Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nie napisał:

ty jesteś od wyznaczania kiedy prezydent może zastosować prawo łaski?

A jak można kogoś ułaskawić jak nie ma prawomocnego wyroku ?? To niech może od razu ułaskawi wszystkich PiSowców na zapas, tak żeby nikt ich nigdy nie wsadził za kratki ... xD Póki nie ma prawomocnego wyroku z punktu prawa jesteś niewinny, więc jak można kogoś takiego ułaskawić ?? O ile mi wiadomo w Polsce mamy domniemanie niewinności i dopiero prawomocny wyrok sądu stwierdza czy jesteśmy winni zarzucanych nam czynów...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
5 minut temu, nie napisał:

dwa lizusy tuska szybko przybiegły z tłumaczeniem :D

Ale to jest proste jak cep. Przekaz instytucji czy firmy ustala rzecznik prasowy i informuje pracowników.

Przed chwilą, nie napisał:

ty jesteś od wyznaczania kiedy prezydent może zastosować prawo łaski?

Od tego jest prawo. Prezydent to nie król nie może ułaskawić nie winnego bo nie ma od czego ułaskawić niewinnego. A w PL ułaskawić można tylko po prawomocnym wyroku. Duda może ich ułaskawić teraz i będzie ok. Gdyby nie pisowskie sądy czy tam jakieś izby których nikt nie uznaje to oni by siedzieli. I być może jeszcze będą siedzieć.

Mało tego sam Duda gdy pracował u Lecha Kaczyńśkiego mówił że można ułaskawić tylko prawomocnie skazanego i są tego nagrania.

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Galan, tak z ciekawości...

Będziesz na marszu 11 stycznia?

A może @Roman176 będzie?

Do znajomego co się przy pisowcach kręcił zadzwonił jeden z główniejszych i prosił żeby chociaż z autobus ludzi zebrać i tam jechać. Bidny cały dzień nie mógł do siebie dojść 

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

No i bardzo dobra rada, tam płacą a nie "miski ryżu" obiecują ... Za przebieranie pieczarek zarobisz dużo więcej niż będąc nauczycielem lub młodym lekarzem w naszym wspaniałym kraju ... Było bagno za PO, było bagno za PiSu, nic się nie zmieniło ... Kaczor coś pierdzielił że niby zachód doganialiśmy, ale nie było jakoś tego widać, jak jeździliśmy starymi autami po Hansie, tak nadal takimi samymi jeździmy...

Nauczyciel mało zarabia? Policz dobrze jaką ma stawkę godzinową. 13 wypłat rocznie przez godziny przepracowane. 95% to są ludzie którzy nie lubią w życiu się wysilić tzn do żadnej pracy się nie nadają

• Haha 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

59 minut temu, DTaras napisał:

Żeś popłynął teraz...

Ale to i polskie firmy tak robią 

Rozpakowanie i puszczenie na pakowaczkę to za darmo się odbywa? Żadnych konsekwencji wpadki nie przewidujesz? Zawartość w mojej ocenie nie jest tego warta.

nie napisał:

prawo łaski to nie ułaskawienie

No nie. Ułaskawienie to akt prawa łaski jaki mają sądy i prezydent.

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał:

Rozpakowanie i puszczenie na pakowaczkę to za darmo się odbywa? Żadnych konsekwencji wpadki nie przewidujesz? Zawartość w mojej ocenie nie jest tego warta.

No nie. Ułaskawienie to akt prawa łaski jaki mają sądy i prezydent.

Nie za darmo. Ale tu zakończmy bo ja nie wipler żeby w swoje gniazdo sr** 

Opublikowano
hubertuss napisał:

Duda może ich ułaskawić teraz i będzie ok. Gdyby nie pisowskie sądy czy tam jakieś izby których nikt nie uznaje t

Tam jest jakaś procedura. Ostatnio poyebał wszystko a teraz kieruje się na Chucka Noriegę ze strażnika konstytucji. Jak zrobi w ekspresie - będzie jazda.

gregor1284 napisał:

Nie za darmo. Ale tu zakończmy bo ja nie wipler żeby w swoje gniazdo sr**

Są opcje przemiany np. kurczaka świeżego w mrożonego bo wyjść z ubojni może albo jeden albo drugi a nie najpierw jeden potem drugi... To są śliskie tematy i lepiej zmniejszyć stratę przez produkcję biogazu albo kociego żarcia. Żaden z dwóch zakładów który ma co stracić jakie poznałem a mógłby tak wywijać tego nie robi.

Opublikowano

Coraz więcej firm i to dość poważnych wypowiada republice reklamy. Bo nikt nie chce reklamować się z debilami.

59 minut temu, nie napisał:

prawo łaski to nie ułaskawienie

Po co niewinnemu łaska? Po co niewinnemu ułaskawienie? A niewinnym w PL jest każdy do czasu uprawomocnienia się wyroku. I sprawa się zamyka. Duda może obu ułaskawić dopiero teraz i będzie to ok. I skuteczne.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Roki212 napisał:

taaa i coś jeszcze może 🥱

jak srasz to sr** w 2 strony 

Rząd dał "Gazecie Wyborczej" gigantyczne kwoty: Na media wspierające PO wydano ponad 125 mln złotych. Wszystko z kieszeni Polaków

to tylko od 2008 do 2012 

3 godziny temu, DTaras napisał:

ile?

noooooo 

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Galan, tak z ciekawości...

Będziesz na marszu 11 stycznia?

A może @Roman176 będzie?

ja nigdy w życiu na niczym nie bd i nie zamierzam 

11 godzin temu, pawel885 napisał:

molochów tylko 270 mln

2 godziny temu, Ulman napisał:

wiersz nr.26 Lidl 254 mln podatku

no pomylił się szczególnie jak porównał dino do biedronki i lidla biedronka ma 3,5tyś sklepów 

czekaj to umnie eko okna wiecej zapłacą na 2 hale niż reszta murszu 

spółka przychody (w zł) koszty podatkowe (w zł) dochód/strata podatkowa (w zł) podstawa opodatkowania (w zł) podatek CIT (w zł)
Jastrzębska Spółka Węglowa S.A. 26 193 319 825,79 18 155 700 350,6 8 048 109 052,52 7 079 910 893 1 345 183 070
Polska Grupa Górnicza S.A. 13 813 159 399,26 11 214 198 418,92 2 600 518 525,31 1 191 302 001 226 347 380
Eko-Okna S.A. z Kornic 4 715 897 943,72 4 144 402 247,05 571 495 696,67 544 347 215 103 425 971

@Ulman  a odpowiesz kto bd cię reprezentował ? jakoś ucichło 

macie wszystko rolnikom załatwi 

https://www.facebook.com/groups/574878144442194/permalink/696469835616357/

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

A jak można kogoś ułaskawić jak nie ma prawomocnego wyroku ?? To niech może od razu ułaskawi wszystkich PiSowców na zapas,

A dlaczego pisowców? Niech ułaskawi mnie, to potem pójdę i małe co nieco mu wytłumaczę.

• Haha 1
Opublikowano

spoko za komora to się mafiosów ułaskawiało masz szanse 

wałesa mafie z Pruszkowa co niby tuskowi dali na kampanie  

Prezydent Bronisław Komorowski ułaskawiał także szczególnie niebezpiecznych przestępców. Szokuje szczególnie czy Anny Sz. która ze szczególnym okrucieństwem ciężko pobiła inną kobietę. Oprawczyni biła ją i kopała po całym ciele, uderzyła ją butelką po winie i zabrała jej ubrania, biżuterię i pieniądze. Sądy wydawały negatywne opinie dotyczące jej ułaskawienia. Komorowski umorzył jej resztę kary. W innym przypadku niejaka Władysława B., wspólnie ze swoimi znajomymi zaatakowała staruszków w ich własnym mieszkaniu. Starsze osoby zostały pobite i okradzione z pieniędzy, a także drobnych kosztowności. Prezydent ułaskawił sprawczynie napadu warunkowo zawieszając jej karę. Prezydent była łaskawy dla przynajmniej kilkunastu sprawców takich rozbojów.

Ułaskawianie dilerów narkotykowych

Były prezydent ułaskawiał także przestępców, którzy brali udział w hurtowym handlem narkotykami. Prawo łaski Komorowski zastosował wobec dwóch takich osób i to przy negatywnym stanowisku Prokuratora Generalnego. Jedną z takich osób Komorowski ułaskawił na dwa dni przed końcem kadencji!

Szokująca pobłażliwość dla morderców

Analiza aktów łaski prezydenta Bronisława Komorowskiego poraża w kwestii ułaskawień morderców lub niedoszłych zabójców. Takich ułaskawień doliczyliśmy się pięciu. W czterech przypadkach nastąpiło to przy negatywnym stanowisku Prokuratora Generalnego i niektórych instancji sądowych. Tak było w przypadku Sylwii K., która zadała trzy ciosy nożem w klatkę piersiową innego mężczyznę i dusiła go. Życie ofiary uratował świadek, który interweniował i odciągnął niedoszłą morderczynię od zakrwawionej ofiary. Bronisław Komorowski ułaskawił ją w 2013 roku warunkowo zawieszając wykonanie kary więzienia na okres 5 lat.

3 godziny temu, pawel885 napisał:

Spokojnie 

Pracy nie zabraknie 

Potrzeba rąk do pracy 

Np do przepakowywania i przetwarzania  przeterminowanej  niemieckiej żywności

Żeby potem promki dobre były w marketach 

ale to nic u nas w pobliżu Skoczowa fabrykę otwarli  łopat do wiatraków podpisujesz u mowę tylko na 4 lata  i całkowity zakaz ponownej pracy po tym czasie i zrzeczenia sie odszkodowania  bo przy włóknie szklanym czy cos osiada to się w płucach  .. praca będzie 

Opublikowano

tak sie urabia wyborców rudego 

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „wyborcza.plx NIE.MAW.OKBEZ.SKDANOG OLIDARNOŚCI Poszerzamy perspektywę już za zł przez pierwsze tygodnie KUP DOSTĘP Pietrzak: "Mamy baraki dla imigrantów w Auschwitz". Bodnar zawiadamia prokuraturę JAN PIETRZAK 01.01.2024, 16:57 Tomasz Jakubowski JestAjera 102 .Jan Pietrzak (Fot. Maciek Jaźwiecki/ Agencja Wyborcza.pl)”

afera ? nie 

image.png.3873dca2a2e46b83d382776b20e76d3c.png

Naprawdę to napisał! Lis przekracza kolejną granicę

Przed chwilą, hubertuss napisał:

Może i Komorowski ułaskawiał mafiozów czy innych bandytów ale zawsze prawomocnie skazanych.

zobacz skok na kasę z rezerw 

416133562_2137199333297747_2912737456758258327_n.jpg?stp=dst-jpg_p403x403&_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=c42490&_nc_ohc=j9erTdXawC0AX9BaEmW&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=00_AfBDaEr3iOeZDoY_6vvlvqyI21pwKlSdupvNiT8SJC88MQ&oe=659CE296

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v