Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Skoro o Czarnku... Czy tylko mi się wydaje, czy i inni widzą jaki arogancki się zrobił

To był buc, będzie bucem i bucem umrze. 

Opublikowano
56 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Skoro o Czarnku... Czy tylko mi się wydaje, czy i inni widzą jaki arogancki się zrobił i jaka ...no taka buta bije od niego...i ten wzrok spod łba.

Dziwnie się zachowuje. Normalnie zły na całe otoczenie. 

No ale może tylko mi się tak wydaje...

Cała ta jego nominacja to była jedynie prowokacja mająca na celu wykurzenie lewicowej części opinii publicznej. 

Opublikowano (edytowane)

Tak jak w starożytnym Rzymie. Władza chce dać ludziom ich popierającym chleb i igrzyska. Chleb to 500+ i inne programy patologia+ a cała ta hucpa polityczna to igrzyska. Ewolucyjnie nie było by igrzysk. Taki przewrót na siłę, się podoba w pewnych kręgach. Dlatego tak to robią.  

Edytowane przez Leszy
Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

Skoro o Czarnku... Czy tylko mi się wydaje, czy i inni widzą jaki arogancki się zrobił i jaka ...no taka buta bije od niego...i ten wzrok spod łba.

Toć on tak cały czas. Starzy go musieli skrzywdzić albo co inne...

Roman176 napisał:

4 minuty temu, DTaras napisał:

Takie przekleństwo jest. Obyś cudze dzieci uczył. Stawiam flaszkę Balvenie 16 przeciw flaszce Tymbarka, że byś spierniczał ze szkoły pod ziemię po kwartale.

no wiesz nie moje powołanie ale nie znam nauczyciela co zrezygnował ......... albo co zaczął i zrezygnował bo robota ujowa 

A ja ostatnio gadałem z kierowcą własciwie to kierowniczką bo przecież nie kierownicą co po dwunastu latach poszła za kierman właśnie z tego miodu ...

mirro napisał:

Mogli to zrobić ewolucyjnie a zrobili  "bo ja tak chce i ch.j". 

... rewolucyjnie... takie to towarzystwo. Komunizm jebnął i pozostawił alergię. Teraz czekam na trzecią kadencję PiS.

Leszy napisał:

Tak jak w starożytnym Rzymie. Władza chce dać ludziom ich popierającym chleb i igrzyska. Chleb to 500+ i inne programy patologia+ a cała ta hucpa polityczna to igrzyska. Ewolucyjnie nie było by igrzysk. Taki przewrót na siłę, się podoba w pewnych kręgach. Dlatego tak to robią.  

Ewolucyjnie było wcześniej tylko tamci przegięli ze sterowaniem. Zachciało się skoku zamiast zapie...alanki i jest co jest.

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał:

Teraz czekam na trzecią kadencję PiS.

Myślisz że będą chcieli uprzątnąć oborę którą stworzyli? Przecież to są ludzie bez odrobiny refleksji i pokory. 

Opublikowano
7 minut temu, DTaras napisał:

Zachciało się skoku zamiast zapie...alanki i jest co jest.

No to tak samo teraz będzie ze sprzętem w armii. Dalej nie mogę pojąć po kija "Borsukowi" wjebali pływalność bez przygotowania. A ten drugi BWP na podwoziu K9 to już jakieś nieporozumienie. 

Opublikowano

To ciekawe. Biorąc pod uwagę iż alkoholikiem się jest do końca życia to nawet bardzo. Gazeta ciulowa a i ataków hakerskich ostatnio sporo nie mniej biorąc pod uwagę owo ziarno prawdy to... ciekawe po prostu.

Opublikowano
mirro napisał:

7 minut temu, DTaras napisał:

Zachciało się skoku zamiast zapie...alanki i jest co jest.

No to tak samo teraz będzie ze sprzętem w armii. Dalej nie mogę pojąć po kija "Borsukowi" wjebali pływalność bez przygotowania. A ten drugi BWP na podwoziu K9 to już jakieś nieporozumienie. 

Borsuki są dwa a ten pływalny da się szybko konwertować na ten drugi - taki fabryczny głos rozsądku. W pakiecie. Ten ciężki też nie wiem po wuja. Automat 50 mm będzie woził? Fajnie brzmi. Może zamiast marynarki? Ustawi się ze trzy na barce będzie kuter patrolowy...

Jeżeli idzie o fajne brzmienie to na tym koniec zalet oczywiscie.

Opublikowano

u was pogoda sie zj***la ? u mnie tez 🤣. ale zara sie biore do roboty bo stara ma dzisiaj wolne 😪

10 godzin temu, Roman176 napisał:

nie porównuj komuny bo gdyby nie komuna, nauczycielom budowali domy nie wspomnę o przywilejach , po za tym w starej unii żołnierz zarabia 2 razy tle co nauczyciel ...   a za komuny powstała patologia gdy nauczyciele byli kimś amen 

znam pare przypadkow ze ludzie budowali domy i sobie robili parter a nauczycielom pietro-bo kredyty umarzali,czy jakos tak -oplacalo sie ,jedni co ich znam nadal tak mieszkaja, inni sie wyniesli na swoje

7 godzin temu, Roman176 napisał:

oczywiscie ze nikt do gornikow nie strzelal-strzelano do bandytow ktorzy atakowali budynek zarzaduj firmy. gornikiem jest na szychcie a po niej jestes obywatelem..

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

tak jest gdy ktos z cywilizacji przeniesie sie na lubelsczyzne 🤣- on jest sierota, od 15 roku zycia opiekowal sie nim wujek ksiadz z kul-u i to mu zwichnelo psychike.

pycha kroczy przed upadkiem..

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

opiekowal sie nim wujek ksiadz z kul-u i to mu zwichnelo psychike.

pycha kroczy przed upadkiem..

W tym przypadku przed upadkiem kroczy psychiatra ale jakiś taki smutny, czyli pewnie leczenie się nie powiodło.🤣

2 godziny temu, DTaras napisał:

Ten ciężki też nie wiem po wuja. Automat 50 mm będzie woził?

No właśnie tez ma mieć automat 30mm. Bo na razie tylko jedną wieżę mają.

Opublikowano (edytowane)

napisał bym poniższe w problemach technicznych ale jeszcze i mnie za spamowanie.... zatem tutaj

to że jakiś trans startuje na mis szkoplandu to nie znaczy że ja mam takie ankiety wypełniać; dysydent to nie dysy-dentka choć se ktoś tu w balona przycina wysyłając automatem jak leci takie propozycje

tak a propos spamowania ;)

Screenshot 2023-03-03 at 11-35-05 Agrofoto.pl Forum Rolnicze i Galeria Rolnicza.png

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

to że jakiś trans startuje na mis szkoplandu to nie znaczy że ja mam takie ankiety wypełniać; dysydent to nie dysy-dentka

Eeee tam przesadzasz i stwarzasz sztuczne problemy. Wszystko to kwestia tylko odpowiedniego przygotowania się do wypełniania tej ankiety.  Trza se załozyć kieckę żony i wtedy siadać do wypełniania.🤣

Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał:

Nauczyciel jest kimś i jest to swoiste poświecenie by głąbów twojego pokroju próbować edukować jak widać bez sukcesów. Popatrz na swoim przykładzie jakie mamy patologiczne społeczeństwo kretynów i ciemnoty niechętnej edukacji. Najlepiej jakby nauczycieli w ogóle nie było. Czarnek w TVPis powie co masz mysleć,  pinokio wyliczy na ile cię oskubać i powie że dla twojego dobra Macierewicz opowie alternatywną prawdę i szafa gra. 

Jesli uważasz że za komuny nauczyciele mieli przywileje to jesteś gorszym od naszych komuchów. Nadał byś się do rewolucjomistów Lenina - to były ciemne masy bez żadnej edukacji i gardzące wiedzą.

Prawda jest taka że edukacja nie powinna byc obowiązkowa. Jak ci sie nie podoba to won ze szkoły i idź pracować w kopalni. Druga sprawa to PISowska patologia w dbaniu o najgorszych leni i głąbów. Człowiek bez wykształcenia i leniwy powinien mieć bardzo źle - wręcz przymierać głodem. Tylko wtedy dotarło by do ciemnoty ze warto sie kształcić i pracować. Obecnie pisowska neokomuna dokłąda leniom i najgorszym głąbom kolejne socjale wiec po co maja się uczyć?  To jest postepująca degeneracja społeczeństwa pod rządami lewicowej swołoczy.

ty chyba napisałeś własne CV o siebie ....  zamierasz głodem ? chyba nie 

propo kopalni jest wykształcenie wymagane minimum technikum za wysokie progi jak na ciebie 

3 godziny temu, jacus napisał:

znam pare przypadkow ze ludzie budowali domy i sobie robili parter a nauczycielom pietro-bo kredyty umarzali,czy jakos tak -oplacalo sie ,jedni co ich znam nadal tak mieszkaja, inni sie wyniesli na swoje

moja ciotka dostała od komuny na budowę całego domu działkę daj jej mój pradziadek ... domy nauczyciela do dzisiaj są bez czynszowe nawet na emeryturze 

6 godzin temu, Leszy napisał:

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Zawsze łatwo patrzeć jak to dobrze mają inni.  

oczywiście ale dobry przykład żaden nauczyciel nie wyjechał z polski bo nigdzie nie bd się miał tak dobrze ....  nauczyciel musi pracować 8 godzin dziennie u nas ma etat 20 godzin żołnierz na zachodzie zarobi 2 razy tyle co nauczyciel 

5 godzin temu, Ulman napisał:

Obecnie pisowska neokomuna dokłąda leniom i najgorszym głąbom kolejne socjale

dlatego za komu było lepiej takich jak ty często bywała by milicja spałować i do pracy i lenistwo by się skoczyło ......... dlatego twoja rodzina nie lubiła komuny spałowanie i milicja zawiozła na budowę gsu wp***dol i praca .........  

Opublikowano (edytowane)

Dla przypomnienia i tych co nie dowierzają , jak tego nie poczynią nie będzie kasy jak wybiorą .

Rolnicy będą fotografować obornik na polach. Inaczej pieniędzy nie dostaną

Od tego roku rolnicy, którzy wybiorą praktykę wymieszania obornika z glebą lub stosowanie gnojowicy, będą musieli odkryć w sobie pasję do fotografii. Bez geotagowanych zdjęć nie dostaną bowiem pieniędzy.

W środowisku rolniczym dość duże emocje budzi temat fotografowania obornika na polach. Jak tłumaczy tygodnik-rolniczy.pl, "od 2023 r. rolnicy, aby otrzymać wyższe dopłaty bezpośrednie, będą musieli realizować ekoschematy".

I tu zaczynają się schody, bo stosowanie ekoschematów będzie trzeba udokumentować. W praktyce więc rolnicy będą zmuszeni do robienia geotagowanych zdjęć obornika na polach.

"Od ubiegających się o to wsparcie wymagać się będzie potwierdzenia wykonania określonych zabiegów agrotechnicznych. W tym przypadku chodzi o zrobienie zdjęcia geotagowanego. Do tej pory wykonywało się je w odpowiedzi na zlecenie Agencji. Teraz będzie można sfotografować dany obszar i przesłać zdjęcie za pośrednictwem aplikacji przy użyciu polecenia »Zadanie z własnej inicjatywy«. W ten sposób rolnik udowodni, że zrealizował w wymaganym czasie określoną pracę, np. przyorał obornik w ciągu 12 godzin od jego wywiezienia na pole" — podaje Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa.

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/rolnicy-beda-fotografowac-obornik-na-polach-inaczej-pieniedzy-nie-dostana/b85nyry

Edytowane przez galan99
Opublikowano
14 godzin temu, Takeda napisał:

Podsumujmy ostatnie70 lat obrony ojczyzny

1968 tłumienie "praskiej wiosny", 1981 stan wojenny i obrona ojczyzny w kopalni wujek, 2003 wchodzą w skład sił okupacyjnych w Iraku (taką samą wolność to nam sowiety dawały)

na plus to się z pewnymi oporami mogę zgodzić na 1995 i IFOR na Bałkanach.

Gdyby nie chętni do wojaczki to nie byłoby konfliktów zbrojnych na wielką skalę.

Niestety każdy naród który nie kładzie nacisku na dobra edukację jest skazany na zagładę lub bycie państwem kolonialnym czy sterowanym przez indywidua  co najmniej dwuznacznie moralnie.

Przykłady są wszędzie Rosja, Korea Północna, cała postkolonialna Afryka, nie ma szeroko pojętej inteligencji i mass wykształconych i świadomych przynajmniej w średnim stopniu to potem jest co jest.

hitlerowskie Niemcy, czy stalinowski ZSRR nie wybijali chłopków roztropków, co to najdalej byli we młynie bo i po co.

ten cytat wpasowuje się w przydatność profesji różnych w obliczu ekspansji tzw sztucznej inteligencji
\żołdactwo jest tu na jednej z pierwszych pozycji zagrożonych a czy oświata tak dużo dalej? w oświacie też widać "optymalizację" metod głównie oceniania pod prymitywizm tej sztucznej rzekomo inteligencji a mięso armatnie jak to mięso; mózgiem nie musi grzeszyć to i szybciej zostanie sprotezowane złomem armatnim robotów zwłaszcza że robota będzie taniej wyprodukować i o ileż taniej utrzymać. no i jako surowiec wtórny ileż watościowszy w razie gdy się przestarzeje

co zatem stanie się przewagą strategiczną? w/g mnie umiejętność odpowiedzi właśnie na to i podobne pytania

do przemyślenia

Opublikowano
27 minut temu, Roman176 napisał:

ty chyba napisałeś własne CV o siebie ....  zamierasz głodem ? chyba nie 

propo kopalni jest wykształcenie wymagane minimum technikum za wysokie progi jak na ciebie 

dlatego za komu było lepiej takich jak ty często bywała by milicja spałować i do pracy i lenistwo by się skoczyło ......... dlatego twoja rodzina nie lubiła komuny spałowanie i milicja zawiozła na budowę gsu wp***dol i praca .........  

Udowodnij że fizole na kopalni musza mieć co najmniej technikum. 

Reszta to bełkot który wynika z olewania nauki i nauczycieli. Umiesz pisać z ładem i składem czy już ci jabole tak zryły beret że nie dasz rady? A może po prostu nigdy nie nauczyłeś się formułować myśli w normalny sposób?  

Opublikowano (edytowane)

w której telewizji? bo to istotne

do wcześniejszych postów;

tylko czym innym jest edukacja a czym innym tresura i nader często ta druga jest mylona z edukacją a ostatnio jak by bardziej

nauczycieli jest niewielu, większość pedagogów to pospolici treserzy i nic więcej

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v