Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Te twoje osobiste wycieczki nie robią na mnie wrażenia , żebyś wiedział ile ja krytykuje PIS za to że nie zlikwidowali kolesiostwa i nepotyzmu , nie panują nad cenami , obłożyli rolników niebotycznymi cenami na nawozy i paliwa ale nie ma dziadostwa , jest praca , wzrost gospodarczy , brak bezrobocia to są istotne plusy .

To nie są żadne osobiste wycieczki. Nie znam cię i nic do ciebie, jako człowieka, nie mam. Co innego, jeśli chodzi o popieranie pisu. Bo na forum pokazujesz się jako jeden z niewielu już największych wyznawców pisuaru i tylko do tego "pije".

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

kolejne całkiem trafne porównanie jeśli za bagienny muł uznać brukselsą biurokrację

Wiesz co, jak teraz jeszcze raz przeczytałem co tam napisałem to faktycznie przypadkiem wyszła jakaś alegoria, przenośnia czy jak to tam nazwać😂

Opublikowano

PIS od kilkunastu lat ma zwolenników jako partia a to forum ma za zadanie pisanie w miarę merytorycznie i to robię .

Nawet jeśli komuś jest aktualnie lepiej niż za PO  to i tak atakują nie tylko PIS a konkretnie JK , powód , wpływ mediów lewicowych .

Opublikowano
23 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

miarę merytorycznie i to robię .

Tiaaa. Merytoryke o płaskiej Ziemi..

Ty fantasta, a nie merytoryk😄

Opublikowano
18 minut temu, DTaras napisał:

ceny zboża jakoś zareagowały na rozwalenie tamy? Oni tam teraz nie zbiorą tyle ile by chcieli...

Giełdy tak , skupy na wschodzie PL raczej nie no i żniwa za pasem jak nie popada to wcześniej będą . 

Opublikowano
29 minut temu, Mariusz2903 napisał:

PIS od kilkunastu lat ma zwolenników jako partia a to forum ma za zadanie pisanie w miarę merytorycznie i to robię .

Nawet jeśli komuś jest aktualnie lepiej niż za PO  to i tak atakują nie tylko PIS a konkretnie JK , powód , wpływ mediów lewicowych .

To drugie zdanie jest bardzo merytoryczne.

Opublikowano
1 minutę temu, jacek1296 napisał:

To drugie zdanie jest bardzo merytoryczne.

Nie wiem jak tobie ale mi zawsze bliżej było do prawicy , tak jestem wychowany , może stąd to popieranie PIS . 

18 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Tiaaa. Merytoryke o płaskiej Ziemi..

Ty fantasta, a nie merytoryk😄

Myślisz Pafnucy że twoje docinki są takie śmieszne ?

Opublikowano
11 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Nie wiem jak tobie ale mi zawsze bliżej było do prawicy , tak jestem wychowany , może stąd to popieranie PIS .

Co ma wychowanie do głupoty, którą wypisałeś?

Opublikowano (edytowane)

wychowanie - czytaj - tresura zwalnia z obowiązku samodzielnego myślenia a wręcz tego myślenia zakazuje a dla większości jest zbawieniem bo czegoś niemożliwego dla niej nie wymaga zatem w Twoim pytaniu @jacek1296 zaszyta jest jednocześnie odpowiedź

z resztą nazywanie PiS prawicą to jawny dowód na efekt tresury. To socjaliści wyznaniowo narodowi a nie żadna prawica a że prawicą każą się nazywać to co podatniejsi na tresurę "papugują"
O papugach też można powiedzieć że ta która nauczona kląć ma złe, a ta co nauczona sentencji ... nie wiem; z wybitnych filozofów ma dobre wychowanie.

ani jedna ani druga nie rozumie co gada jak to papuga

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Myślisz Pafnucy że twoje docinki są takie śmieszne ?

Nie chciałem urazić, ale jak coś mnie śmieszy, to sie śmieję...

Opublikowano
1 godzinę temu, jacek1296 napisał:

Co ma wychowanie do głupoty, którą wypisałeś?

A od kogo czerpiesz wiedzę na temat PIS , chyba nie od sąsiadów .

https://wiadomosci.wp.pl/komisja-europejska-przeciw-lex-tusk-rozpoczyna-procedure-naruszeniowa-6906409965300224a

Jak nazwać te działania KE ? kolejna próba wpływania na wynik wyborów w PL , niewygodny rząd PIS za co by się nie zabrał , narusza prawo europejskie . Czekam kiedy po wyborach do PE nastąpi wymiana tych ludzi na innych co by się zajmowali bardziej ludzkimi sprawami a nie tylko walką z Polskim rządem . Z ich twarzy przemawia cynizm o komunistycznym zabarwieniu .

1 godzinę temu, dysydent napisał:

nazywanie PiS prawicą to jawny dowód na efekt tresury. To socjaliści wyznaniowo narodowi a nie żadna prawica .

Dla ciebie PIS to nie prawica , twoja sprawa ale ja jestem prawicowiec czy to ci się podoba czy nie .

Opublikowano
28 minut temu, Mariusz2903 napisał:

A od kogo czerpiesz wiedzę na temat PIS , chyba nie od sąsiadów .

od kogo potrzebna jest wiedza że deszcz pada, że zimą jest zimno a że czarne jest ciemniejsze od białego?
to aż musi być "ktoś" co musi Ci mówić jak masz świat postrzegać? jak masz rozumieć co własne zmysły Ci przekazują. Zebyś miał najsprawniejsze i najczulsze zmysły jak rozumu brakuje to ktoś może wmówić że zmysły kłamią, oczywiście tylko o czym to świadczy?

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

od kogo potrzebna jest wiedza że deszcz pada, że zimą jest zimno a że czarne jest ciemniejsze od białego?
to aż musi być "ktoś" co musi Ci mówić jak masz świat postrzegać? jak masz rozumieć co własne zmysły Ci przekazują. Zebyś miał najsprawniejsze i najczulsze zmysły jak rozumu brakuje to ktoś może wmówić że zmysły kłamią, oczywiście tylko o czym to świadczy?

Twierdzisz że w dzisiejszych czasach nie ma wpływu mediów , jesteś w wielkim błędzie , zmysłem to bardziej zwierzyna .

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Dla ciebie PIS to nie prawica , twoja sprawa ale ja jestem prawicowiec czy to ci się podoba czy nie .

a zwisa mi za kogo się uważasz bo są przypadki że niektórzy uważają się za psa, inni Boga a jeśli uznajesz się jednocześnie za zwolennika PiSu i jednocześnie prawicowca to Twój problem, nie mój.
to się jakoś nazywa , kryzys tożsamości czy jakoś tak
nie nie kryzys, jakoś inaczej ale zapomniałem i może toś podpowie (na prawdę zapomniałem i nic więcej)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

PIS nie ma zwolenników tylko wyznawców dokładnie jak w sekcie

media lewicowe były cały czas . jak można nie krytykować głupoty i łamania prawa

Opublikowano
14 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Twierdzisz że w dzisiejszych czasach nie ma wpływu mediów , jesteś w wielkim błędzie , zmysłem to bardziej zwierzyna .

przeczytaj jeszcze raz

18 minut temu, dysydent napisał:

Zebyś miał najsprawniejsze i najczulsze zmysły jak rozumu brakuje to ktoś może wmówić że zmysły kłamią, oczywiście tylko o czym to świadczy?

nie na wszystkich media mają wpływ a tylko na co głupszych

Opublikowano
2 minuty temu, jacek1296 napisał:

Próba zmuszenia polskiego rządu do przestrzegania polskiego prawa. Ustawa o komisji jest niezgodna z polską konstytucją w 17 punktach. Tak, wiem, w tvpis tego nie powiedzieli.

Jako wyborca na konstytucję się wypinam a co do komisji to jak już by miała powstać to po wyborach bo teraz to wiadomo bat na Tuska . Podpieranie się komisją teraz jest za bardzo przejrzyste o co chodzi PISowi a nikt z opozycji i tak nie przyjdzie .

Wg. mnie przed wyborami powinna być spokojna kampania , każdy już opinię sobie wyrobił i bez komisji .

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

" ...na konstytucję się wypinam..." . Godne pisowca ( nie będę pisał, co reprezentujesz, bo szkoda jakichkolwiek słów ).To jakie prawo uznajesz? Szariat, dekalog czy jeszcze inne?

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Wg. mnie przed wyborami powinna być spokojna kampania , każdy już opinię sobie wyrobił i bez komisji

zatem co do komisji się - widzę - zgadzamy

co do konstytucji to dużo by pisać ale umowa akcesyjna do ujni była w oparciu o taką wlaśnie i ew zmiany konstytucji wymagały by - z czystej logiki - renegocjacji umowy unijnej bo może zmiany dyskwalifikowały by członkostwo w unii ale temat zmiany konstytucji przycichl zatem i my tu go zbędnie nie rozdmuchujmy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, jacek1296 napisał:

" ...na konstytucję się wypinam..." . Godne pisowca ( nie będę pisał, co reprezentujesz, bo szkoda jakichkolwiek słów ).To jakie prawo uznajesz? Szariat, dekalog czy jeszcze inne?

Jesteś po prawie czy co że szanujesz konstytucję ? Dlaczego tak ważna dla ciebie bruksela nie zrówna płacy minimalnej w całej UE to dla mnie by było zgodne z konstytucją a cała reszta to mydliny .

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Jesteś po prawie czy co że szanujesz konstytucję ? Dlaczego tak ważna dla ciebie bruksela nie zrówna płacy minimalnej w całej UE to dla mnie by było zgodne z konstytucją a cała reszta to mydliny .

Jak Unia zrowna minimalna w całej Europie, to nasza gospodarkę ch*j strzeli, bo w żaden sposób nie będziemy konkurencyjni wobec Niemiec. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v