Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/pomysl-rzadu-rozwscieczyl-branze-transportowa-ogromne-watpliwosci-kierowcow-tir-ow/6xf1nzl

Uważam, że to bardzo dobry pomysł

Argument, że komuś zepsuło się auto i musi jechac 40km/h jest z d..... wyjęty. W przypadku awarii samochodu zjeżdża się na pas awaryjny i wzywa pomoc drogową i/lub holownik

Niech próbuje się tłumaczyć w Niemczech z jazdy 40km/h

Ja bym jeszcze dodał wzmożone kontrole prędkości samochodów ciężarowych, bo pomykanie z prędkością 90km/h i więcej  jest normą (nie mówię tu o wskazaniu licznika, tylko rzeczywistej prędkosci), a poza autostradami i ekspresówkami ciężarówki maja obowiązek jeździć max 70km/h

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jahooo napisał:

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/pomysl-rzadu-rozwscieczyl-branze-transportowa-ogromne-watpliwosci-kierowcow-tir-ow/6xf1nzl

Argument, że komuś zepsuło się auto i musi jechac 40km/h jest z d..... wyjęty. W przypadku awarii samochodu zjeżdża się na pas awaryjny i wzywa pomoc drogową i/lub holownik

Ja bym jeszcze dodał wzmożone kontrole prędkości samochodów ciężarowych, bo pomykanie z prędkością 90km/h i więcej  jest normą (nie mówię tu o wskazaniu licznika, tylko rzeczywistej prędkosci), a poza autostradami i ekspresówkami ciężarówki maja obowiązek jeździć max 70km/h

Wszyscy za to zapłacimy ... A ciężarowe jak wyprzedzały tak będą wyprzedzać ;) Już mamy zakazy na odcinkach A2 między Łodzią a Warszawą, i ciężarowe nic sobie z tego nie robią xD Znajomy co ma firmę transportową powiedział, że jak zaczną to uchwalać to oni specjalnie zaczną się ciągle wyprzedzać , tak, żeby lewy pas był praktycznie cały czas zablokowany.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
jahooo napisał:

Do najbliższego zjazdu możesz jechać na legalu. Na zachodzie nie można wyprzedzać dłużej niż 40 sekund bodaj i ma to o tyle przewagę, że dotyczy wszystkich czyli i kamperów ale też często spotykanych w naszym kraju wyprzedzających na tempomacie chyba osobówek bo z przewagą np. 1 km/h. Jest tam jeszcze kilka myków na które nasi w życiu nie wpadną ale i się nie zawzorują bo niemiec jest zły.

Jeszcze Cię tylko jahu nabuntuję - ciężarówek podwyższenie prędkości w terenie zabudowanym nie dotyczy a zpierbulają jeden przez drugiego po 8 dych.

A wracając do argumentów. W niemczech sami Cię przegonią z autostrady i jeszcze wezmą w konwój jak tylko powiesz, że możesz jechać ale powoli. Natomiast drugi fachura, ten od obwodnicy Krakowa, pomylił omijanie z wyprzedzaniem.

Opublikowano

Ja to wiem, że podwyższenie prędkości w zabudowanym nie dotyczy ciężarówek. Tylko jak widać poza ITD nikogo w naszym kraju nie obchodzi, jak TIR-y zapierda.... po drogach, o autobusach turystycznych już nie wspomnę. A potem płacz, bo siedzi w rowie albo komus w dom wjechał.

Jak osobówka uderzy w dom, to poza pogiętym autem szkody znikome, często wędrówka kończy się już na płocie, jak solidny. A TIR potrafi wjechac do domu razem z naczepą.

Opublikowano (edytowane)

autokarem to kasujemy kazdego tir-a, i sporo osobowek 🤣 a za chwile ten sam tir nas wyprzeda i tak  w kolo macieju. czesto patrze co tirowiec  oglada  w kabinie..

wczoraj pod krakowem

Wypadek autobusu pod Krakowem.

Edytowane przez jacus
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

autokarem to kasujemy kazdego tir-a, i sporo osobowek

sie nie gniewaj... ale jak bym Cię miał na pokładzie, to też bym szybko się starał trasę zakończyć... 🤭

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

autokarem to kasujemy kazdego tir-a, i sporo osobowek 🤣 a za chwile ten sam tir nas wyprzeda i tak  w kolo macieju. czesto patrze co tirowiec  oglada  w kabinie..

wczoraj pod krakowem

Przed twoją chałupą zaparkował?

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

wczoraj pod krakowem

Inspirował się chyba dawnym wyczynem wycieczki z Izraela

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

prędzej pasażerem był... wytrzymał byś żeby w coś nie przywalić? :ph34r:

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

No gdzie, widać że równo, a Jacuś ma ponoć wszędzie pod górę. Temu nogi wysiadły😜

Opublikowano
14 godzin temu, DTaras napisał:

Znaczyy wisi Ci rozgrzeszenie?

na stare lata mi wybaczą 

Poza tym nie masz się co przejmować, żołnierska rzecz - niech pierwszy rzuci laczkiem co tego nie robił...

dzisiaj inne czasy bardziej kobiety hen tnę 

Opublikowano
jacus napisał:

kolejny idiotyczny przepis..po pierwszenstwu dla pieszchy myslalem ze trudno pobic poziom glupoty a tu udalo sie .

Tylko Ci nadmienię, bo piszesz iż z buta zwiedzasz, żadnego pierwszeństwa dla pieszych nie wprowadzono. Tylko zadymę w przepisach raczyli uskutecznić aby każdy zahaczony pieszy w interpretacji na gorąco był pokrzywdzony co ułatwia pracę w procedurze mandatowej.

Roman176 napisał:

Znaczyy wisi Ci rozgrzeszenie?

na stare lata mi wybaczą 

Poza tym nie masz się co przejmować, żołnierska rzecz - niech pierwszy rzuci laczkiem co tego nie robił...

dzisiaj inne czasy bardziej kobiety hen tnę 

E e. Tniesz? Chętne to zawsze były - kiedyś tylko trzeba było zrobić tak żeby w ujęciu społecznym nie wyglądało że się dobrze bawi na pierwszej randce a i to u Czeszek niekoniecznie.

Opublikowano

@Ulman   nasi psełdo lewicowi eksperci ........ wyszło jak zawsze zero racji nic modrego ....   najgorsze tego jest ze i tak dalej bd bredził

Chiny nie dogadały się z Rosją. Zbudują gazociąg z Turkmenistanu

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-chiny-nie-dogadaly-sie-z-rosja-zbuduja-gazociag-z-turkmenist,nId,6802374#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

ruskiej ropy też nikt nie chce 

https://www.wnp.pl/nafta/rosja-ma-duzy-problem-z-ropa,676328.html

co miesiąc ograniczają pół miliona ton wydobycia  od lutego 

według pełowskiego gówna   pis zarabiał krocie na rolnikach 

Fatalne wyniki Grupy Azoty dały pożywkę do spekulacji, że może chemiczną firmą zainteresowałby się PKN Orlen. To powrót do dyskusji, czy polski biznes nawozowy poradzi sobie sam

Roczne przyrosty mocy zainstalowanej w fotowoltaice w Polsce [MW]. Źródło: IEO

PO ginie w statystykach 

Opublikowano

I sprawa się rypła , PO  PSL , Donald Tusk trzęsą się jak galareta bo przeszła komisja nt. wpływów rosyjkich na Polską politykę , będzie komisja , chyba że Duda nie podpisze . Obrady tej komisji odbiorą sporo punktów procentowych opozycji przy wyborach .

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Obrady tej komisji odbiorą sporo punktów procentowych opozycji przy wyborach .

Obrady tej komisji odbiorą dużo złotówek polskim obywatelà i powiększą zadłużenie kraju.

Plus taki że kabarety będą miały paliwo na występy, a Olbratowski na felietony.

Opublikowano
35 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Obrady tej komisji odbiorą procenty, ale PiSowi, bo taka Komisja to typowo komunistyczne metody działania... 

To dla czego opozycja panicznie się boi tej komisji ?

31 minut temu, Agrest napisał:

Obrady tej komisji odbiorą dużo złotówek polskim obywatelà i powiększą zadłużenie kraju.

Plus taki że kabarety będą miały paliwo na występy, a Olbratowski na felietony.

To wiadomo że to cyrk ale Tuskowi się oberwie a należy się mu bo chciał sprzedać kraj do reszty .

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v