Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

Już przecież Niemcy zapowiedzieli, że albo elektrownie i reperacje, albo świetlana przyszłość Polski w UE - to ja wolę to pierwsze

to zrobimy tak pierwsze wybudujemy a potem reperacje 

1 minutę temu, galan99 napisał:

Chcemy LEWICY DO POLITYKI I RZĄDZENIA W POLSCE JAK NAJSZYBCIEJ .

ze niby co ?

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Czy te skostniałe trepy w oficerskich epoletach potrafiłyby jakąś skuteczną operacje przeprowadzić?

Przeprowadzenie poważnej operacji, to nie w kij dmuchał. To raczej nie kwestia chciejstwa a samych możliwości.  Jesteśmy akurat w takim czasie że są jeszcze ludzie którzy do tego szkolili się i prochu powąchali. Ci którzy odpowiadają za ogranizację ,transport na terenie Polski sojuszników, to też dziarscy żołnierze.

3 minuty temu, Roman176 napisał:

nie wiem jak wy ale ja uważam po wygranych PO wyborach zakaża budowy w imię dobrego Niemca to bd ta lepsza świetlana przyszłość 

Nikt niczego nie zakaże, tylko piniądzorów na budowę może nie być.🤣

Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

nie wiem jak wy ale ja uważam po wygranych PO wyborach zakaża budowy w imię dobrego Niemca to bd ta lepsza świetlana przyszłość 

Taa, tak jak nie wybudowali gazoportu.....  

Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

ze niby co ?

Gierka chce...

Opublikowano

to zrobimy tak pierwsze wybudujemy a potem reperacje 

ze niby co ?

Europą żądzą LEWACY WSZELKIEJ MAŚCI I WSZYSTKO POCZYNIĄ  BY ZDOBYĆ WŁADZĘ W POLSCE , BĘDĄ WYCIĄGAĆ ŚMIECI SB .  Nic nie znaczyli te papierki dla nich samych ,bo były pisane byle bzdur napisać .

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

o zrobimy tak pierwsze wybudujemy a potem reperacje 

Najpierw przekopiemy dłuższy kanał od Mierzei, potem przedłużymy pas startowy w CPK, następnie poukładamy tory gdzie się da a dopiero na końcu zobaczymy czy będą potrzebne elektrownie. Może wymrze na tyle dużo obywateli RP, że i prądu starczy z tego co jest.🤣

Opublikowano

Przekopiemy kanał do CPK i nie trzeba pasów startowych, będa wycieczkowce przypływać do Baranowa a w stoczniach koło Radomia będą wodowane kontenerowce - już PO tak coś mówiło

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Roman176 napisał:

Powstanie terminalu LNG pozwoliło na odbieranie skroplonego gazu ziemnego drogą morską praktycznie z dowolnego kierunku na świecie, co przyczyniło się do zwiększenia bezpieczeństwa energetycznego Polski. Decyzję o budowie gazoportu podjął rząd Kazimierza Marcinkiewicza w 2006 r.

ty tak sam czytasz, czy z centrali ci podsyłają materiały do wklejania?

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano (edytowane)

owstanie terminalu LNG pozwoliło na odbieranie skroplonego gazu ziemnego drogą morską praktycznie z dowolnego kierunku

I własnie zawinął do niego metanowiec dumnie nazwany imieniem Lecha Kaczyńskiego, własność Orlenu a na nim dumnie powiewała Polska Bandera zaś portem macierzystym jest jeden z wielkich polskich portów, Mauritius.🤣 A nie przepraszam, jednak to ten drugi nasz największy port Marseille.😂

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

Powstanie terminalu LNG pozwoliło na odbieranie skroplonego gazu ziemnego drogą morską praktycznie z dowolnego kierunku na świecie, co przyczyniło się do zwiększenia bezpieczeństwa energetycznego Polski. Decyzję o budowie gazoportu podjął rząd Kazimierza Marcinkiewicza w 2006 r.

Tak, ale nawet nie zaczęli tej inwestycji realizować. Jakby nie zmiana władzy to byśmy mieli inwestycje jak w CPK. Jedynie spółeczki do obsadzania pociotków i wyciągania pieniędzy publicznych na partyjny interesik. 

Opublikowano
33 minuty temu, Leszy napisał:

Nie potrzeba prawdziwej prawicy, i nie chodzi o wybór polityczny ale o nastawienie społeczne. Tak jak już dawno temu śpiewał może i ironicznie Staszczyk.

"Ufam im i wiem, że wybrałem swoją przyszłość Za rękę poprowadzą mnie do Europy

Tego właśnie nasze społeczeństwo oczekuje. By władza ich za rękę prowadziła. Zaś to wymaga kontroli, odgórnego przymusu itd. To jest takie ogólne myślenie lewicowe, i wszystkie partie polityczne mniej lub bardziej zaczęły to  głosić, by przetrwać na rynku politycznym. 

wiedziałem!

zatem sami sobie jesteśmy winni. czyli jednak wystrzelanie polityków na niewiele się zda bo jeszcze gorszych możemy sobie wybrać i jedyna pociecha że trudno jeszcze gorszych znaleźć.

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

czyli jednak wystrzelanie polityków na niewiele się zda bo jeszcze gorszych możemy sobie wybrać

Zapominasz że to mogłaby być dobra zabawa.🤣

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

czyli jednak wystrzelanie polityków na niewiele się zda

to już tak żeśta ... zboczyli ze ścieżek? 🙆‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Tak, ale nawet nie zaczęli tej inwestycji realizować. Jakby nie zmiana władzy to byśmy mieli inwestycje jak w CPK. Jedynie spółeczki do obsadzania pociotków i wyciągania pieniędzy publicznych na partyjny interesik. 

taka jest prawda. Za Tuska budowa opóźniła się o 3 lata"

że w 2008 roku apelował do wicepremiera Waldemara Pawlaka "o kontynuowanie prac rządu PiS w sprawie budowy gazoportu" i usłyszał, że "Tusk się waha, bo gaz rosyjski jest tańszy".

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

zatem sami sobie jesteśmy winni. czyli jednak wystrzelanie polityków na niewiele się zda bo jeszcze gorszych możemy sobie wybrać i jedyna pociecha że trudno jeszcze gorszych znaleźć.

Do kogo ty chcesz strzelać, jak te samo g....o które odwalają na górze odwalają władze gminne, albo spółdzielnie, czy nawet grupy producenckie? Ludzie myślą, że w kraju się źle dzieje, bo mamy złych polityków, Tymczasem mamy złych polityków, bo w kraju się źle dzieje(dotyczy każdego kraju, nie tylko Polski). Gdy się spojrzy w historię świata, to zmiana władzy przez zryw zbrojny nigdy nie wpłynęło pozytywnie na dane państwo.   

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

nie zżegaj swoimi pomysłami gdyby nie wybudowali to by zapłacili kary 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v