Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

znaczy - symulant?

Przynajmniej było wiadomo że w nocy nikt z mieszkańców nie poderżnie Ci gardła. A że teren był dobry do ubezpieczenia, to czemu nie?🤣

A wracając go tematów poważnych, to wreszcie właściwy człowiek odpowiadał na pytania. Dzięki Bogu że to właśnie On. Bardzo rozsądny żołnierz.

https://wiadomosci.wp.pl/polski-general-w-amerykanskiej-tv-nie-porownujcie-rosji-do-zachodu-6865027643734656a

Opublikowano (edytowane)

sie kremowanie upowszechni to i ten rodzaj "fortyfikacji" zniknie z krajobrazu

ile wystarczy pokoleń? dwa trzy?
Pieniądz zaczął rządzić i na nekropoliach tak że "optymalizacja kosztów" i tego nie ominie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

nie czytałem, mało ostatnimi dniami czytam w necie i nawet nie wiem czy tu jest jaki link ale skoro piszesz o komentarzach zapewne jest do konkretnego artykułu
mam szukać czy...?

dobra, ogarnąłem się i sam wstawiłeś dopiero co

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

nie czytałem, mało ostatnimi dniami czytam w necie i nawet nie wiem czy tu jest jaki link ale skoro piszesz o komentarzach zapewne jest do konkretnego artykułu
mam szukać czy...?

dobra, ogarnąłem się i sam wstawiłeś dopiero co

na łonecie jest

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

6 rocznica wypadku seicenta

to też jakoś obchodzicie?

ale co ? sugerujesz że specjalnie dał się rozjechać nieoznakowanej Szydło ?

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

A na cmentarzu spałeś? Bo ja tak.😂

czasami sie opalalem przy koszeniu,a raz wpadlem do studzienki z odciekiem z kostnicy..

• Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, dysydent napisał:

mam szukać czy...?

27 minut temu, Pafnucy12 napisał:

to też jakoś obchodzicie?

Można też obchodzić 25 stycznia kolejną rocznicę dzwonu Maciarewicza pod Toruniem.🤣

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

kanapki juz zrobione ,termos gotowy... lepiej tak niz wcale ja ty, 350 ojro kupione moze wystarczy na atrakcje.

nocleg w autokarze ?? juz na plebani spalem, na sali gimnastycznej,  ale w autokarze- nigdy nie spie,czasami sie zdrzemne..

Nie tak dawno pisałeś że jedziesz do Wenecji. Wyjazd po poludniu a po kilkunastu godzinach będziesz w Włoszech. Jakim cudem nie śpisz w autokarze jak cygan?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

@dysydent czytałeś komentarze pod wywiadem z gen Andrzejczakiem? Bo ja jestem w szoku. Facet chyba trafił do łbów i serc wielu.😂

o tak to jest że dopiero teraz mam chwilę by odpisać

niczego błyskotliwego u trepa nie zauważyłem ale też niczego cwaniackiego czy durnowatego co już niewątpliwy sukces może po za popisem jak to Niemcy się Polaków słuchają i w te pędy pomogą kacapów ud***ć bo tak im Polska każe (nakazuje)
Powszechnie znany już slogan powtórzył jako to kacapowo to taki kundel kulturowy azjatycko feudalnoeuropejski i trudno przewidzieć czy groźbą śmierci tego kundla przestraszy czy tylko rozwścieczy bo to inna rasa od pokojowych piesków zachodu ale też inna rasa od podatniejszych na tresury wszelakie azjatyckich stadniaków

Polska ostro wyjechała na kacapów tym razem bo historia pokazuje że inaczej z nimi nie można tylko to nie Polska coś tam Ukrainie gwarantowała a o tym jakoś nic nikt w tym emesenbecylenie nie wspomniał

co do komentarzy to po za sztampowymi w podobnych sytuacjach trafił się też taki
"All the Pollock jokes we passed around in the 80s. To my shame I passed them along, too. Poland is such an underrated nation."

i w zasadzie tylko ten zwrócił moją uwagę ale nie jako refleksja a statystyczny wyjątek od reguły no ale skoro ktoś sobie nick wybiera jako jest kokakolowym rozpuszczalnikiem krwi (@cocacola4blood365-) całorocznym tak całkiem trafnie pasuje i ten komentarz i wiarygodność tego podziwu i ... co oni tam rzekomo w tych sercach mają.
już my znamy jankeski podziw i sympatię i tak samo patrzymy własnym wzrokiem na nich jak i kacapów a niemcy to już osobny problem i jeszcze do końca się nie ujawnił jak upierdliwy w tym wszystkim będzie.

w przeciwieństwie do hurra popadania z czerni w biel bez pośrednich barw ja mam dosyć sceptyczny pogląd i na skuteczność tej naszej i nie naszej pomocy Ukrainie i teraz napaleńców jak to wszystko tak miało być i już jest przesądzone/
a co by było gdy jakaś kacapska rakieta rok temu trafiła w Zelenskiego i zamiast pięciu trepów ukraińskich jeszcze jeden więcej okazał się zdrajcą u Kijów by padł?

ciekawe czy ... dobra to już gdybanie no ale...

a to czy są obecnie pisane scenariusze ostatecznego rozwalenia rosji to my się dowiemy tylko wtedy jeśli na prawdę się rozwali nie ważne z jakiego powodu bo gdy się nie rozwali to nikt nie będzie śmiał się publicznie do takowych przyznać i wtedy zobaczymy czy "all the Polok joke's will back again or not ?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
24 minuty temu, jacus napisał:

to ekskluzywny wyjazd 3 kierowców,13 turystów, pisać to ty onuca sobie możesz ja jadę,właśnie miałem bramki autostrady

Ekskluzywny wyjazd autokarem🤣 i trzech kierowców żeby mogli non stop jechać a towarzystwo spać w autokarze jak cygany na dworcu.

Ekskluzywność rodem z małopolski 😆😂🤣 

• Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, jacus napisał:

to ekskluzywny wyjazd 3 kierowców,13 turystów, pisać to ty onuca sobie możesz ja jadę,właśnie miałem bramki autostrady

tylko nie zapomnij mi tam co kupić!

aby nie ciupaga... 😄

udanego wypoczynku👍

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, dysydent napisał:

co do komentarzy to po za sztampowymi w podobnych sytuacjach trafił się też taki
"All the Pollock jokes we passed around in the 80s. To my shame I passed them along, too. Poland is such an underrated nation."

Też zwrócił moją uwagę.

14 minut temu, dysydent napisał:

niczego błyskotliwego u trepa nie zauważyłem ale też niczego cwaniackiego czy durnowatego co już niewątpliwy sukces może po za popisem jak to Niemcy się Polaków słuchają i w te pędy pomogą kacapów ud***ć bo tak im Polska każe (nakazuje)

Tu akurat odpowiedź chyba była sugerowana samym pytaniem jednego z prowadzących program. Ale troszkę się chyba gospodarze zdziwili samą postawą i sposobem odpowiedzi.  Raczej nie spodziewali się czegoś takiego.  Poza tym wskazanie iż dostał prikaz od Polskiego Rządu aby dać ukraińcom "wszystko czego będą potrzebować i wszystko co mamy w dyspozycji" jest w USA traktowana jako opis totalnego zaangażowania. To taki ich zwrot opisujący maksimum pomocy w sprawie życia i śmierci. Myślę że nikt więcej dla rządzących od dawna nie zrobił. A przynajmniej dla ich wizerunku.

No i słucha się z przyjemnością. Bo jednak ten angielski jest inny od tego, do czego przyzwyczaili nas miłościwie panujący.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

to co jutro spotkanie w Weronie? wsiadaj w auto i dawaj

Mam jechać  1200 km żeby zobaczyć jak kanapki wcinasz w jakimś przytułku?  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v