Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, v11 napisał:

Też się dostosowałem wyprostowałem wszelkie nieprawidłowości konsekwencje trochę czasu nerwów o jest ok .Natomiast po dostosowaniu jak odbiłem piłeczkę to współziomki po dopłatach i 3 lata w zawieszeniu za wyłudzanie zgodnie z obowiązującym prawem 

Nie ma nic dziwnego to co białe jest białe a co czarne jest czarne a nie wmawiane z fanatyzmu i interpretowanie według uznania i potrzeb 

Jest dziwne z jednej strony piszesz, ze twój byt zależy od twoich decyzji. Piszesz zrobiłem to czy tamto kupiłem itd. A z drugiej strony popierasz partię proponująca dopłacanie do nieudaczników którzy nie umieją decydować o swoim bycie.

• Like 1
Opublikowano

A jak przypadkiem pisiory wygrają to co będziecie się wieszać ? 

Bo jak wygra opozycja szeroko rozumiana to dopiero będzie cyrk ci sę pokłucą zaraz na początku bo wszyscy będą chcieli stanowiska teraz ich jednoczy pis 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

gdy o sukcesie nie decyduje profesjonalizm zawodowy a kto komu odłoży większą świnię/?

Znane mi to zjawisko i spotkałem się z nim podczas służby. Raz wytłumaczyłem iż nie tędy droga a raz złapałem za łachy i piznąłem o ścianę. Po tej lekcji Pan porucznik wyrósł na całkiem dobrego dowódcę.

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

i twierdzisz że system jest dobry gdy o sukcesie nie decyduje profesjonalizm zawodowy a kto komu odłoży większą świnię/?

już s..ał pies zły czy dobry ale czy ku lepszemu czy gorszemu prowadzi

Ja odbijam tylko piłeczkę jednak się do tego przygotowuję i jestem w tym cierpliwy tak aby nie trzeba upominać po raz kolejny i oficjalnie nie ukradkiem 

A system ja go nie zmienię więc się dostosowuję i działa 

5 minut temu, hubertuss napisał:

Jest dziwne z jednej strony piszesz, ze twój byt zależy od twoich decyzji. Piszesz zrobiłem to czy tamto kupiłem itd. A z drugiej strony popierasz partię proponująca dopłacanie do nieudaczników którzy nie umieją decydować o swoim bycie.

To wy wmawiacie sobie że popieram pis bo nie popieram platformy no trzeba mieć wypaczenie do takiego rozumowania co to mój wróg twój wróg nasz wróg - nie oceniam po tym jak ja się znajduję w danej sytuacji 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, v11 napisał:

Bo jak wygra opozycja szeroko rozumiana to dopiero będzie cyrk ci sę pokłucą zaraz na początku bo wszyscy będą chcieli stanowiska teraz ich jednoczy pis 

Uprawiasz tu czarnowidztwo jak to źle będzie jak opozycja wygra. Nie wygrała jeszcze i skąd u ciebie podstawy do tych wizji. Nie uprawiasz czarnowidztwa co źle obecna władza robi ale wymyślasz\ co przyszła będzie źle robiła jak wygra wybory. Jak wygra pis jakoś dalej będę żył.

Nie wiem czy popierasz pis ale piszesz jak byś popierał i to po prostu widać. Choć może i piszesz, ze nie popierasz.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Znane mi to zjawisko i spotkałem się z nim podczas służby. Raz wytłumaczyłem iż nie tędy droga a raz złapałem za łachy i piznąłem o ścianę. Po tej lekcji Pan porucznik wyrósł na całkiem dobrego dowódcę.

Czyli byłeś niższy stopniem więc to była zwykła piz da nie porucznik 

Przed chwilą, hubertuss napisał:

Uprawiasz tu czarnowidztwo jak to źle będzie jak opozycja wygra. Nie wygrała jeszcze i skąd u ciebie podstawy do tych wizji. Nie uprawiasz czarnowidztwa co źle obecna władza robi ale wymyślasz\ co przyszła będzie źle robiła jak wygra wybory. Jak wygra pis jakoś dalej będę żył.

A ja się do platformy dostosuję i tyle 

Opublikowano
1 minutę temu, v11 napisał:

Czyli byłeś niższy stopniem

On podporucznikiem ja kapitan. On świeżo po szkole dowódca plutonu, ja już 6 lat dowódca kompanii.

Opublikowano
10 minut temu, v11 napisał:

Jaka to jest wygrana ? to tak jakby normalny zawodnik odniósł zwycięstwo w zawodach dla inwalidów przy takim zaangażowaniu pracowników tvp i polskiego radia

Opublikowano
23 minuty temu, racyl napisał:

No jak żyją ?, idą do sklepu i sprawdzają po kilka razy paragon albo prrzed kasą liczą czy im starczy.

Nauczyli się że każde darmowe od rządu 100zł odbije się na cenach w sklepach i opłatach.

Tylko teraz wchodzą do sklepu, a przedtem stali przed sklepem i wózki odprowadzali żeby dostać złotówkę na wejście do sklepu.   :P

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

On podporucznikiem ja kapitan. On świeżo po szkole dowódca plutonu, ja już 6 lat dowódca kompanii.

nie wiem jakie lata ale nietykalność cielesna obejmuje bez względu na stopień - ja bym nie darował rok  czy dziesięć lat ale moje na wierzchu 

8 minut temu, racyl napisał:

Jaka to jest wygrana ? to tak jakby normalny zawodnik odniósł zwycięstwo w zawodach dla inwalidów przy takim zaangażowaniu pracowników tvp i polskiego radia

a kto ten inwalida ?

13 minut temu, mirro napisał:

i zamiast pykać na emeryturze użerasz się w rolnictwie ? chyba że to hobby a emeryturka leci co miesiąc

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubertuss napisał:

To była szydera z tych cystern co to celnicy mieli przymykać na nie oko. Wiadomo o co chodzi. Pis stworzył przyzwolenie i jak się okazuje choć pis nie chce ujawnić wszystkich firm korzystali z tego ludzie związani z pisem jak cedrob i wipasz. Kołaczyk też stwarzał warunki namawiając do nie sprzedawania polskich rolników. Tak otwarcie za Tuska rząd jednak nie działał przeciwko swoim obywatelom. Czy to kopalniom czy to rolnikom.

Z zbożem technicznym co je pis kazał sprowadzić a naszym rolnikom mówił, żeby swoje trzymali?😄

Lepiej już być świadomym świata małorolnym niż głupkiem wierzącym w pis.

Gdzie tu cysterny? gdzie szydera z cystern?

Edytowane przez witejus
Opublikowano
50 minut temu, v11 napisał:

i zamiast pykać na emeryturze użerasz się w rolnictwie ? chyba że to hobby a emeryturka leci co miesiąc

całe życie pod kimś rył, to teraz z przyzwyczajenia ryje w ziemi :D

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

I uwierz mi, nikt z wlasnej, nieprzymuszonej woli nie podniesie pensji nawet o złotówkę, jesli nie wymusi tego państwo. A ty wierzysz w propagandę, że wzrost płac przekracza wzrost produktywności

Dokładnie, jeśli ludzie robią za 1200zł i nic nie mówią i nie żądają podwyżki to z jakiego powodu firma ma podnosić płace kosztem zysku?To samo dotyczy cen surowców i produktów, jak pszenica kosztowała 1600zł tona a kg chleba 10-12 zł i cena pszenicy spadła o ponad połowę a ludzie dalej kupują chleb w tej samej ilości to niby dlaczego piekarz ma się pozbawiać dodatkowego zysku jeśli sprzedaż chleba nie spadła.

• Haha 1
Opublikowano

Obaj wiecie tyle co zjecie. A to czego nie wiecie to widać. Macie słabe doświadczenia z firmami bo takie doświadczenia zależą od predyspozycji. Jak się ma słabe predyspozycje to się ma do czynienia ze słabymi firmami gdzie podwyżki dają jak ludzie żądają.

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

twoim zdaniem ile takie wycieczki moga kosztowac ?

5-10 zł, tyle co bilet MPK?

Pracuję od 20 lat w prywatnej firmie co roku jak nie dwa razy do roku podwyżka plus 13 i 14

To masz hojnego tatusia😅

zaczynałeś pracę po skończeniu przedszkola😅

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, v11 napisał:

Cała opozycja jak żebraki wyciąga ręce po jałmużnę pisiorów i jeszcze szczeka 

Zamiast siedzieć w budzie i warować w oczekiwaniu na wybory tam szczeknąć jeszcze raz i czekać następne 4 lata narzekając na swój los 

Chyba ci mózg zamrozili. Człowieku co za brednie wypisujesz? Pracuję od 20 lat w prywatnej firmie co roku jak nie dwa razy do roku podwyżka plus 13 i 14. Za Kaczyńśkiego jak pierwszy raz rządził za Tuska co roku też były. 

nawet tego nie skomentuję fantazje a świstak siedzi i zawija te podwyżki w sreberka 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

na tych co zawsze- chyba nietrudno sie domyslic..

ja nie farbowany lis jak wiekszosc z was..

Czyli PiS?

Opublikowano
2 godziny temu, sakala napisał:

W jakiej branży pracujesz na jakim stanowisku, a najlepiej daj nazwę firmy sprawdzimy, bo jakoś nie chce mi się wierzyć w te 13 14 w sektorze prywatnym.

Branża, przewóz butelek gorzały dla patologi gdy dostaną socjal, stanowisko, synuś tatusia, nazwa firmy, taxi

1 godzinę temu, racyl napisał:

to tak jakby normalny zawodnik odniósł zwycięstwo w zawodach dla inwalidów

No masz rację, cała ta opozycja to inwalidzi, umysłowi🤣

2 godziny temu, racyl napisał:

nie majacych wyobraźni że co roku za np 100zł mają co raz mniej .

Za stówkę mają mniej tylko stówek więcej😆

• Haha 1
Opublikowano

@witejus ty po prostu jesteś sfrustrowany i żółć z ciebie się leje. Naprawdę mnie nie ruszają twoje wycieczki osobiste pod adresem mnie czy mego ojca. Patrz lepiej swojego Ty sobie tymi wpisami świadectwo wystawiasz nie mi. Ojciec jeździ na taxi i się ani tego co robi ani jego nie wstydzę. I tyle w temacie..

Opublikowano

Tu są po prostu tacy nie którzy ludzie, że jak se nie radzi w normalnej dyskusji to nawet ojca się uczepi. Żółć się leje z chłopa i tyle.

1 godzinę temu, witejus napisał:

Branża, przewóz butelek gorzały dla patologi gdy dostaną socjal, stanowisko, synuś tatusia, nazwa firmy, taxi

No masz rację, cała ta opozycja to inwalidzi, umysłowi🤣

Za stówkę mają mniej tylko stówek więcej😆

Tak jestem synem swego ojca. A ty co tego też zazdrościsz? Tak wszedłeś na ten temat. Wykształcenie moje cię boli moje podwyżki cię bolą a teraz jeszcze ojciec.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v