Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie załapałes - są sportowcy , co mają po 70 lat i są w dobrej kondycji, a są policjanci koło 40 po dwóch zawałach, bo dają w szyję, palą itp

pracownik, który ma świadomość, że musi przepracować 40 lat do emerytury, zazwyczaj inaczej o siebie dba

Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

Zdjęcie

Wydobycie węgla się nie opłaca to się przerzucą na imprezy. Powinni jeszcze dodać striptiz na wieczorach panieńskich jak ten słynny amerykański zespół. Kowboj Indianin robotnik i policjant. Taki wzorowany na village people.

5 minut temu, jahooo napisał:

nie załapałes - są sportowcy , co mają po 70 lat i są w dobrej kondycji, a są policjanci koło 40 po dwóch zawałach, bo dają w szyję, palą itp

pracownik, który ma świadomość, że musi przepracować 40 lat do emerytury, zazwyczaj inaczej o siebie dba

Znam faceta co mając 70 uprawiał sam 70 ha rodzina tylko w żniwa pomagała przyczepę na pole podstawić. Generalnie mój ojciec pracuje mając 70 lat jak pracował wcześniej. Pinokio zgodził się w jednym z kamieni milowych na podniesienie wieku emerytalnego tylko tego pisiorom się nie mówi i póki co nie robi.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Wydobycie węgla się nie opłaca to się przerzucą na imprezy.

to akurat jedna z nielicznych rentownych, ale na szczęście niedługo wszystkie zamkną i @Roman przestanie chlać.

Opublikowano (edytowane)

A czy Ziemia Radomska wstydzi się za swoich parlamentarzystów? Bo Ziemia Lubelska za swoich tak i to bardzo. ( Minister Czarnek to jednak inna liga i jego ten wstyd nie obejmuje)🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Od nas chyba Fogiel , kto więcej nie wiem. Ale myślę że takie komentarze nie w jednym miejscu będą.

Kiedyś biuro poselskie u nas farbà oblali. Tylko nie wiem czy tam choć raz poseł zajrzał.

Opublikowano
16 minut temu, mirro napisał:

Ale to trza było na tęczowo.🤣

To trza mieć fantazję i ASP ukończoną. Weź spróbuj oblać coś tęczową farbą🤭

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Agrest napisał:

To trza mieć fantazję i ASP ukończoną. Weź spróbuj oblać coś tęczową farbą🤭

Kiedyś przed jakąś wizyta wysokiego szczebla nasz dzielny dowódca, a raczej jego gospodarskie oko zauważyło, iż znaki drogowe na terenie koszar są jakieś takie wyblakłe i podrapane. Kazał więc wieczorową porą odmalować te znaki, tylko nie wszystkie kolory zgadzały się z wersją znaną w prawie o ruchu drogowym. Wszystko może by było OK ale rano,, przed wizytą Żandarmeria sprawdzała jeszcze raz teren. Pech chciał iż ich Opel piznął się ze Starem 660 na skrzyżowaniu i to tym z pięknymi znakami. No i wtedy wyszło że organizacja ruchu na tym skrzyżowaniu nie była taka jak się Żandarmom wydawało, tylko pomalowane znaki popłynęły, bo przyszła rosa i takie właśnie troszkę tęczowe wyszły, I w tym dniu "stary" dowiedzial się że znaków się nie odmalowuje, tylko wymienia na właściwe. Znaki natychmiast usunięto a na czas wizyty stał tam żandarm i kierował ruchem.🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Was do Cesarsko królewskiej dać pod skrzydła von Nogaja🤣

Opublikowano

Dobra dobra. Życie cię rozpieściło i ciepła klucha się zrobiłeś, pampuch🤭🤭🤭😜

Opublikowano
mirro napisał:

1 godzinę temu, Siedzacybyk napisał:

dlaczego policjant jest uprzywilejowany w stosunku do np. gościa co maluje słupy na wysokości???

Bp tego gościa na słupie wszyscy lubią a policjanta z reguły nie lubią. 😂

1 godzinę temu, Siedzacybyk napisał:

nie można chłopaka 30 - 40 letniego wysyłać na emeryturę.j

Jeżeli jest taka potrzeba, to się wysyła. Albo gościu sam się wysyła. Poza tym z taką wysługą to jest ciul nie pieniądz. 

Romana chcecie rozdrażnić? Można wysłać, nawet trzeba. Z tym, że są tacy szeregowi co nigdy na zwolnieniu lekarskim nie byli bo kontuzje rozchodzili, a zasmarkani i tak dupsko na poligon jechali odmrozić. Są tacy i jak z jakiegoś powodu nie dostali się do desantu pracują tam gdzie ich armia łaskawie poniewiera. Za starych czasów dostawali kopa w dupsko po 12 latach. Za obecnych jak nie trafi się protegowany to jest szansa na podoficera bo służenie tych 20 bodaj lat jako szeregowy to nie jest prorodzinny system. Wracając do pasjonatów po 12 latach w polskiej armii - bardzo wielu można było spotkać w tzw. ochronie w ciepłych krajach a wielu napaleńców rezygnowało z zaszczytnej służby w SZ RP na rzecz ekspresowego kursu języka francuskiego.

jahooo napisał:

Bieganie po mieście i pilnowanie klamki oraz babranie się w historiach z pogranicza marginesu wywiera piętno.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v