Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

ja jestem z galicji wiem mam tak jak moi przodkowie innych traktowac -co czynie od dawna 😂😂

33 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Jacus czemu Ty ciągle taki nie miły dla innych?

dla onucy to chyba nic dziwnego ?? on udaje rolnika,biznesmena ,pana a to zwykly piwniczak.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

ja jestem z galicji

no trudno.... przykre, ale juz powinieneś się do tego przyzwyczaić...

My, Polacy, tolerancyjni jesteśmy... więc pozwalamy byś tu pisał.. 😄

Opublikowano

a ja jak zwykle
z zupełnie innej beczki i w poprzek i aktualnego Waszego wątku i całego tematu

Bartkowi napisałem taki komentarz - a no pokazałeś kiedy się zatrzymał rozwój technologii bo że się zatrzymał to już widać i żyjemy w czasach regresu i zacofania że już się wojny stronami pojawiają Kto wie czy te wojny to nie dowód na zboczenie Historii w alternatywną; gorszą wersję rzeczywistości a gdzieś tam w innym wymiarze technologia poszła w tym kierunku co pokazałeś rzeczywiście- szczena opada!! 😯 dzięki

bo czy nie odnosicie wrażenia że żyjemy od jakiegoś czasu jakby w gorszej wersji rzeczywistości?

no ja tej dystrybucji Linuksa nie widziałem a powinienem
jeszcze raz - szczena opada

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

Bartkowi napisałem taki komentarz - a no pokazałeś kiedy się zatrzymał rozwój technologii bo że się zatrzymał to już widać i żyjemy w czasach regresu i zacofania że już się wojny stronami pojawiają Kto wie czy te wojny to nie dowód na zboczenie Historii w alternatywną; gorszą wersję rzeczywistości a gdzieś tam w innym wymiarze technologia poszła w tym kierunku co pokazałeś rzeczywiście- szczena opada!! 😯 dzięki

a jakiemu Bartkowi?    i właściwie to o co chodzi?

Opublikowano (edytowane)

Nie zrozumiałeś , opier....ją chłopa że tyle kasy dostał za darmo za wszystko płaco , chłopu i do wszystkiego .

Kraje bałtyckie szykują się do obrony. "Nie jesteśmy darmozjadami z amerykańskimi gwarancjami"

Frontowi sojusznicy NATO obawiają się, że po inwazji Rosji na Ukrainę mogą być następnym celem ataku i przygotowują się do walki. Ich zdaniem większa obecność wojsk w krajach bałtyckich mogłaby służyć jako krytyczna pierwsza linia obrony w przypadku rosyjskiej napaści.

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/kraje-baltyckie-nato-obawiaja-sie-ze-po-inwazji-rosji-na-ukraine-moga-byc-nastepni/g8crr9s

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Pokazują na bazarkach sałata , Warszawa 5 zł za szt .

Ta sama sałata w Zamościu 2,5 zł za szt . skąd taka różnica cenowa ?.

Słyszeli że Ukraina ma być wprowadzona do , Unii tak jakby od zaplecza , jako jedno PAŃSTWO CZYLI POLSKA .

KTO TAK WYMYŚLIŁ I WYDAŁ TAKIE POLECENIE W UNII?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, galan99 napisał:

Słyszeli że Ukraina ma być wprowadzona do , Unii tak jakby od zaplecza , jako jedno PAŃSTWO CZYLI POLSKA .

KTO TAK WYMYŚLIŁ I WYDAŁ TAKIE POLECENIE W UNII?.

PIS przecierał drogę do unii ukrainie

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Sami tego nie mogli zrobić , było jakieś polecenie by można było wprowadzić bez zgody pozostałych wszystkich krajów . Komu na tym zależy w Europie to wiadomo .

23 czerwca 2022 r. Rada Europejska przyznała Ukrainie status kandydata do członkostwa w Unii Europejskiej.

W dniu 11 czerwca 2017 r. został wprowadzony ruch bezwizowy pomiędzy państwami obszaru Schengen a Ukrainą. Obywatele Ukrainy, posiadający paszporty biometryczne, mogą przekraczać granicę bez konieczności posiadania wizy.

Ukraina by już była w Unii , jak by nie zerwano rozmów kiedy to było każdy wie . 

Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

Pokazują na bazarkach sałata , Warszawa 5 zł za szt .

Ta sama sałata w Zamościu 2,5 zł za szt . skąd taka różnica cenowa ?.

w lublinie i okolicy 3,5-4zł sałata kosztuje. wszystko zależy od wielkości i na pewno ta sałata za 2,5zł nie jest wielkości tej za 4zł

Sa też sytuacje że jest koniec dnia targowego a przed nami niedziela i towar trzeba wypchnąć nawet za to co się kupiło i takie sytuacje nie są miarodajne

takie rzeczy trzeba czuć a nie chlapać jęzorem

Opublikowano (edytowane)

Trzeba znać realia handlu a nie być galanem, który pisze głupoty xD 

Jak @galan99 jesteś taki mądry, to powiedz mi, dlaczego nieraz sprzedawałem bób na Broniszach wieczorem po 6zł a rano kosztował 5zł albo 7zł ?? 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Komu na tym zależy w Europie to wiadomo .

PIS lansował ukrainę w europie i na świecie. czego ty nie rozumiesz ? Kto niemców poganiał ?

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Rano sałata kosztuje 3,5 zł , godzina 11 sałata kosztuje już 2,5 zł , zaś bliżej 17 sałata 2 zł i po niżej .

A nieraz jest tak, że rano kosztuje 3,5zł a po południu 4,5zł, dlaczego tak się dzieje ? 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Trzeba znać realia handlu a nie być galanem, który pisze głupoty xD 

Jak @galan99 jesteś taki mądry, to powiedz mi, dlaczego nieraz sprzedawałem bób na Broniszach wieczorem po 6zł a rano kosztował 5zł albo 7zł ?? 

Rea;ja to sobie możesz mieć , bardzo wielkie , wszystko zależy od kupca czy będzie i ile będzie sprzedających . Od danego towaru ile będzie świeży , mowa o małych targowiskach nie giełdach jak Bronisze .

Lata 1989 i tak do 2003 w Zamościu jak jeszcze była giełda warzywna w Kalinowicach na dawnej wadze buraczanej ceny były nisze jak w Lublinie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Wszędzie jest taka sama zasada xD Towar jest, kupca nie ma to cena idzie w dół, a jak towaru mało, a kupca dużo to cena idzie do góry ...

Na Broniszach masz np 20t truskawki i chętnych na 30t, a na targowisku 200kg truskawki a chętnych jest na 300kg ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Rano sałata kosztuje 3,5 zł , godzina 11 sałata kosztuje już 2,5 zł , zaś bliżej 17 sałata 2 zł i po niżej .

Chłopie Ty nie masz wyobraźni kiedy jest najlepszy ruch po tym co piszesz

o 17 to nawet na tygodniu nikt prawie nie stoi a tym bardziej w sobotę 😄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v