Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Wydaje ci się. A mimo to nikt z po czy psl nie siedzi. Podczas gdy za pisu nic się nikomu nie wydawało bo przewały były milionowe. Szumowscy NCBiR respiratory.

Przynajmniej nie stosuje taktyki chamskich komentarzy jak ty gdy już nie masz co napisać.

Z autopsji piszesz?

Dlaczego wy? Bo jest tu grupka osób która jak ty gra jedną i tą samą melodię. Wmawia nam którzy głosowali na ten rząd jak to zostaliśmy oszukani podczas gdy np ja pisze, że nie czuję się oszukany. Ale ty wiesz lepiej co ja czuję. Podobnie jest z innymi sprawami w których zaklinacie rzeczywistość. Po prostu trzeba się pogodzić, że zmieniła się władza bo wyborcy zdecydowali. Jaka będzie czas pokaże. Ale rozliczanie choćby konkretów na 100 dni gdy minęło nawet nie 30 jest śmieszne.

Oj guzik się na tym znasz. Aby kogoś posadzić to trzeba postawić mu zarzuty. A tego prokuratura pod kierunkiem Zero jakoś nie bardzo mogła komu kolwiek postawić z po czy psl. Nawet Karpińskiego trzymali ponad 280 dni w pierdlu i też postawić zarzutów nie umieli. Aby sąd mógł skazać nawet ten wolny musza być dowody przestępstwa i akt oskarżenia a sąd jest jak ta waga. Sąd nie szuka win sąd je ocenia. Prokurator i policja oraz inne służby szukają win. Tego nawet nie wiesz.

Poszukaj sobie w necie to ledwie sekundy trwa. Wklejać tu  jakiś bełkot to umiesz a nie umiesz znaleźć tego co działo się w Polskiej transplantacji po tym jak Zero próbował zmontować aferę z udziałem Mirosława G Garlińskiego. 

Zero wykorzystywał władzę do niszczenia ludzi w tym lekarzy a teraz co.

Ale jesli Ty napiszesz ze pisowcy oszukali swoich wyborców a oni mimo to nie czują się oszukani to jak to się nazywa? Nie narzucasz im? Ich postawa jak się nazywa pomimo tego że wiemy obaj że robili ich w jajo? 

😁

Screenshot_20240106_135038_X.jpg

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Poszukaj sobie w necie to ledwie sekundy trwa. Wklejać tu  jakiś bełkot to umiesz a nie umiesz znaleźć tego

nie umiem, pomóż mi :D 

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

gdy już nie masz co napisać

Pisać to ja mam co tylko szkoda czasu na gadanie ze ślepym o kolorach

7 minut temu, hubertuss napisał:

Wmawia nam którzy głosowali na ten rząd jak to zostaliśmy oszukani podczas gdy np ja pisze, że nie czuję się oszukany.

To się nazywa robić dobrą minę do złej gry.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 3
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Ale jesli Ty napiszesz ze pisowcy oszukali swoich wyborców a oni mimo to nie czują się oszukani to jak to się nazywa? Nie narzucasz im? Ich postawa jak się nazywa pomimo tego że wiemy obaj że robili ich w jajo? 

😁

Screenshot_20240106_135038_X.jpg

Tylko ja nie pisze na zapas. Fakt pisałem, że wyborcy zostali oszukani przez pis nie raz tutaj. Bo np pis sprzedawał swoim wyborcom fejka oni nawet tu się o to kłócili. A potem okazywało się, że nie mieli racji i wtedy pisałem, ze pis ich nabrał. Miałem konkretny dowód w postaci tego co tu np pisały konkretne osoby o swoich odczuciach na temat danej sprawy. Potem okazywało się, ze broniły feka i widać było, że zostali oszukani.

Przykład emigranci wielu tu chwaliło politykę pis nie wpuszczania wielu się o to kłóciło. A tu przed wyborami bum info o sprzedaży wiz nawet tym co w lesie na BY siedzieli i jechali po nie do naszego konsulatu do Mińska. 250 tys wiz w ciągu 30 miesięcy. Można było śmiało napisać, że pis ich oszukał. Bo krzyczał, ze nie wpuści a wpuszczał. Oni krzyczeli, ze pis nie wpuszcza i dobrze robi a potem wyszło, że pis wpuszczał.

Gdybym ja tu pisał, ze oczekuje natychmiast liberalizacji aborcji czy tego paliwa po 5 zł. To byś mógł napisać, że mnie oszukali ale ja na to nie głosowałem. Na razie to co robi Tusk jest mniej więcej ok.

7 minut temu, witejus napisał:

Pisać to ja mam co tylko szkoda czasu na gadanie ze ślepym o kolorach

Szczególnie, że ten do kolorów jak nie ma co napisać staje się chamski.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

I nie czujesz się jak Ci oszukani wyborcy pisu taj samo jak i oni nie czuli się oszukani? A gdzie 100 konkretów na pierwsze 100 dni rządów?

A gdzie 100 dni?

1 godzinę temu, witejus napisał:

On sobie da cohones ogolić za Tuska, co tam 100 konkretów, 8 gwizdek to jest konkret a paliwo to może być i po15 zeta

Można golić i bez Tuska niektóre panie to lubią.

Tak działa mechanizm wypompowywania pieniędzy przez pisiorów. Pietrzak dostaje na fundacje 3 mln i zatrudnia w niej polityków pis.

f7ae087af22deec1993741f19db1b936.jpg

c566247571f767bf8a3fc973db2b51bb.jpg

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano

Moja postawa będzie widoczna na koniec kadencji. Póki co jestem zadowolony z wywalania pisowskich złodziei. Którzy doją miedzy innymi jak wyżej pokazałem. Jak się skończy kadencja zobaczę czy na nich zagłosuję czy może ktoś inny się objawi w co wątpię. Czy może na nikogo nie zagłosuję czas pokaże.

• Like 2
Opublikowano

Tak Tusk zmieni emerytury i pensje Polaków. Ujawniono kwoty .

Emerytury i wynagrodzenia za Tuska . Kto tyle zarobi na ROLI JAKO ROLNIK .

JAK BĘDZIE DAWAŁ TEJ GRUPIE LUDZI BĘDĄ POPIERAĆ .

Co czeka Polaków w najbliższych 4 latach? "Fakt" wyliczył, ile o ile w ciągu czterech lat rządów Donalda Tuska i jego ministrów mogą wzrosnąć emerytury oraz średnie wynagrodzenia w Polsce. Jak można to wyliczyć? Źródłem danych jest najnowszy projekt budżetu państwa, który to trafił już do Sejmu. W ustawie budżetowej znajdują się prognozy dotyczące inflacji. A przypomnijmy, że to jeden z kluczowych parametrów, który bierze się pod uwagę przy wyliczeniu wskaźnika waloryzacji emerytur i rent. I zgodnie z prognozami inflacja w 2024 r. ma wynieść 6,6 proc., a w 2025 r. 4,1 proc., zaś na koniec Sejmu X kadencji - w 2027 r. - 2,5 proc. Biorąc pod uwagę takie dane  minimalna emerytura wynosząca teraz 1588,44 zł, na koniec kadencji Sejmu skoczy do blisko 2 tys. zł. Wzrosnąć mają też pensje. Przeciętne miesięczne wynagrodzenie w sektorze przedsiębiorstw wyniosło w listopadzie 7670,19 zł. W przyszłym roku średnia pensja ma wzrosnąć  do 7,8 tys. zł brutto, a w 2025 r. przekroczy 8,3 tys. zł. "Fakt" wyliczył, że w 2027 r. będzie to 9,3 tys. zł brutto. Zatem wszystko wskazuje na to, że w kolejnych latach będzie towarzyszyć nam wysoka inflacja (bezpieczny próg inflacji to 2,5 proc.), która to jednocześnie będzie podnosić emerytury i wpływać na podwyżkę średniego wynagrodzenia w Polsce.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v