Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, Ulman napisał:

uz się parafianie nie popisuj terminami medycznymi żeby nie wyjsc na głupka. Planetarne🤣🤣🤣. Niedługo ci się pomyli deflacja i defloracja 😆

może mi się pomylić z przekładnią planetarną przejęzyczenie to nic złego , robienie siebie głupka jak ty to dopiero wstyd ........  jak to było z tą Ukrainą 3 lata temu ty się głupków nie boisz bo nie umieją gospodarzyć 😆  to nie ja mieszkam na granicy ukrainny

32 minuty temu, Ulman napisał:

Mniej jak u ciebie ale przecież według twojej fobii to lepiej bo sie palą po 10 w miesiacu🤣🤣🤣 kłamca, parafian i alkoholik😁 

hmm gdybym był takich głupkiem jak ty co nic w życiu  mu nie wychodzi to możesz się dowartościować brawo ... propo coś słabo na tym forum od 9 w piątek do 22  ... ja tego czasu zaliczyłem etat 4 godziny przy kombajnie i rozbudowa stodoły na hale ...   u cia jakie inwestycje ile ha kupiłeś ? 😆

38 minut temu, Ulman napisał:

kłamca, parafian i alkoholik😁 

ten parafian to naprawdę ?  niech ci bd alkoholik może coś jeszcze ? 

Opublikowano (edytowane)

Badania płodu z przekładnią ci się pomyliły?🤣 Juz byś się nie przyznawał żeś tak durny.  Chyba faktycznie  były przesłanki do pełnej diagnostyki.

Jestem bliżej upainy i dlatego widzę lepiej co się dzieje. Właśnie dlatego sprzedałem zboże szybko po zniwach. A ty kiedy geniuszu? 

Co do czasu którym dysponuje - jak zaczniesz myśleć to i więcej czasu będziesz miał. Mirro kilkaset ha oblatuje i  czas też ma. Najwięksi małorolni gamonie są  wiecznie zajęci i z niczym się wyrobić nie mogą 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

Co do czasu którym dysponuje - jak zaczniesz myśleć to i więcej czasu będziesz miał. Mirro kilkaset ha oblatuje i  czas też ma. Najwięksi małorolni gamonie są  wiecznie zajęci i z niczym się wyrobić nie mogą

miruś ma pracowników druga sprawa nigdy nie siedział do nocy jak ty od rana do wieczora 3 sprawa ma przy siebie kom i pisze 

ty nawet w domu nic nie robisz są inne zajęcia 

19 minut temu, Ulman napisał:

Jestem bliżej upainy i dlatego widzę lepiej co się dzieje. Właśnie dlatego sprzedałem zboże szybko po zniwach. A ty kiedy geniuszu? 

85% w żniwa  tacy wykształci uchy ala ty gadali ze oni zarobią więcej w zimie dzisiaj nawet w oczy mi nie spojrzą  

20 minut temu, Ulman napisał:

Badania płodu z przekładnią ci się pomyliły?🤣 Juz byś się nie przyznawał żeś tak durny.  Chyba faktycznie  były przesłanki do pełnej diagnostyki.

dla ciebie to śmieszne bo u was takich terminów sie nie używa u was wierzą w zabobony 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 21.07.2023 o 21:45, Takeda napisał:

BTW Morawiecki wzywa ambasadora ZSRR  Rosji za wypowiedź Putina, że ziemie zachodnie to prezent od Stalina, kurde za prawdę zaczynają bic? Co prawda Stalin nie zrobił tego z dobroci serca, ale by wzmocnic siebie, bo zachód był za tradycyjną granicą. 

Akurat nie do końca jest to prawda tzw Zachód to był tylko brytyjski premier Churchill który jednoznacznie był przeciw oddaniu tych ziem Polsce, gdyby zwyciężyla jego wizja to Polska jako jedyna poniosłaby duże straty terytorialne z grona zwycieskiej koalicji. Akurat Brytyjczycy mieli to już   wypraktykowane wcześniej po I WŚ przehandlowali  sporą część terytorium należną Polsce na rzecz rodziny Hohenzollern i nasz rząd 1920 roku miał guzik do powiedzenia

Edytowane przez ws71
  • Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Roman176 napisał:

miruś ma pracowników druga sprawa nigdy nie siedział do nocy jak ty od rana do wieczora 3 sprawa ma przy siebie kom i pisze 

ty nawet w domu nic nie robisz są inne zajęcia 

85% w żniwa  tacy wykształci uchy ala ty gadali ze oni zarobią więcej w zimie dzisiaj nawet w oczy mi nie spojrzą  

dla ciebie to śmieszne bo u was takich terminów sie nie używa u was wierzą w zabobony 

Nie masz pojęcia o poprawnej organizacji pracy i dlatego sam zapieprzasz i jeszcze się tym chwalisz. Poukładanie roboty jest bardzo proste ale zadziwi a mnie twoja ciemnota. Posty można pisać z telefonu o ile masz smartfon a nie taki z klawiszami sprzed 15 lat😆 Tobie sklecenie kilku zdań zajmuje 20 minut a normalnym ludziom kilka. Jak ty masz takie spowolnione procesy to nie dziwne że ci czasu na wszystko brak. 

Co jest i jak jest u nas nie masz najmniejszego pojęcia. Jak tobie sie Ryki poj.... z zamojśzczyzną bo to też lubelskie to nie mam pytań. Z takim defektem poznawczym jaki masz to mozesz tylko snuć domysły. Niestety z twoją patologicznie kłamliwą logiką taka jak jazda 100 tys rocznie i 10 elektryków które się w miesiąc spaliły koło ciebie , to kto ci uwierzy?😆

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Mirro kilkaset ha oblatuje i  czas też ma.

Jak wpadnę do chałupy coś zeżreć to i czasami coś napiszę. Ale w sezonie lekko nie ma.

Ostatnie 10 ha groszku na nasiona musi zostać, bo już go dopaliło. Czasem nie wszystko się uda zebrać, ale nasiona też drogie, więc może się uda.

50 minut temu, ws71 napisał:

Akurat nie do końca jest to prawda tzw Zachód to był tylko brytyjski premier Churchill który jednoznacznie był przeciw oddaniu tych ziem Polsce,

A jakie to miało znaczenie, skoro Polska i tak miała zostać w rosyjskiej strefie wpływów? Przecież to oznaczało iż Stalin i tak zrobi co zechce i opdzieli jak mu sie we łabie uwali. A że teraz nazywają to podarkiem to już bez znaczenia, Wtedy też nie chcieli drażnić Stalina i męczyliśmy się z nimi 50 lat.

Edytowane przez mirro
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Jak wpadnę do chałupy coś zeżreć to i czasami coś napiszę. Ale w sezonie lekko nie ma.

Ostatnie 10 ha groszku na nasiona musi zostać, bo już go dopaliło. Czasem nie wszystko się uda zebrać, ale nasiona też drogie, więc może się uda.

A jakie to miało znaczenie, skoro Polska i tak miała zostać w rosyjskiej strefie wpływów? Przecież to oznaczało iż Stalin i tak zrobi co zechce i opdzieli jak mu sie we łabie uwali. A że teraz nazywają to podarkiem to już bez znaczenia, Wtedy też nie chcieli drażnić Stalina i męczyliśmy się z nimi 50 lat.

Stalin jakby olał temat i dzisiejsza Polska  rozciagałby sie od rzeczki Łobzonka na Pomorzu[czyli 70 km na zachód od Wisły] do Bugu faktycznie faktycznie zyski po opowiedzeniu sie po stronie koalicji ogromne, to Brytyjczycy grali na maksymalne osłabienie Polski po 1945 r, to Stalin odbudowywał zniszczony kraj czy zwykli Polacy?, na pewno dzieki temu ,,podarunkowi'' odbudowa była duzo łatwiejsza, do tego infrastruktura przejeta na poniemieckich ziemiach wyprzedzała o dziesiątki lat tą pozostawioną na wschodzie

Opublikowano

Nie masz pojęcia o poprawnej organizacji pracy i dlatego sam zapieprzasz i jeszcze się tym chwalisz. Poukładanie roboty jest bardzo proste ale zadziwi a mnie twoja ciemnota. Posty można pisać z telefonu o ile masz smartfon a nie taki z klawiszami sprzed 15 lat😆 Tobie sklecenie kilku zdań zajmuje 20 minut a normalnym ludziom kilka. Jak ty masz takie spowolnione procesy to nie dziwne że ci czasu na wszystko brak. 

samo się nie wybuduje  samo sie nie poszykuje zobacz co mirek napisał 

Co jest i jak jest u nas nie masz najmniejszego pojęcia. Jak tobie sie Ryki poj.... z zamojśzczyzną bo to też lubelskie to nie mam pytań. Z takim defektem poznawczym jaki masz to mozesz tylko snuć domysły. Niestety z twoją patologicznie kłamliwą logiką taka jak jazda 100 tys rocznie i 10 elektryków które się w miesiąc spaliły koło ciebie , to kto ci uwierzy?😆

hehe lulu wystarczy ze ty nie wierzysz  100 już nie ale 60 bd 😝 

a tak propo 

https://e.autokult.pl/samochod-elektryczny-zapalil-sie-w-trakcie-prezentacji-zaczal-dymic-podczas-postoju,6910034935311008a

1 godzinę temu, mirro napisał:

przy tych warzywach tak masz cały rok ? 

Opublikowano
ws71 napisał:

Dnia 21.07.2023 o 21:45, Takeda napisał:

BTW Morawiecki wzywa ambasadora ZSRR  Rosji za wypowiedź Putina, że ziemie zachodnie to prezent od Stalina, kurde za prawdę zaczynają bic? Co prawda Stalin nie zrobił tego z dobroci serca, ale by wzmocnic siebie, bo zachód był za tradycyjną granicą. 

Akurat nie do końca jest to prawda tzw Zachód to był tylko brytyjski premier Churchill który jednoznacznie był przeciw oddaniu tych ziem Polsce, gdyby zwyciężyla jego wizja to Polska jako jedyna poniosłaby duże straty terytorialne z grona zwycieskiej koalicji. Akurat Brytyjczycy mieli to już   wypraktykowane wcześniej po I WŚ przehandlowali  sporą część terytorium należną Polsce na rzecz rodziny Hohenzollern i nasz rząd 1920 roku miał guzik do powiedzenia

Ty. A na rzecz kogo by straciła?

ws71 napisał:

Stalin jakby olał temat i dzisiejsza Polska  rozciagałby sie od rzeczki Łobzonka na Pomorzu[czyli 70 km na zachód od Wisły] do Bugu faktycznie faktycznie zyski po opowiedzeniu sie po stronie koalicji ogromne, to Brytyjczycy grali na maksymalne osłabienie Polski po 1945 r, to Stalin odbudowywał zniszczony kraj czy zwykli Polacy?, na pewno dzieki temu ,,podarunkowi'' odbudowa była duzo łatwiejsza, do tego infrastruktura przejeta na poniemieckich ziemiach wyprzedzała o dziesiątki lat tą pozostawioną na wschodzie

Co Stalin zrobił? Może jeszcze: "tymi rencami"?

Poza tym to przecież Matełusz

Opublikowano

Powstały listy kandydatów do sejmu Konfederacji , całe ale to całe rodziny posłów . Szykują już się do skoku na darmową kasę . 

Rodzina na swoim tak się nazywa nowy plan wyborczy Konfederacji .

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Roman176 napisał:

samo się nie wybuduje  samo sie nie poszykuje zobacz co mirek napisał 

hehe lulu wystarczy ze ty nie wierzysz  100 już nie ale 60 bd 😝 

a tak propo 

https://e.autokult.pl/samochod-elektryczny-zapalil-sie-w-trakcie-prezentacji-zaczal-dymic-podczas-postoju,6910034935311008a

Nic się samo nie robi i nie musi tego mirek czy ktokolwiek pisać.  Problem jest taki że wedle twojej logiki to każdy musi robić wszystko sam bo jak zarządza to znaczy że nie pracuje. Ty jeszcze nie dorosłeś do tego żeby ułatwiać sobie życie i pracowac ludźmi a nie samemu zapieprzać. Tak jak pisałem wielokrotnie - jak zaczniesz mysleć to przestaniesz ciężko zapierniczać. 

60 tys rocznie? Szczerze wątpię. To jest ok 3h każdego dnia w samochodzie i tyle robią przedstawiciele handlowi. Jakbyś tyle jeździł to byś się tym chwalił a przynajmniej z twoich komentarzy można by wyczytać że coś widziałeś.  

Co do elektryków to daruj sobie bo było wyliczone na cyfrach że więcej sie jara spalinówek a i koledzy darli łacha z twojej psychozy.

Pytanie czy tak jest w warzywach cały rok jest po prostu głupie i świadczy o braku wiedzy.  

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Nic się samo nie robi i nie musi tego mirek czy ktokolwiek pisać.  Problem jest taki że wedle twojej logiki to każdy musi robić wszystko sam bo jak zarządza to znaczy że nie pracuje. Ty jeszcze nie dorosłeś do tego żeby ułatwiać sobie życie i pracowac ludźmi a nie samemu zapieprzać. Tak jak pisałem wielokrotnie - jak zaczniesz mysleć to przestaniesz ciężko zapierniczać. 

60 tys rocznie? Szczerze wątpię. To jest ok 3h każdego dnia w samochodzie i tyle robią przedstawiciele handlowi. Jakbyś tyle jeździł to byś się tym chwalił a przynajmniej z twoich komentarzy można by wyczytać że coś widziałeś.  

Co do elektryków to daruj sobie bo było wyliczone na cyfrach że więcej sie jara spalinówek a i koledzy darli łacha z twojej psychozy.

Pytanie czy tak jest w warzywach cały rok jest po prostu głupie i świadczy o braku wiedzy.  

60 tys bez problemu śmigniesz, jeżdżę 80km do pracy w jedną stronę plus wyjazdy prywatne - 50 tys w rok

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

skończ pier**lic głupot skąd wiesz ze pracuje sam  ? mam 4 pomocników w tym jest szwagier i młodociany  ja tez kieruje ale na kombajn osobiście siadam  do tego mam jednego usługodawcę co jeden tele i bierze przyczepy albo spina i odwozi albo zwozi a czasami zaczyna uprawę pod rzepaki gdy ja jeszcze kosze 

twoje myślenie nie jest mocną stroną   blokersie mało rolny 

2 godziny temu, jahooo napisał:

60 tys bez problemu śmigniesz, jeżdżę 80km do pracy w jedną stronę plus wyjazdy prywatne - 50 tys w rok

po opryski do OP  wyjazdy weekendy dzieci do przedszkola zona  bierze auto wozi dzieci na różne kursy pływania ,nauki języków obcych na kurs tańca itp  jeszcze dużo rzeczy nie wymieniłem 

6 godzin temu, witejus napisał:

A jak, w zimie sałata lodowa.

a to ciekawe .. bez lodu nie urośnie 

2 godziny temu, Ulman napisał:

kolejne pytanie jak cały ulman ... gość u nas zrezygnował z wielkich ferm świn i przeszedł na ziemniaki i zapierdalają cały rok wiec  blokersie cicho 

Opublikowano (edytowane)

To że u ciebie jakiś gość ma ziemniaki nie ma znaczenia. Mirro pisał wielokrotnie jakie warzywa uprawia i jaką ma specyfikę produkcji. Pytanie go czy tak ma cały rok świadczy o głupocie albo o tym że nie rozumiesz tego co czytasz lub tak jak wielu podejrzewa masz po prostu defekt poznawczy.

Jak ty na 60 ha masz tylu pomocników i nie masz czasu to znaczy że jesteś baran który tym nie umie zarządzić.

Ty 60 tys robisz sam czy razem z żoną? 

Tobie oprysków nie przywożą tylko po nie jeździsz? Jaja sobie robisz😆

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
20 minut temu, Ulman napisał:

Mirro pisał wielokrotnie jakie warzywa uprawia i jaką ma specyfikę produkcji. Pytanie go czy tak ma cały rok świadczy o głupocie albo o tym że nie rozumiesz tego co czytasz lub tak jak wielu podejrzewa masz po prostu defekt poznawczy.

mam rozumieć ze nie przechowuje itp nie mrozi a w zimie nie sprzedają serwisują 

21 minut temu, Ulman napisał:

Jak ty na 60 ha masz tylu pomocników i nie masz czasu to znaczy że jesteś baran który tym nie umie zarządzić.

jak umiesz lepiej to ok .. ciekawe jak 😝

Opublikowano (edytowane)

A co ty porównujesz serwisowanie i sprzedaz do grzebania sie w kartoflach z pryzmy? 

To pytanie było po prostu głupie

8 godzin temu, Roman176 napisał:

60 ha upraw rolnych  to można się zanudzić. Jak ty angażujesz tyle ludzi na te parę hektarów to lepiej idź i zaobserwuj jak dobre gospodarstwa maja to zorganizowane a potem zastosuj u siebie.

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v