Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

369636235_6289948387781801_2694507243062737263_n.jpg.1002b3c779c1238fc2ddeb6c27cc34ec.jpg

Z tym się nie zgodzę .

Muzułmanizm ich religia .

chrześcijaństwo przedstawię jako Jerozolima .

Dwie wielkie religie , trzymają równowagę w świecie .

W ostatnich latach temat „islamu” stał się bardzo głośny i to nie tylko ze względu na zaistniałe procesy migracyjne, zwłaszcza przez przybyłych do Europy uchodźców, czy też tzw. modę turystyczną, lecz także z powodu zamachów terrorystycznych, organizowanych przez tzw. Państwo Islamskie (PI) (Chronologia zamachów , o których donoszą liczne media. Na ich podstawie powstały wśród Europejczyków różne konotacje z islamem, zarówno pozytywne, jak i negatywne. Wśród wielu Europejczyków utrwalił się niestety jego negatywny obraz, ukazujący islam jako całkowite zaprzeczenie chrześcijaństwa. Dlatego konieczne jest postawienie pytania i udzielenie na nie odpowiedzi: Czy istnieją jakiekolwiek punkty styczne między chrześcijaństwem a islamem? Tylko w taki sposób, poprzez rzeczowe przedstawienie nauki Kościoła katolickiego, można pomóc współczesnemu człowiekowi w obiektywnym poznawaniu islamu . Chodzi przecież o to, by w dzisiejszej dyskusji na temat islamu, chrześcijanin odróżniał to, co jest prawdziwie religijne, od tego, co jest przejawem fanatyzmu. To z kolei będzie prowadziło ostatecznie do kreowania atmosfery pokoju .

Z czego to przekleiłeś?

1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

pszenżyto za to jest nawet tańsze jak 700

Taa, pszenżyto, pszenica u nas 700 brutto

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

369636235_6289948387781801_2694507243062737263_n.jpg.1002b3c779c1238fc2ddeb6c27cc34ec.jpg

Chodzi przecież o to, by w dzisiejszej dyskusji na temat islamu, chrześcijanin odróżniał to, co jest prawdziwie religijne, od tego, co jest przejawem fanatyzmu. To z kolei będzie prowadziło ostatecznie do kreowania atmosfery pokoju .

Problem z islamem jest taki, że to nie jest do końca religia a cały system społeczno polityczny. Religia powstała w czasie wojny do kontroli społecznej, oraz ekspansji. 

Opublikowano (edytowane)

a chrześcijaństo to politycznie neutralne?

no baaardzo neutralne, akademickim wręcz przykładem.... Polska :P

każda religia jest instrumentalizacją Wiary do celów politycznych, bez wyjątków a tym bardziej im sama religia jest zinstytucjonalizowana

(słów "treserów dykcyjnych" użyłem by jak najkrócej było)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
20 minut temu, dysydent napisał:

a chrześcijaństo to politycznie neutralne?

no baaardzo neutralne, akademickim wręcz przykładem.... Polska :P

każda religia jest instrumentalizacją Wiary do celów politycznych, bez wyjątków a tym bardziej im sama religia jest zinstytucjonalizowania

Od kilku lat podczas uczestniczenia we mszach świętych nie słyszałem kazania o zabarwieniu politycznym , nie praktykujesz to ze słyszenia opisujesz jak to katolicy w KK uczestniczą w politykowaniu podczas mszy .

Czym innym jest wspieranie KK przez rządy .

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Jak oddawanie dzierżaw? I w jaki sposób cięcie kosztów?

młody wilk pewnie płaci za dzierżawę 2/3k 

7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Od kilku lat podczas uczestniczenia we mszach świętych nie słyszałem kazania o zabarwieniu politycznym

ja też nigdy nie słyszałem ....... a dużo perłowców chodzi narobili by szumu .........   m.i mój teściu 

Opublikowano
45 minut temu, Leszy napisał:

Problem z islamem jest taki, że to nie jest do końca religia a cały system społeczno polityczny. Religia powstała w czasie wojny do kontroli społecznej, oraz ekspansji. 

Co 4 człowiek na świecie jest wyznawcą Allaha, a islam to druga największa religia monoteistyczna po chrześcijaństwie. Jak i kiedy powstała ta religia? Oto najważniejsze fakty na temat początków islamu .

Powstanie islamu. Jak narodził się kult Allaha?

https://www.national-geographic.pl/artykul/islam-sie-rodzi

Opublikowano
47 minut temu, Leszy napisał:

no i dziwna można bić zonę w nocy pić i gwałcić kobiety w nocy bo alach nie widzi  

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Co 4 człowiek na świecie jest wyznawcą Allaha, a islam to druga największa religia monoteistyczna po chrześcijaństwie. Jak i kiedy powstała ta religia? Oto najważniejsze fakty na temat początków islamu .

Powstanie islamu. Jak narodził się kult Allaha?

https://www.national-geographic.pl/artykul/islam-sie-rodzi

Od początku toczyli wojny. Wielożeństwo było wprowadzone aby uzupełnić straty w ludziach. Cały system wierzeń podyktowany był celom militarnym. 

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Trochę pogmatwałeś , saletra 3000 zł ale wtedy zboże było droższe , kto nie sprzedał to dopłata jest , węgiel staniał , saletra 1800 zł pszenżyto za to jest nawet tańsze jak 700 zł i kukurydza ma też tania być , owoce miękkie porażka , żal mi ludzi co w upale zrywają po 3,5 zł za kg.

Ale dlaczego komuś współczujesz, przecież tak wspaniale jest, dopłaty do wszystkiego są ??

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

ja też nigdy nie słyszałem ....... a dużo perłowców chodzi narobili by szumu .........   m.i mój teściu 

Ooooo to teścia jednak masz mądrego.:lol:

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Bo reparacje to jest papka dla idiotów,

No i temat można ciągnąć dłuuuuugie lata.:lol:A nawet jakby dali, to można powiedzieć że za późno, że nie w tej walucie, albo żeby przeprosili.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

i tu widzisz .. miruś człowiek niema o niczym pojecia I CAŁY DZIEŃ OGLODA TVN I MA STARĄ PLACME CO WYPALIŁA MU ZNACZEK TVN NAWET NA INNYCH KANAŁA  widać znaczek tvn to są oznaki mądrości ?

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

i tu widzisz .. miruś człowiek niema o niczym pojecia I CAŁY DZIEŃ OGLODA TVN

Pewnie teściu myśli o tobie podobnie. Tylko że oglądasz TVP.:lol:I pewnie jeden i drugi mija się z prawdą w tych domysłach.

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

no i dziwna można bić zonę w nocy pić i gwałcić kobiety w nocy bo alach nie widzi  

A  jak Allach ma latarkę albo co gorsze noktowizor?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v