Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Dwa lata jakoś przejadą z Dudą za bardzo negocjować nie będą bo tam wciąż Kaczor rządzi. Po dwóch latach naprawią wszystko ustawami i podejmą decyzje na ich podstawie i wszystko bezie grało.

A co do Wąsika i Kamińskiego jak pisałem wyżej może teraz się nie uda ich posadzić ale to tylko odroczenie o jakieś dwa lata. Sąd najwyższy będzie naprawiony ustawami pisowska izba spraw nadzwyczajnych której nie uznaje żadna instytucja zostanie naprawiona lub zlikwidowana i będą siedzieć

Tak licz że będzie naprawione... praworządność pod siebie dostosują żeby było praworządne i demokratyczne i dalej mordę konstytucja będą sobie wycierać 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Uczciwiej niz za pisu? Proszę Cię nie myśl tak bo się oszukasz, nic się nie zmieni. Ze będą ludzi szukać do pracy a nie wymieniać na swoich? Proszę Cię. Odpolitycznic z pisu mieli a swoimi etaty obetkac i tak jest, praworządnie.  Przykład odpolitycznienia tvprostytucji? 🤣 wymiana na dziennikarzy obojetnie jakich, byle nie bali nasrywać na polske. Mówisz o Kamińskim i Wąsiku a o Karpińskim co powiesz? A o synu Adama Bodnara co powiesz? Że się objawia co pis robił, do tej pory nasrywali na po, teraz praworządność w tvp przywracają żeby przez kolejne lata nasrywać na pis żeby utrzymać władze. 

No ale przecież ja pisałem, ze swoich będą wsadzać na te stołki. Bo każdy na świecie tak robi. Dla mnie to normalka.. Pisałem, ze nie oczekiwałem ogłoszeń o pracę na te stołki. Chodzi tylko by trafiali tam ludzie przyzwoici. Nie tacy co to na 3 stokach na raz i milionami kasę pompują na fundacje na domy itd. Za po nikt nie przelewał ministerialnych milionów na fundacje matki itd. O to mi chodzi.

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Wilcze prawo władzy. Pis w 2015 roku też się nei patyczkował i było won gdzie się da. A jak się nie dało legalnie to sobie wymyślali swoje instytucje typu krajowa rada mediów narodowych nie zgodne z konstytucją

Czyli różnic zbytnio pomiędzy obydwoma partiami nie ma 

3 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

I się powsadza swoich tuskowych i będzie kul wszystko ok...

Zgodnie z przaworządnoscią!🤭

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

dystrybutor od mydla naprawilem gumka recepturka-przyszedl fachowiec, patrze wkretarke niesie ,mysle zaloza nowy-starego nie da sie naprawic a on odkrecil wkrety mocujace i przesunal gumke za nie bo sie zsuwaly .z oblej obudow i tak juz miesiac dziala.. 

A widzisz? Przyszedł, ocenił, docenił i sprawa załatwiona. Teraz zbierze laury i owację na stojąco. Trza wiedzieć kiedy pokazać się z narzędziami.:lol:

Opublikowano
7 minut temu, masa24 napisał:

wybacz ale jestem patriota,  jak czytam jak ktos pisze ze ustawa wiatrakowa to jest niedoswiadczenie nowego rzadu to ........   

bylo 100 konkretow na 100 dni a wszystkie najwazniejsze tematy czyli dobrowolny zus, kwota wolna, aborca o ktora tak walczyli w marszach idzie pod dywan  i  jak slysze ze wyborcy to nie przeszkadza to co ja mam o tobie powiedziec ??     jedyne co cie usprawiedliwia to to ze moze nazywasz sie donald lub michal tusk i bronisz sam siebie

To nie była ustawa po to są 3 czytania by takie numery wyłowić. To był projekt. Opozycja tj pis podniosła problemy i bardzo dobrze. Ustawa czy tam projekt będzie zmieniony i wejdzie bo oze jest potrzebne i jestem za.

MI dobrowolna aborcja przeszkadza jestem za kompromisem aborcyjnym jaki był wcześniej. A, że idzie pod dywan to normalne bo Duda jest. Serio o tym nie wiesz. On zawetuje.  Więc szkoda czasu na procedowanie czegoś co pójdzie do kosza. Nigdy w życiu nie oczekiwałem, ze jakiś rząd będzie realizował 100 % moich interesów bo są inni wyborcy. Przykład aborcja jestem za kompromisem ktoś jest za aborcją dostępną bez przeszkód i mamy konflikt i ja i on ona głosowaliśmy na ten rząd. Itd.

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Tak licz że będzie naprawione... praworządność pod siebie dostosują żeby było praworządne i demokratyczne i dalej mordę konstytucja będą sobie wycierać 

Wystarczy przywrócić to co było przed 2015. Bo niestety konstytucji nie da się zmienić by zabezpieczyć prawo przed kolejnymi takimi jak z pisu za jakiś czas. CO by chcieli bezkarność dla swoich w prawie zrobić Pis zrobił bat na opozycji w postaci przepisów  Zera, ze poseł natychmiast po prawomocnym wyroku trafia za kratki. Natomiast swoim zrobili nie uznawaną izbę spraw nadzwyczajnych by jak prezydent będzie inny mogli się karze wywinąć.

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Czyli różnic zbytnio pomiędzy obydwoma partiami nie ma 

Zgodnie z przaworządnoscią!🤭

No chyba jednak nie rozumiesz co piszę.  Są. Na korzyść dla obecnego rządu na niekorzyść dla pisu.

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

właśnie @hubertuss ; wskazałeś kilka potrzebnych, wręcz koniecznych rozwiązań tylko owo słowo

bo nie da się ich zastosować gdy się nie ma pomysłu jak to zrobić by nie wywołać rewolucji a ponad połowa Polaków reaguje agresją na samo słowo

swoisty społeczny wstrząs anafilaktyczny bo pisowska propaganda skutecznie uczuliła na ten zwrot

no i co wobec tego? zostawić jak jest a co najwyżej synekurantów pisowskich zastąpić ... niepisowskimi czy deklaratywnie antypisowskimi? bo na razie to ja niczego innego nie widzę.
zero znamion naprawy systemu ani pomysłów - jak a jedynie wymiana aparatczyków
Wymiana k**ew na inne nie zamieni burdelu w klasztor
choć klasztor tu słabym kontrapunktem ale teraz z rana mi zaspanemu nic ciekawszego nie przyszło...
no sorry

Może i urwy. Ale praworządne 🤭 pełowskie

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Ulman napisał:

A wyobrażasz sobie kompromis z pisem?

ja sobie wyobrażam z każdym bo kilka razy zdarzyło mi się niedocenić przeciwnika a to teraz w Polsce to może być taki przypadek
to czy ja chcę kompromisu czy nie nie ma żadnego znaczenia gdy ilość "łysoli" tak do końca nie jest rozpoznana po której stronie staną w momencie decydującym a nikt nie powiedział że on właśnie teraz. Gospodarka wiecznie nie będzie i w Polsce na trendzie wznoszącym i teraz efekt ewentualnego meteorytu w kogo uderzy? a to wcale nie taki nieprzewidziany meteoryt. PiS podłożył bombę pod fundamenty gospodarki i nademisją pieniądza i rozbudzeniem apetytów społecznych których zaspokojenie jest sprzeczne z warunkami dla możliwości ich zaspokojenia.
trochę zawile mi wyszło ale na miejscu obecnej tzw koalicji postępował bym duuużo rozważniej bo może być kozłem ofiarnym za nie swoje grzechy gdy skutki tych grzechów w pełni się ujawnią.
a że się ujawnią to akurat Ty powinieneś szczególnie taką opcję dopuszczać

pierwsze co to patrz - ani zablokowali pisowską propagandę bo porozłaziła się po wszelkich dziurach że teraz już jest nie do wyłapania nawet jak uda się TV Republika upupić no i to ma swojego odbiorcę który zgubiwszy ekstremistów pisowskich czort wie czy nie jeszcze gorszych sobie wyszuka a jeszcze nikt nie wie jak działają czasy z netem a przecież nie bedzie wszystko za darmo dla wszystkich i to co kiedyś by przeszło z jakich potknięć np wyskok cen żywności, jakieś nieprzewidziane czy nawet celowo wywołane lockdowny energetyczne ... dowolne
na źle to i pisowcy potrafią a im teraz służy owo - "im gorzej tym lepiej" a tam też bystrzaków nie brakuje i oni są w poczuciu że walczą o życie a zasada "cel uświęca środki" właśnie ma swój precedens i to po tej drugiej stronie

no ciekawe czasy przed nami; tyle powiem bo drugi raz tak zagnać Polaków do roboty jak się udało transformacją ustrojową już długo nikomu się nie uda a żeby było lepiej wielu misi się stać gorzej, w/g mnie nazbyt wielu i może policjantów zbraknąć oj może
krótki wzrok polityczny to w Polsce wszyscy mają a nie powinni przynajmniej ci co akurat dorwali się władzy a jednak mają
teraz jak by kto na prawdę z pałami wystartował na tych tzw koalicjantów bo np te pisowskie jeszcze "wizowce" bydło zrobią i ludzie zapragną zlinczować propagatorów hołubienia migrantów to bronił byś obecnych kacyków? bo ja nie, nie przyłączył bym się do linczu ale jak by kto sztachety mi z płotu wyrywał to bym udawał że nie widzę :P
przynajmniej zanim nie wymienię płotu na jaki masywniejszy a taka potrzeba coraz bardziej paląca i to nie w obawie o tych za płotem ;)

nie napiszę wprost bo wprost to Braun już i Pietrzak i paru jeszcze innych i jak na razie to Oni sami na tym najgorzej wychodzą mimo iż najczęściej mają rację
mamy teraz milczącą zgodę na linczowanie PiSu, a może to już jest zgoda na linczowanie kogokolwiek?

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Neo sędziowie mogą być pisowcami to nie problem. Problemem jest ich wadliwy system powołania. Przez co ich wyroki nawet w sprawach nie związanych z polityką mogą być podważane.

@witejus Tusk na nikogo nikogo nie musiał nasyłać. To pracownicy tvp dyrektorzy pionów odpowiedzialnych za sygnał i informatykę wyłączyli sygnał.

A co do konkursów może jeszcze takie będą heheh. Tylko, że jak wygra je ktoś z poza pis to pis powie wsadzili swojego. Ale też jak najbardziej opozycja pisowska zamiast grać o rzeczy stracone jak tvp. Powinna tam chodzić i się tego upominać.

Ale dlaczego Ty tutaj sam siebie oszukujesz? Miało prawo już to wejść w nawyk ale walcz z tym

Opublikowano
2 godziny temu, masa24 napisał:

A ty jako wyborca Tuska nie czujesz chociaż trochę ze zrobił cię za przeproszeniem w h*ja ? Miały być demokratyczne standardy jest przejmowanie tv na wariata z drabami. Miała być kwota wolna od podatku 60 - brak , miał być dobrowolny ZUS - brak , paliwo 5 zł - opłata paliwowa w górę , próba przepchnięcia ustawy wiatrakawej na samym starcie , chwalenie się ze 800 plus to jego obietnica , pasuje ci wszystko ? Realizacja obietnic dobrze idzie ? Ministrem rolnictwa dziadek na odstrzał i kolodziejczak , 

Samo to zamieszanie z budżetem to kabaret.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Z piS-u  jak wylaza wszystkie wały to nie będzie co zbierać ...już żadnych wyborów te banda nie wygra 😁

przekręty PO wylazły o co ? za pieniądze dawane z socjalu, każdy ich wyborca ma krótką pamięć

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Jestem zadowolony z demokratycznych standardów przejmowania tvp. Kwota wolna od podatku 60 tys fajna rzecz. Ale to poczekajmy choć ze 2 czy 3 lata wtedy może będę niezadowolony. Dobrowolny zus mnie nie interesuje. Pracuje na etacie. O paliwie po 5 zł nie słyszałem. Zresztą niewiele drożej kupuje. Ustawą wiatrakową się nie przejmuje tak bardzo zwykłą wpadka nie doświadczonych ludzi. Uważam też, że oze jak i wiatraki są potrzebne. 800 plus powinno być jako odpis od podatku lda tych co pracują. Mało tego w zakresie obowiązku szkolnego powinny być przeniesione przepisy z Norwegii czy UK do PL. Bo teraz to tylko patologia n tym korzysta. No i wiem, ze kwota wolna od podatku 60 tys a 800 plus jednak są powiązane skądś ten budżet na to musi brać. No i 800 plus Tusk chciało od pierwszego czerwca 2023 więc z tym chwaleniem się to tak różnie. Tak więc jak widzisz na razie zadowolony jestem jak będzie czas pokaże.

Poczekajmy do następnych wyborów. Czymś trzeba głosy kupić 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jahooo napisał:

przekręty PO wylazły o co ? za pieniądze dawane z socjalu, każdy ich wyborca ma krótką pamięć

Co wylazło ? To że PiS ukradł te 300 mld co niby PO miał ukraść 😁😁😁😁

A sory Nowak zegarka za 10 tys nie zgłosił 🤪a pisiorki robiły omyłki pisarskie na kilkaset tys 😁😁😁😁😁

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 2
Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Ale dlaczego Ty tutaj sam siebie oszukujesz? Miało prawo już to wejść w nawyk ale walcz z tym

Nie uważam bym sam siebie oszukiwał. Za to widzę z waszej próby desperackie narzucenie komuś swego zdania, że wyborca tego rządu został oszukany lub oszukuje sam siebie. Ja nie czuje się oszukany i nie oszukuję sam siebie.

4 minuty temu, jahooo napisał:

Wylazły i nikt nie seidzi? Łaskawy ten pis.

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Poczekajmy do następnych wyborów. Czymś trzeba głosy kupić 

No właśnie poczekajmy nie komentujmy na zapas jak wy zmyślając to i owo.

Opublikowano (edytowane)

Aż w końcu pis tego Leppera zgnoił. Ale jego rodzina ostatnio wysłała list do Dudy w którym napisali, ze wybaczają Kamińskiemu i Wąsikowi i proszę o ułaskawienie obu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
35 minut temu, hubertuss napisał:

Co zrobisz innych ludzi w wyborach nie było. Niestety do polityki idą u nas ci można powiedzieć mniej zdolni lub mają inne motywacje. Łącznie z tymi cyrkowcami od przewracania stolika których ekonomię zaorał człowiek od 6 króli. Trzeba jak zwykle wybierać najmniejsze zło. A najmniejsze zło robi tak by wszystkim pasowało. A prywatyzacja pasuje niestety małej części naszego społeczeństwa. Bo Polak wyssał socjalizm z mlekiem matki.

Już się przyzwyczaiłem, że jak ci nie idzie merytorycznie to starasz się po chamsku. Fizycznie za wyłączenie nadawania programów tvp związanych z informacjami przyczynili się pracownicy tvp. To potwierdzili nawet pisowcy mówiąc, że zdradzili. Przecież żaden polityk rządzącej obecnie ekipy nie miał tam dostępu i nie umiał by tego zrobić.

Jacyś busole to już twoja bujna wyobraźnia. Minister powołał nowy zarząd i tyle. Mógł to zrobić jako właściciel na podstawie uchwały sejmu który wzywała wszelkie instytucje mające wpływ na tvp do naprawy katastrofalnej sytuacji w tvp. Mogą zareagować rada mediów narodowych na to wezwanie mogła zareagować rada radiofonii i telewizji zareagował minister. Prawda, ze ładnie to zrobili. Pis w 20156 nie nasyłał łysoli tak jak Tusk teraz nikogo nie nasyłał. Tylko pis zrobił to bardziej nieprofesjonalnie bo wprost złamali konstytucje powołując radę mediów narodowych. Ty niestety tego nie rozumiesz. A to widać po twoich chamskich odzywkach.

Gdyby ci z obu wymienionych przeze mnie rad nie byli tak głupi jak ty mogli na tę uchwałę zareagować szybciej niż minister i wprowadzić swoje działania naprawcze jako odpowiedź na uchwałę ograli by Tuska. Ale byli za głupi na to.

Nie nie jestem zadowolony że wydatki z budżetu zostały zwiększone. Ale niestety wy byście pierwsi tu się darli jak by zostały zmniejszone i wprowadzili np 800 plus dla pracujących tylko lub w ogóle je znieśli. Zdaje se sprawę, ze rząd realizuje oczekiwania różnych wyborców nie tylko moje a są i tacy którzy chcą tych większych wydatków z budżetu.

No to mniejsze zło było ostatnio pisem a jak to nam wszystkim wyszło to wiemy.... teraz koalicja mniejszym złem i też to zbytnio nie wyjdzie....

Opublikowano

Kupiłem babce dekoder i przestawiła się z info  na Republikę. Bo jak mówi tego Tuska i Kołodziejczaka nie da się słuchać, nic się im nie klei. Gadają byle gadać. Ja zaś jestem za Tuskiem ale nie zadzieram z babką, bo kto by mi  potem chodził przy krowach

Opublikowano
34 minuty temu, masa24 napisał:

wybacz ale jestem patriota,  jak czytam jak ktos pisze ze ustawa wiatrakowa to jest niedoswiadczenie nowego rzadu to ........   

bylo 100 konkretow na 100 dni a wszystkie najwazniejsze tematy czyli dobrowolny zus, kwota wolna, aborca o ktora tak walczyli w marszach idzie pod dywan  i  jak slysze ze wyborcy to nie przeszkadza to co ja mam o tobie powiedziec ??     jedyne co cie usprawiedliwia to to ze moze nazywasz sie donald lub michal tusk i bronisz sam siebie

To fanatyzm tak jak i ze strony pisowców przymykanie oczu na ich występki 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Wylezie teraz co było z Lepperem ....bedo sypać jak im do dee się dobioro ..już zero nie zamiecie pod dywan .

Legendarne 8 minut Andrzeja Leppera w sejmie.

Kogo tu LEPPER , WYMIENIA PO NAZWISKACH .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
34 minuty temu, hubertuss napisał:

No ale przecież ja pisałem, ze swoich będą wsadzać na te stołki. Bo każdy na świecie tak robi. Dla mnie to normalka.. Pisałem, ze nie oczekiwałem ogłoszeń o pracę na te stołki. Chodzi tylko by trafiali tam ludzie przyzwoici. Nie tacy co to na 3 stokach na raz i milionami kasę pompują na fundacje na domy itd. Za po nikt nie przelewał ministerialnych milionów na fundacje matki itd. O to mi chodzi.

Nie pamiętam czy ktoś przelewał czy nie. Wtedy mniej się interesowałem. Wydaje mi się że ciągnęli hajs ale bardziej z głową niż pisowcy. Ci to już jawnie łotosili a elektorat pamiętacie co mówił? "Może I kradną ale się dzielą a tamci to tylko sobie brali" jak jawne przyzwolenie mieli to i tarmosili ile się da. To tak jakby złodzieja w domu trzymać 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v