Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Ukrainie powstaje pierwsza polska jednostka specjalna

W Kijowie ogłoszono początek formowania się pierwszej polskiej jednostki specjalnej podległej Ministerstwu Obrony Ukrainy. Polacy będą wykonywać zadania rozpoznawcze i dywersyjne. Do elitarnej jednostki będą trafiać najbardziej doświadczeni żołnierze, w tym ochotnicy walczący z Rosją. Polska jednostka będzie współdziałać z podobną jednostką złożoną z Rosjan.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/w-ukrainie-powstaje-pierwsza-polska-jednostka-specjalna/hynzfj8,79cfc278

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

W Kijowie ogłoszono początek formowania się pierwszej polskiej jednostki specjalnej podległej Ministerstwu Obrony Ukrainy. Polacy będą wykonywać zadania rozpoznawcze i dywersyjne. Do elitarnej jednostki będą trafiać najbardziej doświadczeni żołnierze, w tym ochotnicy walczący z Rosją. Polska jednostka będzie współdziałać z podobną jednostką złożoną z Rosjan.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/w-ukrainie-powstaje-pierwsza-polska-jednostka-specjalna/hynzfj8,79cfc278

Oj pchają się nasi w otwarty konflikt z ruskim. 🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Ten gościu powinien zostać natychmiast przyhamowany. Niech nazbiera oszołomów, zajmie się dywersją i rozpoznaniem to zobaczy na czym polegają te działania. A jak ich złapią, to będą obwozić po całej Rosji jak małpy w klatce. A nasi zaraz będą szli na układy jak ich z tego wyciągnąć. Już Rusy im pokażą na czym u nich polegają prawa jeńca i konwencje gdzie mają.😂

A wczym ta jednostka ma być elitarna? Że pić i ćpać nie będą mogli?

Edytowane przez mirro
Opublikowano

jesteś w błędzie Jaśko

Rosja, w swoim stylu, podpisała się pod tymi konwencjami czyli przyjęła do świadomości. Nie ratyfikowała. Tzn. nie wprowadziła uregulowań we własnym prawie. Czyli jest uczestnikiem.

mirro napisał:

Ten gościu powinien zostać natychmiast przyhamowany. Niech nazbiera oszołomów, zajmie się dywersją i rozpoznaniem to zobaczy na czym polegają te działania. A jak ich złapią, to będą obwozić po całej Rosji jak małpy w klatce. A nasi zaraz będą szli na układy jak ich z tego wyciągnąć. Już Rusy im pokażą na czym u nich polegają prawa jeńca i konwencje gdzie mają.😂 A wczym ta jednostka ma być elitarna? Że pić i ćpać nie będą mogli?

Bez ćpacia to ja rozumie ale bez picia? To jebnie. W czasie gdy ruskim durniom się wmawia iż jadą na wojnę z Polakami pomysł jest chybiony. Ale taka legitymacja pełnej struktury Państwa z kręgu NATO (bo to ma być samodzielne) to ciekawy wątek...

jarecki napisał:

zwykli kredytobiorcy zafundują frankowiczom mieszkania

No to mnie wqwia najbardziej bo w czasie gdy rozdawali kredyty na prawo i lewo wziąłem i w operciu o bufet i inne takie wynegocjowałem kredyt co by mnie wibor nie potrzaskał - drugi raz przezorny będzie w dupę zbity

Opublikowano
23 minuty temu, DTaras napisał:

Ale taka legitymacja pełnej struktury Państwa z kręgu NATO (bo to ma być samodzielne) to ciekawy wątek...

No tak, tylko Ukraińcy chcą im wydawać swoje książeczki wojskowe. Jak rusy się wk***ią a złapią takiego, to ni kija nie wytłumaczy się. Normalnie podciągna pod posługiwanie się obcym umundurowaniem i oznaczeniami a to raczej pod żaden sąd szło nie będzie, tylko pod mur. 

Opublikowano

Jak mówisz po polsku, to i tak trafisz do maszynki do mięsa i  z ruskiej niewoli już nie wrócisz, dla takiego żołnierza to droga w jedną stronę, więc co za różnica, jaka książeczka wojskowa

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Polecam obejrzeć do końca

Kochana Unia i wydzielanie żarcia i samochody , Unia dba i da i zabierze .

Co on powiada , Unia będzie zabraniać , przecie wielu w to nie wierzy , tak kocha Unię .

będzie Uprawa w Polu czym KONIEM NA OWIES , TYLKO NIE WIELU BĘDZIE STAĆ NA KONIA .

Nad tą Unią siedzą jeszcze jakieś jaszczury i żądzą .

Davos kto tam był , czym się zajmują czym kierują .

Nie będziesz miała samochodu , będzie samochód ale elektryczny , czy unia da na niego kasę pewnie nie .

Jakaś organizacja pozarządowa wprowadziła zakaz , oprysków w Unii .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

coś mi się zdaje ze unia [ niemcy ] szybciej zmieni zdanie co do tej ekomobilnosci  , jest fajny ranking sprzedazy nowych autobusów elektrycznych w europie i zgadnijcie kto wygrywa , dobra powiem chińska firma , wrowadziła okolo 450 autobusów elektrycznych w ubiegłym roku , jest tesla a chinczycy szukają  miejsca pod budowe fabryki samochodów w europie wiec co zostanie europie ? technologiczne firmy IT są z usa .

Opublikowano (edytowane)

Za późno na zatrzymanie , Chinola .

Oj będzie się działo w tej Unii i w Polsce .

Będą zalecania kilka kg , miecha na rok , zakaz samochodu , za jakiś czas później , traktor będzie zakazany .

Kurna nawet w domu nie chce się , usmażyć paczka .

Na pączki z Górczewskiej zjeżdża się pół Warszawy. Wielka kolejka, przepychanki i wyzwiska

Tłusty czwartek to święto pączków i słodyczy wszelakiej. Słynne warszawskie pączki z Górczewskiej to według stołecznych smakoszy najlepsze łakocie na tym brzegu Wisły i w tłusty czwartek przed lokalem kolejka ustawia się skoro świt. Nie ma w tym ani krzty kłamstwa: "Pani, ja od 5:50 stoję, a ile jeszcze ludu przede mną".

Kolejka do pączków na Górczewskiej

Edytowane przez galan99
Opublikowano
24 minuty temu, jarecki napisał:

coś mi się zdaje ze unia [ niemcy ] szybciej zmieni zdanie co do tej ekomobilnosci  , jest fajny ranking sprzedazy nowych autobusów elektrycznych w europie i zgadnijcie kto wygrywa , dobra powiem chińska firma , wrowadziła okolo 450 autobusów elektrycznych w ubiegłym roku ,

Chińczycy kontrolują podobno 95% handlu litem.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, jarecki napisał:

Jest popyt , jest cena  . Można zjesc pączka za 35 gr z Dino , a można za 18 zł z cukierni Gestlerowej niech wolny rynek reguluje ceny . 

no mi przywieźli coś za niecałe 0,8 zł z Lidla
tak się patrzę i nie wiem - czepić się czy nie czepić?, jakieś takie blade

AMWts8BZK9PXlId69qr56zd7AiVnG_lgxlZeFVTd

sie mi facjata tej tłustej magiery przyomniała i jakoś mi się tak ... widok tej baby odbiera apetyt i co za ... jak trzeba mieć wysoko próg odruchu wymiotnego aby cokolwiek tknąć spod takiego loga jak ta geslerowa to i ten Lidl jakoś mi... no nie wiem

zapomniałem że to dziś i pewnie w tym roku swojskich pączków nie uświadczę bo nawet dość oleju nie ma w domu a już po dwudziestej
no zapomniałem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, galan99 napisał:

Za późno na zatrzymanie , Chinola .

Oj będzie się działo w tej Unii i w Polsce .

Będą zalecania kilka kg , miecha na rok , zakaz samochodu , za jakiś czas później , traktor będzie zakazany .

Kurna nawet w domu nie chce się , usmażyć paczka .

Na pączki z Górczewskiej zjeżdża się pół Warszawy. Wielka kolejka, przepychanki i wyzwiska

Tłusty czwartek to święto pączków i słodyczy wszelakiej. Słynne warszawskie pączki z Górczewskiej to według stołecznych smakoszy najlepsze łakocie na tym brzegu Wisły i w tłusty czwartek przed lokalem kolejka ustawia się skoro świt. Nie ma w tym ani krzty kłamstwa: "Pani, ja od 5:50 stoję, a ile jeszcze ludu przede mną".

Kolejka do pączków na Górczewskiej

Takie kolejki to na Nowoursynowskiej były do cukierni A.  Blikle.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

kazdy kto ma do czynienia z przemyslem spozywczym ten wie ze wlasnie na takie okazje-rozne swieta- towar jest najgorszy bo nie ma czasu na porzadny wyrob..

44 minuty temu, Roman176 napisał:

ciekawe czy on jest rudy ? Jacku jak myślisz ? 

moze i byc lysy - co za roznica kazda, onuca jest brudna i smierdzaca-taka jej natura 😂

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v