Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 minut temu, alfa napisał:

Oj Roman toyota i najlepsze blachy to jak powiedzieć roman176 i największy rozum

tak jest , a tak na serio sprawdziłeś opinie bo ja tak a ty ?

14 minut temu, alfa napisał:

Każdy tu wie że masz swój świat i wogole mnie zastanawia czemu ty chwalisz toyota oni razem z Hitlerem zaatakowali pół świata tylko jakoś do Niemców przylgnęła latka takich i owakich a do japoncow już nie a jeśli na serio ich porównać to Niemcy to pupilki jeśli chodzi o 2 ws 

taki świat ze ja mogę sobie powiedzieć czym jeździłem od vw po x5  i teraz niespodzianka a nie szwagrem sie zasłaniam co jeździ q 5 i co chwalisz ?? rąrząd co kosztuje 15 tyś i wyciągniecie silnika 3 k ? same zalety rodzinne

17 minut temu, alfa napisał:

oni razem z Hitlerem zaatakowali pół świata tylko jakoś do Niemców przylgnęła latka takich i owakich a do japoncow już nie a jeśli na serio ich porównać to Niemcy to pupilki jeśli chodzi o 2 ws 

w d*pie to mam co było wiek temu kto kogo z kim 

nieciłem już  swojej  szwagierce pisać i o 1,4 tsi albo sąsiadach przygody z vw nikt już z nich nie sądzie na vw jedni hyundaie drudzy opla o Scirocco  rozwalonych tłoka bo był  niekontrolowany wybuch problem rozwiązany bo olej musi być bez molidbu czy jak to się pisało ... no ale rodzina mechaników ci zawsze dobrze doradzi 

18 minut temu, Ulman napisał:

Ciiiichooooo........ bo jak się obrazi to nie będzie codziennych odcinków psychodeliczno komediowego  serialu "świat według Romana"

za wysokie progi u cia co ? 

propo twoich opinii wystarczy wpisać w gogle q5 

Czy Audi Q5 jest awaryjne?

Praktycznie wszystkie modele benzynowe dla Q5 są dość awaryjne. Problemy występują nawet w potencjalnie najmniej ryzykownym 3,2 FSI - zalicza się do nich np. awarie wariatora zmiany rozrządu, cewek, skrzyń biegów czy napędu łańcuchowego, a także gromadzący się nagar.24 sie 2021
Opublikowano

Niemcy o buncie Prigożyna: to wewnętrzna sprawa Rosji. 

Niemcy o sytuacji w Polsce: Budujemy zaporę ogniową przeciwko PiS. Jesteśmy jedyną siłą, która może zastąpić PiS w Polsce i poprowadzić ten kraj z powrotem do Europy”.

Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

to nic ze jesteś idiotą jak zawsze ale vw i bmw i reszta jeździ po Ameryce i wszystkie mają to samo brak euro  

Daj już spokój z tymi wygłupami. W USA obowiązują takie same normy Euro tam inaczej nazwane jak w Europie. Auta ciężarowe i osobowe mają dpf gp ad blue to samo maszyny rolnicze. USA i Kanada są tak pod tym względem zunifikowane z Europą, że np samochody produkowane na te rynki z jednej czy drugiej strony oceanu spełniają dokładnie te same normy i mają dokładnie te same wyposażenie jeśli chodzi o układy oczyszczania spalin. Ciężarówki i maszyny rolnicze jeśli są dedykowane na oba rynki to samo. Więc nie rób z siebie tu idioty bo już wiemy jaki jesteś.

6 godzin temu, nie napisał:

Niemcy o buncie Prigożyna: to wewnętrzna sprawa Rosji. 

Niemcy o sytuacji w Polsce: Budujemy zaporę ogniową przeciwko PiS. Jesteśmy jedyną siłą, która może zastąpić PiS w Polsce i poprowadzić ten kraj z powrotem do Europy”.

A ty znowu łżesz. To powiedział jeden Niemiec Polityk UE a nie niemieckiego rządu. A ,ze nie chcą pisu to normalne bo pis staje im kantem w UE> Zgadzając się w Brukseli na wszystko w kraju mówią takim jak ty, że to nie prawda. 

Ja bym tutaj jakoś mocno na twoim miejscu szat nie rozdzierał. Jak w grudniu 2021 Morawietzky tuż przed agresją Putina zaprosił do Warszawy pro putinowskich polityków jak Leppen czy Salwini to padały podobne słowa tylko w kontekście drugiej strony.

Napisz lepiej jak pis w 2022 ściągnął do PL 136 tys islamu.

4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Ja tak się zastanawiam co ci Niemcy widzą w tym Tusku , co on takiego dla nich zrobi jak będzie ponownie premierem .

Pewnie aureole ma popatrz może i ty zobaczysz. W sumie to wy i tak tego Tuska wszędzie widzicie. Może Niemcy od pisu się zarazili hehehe.

Opublikowano
13 minut temu, hubertuss napisał:

A ,ze nie chcą pisu to normalne bo pis staje im kantem w UE> Zgadzając się w Brukseli na wszystko w kraju mówią takim jak ty, że to nie prawda. 

Huba?wiesz co to logika?słyszałeś o czymś takim?

Opublikowano (edytowane)

Wiem i słyszałem i opisuję logikę wg pisu. Jedno mówią na szczytach w Brukseli a drugie mówią i robią w Polsce.

Morawietzky zgadza się na fit for 55 a wPL mówi że to zło. Po co się zgadzał. Morawietzky zgadza się na KPO i kasę za praworządność rano robi z Orbanem konferencje mówi, że wygrali bo zablokowali to. A potem okazuje, się, ze nie prawda u teraz problemy z tym mają Co było z Turowem i Czechami. Skakali walczyli a potem i tak zapłacili. Nie lepiej było od razu się dogadać zamiast twardzieli w kraju zgrywać.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
32 minuty temu, hubertuss napisał:

Wiem i słyszałem

Szczerze wątpię, kapnąłeś się jakiego babola strzeliłeś i wykręcasz kota ogonem, zaorałeś się czymś takim

coraz bardziej wątpię w ten twój świstek magisterski🥴

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Wiem i słyszałem i opisuję logikę wg pisu. Jedno mówią na szczytach w Brukseli a drugie mówią i robią w Polsce.

Morawietzky zgadza się na fit for 55 a wPL mówi że to zło. Po co się zgadzał. Morawietzky zgadza się na KPO i kasę za praworządność rano robi z Orbanem konferencje mówi, że wygrali bo zablokowali to. A potem okazuje, się, ze nie prawda u teraz problemy z tym mają Co było z Turowem i Czechami. Skakali walczyli a potem i tak zapłacili. Nie lepiej było od razu się dogadać zamiast twardzieli w kraju zgrywać.

teatrzyk musi trwać i trwa, ku uciesze gawiedzi. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, witejus napisał:

Szczerze wątpię, kapnąłeś się jakiego babola strzeliłeś i wykręcasz kota ogonem, zaorałeś się czymś takim

coraz bardziej wątpię w ten twój świstek magisterski🥴

Możesz sobie wątpić co mnie to obchodzi. Nie zrozumiałeś prostego tekstu nie moja wina. Nie widzisz co pis robi w UE i co robi w kraju nie rozumiesz tego. Więc dla ciebie może i dziwne, że europejscy w tym przypadku politycy nie chcą pisu. W sumie atak jak rząd amerykański tez co chwila pisiorów prostuje. Więc nie szukaj drugiego dna bo mnie twoje wątpliwości guzik obchodzą. Możesz nawet wątpić, że podstawówkę mam skończoną co mnie to obchodzi. Skoro to twoje naciągane wywody.

52 minuty temu, HF86 napisał:

teatrzyk musi trwać i trwa, ku uciesze gawiedzi. 

Dokładnie tam mówią jedno tu robią drugie. Jak tam się zgadzają to w Polsce co innego robią. Jak tam stają kantem to też UE nie pasuje A jak widać powyżej wielu nie ogarnia i się cieszy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Roman176 napisał:

Firma analityczna iSeeCars przeanalizowała ponad 2 miliony samochodów nic to znaczy ze producent deklaruje ze robią milion 

Który? Gdzie taka deklaracja?

Roman176 napisał:

to nic ze jesteś idiotą jak zawsze ale vw i bmw i reszta jeździ po Ameryce i wszystkie mają to samo brak euro

Ta, szczególnie w Kaliforni. Jakoś niema problemów z zarejestrowaniem sprowadzanego wozu - nie dziwi Cię to? Oni może nie mają tam Euro ale za to mają swoje, bardziej rygorystyczne. EPA nakaże DOTowi i pickupy będą z silnikami od kosiarek...

Opublikowano
Roman176 napisał:

nieciłem już  swojej  szwagierce pisać i o 1,4 tsi albo sąsiadach przygody z vw nikt już z nich nie sądzie na vw jedni hyundaie drudzy opla o Scirocco  rozwalonych tłoka bo był  niekontrolowany wybuch problem rozwiązany bo olej musi być bez molidbu czy jak to się pisało ... no ale rodzina mechaników ci zawsze dobrze doradzi 

Możesz jakoś to rozwinąć? To bardzo ciekawe... Ja bym stawiał na pracę w cyklu millera z okazji furbo i zapłon żarzeniowy ale może czegoś się nauczę....

Opublikowano

Tu akurat Roman coś słyszał ale nie wie za bardzo w którym kościele dzwoni Spalanie stukowe czy tam samozapłon to jest czasami problem współczesnych doładowanych benzyn. Trzeba używać dedykowanego oleju i najlepiej benzyny 98. Ale nie jest też tak, że te silniki masowo padają a tłoki pekają.

Opublikowano

Volsvagien to Romana wrug i obsesja i nic się na to nie poradzi. Wszyskie  wybuchajom i siem  palom a nawet same przwracajom siem  w nocy na dach bo tak śpiom. 

Opublikowano

Orlen sztucznie zawyżył ceny na stacjach o około 40 groszy, aby ogłosić "promocję", trzymają również ceny hurtowe wyższe, aby konkurencja nie sprzedawała paliw taniej

• Like 1
Opublikowano
hubertuss napisał:

Tu akurat Roman coś słyszał ale nie wie za bardzo w którym kościele dzwoni Spalanie stukowe czy tam samozapłon to jest czasami problem współczesnych doładowanych benzyn. Trzeba używać dedykowanego oleju i najlepiej benzyny 98. Ale nie jest też tak, że te silniki masowo padają a tłoki pekają.

Ale co z tym molibdenem... chyba, że to nie o molibden chodzi.

Opublikowano
47 minut temu, HF86 napisał:

ktoś się jeszcze na to nabiera 🤔

Oczywiście że  tak. Każdy pisowiec ci powie że to dobrze bo jakby nie promocja to by było 30gr drożej 😆

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Ale co z tym molibdenem... chyba, że to nie o molibden chodzi.

To już chyba jego radosna twórczość ten molibden.

1 godzinę temu, jahooo napisał:

Orlen sztucznie zawyżył ceny na stacjach o około 40 groszy, aby ogłosić "promocję", trzymają również ceny hurtowe wyższe, aby konkurencja nie sprzedawała paliw taniej

Podnosili by na wakacje opuścić ceny. Ciemnoty w kraju nie brakuje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v