Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PiS - MA POMOCNIKÓW .

Emocje po konferencji Hołowni z Kosiniakiem-Kamyszem. Niespodziewany atak na Tuska

— Nie słyszę ironii, jak Donald Tusk podpisuje umowę z Trzaskowskim i Karnowskim, czyli z ludźmi, którzy już dawno z nim byli — punktował w "Onet Opinie" wicemarszałek Senatu z PSL-Koalicji Polskiej Michał Kamiński, odpierając zarzuty w sprawie wspólnej konferencji lidera Polski 2050 Szymona Hołowni i szefa PSL Władysława Kosiniaka-Kamysza. — Pokazujemy przyjaciołom, że Hołownia potrafił się dogadać z Kosiniakiem-Kamyszem. Mam nadzieję, że teraz Tusk dogada się nie tylko z Trzaskowskim i Karnowskim, ale chociażby z Czarzastym — dodał.

Władysław Kosiniak-Kamysz i Szymon Hołownia

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Coś widział ?.

Ale sad do 1 ha dopłaty zobaczy tak czy nie , dostanie .

Jak parch przegryzł siatkę ogrodzeniową i sp***dalał w pola z głodu.🤣

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

a myślałem ze inszy. właśnie przerabiany jest na zrębki...

Wreszcie.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Wreszcie.

no ale nie we Wrzosowie...

Opublikowano

u nas na wrzosach sa jakie sady 🤣

5 godzin temu, DTaras napisał:

Ja znam generałów tylko ze zdjęć. I taki jeden ze zdjęcia ostatnio tak się zasłużył w tworzeniu WOT, że został generalnym generałem. Generałem, a w naszym kraju to już pułkownikiem, nie zostaje się po to aby zaszczytów odmawiać i zapierdzielać.

ja z kuzynka generala to w poludnie rozmawialem.. a to zmienili tego krakowskiego dowodce ??  a awansuje -adrian go popiera ?? 

5 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Ty się nie wypowiadaj lepiej kto jest kto bo strzelasz ślepakami i tyle... 

To jest lorowiok i on ma babkę i matkę na rencie.. 🤣

Jego właśnie te renty najbardziej obchodza bo jest na utrzymaniu u nich.... 🤭

To len patentowany co do roboty nie chodzi bo go pognali z tartaku.. 

orawiok to o d*pie maryny sobie moze porozmawiac a nie polityce..

Opublikowano

taaa, teraz trzeba usprawiedliwiać, że inni też kradną... 😄

Czarnek juz ugotowany....

1 minutę temu, jacus napisał:

orawiok to o d*pie maryny sobie moze porozmawiac a nie polityce..

no i to robi.

Opublikowano
3 godziny temu, Takeda napisał:

Koledzy Piotrowicza od kieliszka pewnie poprosili, a on zadzwonił do Manowskiej i uświadomił że niejeden przodek sędziego z SN oberwie

nie podobno tusk i mazguła się dogadali .........  jak w programie lisa jaruzelski z kiszczakiem śpiewali mu sto lat teraz polska ożyje 

23 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

PO nie ma jak okradać spółek skarbu państwa , doi Polaków w samorządach ile wlezie .

Nagrody dla samorządów. Najhojniejsi prezydenci Poznania, Gdańska i Krakowa

Jak donosi gazeta, "na czele listy rozrzutności" znalazł się prezydent Poznania Jacek Jaśkowiak, który w zeszłym roku przeznaczył 715 tys. zł. na nagrody dla swoich zastępców i dyrektorów. "Trzej jego zastępcy dostali po 10 tys. zł. Dlaczego? Bo jest ich mało!" - podkreśla "Fakt".

"Nagrody zostały przyznane w związku ze zwiększeniem obowiązków spowodowanym przejęciem przez nich zadań czwartego zastępcy, którego stanowisko od maja 2020 r. pozostaje nieobsadzone" - zaznacza, cytowany w dzienniku dyrektor Wydziału Organizacyjnego Urzędu Miasta Poznania Wojciech Kasprzak.

Na drugim miejscu - według gazety - uplasowała się prezydent Gdańska Aleksandra Dulkiewicz, która na roczne nagrody dla "ratuszowej śmietanki" wydała 641 tys. zł. "Czterech wiceprezydentów dostało po 22 250 zł, a 27 dyrektorów po 17 138 zł." - zaznacza "Fakt".

Dziennik podkreśla, że prezydent Krakowa Jacek Majchrowski "tylko na nagrody i premie dla swoich czterech zastępców przeznaczył prawie pół miliona złotych (422 500 zł)". "Nie wiadomo jak ozłocił dyrektorów, bo magistrat o tym nie informuje" - czytamy w "Fakcie".

Gazeta zauważa, że przy "hojności tej trójki skromnie wyglądają bonusy dla wiceprezydentów i dyrektorów w Szczecinie (363 800 zł), Bydgoszczy (250 712 zł) i Lublinie (240 tys. zł.).

"Prezydenci Wrocławia, Łodzi, Katowic i Białegostoku nie chcieli zdradzić Faktowi ile wydali na nagrody" - czytamy.

Fakt" ujawnił zaskakująco wysokie nagrody przyznane w samorządach. "Prezydenci miast często mówią o kryzysie i braku pieniędzy w budżetach. zeby za peło bd lepiej 😆

Opublikowano
37 minut temu, mirro napisał:

Już widzę te jabłka z sadu ekstensywnego, a widziałem taki sad koło Kocka. 🤣 

a to chodzi o jabłka? No nić nie przebije tych sławetnych plantacji orzecha włoskiego, czysta kasa i do tego jeszcze często spokojnie rosło zboże. Ciekawe nazwiska zbijały na tym kokosy

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Dublin napisał:

Babki tych pieniendzy nie zabiorom do grobu one je dajom swoim dzieciom na wydatki różne wnukom na urodziny i na zeszyty.

Coś mi się wydaję, że ty tylko na te babcine emeryturę czekasz 🤣

Babka swoje lata przeżyje i twoja kasa się skończy

Opublikowano
Roman176 napisał:

naprawdę ? biedaku cały napinacz się wymienia ........... ładowarce maniutu jest na tyle gruby napinacz ze sie tak robi

Yyy kto Ci takich gupot nagodeł? Kupisz tzw zamiennik to nie znasz dnia ani godziny, albo rolka pęknie albo barachło luzu dostanie i zacznie pasek ściągać w bok. Jest dobre, niema luzu a jest możliwość to zmieniasz łożysko. Czasem w tych nowych na zmianę takie łożyska pozakładane, że za 20 godzin kulek przydałoby się dołożyć. Nie bądź taki w przód z tą wymianą - jak umiesz temat ocenić zmieniasz samo łożysko.

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

PiS - MA POMOCNIKÓW .

Emocje po konferencji Hołowni z Kosiniakiem-Kamyszem. Niespodziewany atak na Tuska

— Nie słyszę ironii, jak Donald Tusk podpisuje umowę z Trzaskowskim i Karnowskim, czyli z ludźmi, którzy już dawno z nim byli — punktował w "Onet Opinie" wicemarszałek Senatu z PSL-Koalicji Polskiej Michał Kamiński, odpierając zarzuty w sprawie wspólnej konferencji lidera Polski 2050 Szymona Hołowni i szefa PSL Władysława Kosiniaka-Kamysza. — Pokazujemy przyjaciołom, że Hołownia potrafił się dogadać z Kosiniakiem-Kamyszem. Mam nadzieję, że teraz Tusk dogada się nie tylko z Trzaskowskim i Karnowskim, ale chociażby z Czarzastym — dodał.

Władysław Kosiniak-Kamysz i Szymon Hołownia

Bardzo ładnie panowie wyszli na zdjęciu.... na tle flag Ukrainy i UE. Ciekawe czy ktoś im kazał czy sami taką gafę popełnili :ph34r:.

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Yyy kto Ci takich gupot nagodeł? Kupisz tzw zamiennik to nie znasz dnia ani godziny, albo rolka pęknie albo barachło luzu dostanie i zacznie pasek ściągać w bok. Jest dobre, niema luzu a jest możliwość to zmieniasz łożysko. Czasem w tych nowych na zmianę takie łożyska pozakładane, że za 20 godzin kulek przydałoby się dołożyć. Nie bądź taki w przód z tą wymianą - jak umiesz temat ocenić zmieniasz samo łożysko.

jednak wole wymienić kółeczko ... a ty sie nie czepiaj szczegółów ani zamienników ......... pytam mechanika on tak radzi albo robi on albo ja 

Opublikowano

tak se zajrzałem po pięciu godzinach  Wy jeszcze ten napinacz wymieniacie? ja bym już cały silnik wymienił za ten czas tylko nie miał bym czasu tego pisać bo byłbym na jeździe próbnej xD

Opublikowano (edytowane)

straszne, Na Der Wirthualnej codziennie złe wieści dla PiS... i tak od 7 lat... po czym totalna opozycja przerzyna koncertowo każde kolejne wybory. 

Donald Tusk najbardziej NIELUBIANYM POLITYKIEM według czytelników SE.PL!

9 minut temu, Ulman napisał:

To w końcu rolkę czy kółeczko?

rolka a to nie kółeczko ? u ciebie jeszcze kwadratowe ?

Edytowane przez Roman176
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v