Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, Roman176 napisał:

ja zrozumiałem |? pewny biedak z lubelskiego ... wyzywa od socjalistów chodź sam jest największy ....... coś bełkoce a ty powtarzasz .... niech ci bd nic nie zrozumiałem ciekawie macie sie na wsi tam 

pięknych okolicach mieszkasz spodziewałeś się ze ci odp orz aż aleś uroczy ?

ja zrozumiałem |? pewny biedak z lubelskiego ... wyzywa od socjalistów chodź sam jest największy ....... coś bełkoce a ty powtarzasz .... niech ci bd nic nie zrozumiałem ciekawie macie sie na wsi tam 

pięknych okolicach mieszkasz spodziewałeś się ze ci odp orz aż aleś uroczy ?

Mirek dobrze napisał 🙄

nie mam konkretnego chodzi mi o sam zimowy coraz więcej się go sieje 

Ty bido umysłowa. 😩

Opublikowano
45 minut temu, racyl napisał:

Ciekaw jestem ile pieniędzy w tą ukrainę władowali.

Ukraina kupi od nas uzbrojenie, tylko za jaką kwotę i kto za nią zapłaci ?. może znowu dostaną za darmo 😄

Ukrainę chcą wcisnąć do nato tylko kto będzie im kupował uzbrojenie jak oni nic nie mają po za darowiznami 😄

PIS rozdmuchał zagalopował się z ukraina

Ani do NATO ani UE Ukraina nie wejdzie w tym stuleciu. Najmniej realny scenariusz. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

Ale mamy rządy PIS to dlaczego się na to godzą ?. Od PO, sld nie można wymagać ale od PIS ?

PIS zgłupiał na punkcie ukrainy i zapomniał kto go wyniósł do władzy

ZZR KORONA dotarł do dokumentów, z których jednoznacznie wynika, że to Donald Tusk, już w 2014 roku, popisał układ który umożliwił obecny swobodny import z Ukrainy rzepaku i kukurydzy. 

W wydadnym przez ZZR KORONA komunikacie czytamy:

"Przewodniczący Platformy Obywatelskiej Donald Tusk nagle stał się obrońcą spraw rolniczych i krytykuje niekontrolowany napływ zboża z Ukrainy

Donald Tusk_podpis ustawy importowej

Z Ukrainy importujemy głównie kukurydzę (ok. 2 mln ton łącznie od wybuchu wojny), także rzepak i pszenicę. Na mocy rozporządzenia Parlamentu i Rady UE 870/2022 z maja 2022 roku zwolniono z kontyngentów i ceł - pszenicę. Jednakże możliwość importu bez kontyngentów i ceł - rzepaku, oraz kukurydzy ze stawką celną 0% nastąpiła na podstawie układu Stowarzyszeniowego Unia Europejska - Ukraina, zawartym w 2014 roku. Innymi słowy przywrócenie ceł może objąć jedynie pszenicę, natomiast odnośnie rzepaku i kukurydzy nie będzie można przywrócić ceł. Otóż układ stowarzyszeniowy, dzięki któremu nie możemy przywrócić ceł na rzepak i kukurydzę, bez zgody innych państw Unii Europejskiej, podpisał ówczesny premier rządu RP czyli Donald Tusk, który teraz grzmi nt. napływu zboża ukraińskiego i jego skutków - zauważa dr Daniel Alain Korona, były prezes Elewarru i pełnomocnik ZZR "Korona".

17 minut temu, galan99 napisał:

Onuca ma problem , bo wchłoną go do Ukrainy . Myśli nocami i dniami .

Zapewne nie wiedziała że na ziemiach , uzyskach wywieźli Ukraińców ze wschodnich terenów . jako operacja Wisłą .

w d*pie był gówno widział ale się wypowiem bo na pewno wiem 

5 minut temu, PRIMO napisał:

Ty bido umysłowa. 😩

a dzięki kosztowało cię to dużo wysiłku 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Leszy napisał:

Ani do NATO ani UE Ukraina nie wejdzie w tym stuleciu. Najmniej realny scenariusz. 

Po co ma wchodzić na papierze , Ukraina do Unii , wystarczy że unia zniesie cła i pozwoli na wolny , handel Ukrainie i jest Ukraina tak jakby w Unii .

Bo ich gospodarka potrzebuje dużo kasiory .

Wszyscy zadowolenie będą .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

ZZR KORONA dotarł do dokumentów, z których jednoznacznie wynika, że to Donald Tusk, już w 2014 roku, popisał układ który umożliwił obecny swobodny import z Ukrainy rzepaku i kukurydzy. 

"Przewodniczący Platformy Obywatelskiej Donald Tusk nagle stał się obrońcą spraw rolniczych i krytykuje niekontrolowany napływ zboża z Ukrainy

Z Ukrainy importujemy głównie kukurydzę (ok. 2 mln ton łącznie od wybuchu wojny), także rzepak i pszenicę. Na mocy rozporządzenia Parlamentu i Rady UE 870/2022 z maja 2022 roku zwolniono z kontyngentów i ceł - pszenicę. Jednakże możliwość importu bez kontyngentów i ceł - rzepaku, oraz kukurydzy ze stawką celną 0% nastąpiła na podstawie układu Stowarzyszeniowego Unia Europejska - Ukraina, zawartym w 2014 roku. Innymi słowy przywrócenie ceł może objąć jedynie pszenicę, natomiast odnośnie rzepaku i kukurydzy nie będzie można przywrócić ceł. Otóż układ stowarzyszeniowy, dzięki któremu nie możemy przywrócić ceł na rzepak i kukurydzę, bez zgody innych państw Unii Europejskiej, podpisał ówczesny premier rządu RP czyli Donald Tusk, który teraz grzmi nt. napływu zboża ukraińskiego i jego skutków - zauważa dr Daniel Alain Korona, były prezes Elewarru i pełnomocnik ZZR "Korona".

Ciebie jeszcze więcej. 🤣😂😁

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Po co ma wchodzić na papierze , Ukraina do Unii , wystarczy że unia zniesie cła i pozwoli na wolny , handel Ukrainie i jest Ukraina tak jakby w Unii .

Bo ich gospodarka potrzebuje duzo kasiory .

kiedyś pisałem tu  co zrobicie jak bd ukrainna w unii zniszczy nasze rolnictwo ......  lepiej sprzedajcie działki to był śmiech oni się nie boją mają ziemie zdegradowane ....... itp

połowa ludzi tu jest nie życiowych opiera się o naczytaniu dzisiaj i wczoraj 

2 minuty temu, PRIMO napisał:

Ciebie jeszcze więcej. 🤣😂😁

mnie nie ..... 

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, galan99 napisał:

Cała zachodnia gospodarka a szczególnie , Niemcy mają ziemie zdegradowane , przez nawozy i opryski .

a przeto się degraduje ?   jak opryskami to ugrania ma bardziej 

Opublikowano
54 minuty temu, Roman176 napisał:

Rolnicy protestują na ulicach bo od 8 lat rządzi PIS a taki głupek jak Ty wkleja pisma z 2014r .

Myślisz że chłopy takie tępe jak Ty ? Pisma z 2014r więc dlaczego importu bezcłowego nie było od 2015r a nastąpił w 2022r jak PIS przesadził z pomocą ukrainie ?

Pewnie ten ZZR KORONA to doszedł do porumienia z rządem a te chłopy w szczecinie czy na granicy to na niczym się nie znają 😄

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

Rolnicy protestują na ulicach bo od 8 lat rządzi PIS a taki głupek jak Ty wkleja pisma z 2014r .

8 pastw sie domaga zablokowania wiec czemu tego nie mogą ? 

5 minut temu, racyl napisał:

Myślisz że chłopy takie tępe jak Ty ? Pisma z 2014r więc dlaczego importu bezcłowego nie było od 2015r a nastąpił w 2022r jak PIS przesadził z pomocą ukrainie ?

tak samo tepy i zmanipulowany jak ulman wróć do strony 304 tam mu pisałem 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Gdzieś ty galan takie rewelacje wyczytał? 

To idiota ale nie przerywaj bo właśnie wpadł w trans i zaczyna się robić wesoło 🤣

Opublikowano
12 godzin temu, galan99 napisał:

Ha ha ha , ale się uśmiałem z twej wypowiedzi .

To pisz specjalisto skoro nic nie wiem .

Posłucham wykładu wybitnego specjalisty , proszę bardzo masz głos , wypowiadaj się .

Ta pani powiada że na ziemie  uzyskane zostali przesiedleni Ukraińcy .Dla tych, którym dziadkowie o historii nie opowiadali .

https://www.facebook.com/100000913437042/videos/577066257715152/

ta pani jest rownie normalna psychicznie jak galan..

do tego klamie jak z nut- ciekawe czy sama ma tego swiadomosc- wywiezono setki tysiecy rdzennych mieszkancow ziem wschodniej i poludniowo wschodniej polski-z tego wiekszosc na ukraine- w 99,99% zupelnie niewinnych ludzi, ktorzy w zadnych zbrodniach nie brali udzialu, a do pomocy partyzantom upa byli tak samo zmuszeni jak my do pomocy ak,al,bch i nsz....

Opublikowano

w nocy dolalo i po robocie-trzeba odpoczac po swietach..

racuch- twoj lekarz ma dlugi urlop ???

wy na  dalekim wschodzie polski chyba macie swiadomosc ze jestescie polakami swiezej daty -temu macie kompleksy. wasi przodkowi0e w cerkwiach chrzceni a wy polakow udajecie -onuca jest tego najlepszym przykladem i wielu innych.

jak to mowia anglicy- frak pasuje dopiero w 3 pokoleniu..

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

w nocy dolalo i po robocie-trzeba odpoczac po swietach..

racuch- twoj lekarz ma dlugi urlop ???

wy na  dalekim wschodzie polski chyba macie swiadomosc ze jestescie polakami swiezej daty -temu macie kompleksy. wasi przodkowi0e w cerkwiach chrzceni a wy polakow udajecie -onuca jest tego najlepszym przykladem i wielu innych.

jak to mowia anglicy- frak pasuje dopiero w 3 pokoleniu..

Już się tak nie wypieraj, ukraińska w tobie płynie krew. Ktoś się z kimś ze wschodu przespał w twoim pokoleniu i tak żałujesz ukraińców .

Znawca historii się znalazł 😄Nie ma miejsca dla biedaczka w pisowskim IPN-nie 🤣

2 godziny temu, mirro napisał:

A to nie lepiej cygankę pod mostem?😂

A w bełżycach to żydówkę 🤣

Opublikowano

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29650963,wiceminister-zgubil-prywatny-smartfon-w-poszukiwania-zaangazowano.html

kilka cytatów z artykułu niekoniecznie w kolejności jak w artykule

- "zatrzymano urzędnika i przewieziono na komendę w celu przesłuchania. "
-"Telefon znalazł w drodze do pracy. Czekał, aż właściciel zadzwoni, bo aparatu nie udało mu się odblokować" "
-"poszukiwania zajęły jedynie (?? xD ) kilka godzin."

no to długo myśleli nad tym aby zwyczajnie zadzwonić na numer tego wieśmiacka  bo na pewno tak ten telefon znaleźli  "Do namierzania smartfona użyto najnowszego sprzętu," zapewne innego telefonu bo gdyby skorzystali z namierzenia za pomocą BTS-ów operatora sieci to znaleźli by po kilkunastu minutach.

znamienne że zakapior który zgubił wieśmacka to wiceminister nadzorujący m in piony zdrowia i komunikacji społecznej
z własnym telefonem nie mógł się skomunikować bez pomocy służb które z resztą pewnie tylko dla tego były od niego lepsze że była ich banda
-"sprawa trafiła do Komendy Głównej Policji, gdzie zajęło się nią przynajmniej trzech funkcjonariuszy z Biura Kryminalnego"

nie wiem po co opisano tę historię ale na pewno nie dla pochwały inteligencji urzędasów i oprychów ze służb. 
ja wiem tylko po tym jedno, po zgubionego wieśmacka nie warto się schylać bo właścicielem jest najpewniej jakiś buc który prędzej aresztem i przesłuchaniem "nagrodzi" a nie znaleźnym. Jeśli ktoś w Polsce marnuje pieniądze na tę markę to znaczy że uczciwie na nie nie zapracował i najlepiej takie znalezisko sprowadzić z kopa albo rzy pomocy jakiego kamienia do statusu elektrośmiecia ;)

• Haha 1
Opublikowano

Oj tam , doszukujesz się jakiś dziwnych podtekstów. Był tydzień przedświąteczny, pewnie jakieś jajeczko w ministerstwie i tak się jakoś stało..... Pewnie minister znietrzeźwił się okrutnie jak nie przymierzając Roman w Wielkanoc,  i przeszedł w tryb offline. W związku z tym nie powinno dziwić ze nie był w stanie sam do siebie zadzwonić. Będąc nieświadom, najpierw nie wiedział że telefon zgubił a gdy zaczął odzyskiwać świadomość to jeszcze  nIe był zdolny by przypomnieć sobie jaki ma numer. Ot i cała tajemnica😆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v