Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszędzie widzi onuce i ludzi ze wschodu Polski..

Co zawiniła Jacusiowi ta strona kraju?

@jacus a co sądzisz o murzynach?🤭

Opublikowano

wszedzie onuce ??? tylko jedna prawdziwa i paru bezdennych glupkow... 

a ilu tu jest z zachodu polski ????? roman -ale tylko trzezwy   kto wam moze przedstawic jak mysla o was  inni ??

tak realnie patrzac to kazdy kto skomentowal moje posty to ma jakies wieksze czy mniejsze problemy 😂

przyganial kociol garnkowi 😂

slonce wyszlo,obiad, kawka i do pola..

zetorki a wiesz ilu murzynow mieszka w polsce ?? juz w latach 80 mulat przyjezdzal z matka z francji, w austrii pracowalem z nigeryjczykiem , o turystach to nawet nie bede wspominal. 

biala polska to tylko na wsi..

we wschodniej polsce bylem pare razy ale w afryce jeszcze nie, moze kiedys sie wybiore turystycznie..

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jacus napisał:

wszedzie onuce ??? tylko jedna prawdziwa i paru bezdennych glupkow... 

a ilu tu jest z zachodu polski ????? roman -ale tylko trzezwy   kto wam moze przedstawic jak mysla o was  inni ??

tak realnie patrzac to kazdy kto skomentowal moje posty to ma jakies wieksze czy mniejsze problemy 😂

przyganial kociol garnkowi 😂

slonce wyszlo,obiad, kawka i do pola..

zetorki a wiesz ilu murzynow mieszka w polsce ?? juz w latach 80 mulat przyjezdzal z matka z francji, w austrii pracowalem z nigeryjczykiem , o turystach to nawet nie bede wspominal. 

we wschodniej polsce bylem pare razy ale w afryce jeszcze nie, moze kiedys sie wybiore turystycznie..

Na zachodzie kraju to sami nasiedleni ze wschodu więc nie dziwne ze upaincom najchętniej to bys zrobił łaskę. 

Do Afryki daleko więc będziesz musiał wziąć do autokaru cały plecak kanapek duży termos i czajnczek. Gdzieś na stacji w kiblu herbaty zaparzysz i dojedziesz jak typowe panisko z małopolski.

Edytowane przez Ulman
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał:

a nie czujesz zapachu czosnku?

Nie czuje bo po kowidzie którego miał kilka razy stracił węch🤣

Edytowane przez witejus
Opublikowano

wicia -u was jeszcze czosnek sadza czy juz wszystko z hiszpanii ??

na zachodzie sa takze od nas przesiedlency, ja mam dalsza rodzine od jeleniej gory do slupska...

polska wschodnia to nie miejsce zamieszkania tylko stan umyslu-przeciez ci na ziemiach odzyskanych z jeszcze dalszego wschodu przyjechali a mysla zupelnie inaczej niz wy..

onuca proponowalem ci spotkanie w wenecji-czemu nie przyleciales ???  latasz co chwile wszedzie to i na karnawal moglbys zagladnac ???

w afryce to wystarczy  w poludnie wode na karoserii postawic i sama herbata sie zaparzy a i jajeczniczke mozna usmarzyc 😂.

w sumie to skad taki cwok moze wiedziec ze w autokarze sa czajniki do wody i ekspresy do kawy ??? on w zyciu to ikarusa widzial i to z dali -bo go trzymali z daleka od drogi zeby sie nie zgubil , a do szkoly to oplotkami prowadzali na smyczy.

na ra jade  w pole

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, jacus napisał:

Jak zwykle powielasz stereotypy.

Nawet w naszej wsi są murzyny i mulaty.

40 minut temu, Ulman napisał:

cały plecak

Jaki plecak... Cały dobytek w reklamówkach 😁

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano (edytowane)

Z jacusia ewidentnie wychodzą kompleksy dziadowania przez ostatnie kilka pokoleń. Spotkanie w Wenecji? A po co ja mam się tam z jakimś dziadem spotykać? Wstydu bym się tylko najadł za dziada koczującego w autobusie z kilkudniowymi kanapkami. 

Zawsze twierdziłem że to jest niewdzięczna i roszczeniowa swołocz stepowa Kijów: Władze przekazały notę ambasadzie RP. Chodzi o zakaz importu (dorzeczy.pl)

Kijów: Władze przekazały notę ambasadzie RP. Chodzi o zakaz importu (dorzeczy.pl)

Od zawsze trzymało się to draństwo krótko i za pysk i regularnie kopało w d*pę bo jak się da palec to gotowi urwać rękę przy samej d*pie.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Owoce miękkie swobodnie będą wjeżdżać więc to schyłek produkcji polskiej.

Zboża tylko tranzyt.

Więc porty będą brać ukraińską pszeniczkę i rzepak. Będą braki to się polskiej może dobierze.

O I taki los nam zgotowano.

Ale przecież jest porozumienie.

Opublikowano

Rządzą  u nas kretyni którzy przez swoją  głupotę zafundowali nam potężny kryzys. Dbają  o upadlinę i ich interesy zamiast o nasze. Na razie to ugasili maly pożar ale syf zacznie sie w polowie lipca. Z banderlandu będą wjeżdżać zboża, nasze magazyny będą  zaladowane a skupy będą  reglamentowac zakupy z braku miejsca. Znajomy ze śląska mowil mi ostatnio ze Agroefekt zastrzegl ze będą  kupowac zboze tylko od swoich klientow na śor i nawozy.

Tą pisowską swolocz powinno się pogonić w wyborach i niech emigrują na swoją ukochaną pejsatą upaine i tam rządzą. 

Opublikowano

zamoscie im sie pomylily ??? chciel zaatakowac slynna ukrainska metropolie a trafili bydgoszczu.. az moze to w slynnego dzihadyste z chobielina bylo celowane 😂

az strach z domu wyjsc -a co bedzie gdy pomyla czernichowy ???? jade znowu do pola do sasiedniej wsi profilaktycznie...

4 godziny temu, Ulman napisał:

Z jacusia ewidentnie wychodzą kompleksy dziadowania przez ostatnie kilka pokoleń. Spotkanie w Wenecji? A po co ja mam się tam z jakimś dziadem spotykać? Wstydu bym się tylko najadł za dziada koczującego w autobusie z kilkudniowymi kanapkami. 

Zawsze twierdziłem że to jest niewdzięczna i roszczeniowa swołocz stepowa Kijów: Władze przekazały notę ambasadzie RP. Chodzi o zakaz importu (dorzeczy.pl)

Kijów: Władze przekazały notę ambasadzie RP. Chodzi o zakaz importu (dorzeczy.pl)

Od zawsze trzymało się to draństwo krótko i za pysk i regularnie kopało w d*pę bo jak się da palec to gotowi urwać rękę przy samej d*pie.

gdybys cwoku byl kiedys w wenecji to bys wiedzial ze tam samochodem nie da sie wjechac, autokar trzeba zostawic na parkingu i autobusem firmy promowej dojechac do portu.......

tak wyglada narracja swiatowca co z grzedy boi sie dziuba wychylic 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Tego no... W lesie pod Bydgoszczą to był ruski pocisk. Czyżby teoria o dwóch śladach przy wypadku w Przewodowie była możliwa?

A co na to miłościwie panujący? Bo chyba już sami się pogubili.🤣

Opublikowano (edytowane)

ciekawe co by sie stalo gdyby ta rakieta trafila w dworek w chobielinie ??? wtedy dopiero by sie pogubili.

najwazniejsz ejest pytanie czy d asie ustalic skad nadlecial czy kaliningrad, bialorus czy ukraina i czy byl trofiejny ....

od rana slucham radia dojnej zmiany i tam tylko objazdowy cyrk po polsce wschodniej z programem -wyrownujemy szanse i zasypujemy przepasc ktora co roku sie powieksza.. jako ze najbardziej wiarygodne i prawdziwe w tej menazerii sa klauny to wiadomo ze nic z tego nie wyjdzie..

Edytowane przez jacus
Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

zamoscie im sie pomylily ??? chciel zaatakowac slynna ukrainska metropolie a trafili bydgoszczu.. az moze to w slynnego dzihadyste z chobielina bylo celowane 😂

az strach z domu wyjsc -a co bedzie gdy pomyla czernichowy ???? jade znowu do pola do sasiedniej wsi profilaktycznie...

gdybys cwoku byl kiedys w wenecji to bys wiedzial ze tam samochodem nie da sie wjechac, autokar trzeba zostawic na parkingu i autobusem firmy promowej dojechac do portu.......

tak wyglada narracja swiatowca co z grzedy boi sie dziuba wychylic 😂

A gdzie ja cokolwiek  napisałem o wjeżdżaniu do Wenecji?  Masz omamy tak jak Roman?

• Haha 1
Opublikowano

masz racje dla ciebie co najwyzej wenecja kolo znina 😂

a tak naprawde to cie wysla na leczenie klimatyczne na kamczatke za nieudolnosc i calkowita kompromitacje smrodu  z onucy. chyba nawet w leningradzkiej oblasti sie polapia jak ich kompromitujesz .

Opublikowano

Małopolscy chłopi pańszczyźniani wytoczyli proces dziedzicowi. Oto jaki los spotkał przedstawiciela wsi

https://wielkahistoria.pl/malopolscy-chlopi.../

https://wielkahistoria.pl/malopolscy-chlopi-panszczyzniani-wytoczyli-proces-dziedzicowi-oto-jaki-los-spotkal-przedstawiciela-wsi/?fbclid=IwAR0-nu5wTIVlI5iwuhM4spIgdItA50Lkdne1DcQ5DPAvGQx0WBSNm9DceiA

A mi się podobała twarda ręka stosowana wobec chłopów i odtrącenie chamów od rządów które stosowała magnateria jako filary sanacji po zamachu majowym po 1926 roku .

Dość swoisty artykuł. Przeskakuje okoliczność, że chłopi zamordowali z rodziną dziedzica, z którym się procesowali. Co do detali, słabym punktem jest twierdzenie, że umowa dziedzica z chłopami, dla nich niekorzystna, została sfałszowana. Bardziej prawdopodobne mi się wydaje, że umowę zawarli w celu uzyskania pomocy od dziedzica po jakiejś klęsce 

Ale to Jakub Szela jest opisywany negatywnie.I lepiej było pod zaborem się okazuje niż pod butem polskiego pana.

Szlachta chciała się z buntować, dlatego że za zaborow nie mieli władzy absolutnej jak za polskich królów!

Austriacy wiedzieli że szykuje się powstanie szlachty przeciw zaborcom,więc wykorzystali złość tych chłopów na ich odwiecznych ciemiezycieli !

Jak zawsze oszukani przez szlachtę chłopi chętnie wystąpili przeciw tym " wielkim patriotom".!!

Zaborcy poczekali aż chłopi wykonają za nich najgorszą robotę,potem z wojskiem wszystko uspokoili.

Chociaż raz w całej historii, pogardzani,wdeptani w ziemię chłopi podnieśli głowę, a szlachta poczuła że chłop też coś znaczy i trzeba się z nim liczyć!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v