Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Ja bym w tej uchwale jasno zapisał, że w kościele żadnej pedofilii nie było, więc oskarżanie o ukrywanie jest bezprzedmiotowe, bo nie było czego ukrywać.🤣

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Że nie było żadnej pedofili to za mało powinni napisać, że pedofilii w kościele nie ma i nigdy nie będzie a nie tylko, że nie było.

O ile jestem w stanie jakoś próbować zrozumieć ukrywanie tego za komuny by nie pomagać bezpiece gnoić kościół o tyle nie jestem w stanie zrozumieć tego po 90 roku. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

o tyle nie jestem w stanie zrozumieć tego po 90 roku. 

Miał wiadomości z Polski a jak zasiadł na Watykanie, to pewnie dowiedział się że na świecie jest jeszcze ciekawiej. Jeździł po świecie, spotykał się z ludźmi, widział entuzjazm, to stwierdził że trza jechać na tej fali, bo jak się weźmie za sodomitów we własnych szeregach, to wszystko piźnie na ryj. 

Opublikowano

Słyszeli jak się dziś ksiądz z diakonem zabawił?

Poczęstował go nożem, a potem złapał pociąg

Opublikowano

No tak. W Sosnowcu.

Ponoć 12 ciosów nożem. Może apostołów wyliczał?🤔

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Agrest napisał:

Ponoć 12 ciosów nożem. Może apostołów wyliczał?🤔

A to widać Judasza dalej się wstydzą, bo byłoby trzynastu.🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Może siebie mianował judaszem, tylko nie miał sznura, wybrał pociąg😜

Opublikowano

a o czym rano pisalem ??

sosnowieckie seminarium bylo w krakowie od lat- ale gdy okazalo sie wieczorne wyklady mozna spokojnie przeprowadzac w gejowskich klubach- zadnego alumna nie braknie-no dobra prawie zadnego-to go do czestochowy przeniesli.

to nie zart tylko prawda...dalem rano link.

46 minut temu, Bogdan_ja napisał:

A pis tera klepnie uchwałę ze papiez był "głuchy i ślepy " 🤣🤣🤣🤣🤣

to byly inne czasy.. patrzenie z dzisiejszej perspektywy to blad, te sprawy pozostawaly na poziomie wsi czy parafii i nie szly wyzej. 

patrza na historie papiestwa i kosciola w dawnych wiekach to dzsiaj jest pelna kultura...

zamiast zajac sie prawdziwymi problemami panstwa piszemy o papiezu czy pedofilach w garniturach lub komzach..

Opublikowano
49 minut temu, hubertuss napisał:

Że nie było żadnej pedofili to za mało powinni napisać, że pedofilii w kościele nie ma i nigdy nie będzie a nie tylko, że nie było.

O ile jestem w stanie jakoś próbować zrozumieć ukrywanie tego za komuny by nie pomagać bezpiece gnoić kościół o tyle nie jestem w stanie zrozumieć tego po 90 roku. 

Takie mają metody. Zawsze wszystko ukrywali, ludziom bajek naopowiadali, a ci uwierzyli, bo wyboru nie mieli. 

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

sosnowieckie seminarium bylo w krakowie od lat- ale gdy okazalo sie wieczorne wyklady mozna spokojnie przeprowadzac w gejowskich klubach- zadnego alumna nie braknie-no dobra prawie zadnego-to go do czestochowy przeniesli.

tak z ciekawości...

czemu tak się tym interesujesz? jakiś wpływ na twoje życie ma procent powołań w danym roku? 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Co wy się tak przyjebali do Papierza Jana Pawła II .

Wystarczy poczytać jacy byli , Papierze w całej Historii świata jak tylko nastali , to cisza o tym jak makiem zasiał .

To jest nie od dziś trwa już ponad 1000 lat i co na to .

Historia 10 najgorszych pontyfikatów

1. Bonifacy VIII (1294-1303) Pedofilia w kościele ma długą i niechlubną historię. Dla większości duchownych była wstydliwym problemem. Nie dla Bonifacego. Uważał on, że pedofilia nie jest większym problemem niż „ocieranie ręki o rękę”. Poza tym był znany z tego, że łatwo włączał się do bójek i z uporem przeprowadzał własną wolę. Potępił niezależność władzy świeckiej od duchowej, był autorem stwierdzenia, że poza Kościołem Katolickim nie ma zbawienia i konieczne do osiągnięcia zbawienia jest posłuszeństwo biskupowi Rzymu. Był jednak władcą na miarę swoich czasów. Jego głównym przeciwnikiem politycznym był król Francji Filip IV Piękny, znany z likwidacji zakonu templariuszy i zagarnięcia ich majątku. Mimo ostrych deklaracji Bonifacego, król Francji podporządkował sobie papiestwo po śmierci upartego papieża. O złej sławie tego Bonifacego świadczy fakt, że został umieszczony w piekle przez Dantego w jego „Boskiej Komedii .
  2. https://kronikidziejow.pl/porady/10-najgorszych-papiezy-w-historii-daty-biografie-ciekawostki/
Opublikowano
38 minut temu, Pafnucy12 napisał:

tak z ciekawości...

czemu tak się tym interesujesz? jakiś wpływ na twoje życie ma procent powołań w danym roku? 🤔

bo w niedziele snieg spadl,stopnial i nic sie nie da robic-jeden co prawda probowal ale wiecej straty niz pozytku w polu z tego.

znalem kilku prawdziwych ksiezy,  z powolania, w szkole sie kolegowalem z jednym -ale dobrzy ludzie nigdy dlugo nie zyja i umarl majac 31 lat, 

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

znalem kilku prawdziwych ksiezy,  z powolania, w szkole sie kolegowalem z jednym

i to jest powód by nadal się tym interesować?

ciebie przypadkiem nie wyrzucili z jakiego seminarium?

Opublikowano

Jak to powiadali starsi ludzie , JAK ZAPALI SIĘ NA DALEKIM WSCHODZIE BĘDZIE WIDAĆ NA ZACHODZIE .

Szykuje się dopiero prawdziwa wojna .

To będzie oznaczało jedno: nową wojnę". Iran zbliża się do krytycznego punktu. Tego zagrożenia Zachód boi się od lat

Chociaż Zachód zawarł z Iranem porozumienie atomowe, ten drastycznie złamał jego warunki i jeszcze nigdy nie był tak bliski skonstruowania bomb nuklearnych, jak obecnie. Teheran niebezpiecznie zbliża się do krytycznego punktu. Jego przekroczenie może doprowadzić do wybuchu nowej wojny, której skutki mogą okazać się tragiczne.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/bliski-wschod-na-skraju-wojny-niepokojace-glosy-z-teheranu/lcqj7jz,79cfc278

Opublikowano
Dnia 6.03.2023 o 21:44, jacus napisał:

gdyby ktos nie wiedzial to bitwa pod grunwaldem rzeczywiscie byla w XX w-tam sie bili rownie czesto jak pod kockiem  🤣

Bo to było źle zadane pytanie. Powinno być w którym roku była pierwsza bitwa pod Grunwaldem.

To jest też dobre.

Politycy chyba mają problem :ph34r:.

21 godzin temu, galan99 napisał:

To jest to wolny rynek .

Ukraińskie akumulatory w Polsce – duży wybór w korzystnej cenie

Od 2016 roku w Polsce dostępne są akumulatory ukraińskiej firmy Megatex, która należy do najnowocześniejszych przedsiębiorstw tego kraju. Pomimo wojny akumulatory te są produkowane na bieżąco i sprowadzane do Polski. W ofercie ukraińskiego producenta są akumulatory pasujące do zdecydowanej większości pojazdów, jakie są eksploatowane w Europie.

https://www.auto-swiat.pl/porady/ukrainskie-akumulatory-w-polsce-duzy-wybor-w-korzystnej-cenie/z47eh4s

Ta wojna robi się dosyć dziwna. Zaczyna przypominać czasy aneksji Krymu.

Opublikowano
32 minuty temu, galan99 napisał:

Jak to powiadali starsi ludzie , JAK ZAPALI SIĘ NA DALEKIM WSCHODZIE BĘDZIE WIDAĆ NA ZACHODZIE .

Szykuje się dopiero prawdziwa wojna .

To będzie oznaczało jedno: nową wojnę". Iran zbliża się do krytycznego punktu. Tego zagrożenia Zachód boi się od lat

Chociaż Zachód zawarł z Iranem porozumienie atomowe, ten drastycznie złamał jego warunki i jeszcze nigdy nie był tak bliski skonstruowania bomb nuklearnych, jak obecnie. Teheran niebezpiecznie zbliża się do krytycznego punktu. Jego przekroczenie może doprowadzić do wybuchu nowej wojny, której skutki mogą okazać się tragiczne.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/bliski-wschod-na-skraju-wojny-niepokojace-glosy-z-teheranu/lcqj7jz,79cfc278

Nie ma się co przejmować. Sam pisałeś że najważniejsze żeby było co żreć i żeby PISda wał. 

Opublikowano

pod tannenbergiem to nawet dwie byly, do tego ta pod grunwaldem to byla w innym miejscu niz dzisiaj sie odbywa co roku.

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

i to jest powód by nadal się tym interesować?

ciebie przypadkiem nie wyrzucili z jakiego seminarium?

nie,dopiero sie wybieram na stare lata-gdy dozyje to -podobnie jak na zachodzie jest w modzie - bede sie uczyl na popa 🤣

Opublikowano
marks50 napisał:

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Widziałeś? To znajdź malowanie i podaj znaki. To jest jakaś nowość że coś tam wciąż lata? Daj spokój...

Nowość ze coś lata nie jest bo zwiadowczych co kreca kółka ,po śmigłowce Mi-8 a nawet Black hawk co prawda nie uzbrojony . tydzień temu latały śmigłowce nawet jeden rozwaił się pod granicą Mi-24 https://www.rp.pl/kraj/art38072791-wypadek-smiglowca-mi-24-w-okolicach-bialej-podlaskiej ale odrzutowców u nas nie było bo za blisko granicy . Taka to nowość że zrobiły tylko przelot a nie krążyły po okolicy .

Bomb nie zrzuciły to raczej wszystko jest w porządku...

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

bede sie uczyl na popa 

nie lepiej diakonem zostać?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v