Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Nie można wykluczyć że to ustawka. Prigrożyn wpadnie na Kreml  i odpali że dwie atomówki na upainie . Potem armia Putina ich przegoni, umyje ręce i wyrazi ubolewanie że sprawy się tak potoczyły. 

Może być też tak że Prigrozyn będzie na Kremlu marionetką Putina tak jak kiedyś Miedwiediew na stanowisku prezydenta. Pożyjemy, zobaczymy 

No mnie nurtuje taka sprawna ewakuacja z okupowanego terenu. Taki pusty  poligon został i będą " małe " straty jakby fungi punktowo wyrosły

4 minuty temu, DANDYS napisał:

masz Twittera?

Nie

Prezydent USA Joe Biden na bieżąco omawia sytuację w Rosji z prezydentem Francji Emmauelem Macronem, kanclerzem Niemiec Olafem Scholzem i premierem Wielkiej Brytanii Rishim Sunakiem, potwierdzając ich niezachwiane poparcie dla Ukrainy - przekazał Biały Dom.

I ja tu k.rwa pytam się - gdzie jest Duda, dlaczego jeszcze słuchawki nie podnosi🤣

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Odpali bo ty tak powiedział , haha ha ha ha 

Nie wiem czy odpali czy nie ale to jest zbyt trywialne ze wszyscy wiedzą że najemnicy idą  na Moskwę i nikt ich nie rozpieprzy. Wiadomo gdzie są,  wiadomo jak uzbrojeni i to raptem kilka tysięcy chłopa. To jest teatr i zachód to wie co widać w oszczędnych komentarzach. 

Opublikowano (edytowane)

co prawda tego twittera blokuję jako jedną z największych zaraz współczesnego internetu zaraz po szajs-zbuku (bo ruski syf i chiński z kolei blokują lepsi fachowcy "naszej strony" sieci ) to trafiłem na coś taiego

Rzeczywiście ktoś lub coś po pysku prigożynowi dało być może nieudana próba jego eliminacji
z29904692IH,Jewgienij-Prigozyn-w-Rostowi

i to rzeczywiście może być atak szału i paniki u niego i cokolwiek się stanie to rosja już nie jest tą samą rosją jak jeszcze przedwczoraj
Tworzy się precedens że jednak można się postawić i to w czasie stanu wojny i w totalitarnej rosji

w dodatku zabrano kasę a wagneowcy w rosji to nie tylko czynna prywatna armia ale wielu którzy korzystali z tego wszystkiego i właśnie dotarło do nich że źródełko wyschło lub wyschnie gdy rebelia upadnie
https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/rewizje-w-biurach-grupy-wagnera-w-petersburgu-znaleziono-48-mln-dol/z2krqg6

to że może być "ciekawie" w rosji wcale tak ciekawe dla nas nie jest choć nadal jeszcze nie wiem komu tam kibicować bo już lepiej mieć tych kretynów z putinem na czele niż nie wiadomo kogo kto to kacapskie bydło trzyma za mordę

jeszcze tylko brakuje aby ten prygożyn zadeklarował demokrację w której obronie działa
Alistair McLean wysiada

ach, zapomniałem linka skąd to zdjęcie
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,29904456,zamach-stanu-w-rosji-jewgienij-prigozyn-zostal-ranny-nowe.html

zaś co do demokratyzacji rosji kiedykolie to tak samo oceniam prawdopodobieństwo spotkania kacapa demokratę jak knura gentlemana

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
39 minut temu, dysydent napisał:

jeszcze tylko brakuje aby ten prygożyn zadeklarował demokrację w której obronie działa
Alistair McLean wysiada

No i o mało nie oplułem ekranu.🤣 Ale wizja zdawać się może idiotyczna, lecz jednak możliwa do zaakceptowania, choćby na wzorcach chińskich.

Opublikowano

No i po puczu.

Galan, wychlałeś już szampana?

I co teraz?

Opublikowano

Po puczu to bym nie powiedział będą zmiany bez  walki , bez rozlewu krwi , nic już nie będzie jak było , Władek jest skończony . Ośmieszony , teraz czas na rozmowy na szczeblach wojskowych tak powie.  Prigożyn powie , Władku nic się nie stało zapłacisz będzie po sprawie .

Prigożyn ogłosił na cały świat , że Ukraina nie chciała napaść na Rosję , nie ma tam nazistów i tym podobnie .

Putin jest skończony jako przywódca  wielkiej Rosi .

10 minut temu, Agrest napisał:

No i po puczu.

Galan, wychlałeś już szampana?

I co teraz?

Będą pił szampana , poczekaj będą zmiany .

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Prigożyn ogłosił na cały świat , że Ukraina nie chciała napaść na Rosję , nie ma tam nazistów i tym podobnie .

Myślisz że to takie rozwiązanie , aby wyjść z twarzą z konfliktu ukraińskiego?

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Po puczu to bym nie powiedział będą zmiany bez  walki , bez rozlewu krwi , nic już nie będzie jak było , Władek jest skończony . Ośmieszony , teraz czas na rozmowy na szczeblach wojskowych tak powie.  Prigożyn powie , Władku nic się nie stało zapłacisz będzie po sprawie .

Putin jest skończony jako przywódca  wielkiej Rosi .

Będą pił szampana , poczekaj będą zmiany .

Daj już spokój z tymi swoimi głupawymi przemyśleniami. Te twoje przepowiednie to się tak sprawdzają jak wróżby starej cyganki - jak się uda to się od czasu do czasu coś sprawdzi

Opublikowano (edytowane)

Nie ma wyjścia dobrego , przegrany zawsze będzie przegranym .

Korupcja w Rosi doprowadzi do zmian .

Sprawdza się zaś twe nie , Ukraina wygrana zaś Rosja nie .

W Rosi będą zmiany .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

Będą pił szampana , poczekaj będą zmiany

zmiany na dobre?

Opublikowano
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Ten bunt a nawet jak chodzą głosy wojna domowa w rosji pewnie się skończy jak wcześniejsze rewolucje czyli kultem jednostki .

Żeby się nie okazało, że kilka głów poleci, a ogłoszą, że Władek został w tę wojnę wmanewrowany i jej tak naprawdę nie chciał. I tak się to zakończy. Ruscy się wycofają, zachowując Krym, a może nawet go oddadzą, bo im się nie opłaca. Oligarchowie znowu będą handlować z zachodem. I tylko polegli nadal będa martwi

Opublikowano

Sam się ośmieszasz .

Krótką masz pamięć albo jesteś nienormalny 

2 godziny temu, galan99 napisał:

@Ulman Putin zwiał a ty jeszcze nie uciekasz , twój idol upadł .

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jesteś pewien na 100% że upada ?

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Tak jestem tego pewien .

🤣🤣🤣

3 minuty temu, galan99 napisał:

Kapitał  Zachodni wkroczy na Białoruś , nastąpią zmiany .

No teraz to żeś przeszedł samego siebie🤣

Opublikowano

To ty popierał , Risie nie ja zapamiętaj to , ja zwycięski ty , przegrany .

O kurna

Galan I Zwycięski.

Masz zapędy jak car🤭

Opublikowano

czas na zmiany w Rosi

a końca świata już nie będzie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v