Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

nie te czasy i teraz nie trzeba mieć byle jakiego fachu w rękach aby dopchać się do władzy, nawet fachu elektryka

Obecnie posiadanie takie fachu tylko zawęża możliwości i ogranicza zakres którym można się zajmować. Zaś nie posiadanie fachu czyni świat otwartym i daje nieskrępowane niczym prawo do zajmowania się wszystkim.:lol:

Opublikowano
8 minut temu, jacek1296 napisał:

Spokojnie. Sporo osób pisze: łysole tuska ( upraszczając ). Poproszę o dowód, nagranie, jak ci łysole wchodzą do gmachu tvp. Funkcjonuje film z Zemłą, ale trudno go uznać za łysola. Więc gdzie ci łysole? Nikt ich nie nagrał? Przecież pisowcy cały czas latają z telefonami i nagrywają. Może ktoś pomoże?

Będzie o to trudno bo tam byli lysole ale poprzebierani😂

Opublikowano
13 minut temu, galan99 napisał:

@mirro jak odniesiesz się , do wypowiedzi Gen Polsko .

Za wysokie progi. Nie mogę dyskutować z tak wysoką szarżą. Ja prosty żołnierz. Ruki po szwam i głaza wytriszczi na komandira.:lol:

Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

Będzie o to trudno bo tam byli lysole ale poprzebierani😂

Sie domyślam. Gdyby taki film istniał, już dawno byłby upubliczniony, a tak mamy tylko pisowskie konfabulacje i wycie.

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, jacek1296 napisał:

Przecież pisowcy cały czas latają z telefonami i nagrywają.

tylko te barany nie wiedzą że może  Nokią 3310 może i nagrywać można tylko nagrywać a nagrać to kilka generacji telefonów różnicy, z resztą generacji nagrywających też

aż takie akcje jakie przeciw nim wytoczono aż się proszą o wyrzut typu - "coś się byku dziecka czepił??
dopiero co śmiech ucichł jak jeden tłukł muchy na komendzie granatnikiem to teraz walą w pisowskich propagandzistów uchwałami z natychmiastowym terminem wykonalności
no to czym będzie walone w tych teraz?
jeden Niemiec forsuje bombę atomową w xujni przechodnią w tym i przez Polskę

a poważnie na już drugi raz ponowione pytanie

43 minuty temu, jacek1296 napisał:

Więc gdzie ci łysole?

cała banda w parlamencie która nie ma mocy prawodawczej mimo iż jest większością i nie może tego faktu zaakceptować że sama dawniej promowała sztukę kompromisu tylko promowała coś czego sama nie potrafi bo qwa nie potrafi i to jest niezaprzeczalny już teraz bo praktycznie udowodniony fakt.

bałwany postawili przeciw sobie nawet tych którzy przeciw nim nie byli w tym np mnie i mi podobnych
tak się w ustroju demokratyczno parlamentarnym nie robi bo później powstają takie PiSy alternatywy dla Niemiec czy LePeny lub inne Orbany i wiele innych putinopodobnych i głosujecie na nie z braku lepszych alternatyw i koło się zamyka
ja na takich nie głosuję ale sam fakt że nie głosuję wcale to już dużo bo nie przeciw nim ale jaką mam alternatywę? bo zdeklarowani negocjatorzy okazują się podobniejszymi do tych z którymi mieli negocjować niż do tych którzy ich na negocjatorów wybrali a ja z bandziorami dowolnej opcji politycznej na pewno demokracji nie zastosuję bo okazał bym się co najwyżej głupcem a niewykluczone że samobójcą.

argumenty siły mają różne oblicza a bolszewizm jest jednym z nich i mamy tu kalkę ARGUMENTACJI BOLSZEWII - my mamy nikłą to nikłą ale większość to wszystko nam wolno. czy to nie filozofia gangsterska? jeśli nie dosłownie to tylko dla tego że gangi mają zasięg ogólnopaństwowy i taki sam gang jest PiS jak i szumowina samozwańczo niezbyt oryginalna w retoryce bo jedyne co wymyślili to antyPiS

aparatczycy państwowi powoli zaczynają się robić większą zarazą społeczną jak mafijne cyngle bo nie ma policji która by stała ponad nimi wszak oni decydują kto jest ową policją

oj źle to się wszystko skończy a Wy sobie szukajcie kruczków prawnych w tym syfie w jaki te gangi zamienili wewnętrznie sprzeczne i wszechznaczne prawo na każdą okoliczność za i każdą przeciw na to samo zdarzenie

ja się odwołuję do czegoś wyższego od praw pisanych; do zwykłego rozsądku i logiki bo nic innego już nie pozostało

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

Znaczy co? Po użyciu przekazać następnemu?:lol:

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

ja się odwołuję do czegoś wyższego od praw pisanych; do zwykłego rozsądku i logiki bo nic innego już nie pozostało

A to se wybrałeś odwołanie. :lol:

Opublikowano (edytowane)

no nieźle na tym wychodzę
korzystam z przepisów prawa tylko takich jakie mi pasują a gdy kto przeciwstawne wykopie to pytam na ile może ustąpić żebym go nie okrzyknął niepraworządnym wobec tych które ja wydybałem i reszta to już kwestia mojej logiki i jego rozsądku? czy bierze w ryj za niepraworządność czy bierze udział w zysku za uznanie mojej praworządności
no napisał bym - szkoła Tuska, tylko ja to stosuję zanim o Tusku kimkolwiek usłyszał spoza Jego osobistych znajomych :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał:

tylko te barany nie wiedzą że może  Nokią 3310 może i nagrywać można tylko nagrywać a nagrać to kilka generacji telefonów różnicy, z resztą generacji nagrywających też

aż takie akcje jakie przeciw nim wytoczono aż się proszą o wyrzut typu - "coś się byku dziecka czepił??
dopiero co śmiech ucichł jak jeden tłukł muchy na komendzie granatnikiem to teraz walą w pisowskich propagandzistów uchwałami z natychmiastowym terminem wykonalności
no to czym będzie walone w tych teraz?

a poważnie na już drugi raz ponowione pytanie

cała banda w parlamencie która nie ma mocy prawodawczej mimo iż jest większością i nie może tego faktu zaakceptować że sama dawniej promowała sztukę kompromisu tylko promowała coś czego sama nie potrafi bo qwa nie potrafi i to jest niezaprzeczalny już teraz bo praktycznie udowodniony fakt.

bałwany postawili przeciw sobie nawet tych którzy przeciw nim nie byli w tym np mnie i mi podobnych
tak się w ustroju demokratyczno parlamentarnym nie robi bo później powstają takie PiSy alternatywy dla Niemiec czy LePeny lub inne Orbany i wiele innych putinopodobnych i głosujecie na nie z braku lepszych alternatyw i koło się zamyka
ja na takich nie głosuję ale sam fakt że nie głosuję wcale to już dużo bo nie przeciw nim ale jaką mam alternatywę? bo zdeklarowani negocjatorzy okazują się podobniejszymi do tych z którymi mieli negocjować niż do tych którzy ich na negocjatorów wybrali a ja z bandziorami dowolnej opcji politycznej na pewno demokracji nie zastosuję bo okazał bym się co najwyżej głupcem a niewykluczone że samobójcą.

argumenty siły mają różne oblicza a bolszewizm jest jednym z nich i mamy tu kalkę ARGUMENTACJI BOLSZEWII - my mamy nikłą to nikłą ale większość to wszystko nam wolno. czy to nie filozofia gangsterska? jeśli nie dosłownie to tylko dla tego że gangi mają zasięg ogólnopaństwowy i taki sam gang jest PiS jak i szumowina samozwańczo niezbyt oryginalna w retoryce bo jedyne co wymyślili to antyPiS

aparatczycy państwowi powoli zaczynają się robić większą zarazą społeczną jak mafijne cyngle bo nie ma policji która by stała ponad nimi wszak oni decydują kto jest ową policją

oj źle to się wszystko skończy a Wy sobie szukajcie kruczków prawnych w tym syfie w jaki te gangi zamienili wewnętrznie sprzeczne i wszechznaczne prawo na każdą okoliczność za i każdą przeciw na to samo zdarzenie

Z całym szacunkiem dla Ciebie i Twoich elaboratów, ale jeszcze raz: gdzie ci łysole tuska?

Opublikowano
13 minut temu, dysydent napisał:

A wyobrażasz sobie kompromis z pisem?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dysydent napisał:

tylko ja to stosuję zanim o Tusku kimkolwiek usłyszał

No tak, tylko że tu stosujesz a tam odwołujesz się. A chyba zauważyłeś że to co stosujesz tam raczej popularne nie jest? Tak że tam możesz się odwoływać do woli. Taki głos wołającego na puszczy, pustyni albo w Polskim Parlamencie.

2 minuty temu, Ulman napisał:

A wyobrażasz sobie kompromis z pisem?

Jak najbardziej. Podaję przykład.

Kamiński i Wąsik dostali po dwa lata do odsiadki. Kompromis - najpierw na rok idzie siedzieć Kamiński a potem na rok Wąsik. A kwestia który pierwszy do uzgodnienia w PiSie.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Maliniak to ten z Pałacu Prezydenckiego ;) On potrafi ułaskawić ludzi będących z punktu polskiego prawa niewinnymi, to i Ciebie ułaskawi xD Bo póki nie masz prawomocnego wyroku na koncie to jesteś niewinny ;) jak kiedyś Wąsik i Kamiński xD

warto przeczytać kogo potrafił ułaskawiać np wałęsa ( któy jest kapusiem a nie bojownikiem o wolność  a jakoś się o tym nie mówi  oraz Komorowski

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Jestem zadowolony z demokratycznych standardów przejmowania tvp. Kwota wolna od podatku 60 tys fajna rzecz. Ale to poczekajmy choć ze 2 czy 3 lata wtedy może będę niezadowolony. Dobrowolny zus mnie nie interesuje. Pracuje na etacie. O paliwie po 5 zł nie słyszałem. Zresztą niewiele drożej kupuje. Ustawą wiatrakową się nie przejmuje tak bardzo zwykłą wpadka nie doświadczonych ludzi. Uważam też, że oze jak i wiatraki są potrzebne. 800 plus powinno być jako odpis od podatku lda tych co pracują. Mało tego w zakresie obowiązku szkolnego powinny być przeniesione przepisy z Norwegii czy UK do PL. Bo teraz to tylko patologia n tym korzysta. No i wiem, ze kwota wolna od podatku 60 tys a 800 plus jednak są powiązane skądś ten budżet na to musi brać. No i 800 plus Tusk chciało od pierwszego czerwca 2023 więc z tym chwaleniem się to tak różnie. Tak więc jak widzisz na razie zadowolony jestem jak będzie czas pokaże.

z przykroscia musze stwierdzic ze zwykly debil z ciebie

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, mirro napisał:

Kamiński i Wąsik dostali po dwa lata do odsiadki. Kompromis - najpierw na rok idzie siedzieć Kamiński a potem na rok Wąsik. A kwestia który pierwszy do uzgodnienia w PiSie.:lol:

Tylko że to  na razie jeden wyrok a będzie ich więcej bo za  ""Pegasus "" to dopiero była patologia , nadużywanie władzy i produkowanie fałszywych dowodów itp.

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

a ktoś powinien bo wszytko pójdzie w piz..u co udało się po otrupieniu komunistycznym w tym kraju rozruszać mimo wszystko
tylko tym kimś - już widać - nie jest ta zbieranina ... jak Oni się nazwali? bo nawet to zapomniałem takie "ekspresyjne" wykoncypowali że nic nie znaczy

Co zrobisz innych ludzi w wyborach nie było. Niestety do polityki idą u nas ci można powiedzieć mniej zdolni lub mają inne motywacje. Łącznie z tymi cyrkowcami od przewracania stolika których ekonomię zaorał człowiek od 6 króli. Trzeba jak zwykle wybierać najmniejsze zło. A najmniejsze zło robi tak by wszystkim pasowało. A prywatyzacja pasuje niestety małej części naszego społeczeństwa. Bo Polak wyssał socjalizm z mlekiem matki.

1 godzinę temu, witejus napisał:

Robisz z siebie durnia wciąż i na okrągło, o pogrążaniu nawet nie wspomnę bo od dawna leżysz na dnie przykryty grubą warstwą mułu i wodorostów.

A i nie odpowiedziałeś na pytanie gdzie i na kogo Kaczyński nasłał ,,silnych ludzi" łysoli.

Już się przyzwyczaiłem, że jak ci nie idzie merytorycznie to starasz się po chamsku. Fizycznie za wyłączenie nadawania programów tvp związanych z informacjami przyczynili się pracownicy tvp. To potwierdzili nawet pisowcy mówiąc, że zdradzili. Przecież żaden polityk rządzącej obecnie ekipy nie miał tam dostępu i nie umiał by tego zrobić.

Jacyś busole to już twoja bujna wyobraźnia. Minister powołał nowy zarząd i tyle. Mógł to zrobić jako właściciel na podstawie uchwały sejmu który wzywała wszelkie instytucje mające wpływ na tvp do naprawy katastrofalnej sytuacji w tvp. Mogą zareagować rada mediów narodowych na to wezwanie mogła zareagować rada radiofonii i telewizji zareagował minister. Prawda, ze ładnie to zrobili. Pis w 20156 nie nasyłał łysoli tak jak Tusk teraz nikogo nie nasyłał. Tylko pis zrobił to bardziej nieprofesjonalnie bo wprost złamali konstytucje powołując radę mediów narodowych. Ty niestety tego nie rozumiesz. A to widać po twoich chamskich odzywkach.

Gdyby ci z obu wymienionych przeze mnie rad nie byli tak głupi jak ty mogli na tę uchwałę zareagować szybciej niż minister i wprowadzić swoje działania naprawcze jako odpowiedź na uchwałę ograli by Tuska. Ale byli za głupi na to.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Nie wymieniłeś wdowiego .

Babciowe, czyli świadczenie „Aktywna Mama” już od 2024 r

Kredyt 0% na pierwsze mieszkanie. Wiceprzewodniczący KO potwierdza prace nad nową formułą programu Bezpieczny kredyt .

Jesteś zadowolony bo , wydatki zostały zwiększone z budżetu .

Wydatki na utrzymywanie resortów , zwiększone przez , Tuska a był taki wrzask że za dużo wydają poprzednicy .

Nie nie jestem zadowolony że wydatki z budżetu zostały zwiększone. Ale niestety wy byście pierwsi tu się darli jak by zostały zmniejszone i wprowadzili np 800 plus dla pracujących tylko lub w ogóle je znieśli. Zdaje se sprawę, ze rząd realizuje oczekiwania różnych wyborców nie tylko moje a są i tacy którzy chcą tych większych wydatków z budżetu.

Opublikowano
10 minut temu, masa24 napisał:

warto przeczytać kogo potrafił ułaskawiać np wałęsa ( któy jest kapusiem a nie bojownikiem o wolność  a jakoś się o tym nie mówi  oraz Komorowski

Ułaskawiali ludzi z prawomocnym wyrokiem, z punktu prawa wszystko było w porządku, z punktu moralnego już niekoniecznie...

Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Tylko że to  na razie jeden wyrok a będzie ich więcej bo za  ""Pegasus "" to dopiero była patologia , nadużywanie władzy i produkowanie fałszywych dowodów itp.

Dlatego patrząc na przeboje z Wasikiem i Kamińskim nie ma co się spieszyć z procesami w pozostałych sprawach. Tak aby wyroki mogły zapadać za dwa lata gdy wymiar sprawiedliwości zostanie posprzątany. Bo jeśli Kamiński i Wąsik teraz się wywiną pisowcy będą mieli przetarty szlak na bezkarność plus ułaskawienia Dudy.

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Serio wierzyłeś, że będą w gazetach ogłoszenia o pracę dawać? Na pewno będzie mniej politycznie w wielu wypadkach jak za pisu. Ale będą też nominowani z rządem powiązani jak wszędzie na świecie. Taki przykład odpolitycznienia to tvp.

Co do praworządności no cóż pis narobił takiego gnoju, że teraz mamy co mamy. Wąsik i Kamiński powinni siedzieć. Ewidentnie złamali prawo gnojąc przy okazji Leppera. Rodzina pisze list do Dudy z prośbą o ich ułaskawienie i wybacza. Duda ich ułaskawił nie prawomocnie dopiero teraz może to zrobić skutecznie. Ziobro wprowadził przepis, ze zaraz po zapadnięciu wyroku poseł może zostać aresztowany. Prawo mówi, że zaraz po zapadnięciu wyroku prawomocnego poseł traci mandat. Ale mamy taki bałagan w prawie zrobiony celowo przez pis na takie okazje że jest to co jest.

Na pewno uczciwiej będzie niż za pisu,. Weź zamiast żyć we wlasnej iluzji poprzeglądaj sobie portale internetowe. CO rusz objawia się to co pis robił w jakiejś spółce agencji czy fundacji i jak je grabili milionami.

Uczciwiej niz za pisu? Proszę Cię nie myśl tak bo się oszukasz, nic się nie zmieni. Ze będą ludzi szukać do pracy a nie wymieniać na swoich? Proszę Cię. Odpolitycznic z pisu mieli a swoimi etaty obetkac i tak jest, praworządnie.  Przykład odpolitycznienia tvprostytucji? 🤣 wymiana na dziennikarzy obojetnie jakich, byle nie bali nasrywać na polske. Mówisz o Kamińskim i Wąsiku a o Karpińskim co powiesz? A o synu Adama Bodnara co powiesz? Że się objawia co pis robił, do tej pory nasrywali na po, teraz praworządność w tvp przywracają żeby przez kolejne lata nasrywać na pis żeby utrzymać władze. 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, masa24 napisał:

z przykroscia musze stwierdzic ze zwykly debil z ciebie

Odniosłem się grzecznie do twojego tekstu a tobie nerwy pieściły. Kiedy masz się zamiar z tego wyspowiadać jako prawdziwy Polak i katolik.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Odniosłem się grzecznie do twojego tekstu a tobie nerwy pieściły. Kiedy masz się zamiar z tego wyspowiadać jako prawdziwy Polak i katolik.

wybacz ale jestem patriota,  jak czytam jak ktos pisze ze ustawa wiatrakowa to jest niedoswiadczenie nowego rzadu to ........   

bylo 100 konkretow na 100 dni a wszystkie najwazniejsze tematy czyli dobrowolny zus, kwota wolna, aborca o ktora tak walczyli w marszach idzie pod dywan  i  jak slysze ze wyborcy to nie przeszkadza to co ja mam o tobie powiedziec ??     jedyne co cie usprawiedliwia to to ze moze nazywasz sie donald lub michal tusk i bronisz sam siebie

• Like 1
Opublikowano

a kogo ulaskawil kaczynski swoim dlugopisem ?? znaczy adrianem pseudo maliniak ..to bylo szeroko opisywane..

12 godzin temu, Roman176 napisał:

a ile dzisiaj tabletek zjadłeś ?

2- magnes z potasem -od nic nie robienia skurcze mnie lapia..

12 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

A śmieszne i dalem

a wiesz ile lat za takie dowcipy dawali na zamku w lublinie ???

12 godzin temu, nie napisał:

jakieś dane?

o zapsci przeszczepow.. ile ludzi ma zero na sumieniu..

12 godzin temu, nie napisał:

a ciebie tatuś nie nauczył?

co ztgo ze ciebie uczyl - za duzo po glowce bil i skutki widac..

4 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

Przecież o to było pewne  że będzie wymiana osób na swoich....

A durny lud wszysko łykał i wierzył w złote słowa tuska.... odpolitycznianie, praworządności, konstytucjia ,jaki ten lud jest ciemny i niemrawy

Łykał wszystko co rudy chciał.....

to chyba wyborcy prezesa- wieksosc po podstawowce -wierzy wobietnice wyborcze..

4 godziny temu, masa24 napisał:

Niestety ale lud nie jest ciemny , jest upośledzony nie obrażając upośledzonych 

twoi klienci sa tego przykladem 😂

4 godziny temu, 4pakplus napisał:

Prawda jest taka: W tym kraju nie ma sprawiedliwości.

Mnie za puszkę z piwem karzą mandatem.

A tych co zostali skazani za nad używanie władzy (chodzi od tych z CBA) - chodzą se po ulicy i śmieją się w twarz.

alkoholizm powinno sie leczyc.. jesi nie potrafisz wytrzymac chwili bez picia to juz najwyzszy czas na odwyk..

4 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

No właśnie tak dali się omamić,

Wystarczyło serduszko na piersi i tuski aniołka zgrywał...

kto dal sie omamic ?? 

zrozum dziecko specjalnej troski- nikt z wyborcow po nie wierzyl  w te obietnice, one byly dla takich malosprytnych jak ty 🤣

2 godziny temu, mirro napisał:

Ło matko. A to nie Tusk powyciągał wtyczki z gniazdek i wajchę od sygnału przełożył na OFF?:lol:

to byli dywersanci.. 

pare osob z wewnatrz i z firmy ochroniarskiej przeszlo na strone wladzy..

10 ktos musi przelew zrobic na konto..

2 godziny temu, hubertuss napisał:

No nie choć Kaczyński chyba tak myślał jak mu telewizor o 3 w nocy nie odbierał i zadzwonił do prezesa tvp sprawdzić czy go czasami nie wyrzucili na ulicę.

u nas bylo dokladnie to samo..

w ten dzien drzemales sobie ..budze sie a tu telewizor sie zawiesil, zadnego programu nie bylo.. musialem od nowa ustawiac .

59 minut temu, mirro napisał:

Obecnie posiadanie takie fachu tylko zawęża możliwości i ogranicza zakres którym można się zajmować. Zaś nie posiadanie fachu czyni świat otwartym i daje nieskrępowane niczym prawo do zajmowania się wszystkim.:lol:

dystrybutor od mydla naprawilem gumka recepturka-przyszedl fachowiec, patrze wkretarke niesie ,mysle zaloza nowy-starego nie da sie naprawic a on odkrecil wkrety mocujace i przesunal gumke za nie bo sie zsuwaly .z oblej obudow i tak juz miesiac dziala.. 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Uczciwiej niz za pisu? Proszę Cię nie myśl tak bo się oszukasz, nic się nie zmieni. Ze będą ludzi szukać do pracy a nie wymieniać na swoich? Proszę Cię. Odpolitycznic z pisu mieli a swoimi etaty obetkac i tak jest, praworządnie.  Przykład odpolitycznienia tvprostytucji? 🤣 wymiana na dziennikarzy obojetnie jakich, byle nie bali nasrywać na polske. Mówisz o Kamińskim i Wąsiku a o Karpińskim co powiesz? A o synu Adama Bodnara co powiesz? Że się objawia co pis robił, do tej pory nasrywali na po, teraz praworządność w tvp przywracają żeby przez kolejne lata nasrywać na pis żeby utrzymać władze. 

Czy karpiński ma postawione zarzuty? Nie. Patafiany z pisowskiej prokuratury przez 10miesięcy  trzymają gościa w areszcie i nie mogą mu zarzutów postawić.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v