Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Czyli nie wiesz jaki był kontekst ale tak cie wytresowali że sobie sam dopowiedziałeś  a  jak walnąłeś 10 na 6 to się nawet nie połapałeś że to idiotyzm. Echhh bystrzacha z ciebie🤣

czyli jednak masz linka ? 

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Jak to w pisie.

Prezes coś gadał o 274 chyba % poparcia.

ja zawsze gadam ze głupi z głupim się dogada ... prawda ? 

Tak się z nas śmieją. Zobaczcie najnowsze memy o Lublinie | Lublin Nasze  Miasto

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Bo zamiast dzieciak dostać pasem w 4 litery, to mamusia mu wymyśla jakieś dys-, a w większości przypadków to po prostu albo zwyczajny debil, albo leń.

Resztki normalności jeszcze w tobie zostały

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

zawsze gadam ze głupi z głupim się dogada ... prawda ? 

A skąd mi to wiedzieć ? 

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Ulman napisał:

Na tym właśnie polega że nie masz pojęcia jak cie ruchają bo uważasz za podatek tylko podatek bezpośredni. PIS takich głupków potrzebuje bo nie potrafią liczyć i można im wmówić że coś dostają. 

Jak chce luksuse i colom poijać to niech płaci. Mnie nie martwi akcyza na papierosy alkohol, czy co tam jeszcze wtych czterdziestu podatkach narzuconych przez  Pana Jarosława Kaczyńskiego było przystań kajakowa? Ja widzem na półkach z żywnościom zerowy vat, prąd zamrożony, na dziecko wyłożone to co mnie jeszcze trza? A jak chce ktoś luksuse i ma wypasionom żonę a Ona duże potrzeby to niech płaci wyższe podatki. Dobra luksusowe muszom kosztować i tyle.

Edytowane przez Dublin
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Dublin napisał:

Jak chce luksuse i colom poijać to niech płaci. Mnie nie martwi akcyza na papierosy alkohol, czy co tam jeszcze wtych czterdziestu podatkach narzuconych przez  Pana Jarosława Kaczyńskiego było przystań kajakowa? Ja widzem na półkach z żywnościom zerowy vat, prąd zamrożony, na dziecko wyłożone to co mnie jeszcze trza? A jak chce ktoś luksuse i ma wypasionom żonę a Ona duże potrzeby to niech płaci wyższe podatku. Dobra luksusowe muszom kosztować i tyle.

Co tobie Kaczyński dał?

No a przystań kajakową wybudował 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Na co?

Na ortografię?

A no że coraz mniej uczą.

Ale skoro książki dobierają takie Czarnkowie, to nie dziwi...

Opublikowano
8 minut temu, Dublin napisał:

Jak chce luksuse i colom poijać to niech płaci. Mnie nie martwi akcyza na papierosy alkohol, czy co tam jeszcze wtych czterdziestu podatkach narzuconych przez  Pana Jarosława Kaczyńskiego było przystań kajakowa? Ja widzem na półkach z żywnościom zerowy vat, prąd zamrożony, na dziecko wyłożone to co mnie jeszcze trza? A jak chce ktoś luksuse i ma wypasionom żonę a Ona duże potrzeby to niech płaci wyższe podatki. Dobra luksusowe muszom kosztować i tyle.

Jesteś jednostką nieświadomą i bezmyślną więc nie wiesz że ty też  płacisz te podatki. Takich ciemnych mas Pan Jarosław Kaczyński potrzebuje. Bezmyślne , łatwowierne i łatwo oszukać.

8 minut temu, Roman176 napisał:

No i co z tego ? Ty dalej nie załapałeś o co chodzi?  Jak może 10 na 6 osób mieć problemy z ortografią? 

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

No i co z tego ? Ty dalej nie załapałeś o co chodzi?  Jak może 10 na 6 osób mieć problemy z ortografią?

ośle to było do ciebie ze większość to nieuki ... tam jest wyrazne napisane ze na ortograie zwracają ludzie ok 50 lat a młodzież wcale na to uwagi nie zwraca 

5 minut temu, Roman4321 napisał:

Dzisiaj od rana najróżniejsze media (Polsat News, Niezależna, Aszdziennik, Superexpress, money. pl i wiele innych), przeżywają ogłoszenie o pracę na stanowisko asystenta administracji w Kancelaria Mentzen. Dziennikarze oburzeni są wymaganiem gotowości do pracy ponad normę oraz proponowanym wynagrodzeniem 3500 zł. Osobiście, to gdybym pracował dla mediów Sakiewicza (zaczęli wam już znowu płacić?) lub Lisa (a wy to już sami wiecie do czego piję), to siedziałbym cicho w takich tematach, ale skoro wywołaliście sprawę, to już tłumaczę.

O wynagrodzeniach decyduje popyt i podaż na pracę. Zwyczajny mechanizm rynkowy. Jeżeli ktoś ma problem ze znalezieniem pracowników przy pewnym wynagrodzeniu, to podnosi proponowaną stawkę. Jeżeli nie ma problemu, to znaczy, że stawka jest rynkowa. Jeżeli ktoś uważa, że 3500 zł dla studenta na stanowisku asystenta w administracji w Toruniu to niska stawka, to znaczy, że kompletnie nie zna rynku. O czym świadczy multum kandydatów do pracy na krytykowane ogłoszenie i wysoki poziom ludzi tu pracujących.

Nie znam się? To załóż firmę, płać 5 tysięcy na start asystentowi w administracji i wygryź mnie z rynku. Powodzenia życzę.

Jest to oferta dla kogoś bez doświadczenia, kto dopiero chce się czegoś nauczyć a przy okazji utrzymać się na studiach. Rynek dobrze reaguje na tę stawkę. Jeżeli ktoś już coś umie, ma lata doświadczenia, i uprawnienia, to zarabia znacznie więcej. Mam ludzi w wieku 26 lat, którzy zarabiają po kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie. Radcowie prawni czy doradcy podatkowi nie schodzą poniżej 13 tysięcy, niektórzy zbliżają się do 20 tysięcy złotych. W mojej branży, w mieście wielkości Torunia te wynagrodzenia są powyżej rynkowych. Popyt i podaż, to one decydują o cenach i wynagrodzeniach. To z tego powodu prawnik zarabia więcej niż sekretarka, a elektryk wielokrotnie więcej niż mediaworker z warszawskich portali.

Ogłoszenie zawiera stawkę i moje oczekiwania (gotowość do pracy ponad normę), bo tak jest uczciwiej. Jeżeli ktoś woli wysyłać swoje CV do firmy oferującej pracę w młodym dynamicznym zespole, która nie informuje do ostatniego etapu rekrutacji o wynagrodzeniu, to jego sprawa. Ja od samego początku, już od ogłoszenia mówię, czego oczekuję i co daję w zamian. Szukam ludzi lubiących pracę, chcących się uczyć i rozwijać. Mam ambitne cele i potrzebuję do ich realizacji ambitnych ludzi. Dlatego mam nieograniczony budżet szkoleniowy, finansujemy aplikacje, materiały do nauki, studia podyplomowe, kursy i szkolenia. Wysyłamy i finansujemy nawet MBA najlepszym menedżerom. Jeżeli ktoś chce się rozwijać, to będzie mu się tu bardzo dobrze pracować. Jeżeli ktoś nie chce, to oczywiście będzie narzekał. Jego prawo.

Nie ukrywam, że dużo pracuję, lubię pracować i cenię ludzi o podobnej charakterystyce. Jest to istotny element kultury organizacyjnej, którą tu buduję. Jeżeli ktoś nie lubi pracować, to z pewnością znajdzie wiele miejsc, gdzie nie trzeba się wysilać. U mnie trzeba. Tak zawsze było i tak zawsze będzie.

Dzięki temu mam zespół pełen pracowitych i utalentowanych ekspertów, z którymi świetnie mi się pracuje. Efekt? Kancelaria w 2019 roku miała 1 mln zł przychodów, w 2020 było to już 4,5 mln zł, w 2021 osiągnęliśmy 11 mln zł, a jeżeli nie wydarzy się jakaś katastrofa, to obecny rok zakończymy gdzieś między 18 a 20 mln zł. Mamy bardzo innowacyjne produkty (Mentzen+), wymyliśmy i spopularyzowaliśmy najlepsze obejścia Nowego Ładu, wygrywamy w sądach setki spraw ze skarbówką, mamy tysiące korzystnych, często przełomowych, interpretacji podatkowych. Sam bym tego nie zrobił, to jest zasługa moich pracowników. Gdyby nie byli najlepsi, nie robilibyśmy takich wyników. Ale żeby mieć najlepszych ludzi, trzeba stworzyć pasujące im środowisko. A tak się składa, że w takim środowisku ludziom niemającym takiego zapału do pracy, pracuje się źle.

Stąd od samego początku informuję o warunkach. Odsiewa to ludzi, z którymi by mi się źle pracowało. Rynek moje warunki weryfikuje, a firma się rozwija. I wszyscy są szczęśliwi, poza ludźmi, których ta sprawa w ogóle nie dotyczy, ale nie przeoczą żadnej okazji, żeby spróbować mi dokopać. No cóż. Próbujcie dalej. Powodzenia.

Opublikowano
39 minut temu, Roman4321 napisał:

...........

dysydent nie ma za co

że z Mentzena głupka robić?
bardziej bym dociekał kto

z konfederatów jest najwyrazistszym o największych szansach na polityczne zaistnienie tak że bodaj na wszelki wypadek

Opublikowano (edytowane)

Roman - jak to mozliwe że 10  na 6  osób ma problem z ortografią? Czy to w ogóle jest realne? 

dysydent , pisałeś że laptopy dla 4 klasy bo wtedy maja informatykę? To czemu nie dla wyższych klas? Oni też informatykę mają.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
7 minut temu, Roman176 napisał:

...

o qurwa gdybyś wiedział co oprócz gadania zrobił i taty kasa 

sie pogubiłem z Wami Romanami i to Ty doczepiłeś ten tasiemcowy tekst pod cytatem z "tamtego" Romana czy... dobra - załapałem - Ty

no tu akurat Mentzen na głupka nie wychodzi i sam się broni całkiem sensownie stąd moje zaskoczenie tym co tam wcześniej, o tych laptopach dla uczniów
gorszy dzień miał czy zbyt wchodzi w rolę polityka i przeszarżował czy może ? no nie deepfake bo na tego tiktoka jednak wrzuca regularnie

dobra, poczekamy na szczyt kampanii wyborczej i zobaczymy w co mierzy naprawdę

Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

czyli 10 na 6 to lenie .......   niestety to bd wy mieć problem oni używają tego 

11 minut temu, Roman176 napisał:

a napisałem tak ? 

A i owszem. 

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Bo zamiast dzieciak dostać pasem w 4 litery, to mamusia mu wymyśla jakieś dys-, a w większości przypadków to po prostu albo zwyczajny debil, albo leń. 

Zazwyczaj nie obrażam ludzi, ale aż mnie świerzbi aby napisać. "sam jesteś debil albo leń", no ale nie wypada tak się na forach wyzywać....  

Opublikowano
22 minuty temu, Ulman napisał:

Roman - jak to mozliwe że 10  na 6  osób ma problem z ortografią? Czy to w ogóle jest realne? 

dysydent , pisałeś że laptopy dla 4 klasy bo wtedy maja informatykę? To czemu nie dla wyższych klas? Oni też informatykę mają.

bo wyższe klasy musiały już wcześniej samodzielnie się zaopatrzyć a o grochu z kapustą co do standardów tych z resztą nie tylko laptopów ja akurat coś wiem jaki problem z różnorodnością o czym właśnie Tobie pisałem jakiś czas temu
jeśli nie przeczytałeś to mam wyszukać ew od nowa rozwinąć?

Opublikowano (edytowane)

Ciekawy sposób przekazu treści....

2 minuty temu, Leszy napisał:

Zazwyczaj nie obrażam ludzi, ale aż mnie świerzbi aby napisać. "sam jesteś debil albo leń", no ale nie wypada tak się na forach wyzywać....  

Ale masz rację....

Nie na forach...

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v