Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, v11 napisał:

Kampanie wyborczą traktuje jak grę w szachy wykonywanie ruchów i przewidywanie ruchów przeciwnika

Oooooo to Ci się chyba gry pomyliły. Bo to raczej jak walka na noże w gównie po kolana.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
galan99 napisał:

Zapomnij Bezstresowe wychowanie .

Obecnie „bezstresowe wychowanie” utożsamiane jest z brakiem wychowania. W praktyce oznacza to pozwalanie dzieciom niemal na wszystko, bez stawiania im wymagań i bez dyscypliny w celu umożliwienia im nieskrępowanego niczym (a zatem, w założeniu, jak najlepszego) rozwoju.

Ten swoje... Nietykalność cielesna ośla łąko. Bezstresowe wychowanie polega na czym innym. Jeżeli zaś dla Ciebie przemoc fizyczna to podstawa a nie ostateczność toś zbyt głupi i bezradny aby dzieci mieć.

Gdybyś do cytatu wstępu nie dołożył to może by to miało sens. A tak? Ta Twoja niepokora polegała jeno na przyjmowaniu wjebu zamiast odwrócić tendencję i sprawić aby pozornie wychowujący sam się ukarał. Bezstresowe wychowanie to takie które kształtuje instynkt samozachowawczy aby wykorzystując energię napastnika stresu sobie oszczędzić.

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, DTaras napisał:

Ten swoje... Nietykalność cielesna ośla łąko. Bezstresowe wychowanie polega na czym innym. Jeżeli zaś dla Ciebie przemoc fizyczna to podstawa a nie ostateczność toś zbyt głupi i bezradny aby dzieci mieć.

Gdybyś do cytatu wstępu nie dołożył to może by to miało sens. A tak? Ta Twoja niepokora polegała jeno na przyjmowaniu wjebu zamiast odwrócić tendencję i sprawić aby pozornie wychowujący sam się ukarał. Bezstresowe wychowanie to takie które kształtuje instynkt samozachowawczy aby wykorzystując energię napastnika stresu sobie oszczędzić.

Do bezstresowego wychowania trzeba wyrozumiałości cierpliwości i czasu jeżeli z tego ma coś wyjść .I niestety pracując niekiedy ponad siły brak jest czasu i cierpliwości  .Wielokrotnie rodzice kosztem swojej psychiki starają się to ciągnąć  to czas pokaże czy ten kierunek jest słuszny .Na dziś ta forma wydaje się błądzeniem w mroku .Moim zdaniem rodzice nie są w ogóle przygotowani do tej formy wychowania .Wprawdzie ja zamiast karać wolałem się na czas ulotnić ale żona miała dar takiego sposobu wychowania .Dziś za te moje już dorosłe konie nie muszę się wstydzić 

Edytowane przez v11
  • Haha 1
Opublikowano
v11 napisał:

Do bezstresowego wychowania trzeba wyrozumiałości cierpliwości i czasu jeżeli z tego ma coś wyjść .I niestety pracując niekiedy ponad siły brak jest czasu i cierpliwości 

Konsekwentnym w ustalonych ramach trzeba być ale pierwej musi być refleksja dlaczego dzieciak postępuje w określony sposób. Uprzedzając - ramy to nie są same ograniczenia i zakazy.

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Dają  kasę i spie....j nie mamy czasu takie wychowanie teraz .

Tak z autopsji?

Opublikowano

zaprawdę powiadam wam nikt nie wie co i kiedy go spotka 

Znajomy miał jakieś problemy finansowe 150 ha maszyny dom itd w obawie przed windykacją przepisał wszystko na żonkę dziś nie ma gdzie mieszkać a długi zostały

Opublikowano
9 godzin temu, v11 napisał:

Z czego to wnioskujesz ? To Ze widzę zarówno denote  pisiorów jak i opozycji  to jest zarzut? -nie to jest normalne myślenie i brak fanatyzmu w którą kolwiek stronę .Fanatyk to taki który krytycznie podchodzi do jednego a pozytywnie do drugiego .Zarówno pis jak i opozycja to dla mnie ta sama półka a po przyjęciu tego debila na listy PO straciło wszelkie szanse na moją akceptacje .I nie wmawiaj proszę komuś własnych domniemań bo wielokrotnie pisałem że jedni są warci drugich .A jak mam ocenić większość fanatyków opozycji to podsumuję tak- najłatwiej za własne błędy i nieudolność  obwiniać wszystkich w koło a żeby było śmieszniej to zgodnie z faktami od 2020 wygenerowałem roczne zyski przewyższające poprzednie lata nawet po odjęciu inflacji jeszcze jest górka i to spora a czekam jeszcze na dopłaty do sprzedanego ziarna .Nikt nie zabraniał nikomu robić zapasów nawozów i SOR nikt nie zabraniał podpisywania kontraktów jak była górka -ale cwaniactwo podpowiadało że zboża sięgną 2500 a się sp***doliło a mi się udało i co mam narzekać ?

Z czego wnioskuję? Od ok.1-2mies. wychwalasz pis. Tyle w temacie.

Co do drugiej części postu: słoma z butów wystaje.

Opublikowano
Dnia 21.08.2023 o 08:14, v11 napisał:

Czy przyniesie głosy okaże się moim zdaniem doprowadzi do odpływy głosów bo otworzy oczy nie jednemu 

chyba kpisz-kazdy wie ze to pic na wode,fotomontaz.. 

Dnia 21.08.2023 o 21:04, galan99 napisał:

TO dobre ,Ukraińców wyganiają z Ukrainy to bogacze będą w Polsce biznesy robić i kto im zabroni mają kasę i tak powolutku  przejmą wszystko .

Ukraińska bizneswoman chce przejąć sieć sklepów w Polsce. "Trzęsienie ziemi" na giełdzie

Ukraińska milionerka i była polityk ma już umowę z polskim Intersportem, a teraz zrobiła kolejny krok w sprawie przejęcia kontroli nad biznesem, na który składa się ponad 30 sklepów. Ta informacja podziałała na inwestorów jak płachta na byka i już drugi dzień obserwujemy rollercoaster na akcjach na warszawskiej giełdzie.

Galyna Fedoriwna Gerega złożyła do UOKiK wniosek w sprawie przejęcia kontroli nad spółką Intersport Polska

To bizneswoman i była polityk, która jest w gronie najbogatszych Ukraińców

Umowa przewiduje łączną inwestycję o wartości 10 mln euro (około 45 mln zł)

Te doniesienia wzbudziły duże zainteresowanie na giełdzie, co widać po bardzo dużych skokach w notowaniach akcji Intersportu .

Niemieckie sklepy , Francuskie , Angielskie , Hiszpańskie , TERAZ UKRAIŃSKIE .

POLSKICH  NIE MA I NIE BĘDZIE .

https://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/ukrainska-bizneswoman-przejmie-polskie-sklepy-trzesienie-ziemi-na-gieldzie/13k2h22

dobrze ze wyjechalem  w polske bo by i mnie to trzesienie ziemi dotknelo. w sasiedniej gminie maja siedzibe..

1 godzinę temu, v11 napisał:

zaprawdę powiadam wam nikt nie wie co i kiedy go spotka 

Znajomy miał jakieś problemy finansowe 150 ha maszyny dom itd w obawie przed windykacją przepisał wszystko na żonkę dziś nie ma gdzie mieszkać a długi zostały

o skardze paulianskiej nie slyszales ? bo komornik i wierzyciele na pewno-chyba ze sie przedawnilo i sami sa sobie winni.

tak to wyglada naprawde- 

https://www.onet.pl/kultura/onetkultura/pamietam-jak-rzadzil-tusk-wiemy-kim-jest-bohater-spotu-pis/28zdnmy,681c1dfa

Opublikowano
2 godziny temu, v11 napisał:

Musiałby się Morawickiego spytać jak to przepisać by jednak z niczym nie zostać ;)  

Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

Ja też miałem podobne zdarzenie. Znajomy policjant mi gadał że najwięcej chleją górnicy a potem awanturują się i bełkoczą na różnych forach

twoje jedyne zdarzenie jakie w życiu miałeś to podczas narodzin brakło do ciebie inkubatora wiec powiesili cię na grzejniku w reklamówce o dziwo to przeżyłeś ...

jest to prawda ze byłeś tak brzydki ze mama całowała łożysko zamiast ciebie ?    

29 minut temu, mirro napisał:

Nooo znałem kiedyś jedną Paulinę, ale ta się nie skarżyła.:lol:

miła grzeczna i niepozorna 

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Sam się lecz bo widac żeś ślepy i głupi jak pisowski  lud 

On nic mądrego nie napisze to pisowski trol który szuka zaczepki bo nie raz tu dostał ode mnie po uszach. I tak na swój nikczemny sposób próbuje się odegrać.

17 godzin temu, v11 napisał:

Co wam to daje to nakręcanie ? -czujecie się lepiej ,dowartościujecie się czy uuj wie co ?

Oprócz @witejus nikt tu się nie nakręca. Tylko on szuka powodów do zaczepki. Każdy widzi, ze pis wykorzystuje do polityki wojsko i policję. Bo jeszcze miesiąc czy dwa temu na ich piknikach gdy nie było tych służb były ledwie garstki ludzi. Ale pisowski trol niema na to argumentów to pisze się lecz. A dla niego już jest za późno.

PS okazuje się, że jeden z pilotów śmigłowca który ściął linkę ma wyrok za spowodowanie wypadku innego śmigłowca 14 lat temu gdzie lecąc zbyt nisko śmigłowiec zahaczył o przeszkodę i spadł w skutek czego zginął drugi pilot.

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v