Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Są inne motocykle, niż ścigacze i czopery, widać jak znasz temat ;) 

Bardzo fajnie się z tego zsiada po 300 km. Aczkolwiek prawdopodobnie pierwsze moje 250 km/h było właśnie na motorcyklu...

dysydent napisał:

nie wiem dlaczego ale notka z neta wywołała u mnie wybuch śmiechu

Ja też niewiem czemu, dysydent...

Opublikowano
19 godzin temu, Ulman napisał:

Jako wybitny idiota z wielkimi osiągnieciami na tym polu, będziesz na podstawie jednej  wiadomości kreował sobie obraz całości.

ale napisane jest wszędzie na każdym portalu rolniczym ...... wiem czytasz tylko onety i wp Niemiec nie pisał to nie wierzysz ... 😆

19 godzin temu, Ulman napisał:

Nie mam pretensji - jesteś ułomny , rozumiem to.  A co do postrzegania i rozumienia świata to pozostań przy bizonie z hydrostatem. To twój poziom i tego się trzymaj. 

dobrze to czemu dalej nie produkują bizony jak skoda w Czechach ? 

Opublikowano
dysydent napisał:

z motocykli jedynie sensowne praktyczną wartość mają jakieś skuterki motorowerki czy podobne jakimi biedota jeździ bo nie stać na coś droższego co ma dach i z natury ciut więcej pali. inne motocykle to tylko domena szpanerów i tzw .... no jak zwanych? bo zapomniałem, hipsterów? czy jest jeszcze adekwatniesze słowo? chyba jest ale... no zapomniałem
takie bardziej od hipsterów zbliżone do "poebańców" ale o mniejszym wydźwięku pejoratywnym

Oooo no co to to nie. Taki Triumph tiger albo choć honda transalp czy yamaha tracer. Nieduże, zwinne. Honda st lub Yamaha fjr z tych cięższych... Motocykl to fajna rzecz a fajne nie musi być całkiem praktyczne

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, jacus napisał:

.samolotow to sie codziennie naogladam jak tylko mam ochote, posiedze na balkonie i co 2 minuty bede widzial kolejny.

Pewnie tak obserwujesz te samoloty jak oni pociągi 

Miłośnicy Kolei ;) - YouTube

4 minuty temu, Roman176 napisał:

ale napisane jest wszędzie na każdym portalu rolniczym ...... wiem czytasz tylko onety i wp Niemiec nie pisał to nie wierzysz ... 😆

dobrze to czemu dalej nie produkują bizony jak skoda w Czechach ? 

Co jest napisane w każdym portalu rolniczym? 

Bizona nie produkują bo był ch*jowy i chcieli ci zrobić na złość. No i pewnie jak zwykle lewactwo ze związków zawodowych się do rozpierduchy przyczyniło.

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
dysydent napisał:

rabin jakoś groteskowo się z kapelanem kojarzy... znaczy - rabin kapelan

Ach no.. Ale one też używają. Tak samo się nazywają a nawet nie pejsate...

Opublikowano
19 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A to myślisz, że tylko u was pod Krakowem asfalt wynaleźli ?? xD 

A no tak, zapomniałem, u nas jak się wychodzi z domu to jest podwórze, a wy wychodzicie na pole xD Ale uwierz mi, nie w całym kraju zamiast podwórka mają pole ;) 

a powiedz mi u ciebie jeszcze na widok auta wychodzą z jaskiń i strzelają z łuków do aut ... jedni rzucają dzidami 

MEMY o Zielonej Górze. Tak mieszkańcy Zielonej Góry śmieją się ze swojego  miasta. Pośmiejmy się też w Krośnie Odrzańskim i Gubinie | Gubin Nasze  Miasto

7 minut temu, Ulman napisał:

Bizona nie produkują bo był ch*jowy i chcieli ci zrobić na złość. No i pewnie jak zwykle lewactwo ze związków zawodowych się do rozpierduchy przyczyniło.

czemu cię jeszcze nie zutylizowali nieproduktywny idiota ? 

8 minut temu, Ulman napisał:

Co jest napisane w każdym portalu rolniczym? 

ześ głupi 

Memy lubelskie - artykuły | Lublin Nasze Miasto

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

A to myślisz, że tylko u was pod Krakowem asfalt wynaleźli ?? xD 

A no tak, zapomniałem, u nas jak się wychodzi z domu to jest podwórze, a wy wychodzicie na pole xD Ale uwierz mi, nie w całym kraju zamiast podwórka mają pole ;) 

Krakusy mają opryskiwacze ale roślin nie pryskają tylko kropią a jak się umówiłeś z kimś na 15.30 to znaczy że na czecią czydzieści 😂

Czyli znowu Romanek coś pofafluniłeś i jak zwykle dalej nic do powiedzenia..... Cieszy jedynie jedno - jesteś stabilny i ci się nie pogarsza.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał:

Oooo no co to to nie. Taki Triumph tiger albo choć honda transalp czy yamaha tracer. Nieduże, zwinne. Honda st lub Yamaha fjr z tych cięższych... Motocykl to fajna rzecz a fajne nie musi być całkiem praktyczne

nie chce mi się sprawdzać wymienionych i nie wiem czy mają silniki o adekwatnej kulturze pracy do poziomu obecnej technologii i nie ryczy toto głośniej od nisko lecącego samolotu na kilku mach-ach. ma jednoślad swoje niszowe zastosowanie a i czasem zalety w zatłoczonym ruchu ulicznym ale na dłuższą metę i tak przegrywa  nawet w widowiskowości choćby i w sportach wyczynowych

nie chce mi się analiz tu wywodzić i tylko podsumuję; motocykl obecnie to pojazd niszowy i taki pozostanie o ile poziom motoryzacji się nie cofnie w wyniku jakiegoś głębszego kryzysu ogólnego

Opublikowano

Motocykle to piękne urządzenia. Olbrzymi wybór silników i typów motocykli. 2 cylindry bokser lub w rzędzie lub V , tak samo w 4 cylindrach a nawet 6 cylindrowe maszyny. Rozpiętość pojemności i mocy olbrzymia. Akcesoriów i możliwości tuningu niemal nieskończona ilość. Nie produkują jakiś głupawych hybryd i można mieć maszynę która pali najczystszą benzynę w dużych ilościach a ekologię ma w d.....  Motocykle to jedno co w motoryzacji pozostało jeszcze nie zdegerowane ekologicznymi aberracjami.   

Opublikowano (edytowane)

ani to praktyczne ani ekonomiczne
co najwyżej hobbystyczne i ew te motorowerki dla specyficznego użytkownika
tu mam swój pogląd i nawet trudno go konserwatywnym nazwać
może po prostu kwestia gustu ale nie lubię motocykli i już i nie chcę nic z tym u siebie robić
może dla tego że za szczyla mój pierwszy kontakt z motoryzacją to był ciągnik a samochód później chyba ze cztery lata później rozszerzenie prawa jazdy z T na B+T i już na ten motocykl też zrobiłem ale ... no nie mam wspomnień i może dla tego

moje pierwsze 100km jednym cięgiem to był własny traktor którym nówką przyjechałem ze składnicy chyba ze dwa tyg po otrzymaniu prawa jazdy owego T jeszcze jako chyba szesnastolatek lub na przełomie z siedemnasto...

każdy ma "swoje"...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Czyli znowu Romanek coś pofafluniłeś i jak zwykle dalej nic do powiedzenia..... Cieszy jedynie jedno - jesteś stabilny i ci się nie pogarsza.

o ciebie to jednak nie można powiedzieć 

Kostkabrukowa - Najlepsze memy, zdjęcia, gify i obrazki - KWEJK.pl

Opublikowano
33 minuty temu, Roman176 napisał:

o ciebie to jednak nie można powiedzieć 

Kostkabrukowa - Najlepsze memy, zdjęcia, gify i obrazki - KWEJK.pl

To że tylko na tyle cie stać musi być dla ciebie osobistym dramatem.

O czym to miało być napisane na każdym portalu rolniczym?  

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Roman176 napisał:

świerszczykowe listy 

Czyli coś gdzieś było napisane i ty to kiedyś gdzieś czytałeś ale nie wiesz gdzie ani co to było?  

Pewnie poszukałeś w necie że żadnej wielkiej trzy letniej suszy nie było i teraz musisz walić głupa żeby kolejnego samozaorania uniknąć

Oooo i znowu ten sam filmik o kilku wyschniętych kałużach i  wysuszonej kukurydzy która ma prawie 3 metry🤣  Jeden filmik na dramatyczną trzy letnią suszę w Holandii to jakoś dziwnie mało.  Cóz Roman, tak jak wszystkie PISowskie półgłówki nie jesteś w stanie wykazać minimum dociekliwości i rozeznania w sytuacji. Łykasz filmik jak małpa kit i uważasz że tak było przez ostatnie 3 lata bo ci pokazali kilka obrazków w necie. Takich ludzi PIS potrzebuje najbardziej - łatwowierne, sterowalne, bezmyślne i ciemne masy są solą ich elektoratu. 

A może ci się uroiło o tej suszy jak cie na kacu suszyło? 😆

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Taaaaa 3 lata suszy w Holandii na jednym filmiku i bizon na hydrostacie jako bezpowrotnie utracone dziedzictwo światowej myśli technicznej🤣😂😆. Lepiej trzymaj się picia bo to ci lepiej wychodzi🥂🤪🤢🤮

Zawsze tak się dziwnie składa że wszedzie o wszystkim piszą ale jakoś nigdy nie umiesz wskazać kilku źródeł tych rewelacji. Po prostu kłamiesz i zmyślasz ale dla PISowca to norma. Nieświadomość bezmyślność i kłamstwo to recepta na idealnego wyborcę PIS. 

A sprawdzać w necie to możesz sobie sam. Ja dokładnie wiem jak się sprawy mają.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

tak po za tematem bo nosiłem się z pomysłem wskazania na Bartka z kanału "Świat Linuksa" i prawie zapomniałem no ale temat monitoringu zainteresuje zapewne niejednego a Linux jako darmowy system a Zoneminder czy bodaj zwykły IP Webcam to również darmowe narzędzia i bodaj pokazać że coś takiego w ogóle jest jeśli ktoś jeszcze się nie spotkał i nie wie że ma w domu i smartfony i komputer czyli ma kompletny i bez złotówki wydanej na cokolwiek ponad monitoring w zupełności dla wielu wystarczający

Gostek chaotyczny i nie nazbyt profesjonalny ale pasjonat i ma dużo czasu to co nieco ciekawego może kto sobie u Niego na kanale znajdzie

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v