

alle... Benedykt wszak Niemiec a komisja pisowska tak że pasuje pasuje. Niemcy z kacapami wszak "kręcili" i będą 'kręcić' jak "Żwirek z Muchomorkiem"
Dla PiSu niemieckie wpływy to też ruskie wpływy, pośrednio ale też

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

Dla PiSu niemieckie wpływy to też ruskie wpływy, pośrednio ale też

PiSowska sraczka mentalna poradzi se z tym. I tu nawet komisji nie trzeba.

18 minut temu, jacus napisał:

..tysiace ss-manow przez watykan za morze poplynela.

To może i Wagnerowcy tym samym śladem?:lol:Szlak Watykański, tak można by o tym mówić.

Opublikowano

dzisiaj sie za woloszanskiego wzieli.. kurna jeszcze z tydzien temu na kilku kanalach tvp jego programy lecialy a dzisiaj.. agent, swir, foliarz,szur, konfabulant, agent rosyjski  i niemiecki..

Opublikowano (edytowane)

potrafę słuchać tvn potrafię polsat i potrafię info- polsat jest zwykle najbliżej prawdy wpadłem dziś na coś o smoleńsku okazało się RESET .miałem Maciarewicza za debila totalnego i na 100% uważałem że wina zmuszenia pilotów do lądowania .Jeżeli z tego programu tylko część 10% jest prawdy z postępowaniem z ciałami (ładowanie wręcz łopatą do trumny ) zaczyna mi sugerować że może nie zamach wybuch  ale świadoma  pomoc w tym żeby samolot się rozbił i ruscy brali świadomy w tym udział ta myśl zaczyna we mnie kiełkować .Przed tym jak zaczniecie na mnie naskakiwać i mnie wyzywać od pisiorów warto poświęcić czas i posłuchać tego felietonu i wziąć pod ocenę tylko autentyczne nagrania wypowiedzi  daje do myślenia 

Edytowane przez v11
  • Haha 1
Opublikowano

ależ oczywiście że ruscy co najmniej "ułatwili" katastrofę i nikt tu za akurat takiego posta nie ma prawa naskakiwać aby nie wyjść na "nieobietywnego"

tylko c z tego że współwinę ponoszą i kacapy? wszak ich kacyk wręcz wprost ogłosił że na terytorium swego kraju nie życzy sobie akurat Prezydenta L. Kaczyńskiego a jeśli kogoś ostatecznie to Tuska.

i co z tego? Polska miała wypowiedzieć rosji wojnę?

może kiedyś ale nie akurat wtedy ani nawet teraz. Polityka to nie arena sprawiedliwości a możliwości

Opublikowano (edytowane)

niekoniecznie, Jaroslaw dla nich nie lepszy a nie dopadli

bo Ten cwańszy i ostrożniejszy

oj to dłuższy i rzeczywiście kontrowersyjny temat tak że nawet jak na "ten czas' JESZCZE NIE PORA PISAĆ WPROST a przenośniami to już aż nadto napisane

a  co do prigożyna to dopiero druga jego śmierć i tak na prawdę... kto z i od rosji dowie się jakiej prawdy?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A to że cała ta szopa ze śledztwem zwrotem wraku i całym późniejszym cyrkiem to wina ówczesnego rządu ale może nie celowe ale ignorancja bezmyślność uległość i nadzieja na stosunki z ruskimi .I rzeczywiście stosunki mieli -wydup cyli ich na sucho do dziś ich d*pa boli 

2 minuty temu, dysydent napisał:

niekoniecznie, Jaroslaw dla nich nie lepszy a nie dopadli

bo Ten cwańszy i ostrożniejszy

oj to dłuższy i rzeczywiście kontrowersyjny temat tak że nawet jak na "ten czas' JESZCZE NIE PORA PISAĆ WPROST a przenośniami to już aż nadto napisane

a  co do pigożyna to dopiero druga jego śmierć i tak na prawdę... kto z i od rosji dowie się jakiej prawdy?

A to Prigożyn jak kot 7 żyć ma?

Opublikowano (edytowane)

ta

13 minut temu, v11 napisał:

ignorancja bezmyślność uległość i nadzieja

to inaczej dyplomacja (tfu! no ale musiałem tego słowa użyć.)

bo nawet jak by twardo oskarżyli rosję o świadome i celowe sprowokowanie tej katastrofy i nawet było i jest to do udowodnienia to co dalej?

pytałem i próbowałem odpowiedzieć już wyżej

nnno nadarzyła się teraz Ukraina i zaistniala jakaś szansa na ... nie wiem; zemstę, wyównywanie sił? no nie mam określenia ale zaraz po tej katastrofie sam pisalem że będzie rzutować na Historię na pokolenia a być może zmieni jej bieg, ale nie od razu

no cóż mogę więcej napisać? więcej to nieznana jeszcze przyszłość

13 minut temu, v11 napisał:

A to Prigożyn jak kot 7 żyć ma?

поживем, увидим .... 
или нет   (noż q... ; kacapski ikon nie przyjmuje z literówek, o! i czcionkę zmienił. tam wszystko jest "na wywrót")
Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Jak pomyśleć o Niemcowie Juszcence -przeżył Politkowska i czła reszta otrutych zamkniętych z wyraźnym pokazaniem -"ja tiebie dojdu" to Lecha dopadli anonimowo i enigmatycznie 

Opublikowano

sam wszedł w sidła, jak ćma w ogień i nawet trafniejsze bo wleciał.

no właśnie - chyba już za dużo napisałem

ja ze swej strony jeśli nie kończę to zawieszam ten temat bo niczego nowego nie wymyślę a niepotrzebną ... niepotrzebny nietakt palnąć można

bedzie tego

..branoc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v