Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać

ja to mózg jestem pamięć doskonała @Ulman  nie pisz zemną o bzdetach bo ja mam pamięć idealną  a tu taka sobie twoja wypowiedz 

...Przyjmij do wiadomości że mojeczarnoziemy i latyfundia to moja sprawa, podobnie jak to czy bedę sprzedawał czy kupował pszenicę, czy dam sobie radę czy nie oraz jakie zapomogi wezmę.Na kogo bedę głosował to też moja decyzja i żadnych porad szczególnie od niesamodzielnie myślacych nie potrzebuje....

Jeśli temat jest zablokowany to skopiuj adres i podeślij link, tyle chyba potrafisz.

Masz pamięć idealną? Na niewiele się to zda, jak nie rozumiesz prostego tekstu i dopowiadasz sobie nieustannie swoje urojenia. 

Co według ciebie wynika z odnalezionych wypowiedzi i gdzie jest to potwierdzenie na to co napisałeś?

10 godzin temu, Roman176 napisał:

słabą masz pamięć śmiałeś się ze tam zdegradują czaro ziem i nic nie bd już coś ci świta 

Opublikowano
14 godzin temu, Roman176 napisał:

cała polska ... po za tym masz licencyjne składy co kosztuje tylko 100zł więcej niż na kopalni jak z azotami też licencyjni maja kolosalną różnice w cenie ach ci prywaciarze

ale tobie ktoś płaci za tą ta tępą propagandę? Wiesz jak wygladał handel z PGG i ich cennik który windował się z pizdy od 900PLN do 2200PLN i jakie hocki klocki z transportem, ile kręcili lodów twoimi pieniędzmi, bo kasę przelać musiałeś a węgiel często i po 2 miesiącach dopiero był do tego nawet te nasze kopalnie gówno wypuszczały jak tylko władza zawiesiła normy na węgiel i tak był lepszy niż szajs z importu, ten rok też będzie gówniany, bo barachła  zalega wszędzie, a wyrób węglopodobny z prawie 2krotną przebitką to głupota kupować.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, DTaras napisał:

W sensie... po tjuningu? @mirro ..

udajecie czy nie rozumiecie tego ze wegiel z jsw sluzy do wytapiania stali w hutach calej europy a nie do pieca..

Opublikowano

Pis straszył unią, że ta nie pozwala blokować napływu zboża z UA a tu proszę ujnia wcale nie zamierza jakoś w to ingerować.  Plan zrzucenia winy na ujnię, że nie pozwala zatrzymać zboża spalił na panewce. Pytanie zatem czemu pis nie podjął tych działań na początku roku.

Wypowiedzi wierchuszki unijnej wskazują jednoznacznie, że UE nie ma zamiaru karać krajów które i tak pomagają UA za to blokowanie handlu.

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

Jeśli temat jest zablokowany to skopiuj adres i podeślij link, tyle chyba potrafisz.

Masz pamięć idealną? Na niewiele się to zda, jak nie rozumiesz prostego tekstu i dopowiadasz sobie nieustannie swoje urojenia. 

Co według ciebie wynika z odnalezionych wypowiedzi i gdzie jest to potwierdzenie na to co napisałeś?

10 godzin temu, jacus napisał:

jeszcze 2 dni, onuca mnie zglosil za to ze poisalem ze jest ukraincem z pochodzenia-widac prawda go boli

6 godzin temu, Takeda napisał:

ale tobie ktoś płaci za tą ta tępą propagandę? Wiesz jak wygladał handel z PGG i ich cennik który windował się z pizdy od 900PLN do 2200PLN i jakie hocki klocki z transportem, ile kręcili lodów twoimi pieniędzmi, bo kasę przelać musiałeś a węgiel często i po 2 miesiącach dopiero był do tego nawet te nasze kopalnie gówno wypuszczały jak tylko władza zawiesiła normy na węgiel i tak był lepszy niż szajs z importu, ten rok też będzie gówniany, bo barachła  zalega wszędzie, a wyrób węglopodobny z prawie 2krotną przebitką to głupota kupować.

czyste farmazony 

6 godzin temu, Takeda napisał:

bo barachła  zalega wszędzie, a wyrób węglopodobny z prawie 2krotną przebitką to głupota kupować.

pokaż gdzie taki węgiel ? 

Opublikowano

Roman, po pierwsze to chyba znowu się zaorałeś i nie wiesz co po pijaku miałeś na myśli a teraz nijak tego wytłumaczyć nie potrafisz.

Po drugie - małopolskiemu padalcowi pewnie by pochlebiało gdybym go zgłosił bo to by oznaczało że jest w stanie mnie obrazić. Niestety taka małorolna  miernota może osiągnąć w tym temacie tyle co upaina w walce z korupcją i złodziejstwem. Już mu napisałem żeby nie kłamał , ciekawe czy będzie miał na tyle przyzwoitości że dopyta moda i sprostuje.   Jeśli nie to ja spróbuje takie info uzyskać i zamieścić. 

To o czym dziś Roman będziesz bredził? Podobno jesteś wybitnym strategiem, biznesmenem i inteligentem z nadzwyczajną pamiecią , więc może coś błyskotliwego zarzucisz wiza wi a nawet wice wersal?

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Już mu napisałem żeby nie kłamał , ciekawe czy będzie miał na tyle przyzwoitości że dopyta moda i sprostuje.   Jeśli nie to ja spróbuje takie info uzyskać i zamieścić. 

czekam aż się wytłumaczysz ...

39 minut temu, Ulman napisał:

szukasz paliwa dla twojej  głupoty ? 

Najnowsze dane dotyczące poziomu rosyjskiego eksportu podała Międzynarodowa Agencja Energetyczna (IEA) w swoim miesięcznym raporcie naftowym. Dobre wyniki sektora naftowego podniósł szacunkowe przychody Rosji z eksportu ropy do 12,7 mld dolarów w zeszłym miesiącu. Mimo tego, rosyjskie przychody ze sprzedaży ropy są nadal o 43 proc. niższe niż rok temu, podała IEA. Spowodowane jest to faktem, że Rosja jest zmuszona sprzedawać swoją ropę bardziej ograniczonej puli klientów, którzy mogą negocjować większe rabaty.

typowy artykuł coś napisze ale coś w tytule dodam darmy 

Roman, po pierwsze to chyba znowu się zaorałeś i nie wiesz co po pijaku miałeś na myśli a teraz nijak tego wytłumaczyć nie potrafisz.

żeby ten pijak ci czkawką nie wyszedł ...... 

ciekawe czy będzie miał na tyle przyzwoitości

odezwała się przyzwoitość    up

Opublikowano

Tobie sie tłumaczyć? och*jałeś do reszty🤣

Rok temu ropa kosztowała 112 dol a dziś 85 dol czyli za spadek dochodów.odpowiada giełda a nie jakieś tam sankcje. Kiedyś to zrozumiesz.

Po co wczoraj w stanie nietrzeźwości wyciągałeś jakieś stare posty nie mogąc ich powiązać w całość? Wiesz już o co ci chodziło?

15 minut temu, Roman176 napisał:

żeby ten pijak ci czkawką nie wyszedł ...... 

grozisz mi? 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał:

Zdjęcie

43,3 proc. ankietowanych twierdzi, że żadna z opozycyjnych partii nie ma spójnego i przejrzystego programu politycznego dla Polski. Takie zdanie podziela co piąty wyborca opozycji (21 proc.) – wynika z sondażu IBRiS dla Radia ZET.

Przed chwilą, Ulman napisał:

grozisz mi? 

po co ? jakimś wsiąkiem mam się przejmować  na utrzymaniu zony  

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Rok temu ropa kosztowała 112 dol a dziś 85 dol czyli za spadek dochodów.odpowiada giełda a nie jakieś tam sankcje. Kiedyś to zrozumiesz.

19 minut temu, Roman176 napisał:

Spowodowane jest to faktem, że Rosja jest zmuszona sprzedawać swoją ropę bardziej ograniczonej puli klientów, którzy mogą negocjować większe rabaty.

Opublikowano
11 minut temu, racyl napisał:

Zdjęcie

Gdzie jest opozycja? To pytanie zadają sobie i PiS i wyborcy ...

3 godziny temu, hubertuss napisał:

Kiedy słyszysz, że opozycja memy, gify i śmieszne obrazki ...

7 minut temu, Ulman napisał:

A ile większe te rabaty daje?

po tych studiach szwankuje ci mocno czytanie ........ zadzwoń do nich może ci dają 

Opublikowano

@Ulman  nie leż nie liniuj daj żonie odpocząć  zatrudni się 

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba

1 minutę temu, Ulman napisał:

Nie widzisz że spadki przychodów to wina zniżki cen?  Sprzedali tyle samo ale taniej za baryłke to przychody im spadły. Nie potrafisz tego pojąć? 

no nie 

Ale Rosja, drugi co do wielkości eksporter ropy naftowej na świecie, znalazła chętnych na swoją ropę w Chinach i Indiach. Te dwa państwa w głównej mierze zastąpiły europejskich odbiorców rosyjskiego surowca.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v