Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Kontynuując wątek, Bill Gates ocenił, że sztuczna inteligencja najmocniej wpłynie na rozwój edukacji oraz opiekę zdrowotną. Zauważył, że ta technologia może doskonale się sprawdzić np. do nauczania dzieci zasad matematyki oraz udzielenia porady medycznej w regionach, gdzie lekarze są trudno dostępni.

A po ciula dzieci będą się miały uczyć matematyki, kiedy będzie sztuczna inteligencja?🤣

A co do porad medycznych, to sprawa już dawno została rozwiązana w Polsce przy pomocy teleporady. 🤣 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, mirro napisał:

A dlaczego handel bronią jest beee, natomiast samo używanie broni i nauka posługiwania nią w Polsce jest trendii? Tak pytam, dla kolegi.😂

a bo nie podkreśliłem - koncesjonowany
Mało kto w Polsce sobie może ot tak bronią handlować i w zasadzie prywatnie to tylko jakimś myśliwskim czy sportowym badziewiem a taką z prawdziwego zdarzenia bez łapy państwa nawet na kształtowanie ceny nikt wpływu spoza "układu" nie ma
Tu akurat Mentzen się nieco przewiózł bo ten interes za dobrze Mu nie idzie w rozumieniu skali choćby wniosek stąd że ma czas na ... resztę
zostawiając już Mentzena to czy istnieje wolny rynek broni? już nie pytam o taki w pełni wolny bo wiadomo samo ewidencjonowanie jest naturalną koniecznośćią, ale czy zasady konkurencji jakiekolwiek umożliwiają selekcję po cenie i jakości? Jak tak widzę technologie to akurat uzbrojenie przynajmniej w Polsce wydaje mi się technologicznie zacofane  nawet bardziej jak miała Ukraina przed wojną z kacapami. Jakąś jedną rakietkę ppanc wyklepali za całe półwiecze a duma jak by co najmniej przełomową taktykę wojny uzbroili a więcej nic.
Może teraz coś odpuści i prywatna myśl techniczna coś więcej... przecież potęga militarna USA to tylko koncerny prywatne i względnie wolny rynek przynajmniej w strefie bezpośrednich wpływów. Dla tego unijne państwowe molochy choćby i francuskie dawno zostały z tyłu za wolnorynkowym modelem przemysłu zbrojeniowego

cholera niby proste a tyle pisaniny mi wyszło
sorry
choć tu mogę być niedoinformowany i może się w czym mylę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

Może teraz coś odpuści i prywatna myśl techniczna coś więcej... przecież potęga militarna USA to tylko koncerny prywatne

No i taki Polak potem musi się kopać z USA koniem jak w przypadku masek dla pilotów F-16.🤣 Bo dostawcą jest podwykonawca. Aten już zapasu na półce trzymać nie musi.

17 minut temu, galan99 napisał:

TELE PORADA JEST DOBRA DO LECZENIA I WYSTARCZAJĄCA .

Jest za***ista,🤣

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, mirro napisał:

No i taki Polak potem musi się kopać z USA koniem jak w przypadku masek dla pilotów F-16.🤣 Bo dostawcą jest podwykonawca. Aten już zapasu na półce trzymać nie musi.

no dobra - to rozumiem, nic nie jest doskonałe a na pewno nie jest doskonały wolny rynek

zatem ile w ukraińskiej wojnie (niedoborach) jest politycznej nieudolności a ile  samych uwarunkowań rynkowych? Teraz popyt na pewno wzrósł na wszystko co z wojną związane i na pewno i w Polsce wiele rzeczy można - jak wspominasz - "podwykonać" ad choc tylko kwestia kasy. No i tutaj ni wiemy czy ... znaczy - ja nie wiem czy polska zbrojeniówka wykorzystuje tę okazję czy jest ofiarą przymusu administracyjnego jako to "braciom ukraińskim" rachunków się nie wystawia i za darmochę....

a no bardzo jestem ciekaw
to w zasadzie niepubliczne info i tu go nie oczekuję ale zapytać zawsze warto choćby retorycznie ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

ja nie wiem czy polska zbrojeniówka wykorzystuje tę okazję

A jaką okazję dotąd wykorzystała polska zbrojeniówka? Tak jak Maciarewicz chciał z Ukrainą budować śmigłowce, bo  chyba tylko takie są w ich zasięgu.🤣

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

"arużiem" a paru bałwanów umundurowanych wystarczy to i jeszcze całe cpk rozwalą jak im się adresy pomylą :P
https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-panstwo-w-panstwie-policjanci-wyrzadzili-szkody-na-kilkaset-,nId,6546893

oni nie pomylili mogłeś zobaczyć reportaż ..... przyszli po brata kryminalisty uzbrojonego  niebezpiecznego w tym budynku miał również jego brat stacje kontroli pojazdów 

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Może nie maszyna,nie ciężarówka ale stary poczciwy kanciok złapany w Egipcie

Może być zdjęciem przedstawiającym samochód i na świeżym powietrzu

bo tamte klimat mu pasuje brak soli ciepła temperatura sanie niepotrzebne 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

w tym budynku miał również jego brat stacje kontroli pojazdów 

A w programie mówili że tylko nazwa bracia w nazwie została po śmierci ich ojca, A ten poszukiwany nic wspólnego ze stacją nie miał.🤣

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Ulman napisał:

Taras, uważasz że to nie prawda że wiekszosć jest głupia?

nie chce głośno mówić i .......... ale niestety masz ......

1 minutę temu, mirro napisał:

A w programie mówili że tylko nazwa bracia w nazwie została po śmierci ich ojca, A ten poszukiwany nic wspólnego ze stacją nie miał.🤣

ale miał warsztat samochodowy w tym budynku  i był cynk ze tam jest a wjechali temu do stacji przeglądów 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

Chyba żeś nie chycił aronii.

że niby z tego?

6 godzin temu, DTaras napisał:

To stara śpiewka. Wyprawy krzyżowe, templariusze. Natomiast co do kierunku to pierwszy nawrócił się Putin i to raczej stamtąd wzorce dla naszej gawiedzi.

to bardziej krwawą kichą zalatuje niż soczkiem z aronii
może dla postronnych jakich Niemców czy podobnych jankesów to i pocieszne no od wewnątrz wizja trafienia na pomniki pośmiertne kolejnej przegranej batalii jakoś mnie nie bawi.
Demontaż starego systemu był o wiele śmieszniejszy niż budowa następnego z materiału po starym tylko na odwyrtkę tzn jak było zbyt bezbożnie to teraz za bardzo pobożnie a jak było śmiesznie to teraz....

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, dysydent napisał:

a bo strach w Polsce zlecać takie rzeczy bo wezmą jeszcze i przez pomyłkę antyterroryści rozpiżą całe biuro razem z niedokończonymi projektami
niemożliwe? w Polsce wszystko jest możliwe i nie trzeba kacapów z "arużiem" a paru bałwanów umundurowanych wystarczy to i jeszcze całe cpk rozwalą jak im się adresy pomylą :P
https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-panstwo-w-panstwie-policjanci-wyrzadzili-szkody-na-kilkaset-,nId,6546893

akcje terorystów czesto są nie pod odpowiednim adresem  w samym reportazu jest troche niedomówień , za pomyłki są odszkodowania . Często jeden post pod zdaniem wiecej powie niż godzinny lamęt pokrzywdzonych ale interia w często wyłącza komentarze że cos sie nie wydalo przypadkiem 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Gość im spieprzył na głównej ulicy miasta, gliny się wkurwiły i wezwały antyterrorystów z "dużego" miasta. Ci weszli, gdzie im gliny kazały. Tyle.

Ale te " najlepsze drzwi antywłamaniowe" można opatentować.

Opublikowano

Po swojej okolicy się rozejrzyj. Policz świnie, krowy...takie traktory wielu tam u was ma?

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

POlaki chcą czaskoskiego na premiera

To już PO wsi😭

T może czas aby w końcu nastał ktoś, kto przestanie zajmować się wsią? Bo jak widać PiSowskie zajmowanie się wsią, samej wsi na dobre nie wychodzi. 🤣 Inne pytanie, czy komuś na dobre wyszło kiedy PiS się nim zajął?😂

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v