Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

no bo płaci On za to... tyle że nie zarabia... 🤭

Opublikowano
32 minuty temu, galan99 napisał:

Głupoty opowiadacie , zobacz jakie samochody mają Polacy , biedy nie widać .

Co z wami jest tylko sam płacz , jakoś ludzie w sklepach nie płaczą , jak kupowali tak kupują .

Kupują, płacą i płaczą. Co mają nie jeść? Oszczędzać też nie idzie przy inflacji, bo to się mija z celem. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Roman176 napisał:

co to ma do rzeczy 

ja bym na uja nic nie pokazał a rady zawsze takie są dla płaczliwych 

zatem nie masz co
nie o majątek czy stan konta mi chodzi a o na prawdę wartościowe rady, oferty rynkowe ... no coś w tym guście; "autopromocji"

1 minutę temu, racyl napisał:

chyba do mnie tak wyskoczył 😄

do Ciebie też?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

oj mógł by już znowu Kaczyński po kraju zacząć znowu jeździć.

wielu osobom by rozwiał wątpliwości na kogo nie głosować. 😁

Opublikowano

Jeżdżenie to jedno a podstawa to codzienne edukowanie wyborców w tvp.

Machina tvp każdą największą głupotę, aferę potrafi wytłumaczyć

5 minut temu, dysydent napisał:

do Ciebie też?

Nie tak dawno, jakieś 3 tygodnie temu

Opublikowano (edytowane)

za taką kasę to ja bym i z diabła świętego zrobił (tvp i ościenne)

choć po namyśle dopisuję że chyba przeceniłem swój próg obrzydzenia i bez hydroksyzyny* by się nie obeszło

*substancja farmakologicznie wyłączająca odruch wymiotny

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

nudzi Ci się?

no niezłe jaja odstawia. widać wtedy co On naprawdę ma w głowie.

chyba nigdy nie zrozumiem Jego Fenomenu... no mój rozum tego nie ogarnia...

jakaś kumulacja przypadków chyba...😄

Opublikowano
3 minuty temu, Roman4321 napisał:

dopłaty dodatki i inne socjale psują rynek więc jak by nie było chcąc nie chcąc musisz na konfederacje głosować

Oni sami nie wiedzą co by zrobili jakby wygrali. 

Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał:

za dużo pisania abym swój punkt widzenia na fenomen Kaczyńskich próbował przedstawić,

a zbierz się kiedy... nawet podejmę próbę zrozumienia tego co napiszesz... ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Roman4321 napisał:

nikt inny z socjalu nie wyleczy😅

a myślisz że konfa wyleczy?
prędzej socjalopatia jakiej Polska się za komuny nabawiła a pis na niej żeruje konfederację z władzy wyleczy prędzej niż ta konfederacja się tej władzy nabawi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

a zbierz się kiedy... nawet podejmę próbę zrozumienia tego co napiszesz... ;)

a właśnie, i to do wszystkich - a opindalać mnie jak zbyt zawile piszę i akurat za to nie mam za złe @Dublinowi że mi przypomniał co już zapomniałem ale przecież kiedyś już była akcja nagonki na mnie i chyba pomogło ale u mnie jak ze szczepionkami; trza dawki przypominające

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

a opindalać mnie jak zbyt zawile piszę i akurat za to nie mam za złe

spoko , nie jest źle... czasami już...po drugim czytaniu łapię... ;)👍

Opublikowano
38 minut temu, dysydent napisał:

zatem nie masz co
nie o majątek czy stan konta mi chodzi a o na prawdę wartościowe rady, oferty rynkowe ... no coś w tym guście; "autopromocji"

a to inna sprawa auto promocja każde inne gospodarstwo jest wożę tam gdzie dobrze płacą cała autopromocja 

Opublikowano
2 minuty temu, Roman4321 napisał:

popis przynajmniej odpoczną od koryta, nie martw się na zapas

no akurat moje obawy są innej natury bo nadal konfederacja nie jest jednoznacznie określona choćby ideowo ale nie tylko i jak dla mnie to spore ryzyko

może i ta nasza chałupa krzywo postawiona i może się i kiedyś przez to zawali ale ja za stary na kapitalne remonty gdy ryzyko że remont tylko przyspieszy rozwalenie bo lepienie tego co jest to i tak jakoś tam i bez radykalistów idzie, na razie jeszcze nie pora partii buntu i antysytemowców. Zwykle to wojny, rewolucje kasują socjal a nie do końca jestem pewien czy tu nie zbyt radykalne kasowanie socjalu tych rewolucji nie wywoła czy przyspieszy.
zbyt stare społeczeństwo jesteśmy i większość ma nadzieję tego remontu nie dożyć i zemrzeć sobie może w gnoju ale w spokoju nawet jeśli uznaje tego remontu potrzebę.
lenistwo i konformizm przed niejedną durnotą uratowały a jak tak słucham tych konfederatów to nie do końca wiem czy w tym basenie jest jakakolwiek woda bo kryty zbyt dużą ilością sloganów i za bardzo nie widać

7 minut temu, witejus napisał:

ale krócej i treściwiej to mógłbyś;)

pod warunkiem że mniej kwestii i rzadziej wpisy bo to sztuka krótko i na temat, oj sztuka
no i hasłami jak z plakatów strzelać to już lepiej wklejać ten chłam skądinąd

Opublikowano

a gdzie budować? na białorusi? na Ukrainie? Niemcy od razu krzyczą że żadnych dzierżaw reparacji i podobnych u nich nie ma bo im samym ciasno

nie da się na czas przebudowy nie mieszkać w szopie a będziesz dojeżdżał to rozkradną budowę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v