Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Dziwne t, bo marecki, Romany, marusze i galany co roku zaczynali szopkę conajmniej dzień  wcześniej setkami memow, linków cytatów a tu cisza kompletna. 

Fajnie ich wytresowali. Jak podrzucą temat to szopka w najlepsze a jak nie to żaden samodzielnie tematu nie podejmie😆

ja zauważyłem ze miałeś nocną zmianę ..........  święta jak ulał u ciebie co kogo wytresowali ? ......... ja wklejam onety wp i inne bdety prenumerata macie na cała firmę ? 

Opublikowano

Ileż to już razy namawiałem Cię na premierostwo?

I co? Jak grochem o ścianę🤣

Opublikowano

Ale coś Cię do pisu ciągnie.

W końcu nr 1 to PISum sativum🤣

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Tylko że u nas oderwanie od koryta = zmiana nazwy partii. A świnie nadal te same, najwyżej miejsce pracy się zmidnie. Z kierownika idzie na vice, zmieni spółkę skarbu państwa na inną.

tak się za platformy dorabia w miastach ... podatki sie podwyższa a tu śmieci bo wszystko idzie do góry a prawda jest taka 

https://www.wnp.pl/parlamentarny/wydarzenia/interia-tak-dorabiaja-prezydenci-miast-nieformalna-siec-powiazan-stolek-za-stolek,656503.html

https://www.wnp.pl/parlamentarny/wydarzenia/interia-tak-dorabiaja-prezydenci-miast-nieformalna-siec-powiazan-stolek-za-stolek,656503.html

Interia od kilku miesięcy opisuje wątpliwości związane z funkcjonowaniem drugiej urzędowej telewizji. Ta powstała tuż po wybuchu wojny w Ukrainie i miała pokazywać, w jaki sposób krakowianie pomagają uchodźcom z Ukrainy. Jednak szybko stała się kolejnym kanałem informacyjnym władz miasta, który kosztuje podatnika miliony złotych. Roczny koszt jej funkcjonowania może wynieść nawet 24,5 mln zł. Z kolei miesięcznie na pensje spółka wydaje ponad 800 tys. zł. 

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/malopolskie/news-krakow-74-7-mln-zl-dla-spolki-zarzadzajacej-druga-urzedowa-t,nId,6460530#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

4 minuty temu, mirro napisał:

Chyba jak grochem o mokrą glinę.🤣

miru siejesz groszek zimowy ? 

Opublikowano

Ja tam sam chciałem by gimnazja zlikwidowali. Tu akurat się przyznam, że raz PiS pochwaliłem. Jak widać niesłusznie się okazało 😛

1 minutę temu, mirro napisał:

Bo PiS przewidywał że Niemcy pochwalą gimnazja i wolał je zlikwidować wcześniej.🤣

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Tylko te wyniki badań odnoszą się do 2018r. czyli do czasów zanim Czarnek się wziął za reformę edukacji xD 

No to Czarnek zamiast o tamtym czasie, opowie im o swoich sukcesach. I Zalewska też.🤣

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Roman176 napisał:

ja zauważyłem ze miałeś nocną zmianę ..........  święta jak ulał u ciebie co kogo wytresowali ? ......... ja wklejam onety wp i inne bdety prenumerata macie na cała firmę ? 

I xnowu pijacki belkot.....Jeszcze od wczoraj cię nie odpuściło czy już z rana dałeś w palnik?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

u was się jeździ po pijaku ? 

Jak zwykle nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi. 🤦‍♂️

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

w dupe sobie je wsadź 

Typowa kultura pijaka. 

Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

groszek zimowy

a jest coś takiego wśród roślin uprawianych? bo ja znam tylko chwast - groszek bulwiasty ... cho zaraz... znalazłem coś takiego
https://bankgenow.edu.pl/baza-danych/rosliny-towarzyszace-uprawom/groszek-bulwiasty/

tam piszą że korzenie (zapewne te "bulwiaste") są jadalne a jeśli jest uprawiany to jako roślina ozdobna a to gatunek wieloletni (to już wiem sam) i można uznać za ozimy
piszą tam też o "zbożach okopowych" ale to zapewne literówka interpunkcyjna tylko takie literówki należy poprawiać bo brak przecinka i wyszła pocieszna bzdura
no chyba że ten groszek uznali za okopowe zboże, w sumie takie weźmy fistaszki, tylko fistaszek to nasiona i od bidy zbożopodobne a jednocześnie okopowe ...

dość na tym że pierwsze słyszę o uprawach ozimych form groszku a tym bardziej sensie gospodarczym uprawiania chwastów
Choć z dwojga złego to już wolę korzonki niż robaki w nowomodzie żywieniowej :P

Opublikowano
17 godzin temu, racyl napisał:

to co Jędraszewski nic nie postawił

dwa razy dzisiaj bylem pod palacem i ni wuja..

9 godzin temu, mirro napisał:

Wszystkiego najlepszego w górniczym trudzie.

sie mowi -szczesc boze gornictwu..

7 godzin temu, racyl napisał:

Nie zdziwiłbym się gdyby media zostały poinformowane przez tego Dariusza Mateckiego z Solidarnej polski

ktos musial miec dane z prokuratury czy sadu.

7 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Jak żyła jeszcze na wsi kobieta, co dobrze pamietala czasy Piłsudskiego, to zawsze opowiadała, że takiego wyzysku wsi, jak za Piłsudskiego to nigdy nie było, za niemca lepiej na wsi było, niż za Piłsudskiego... 

gowno prawda-ja znalem mnostwo ludzi ktorzy przezyli II rp i okupacje..

bieda byla wielka-gospodarka polski nigdy nie powrocila przed  II wojna o stanu sprzed I , wszelki rozwoj przekreslil kryzys z lat 30 ??

w latach 20-30 to u nas budowano na potege,wszelkie mosty ,sluzy, melioracje  maja takie daty.

5 godzin temu, galan99 napisał:

Czemu nie wiem , od dawnych czasów  w posiadaniu była ziemia na własność z pokolenia na pokolenie .

Bidy nie było . 

dworus - pracował na Pana to już inna bajka - Komuna dała im ziemię za darmo , zabrała Panu nie legalnie .

Przyjdą czasy że Panu oddadzą ziemie .

a smoki w tej bajce byly ???

2 godziny temu, Roman176 napisał:

u was się jeździ po pijaku ? 

romus -to nie ciebie czasami zgarneli na rynku glownym-przyjechali jacys i zaczeli pic pod pomnikiem mickiewicza, pare minut i straz miejska ich zwinela  🤣

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jacus napisał:

gowno prawda-ja znalem mnostwo ludzi ktorzy przezyli II rp i okupacje..

bieda byla wielka-gospodarka polski nigdy nie powrocila przed  II wojna o stanu sprzed I , wszelki rozwoj przekreslil kryzys z lat 30 ??

w latach 20-30 to u nas budowano na potege,wszelkie mosty ,sluzy, melioracje  maja takie daty.

U nas to takie rzeczy już ruscy przed I WŚ budowali, ale że u was była Golicja i Głodomeria, to może i mosty i śluzy na was wrażenie robiły xD a melioracji to sporo narobili Niemcy podczas okupacji, tam gdzie najgorsze mokradła były i dobre ziemie, a nie ten dziad Piłsudski ... A most na Wiśle w Wyszogrodzie w 1916 to Prusacy zbudowali, a za Piłsudskiego to on tylko w ruinę popadał, bo nawet na remont nie mieli ... Prababka pamięta jak mała była, i jak za Wisłę za Piłsudskiego jechali, to na tym moście trzeba było dobrze wozem manewrować, bo nawet na deski Piłsudski nie miał, żeby go połatać ... U was sobie ten COP umyślił, to kasy tam trochę może i pompowali, a u nas to bida aby piszczała ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

kiedys nawet kongresowka byla bogatsza od galicji 🤣... ale potem cos nie pyklo u was ..

u nas podczas I wojny austriacy most zbudowali ,pozniej go rozebrali i do dzisiaj nie moga postawic znowu 🤣 ja  w promieniu 2 km to mam 6 mostow sprzed wojny.

za co was mial kochac pilsudski ?? skad legiony wyszly-jak byli witani serdzecznie za kordonem to nawet w piesniach legionowych pisali.

dziadek za jedzenie u mlynarza pracowal ale porownywac do czasow wojennych ?? chyba ze ona folksdojczem byla .

adrian dzisiaj sie krecil po krakowie dzsiaj az dziw ze go gdzies nie spotkalem .. dopiero w tv widze  jak marta trzykrotna dziewica na wawelu byla ..ciekawe czy jest jakies nagranie z mszy gdy do komunii przystepuje 🤣🤣

Opublikowano (edytowane)

@Ulman Jak powiadałeś że bywałeś czy bywasz w Holandii .

To zapewne wiesz że tam , PiS nie rządzi i teraz , posłuchaj co ,Rząd Holenderski daje dla ludzi i na dzieci .

Od 1 min .

Ty i ta twa partia , Konfederacja , chcecie wepchnąć Polskę w szpony ONUCY .

Jeśli Konfederacja za wyjściem z Unii to w szpony Onucy .

Co do pszenicy to wielkie holdingi uprawiają ziemie na Ukrainie i to one zasypią , pszenicą , wszelkimi uprawami do tego stopnia , że splajtujesz . Holdingiem i korporacjami nie wygrasz i zaprzestaniesz Uprawy . Zaś że mieszkasz przy samej granicy , wiec szybko to będzie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

A co mnie obchodzi jaki socjal daje Holandia?  Każdy socjal jest patologią i defeneruje społeczeństwo co powinieneś wiedzieć na swoim własnym przykładzie. Co zrobią te wielkie holdingi żebym zbankrutował i dlaczego tego do tej pory nie zrobiły. Jaki jest ich wpływ na dyktowanie cen światowych i jaki jest tego mechanizm. Umiesz to wyjaśnić czy nadal będziesz bełkotał 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v