Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, DTaras napisał:

Chłop jest w takim wieku że.... co oni mu mogą mu tak naprawdę zrobić?

Może zaproponować jakieś leczenie, lepsze leki na przykład ??? Albo zasugerować żeby rodzina seniora nie wypuszczała samego z domu bo ma problemy z głową ?? Niech sobie tacy siedzą w fotelu, głaszczą koty, oglądają rodeo czy co tam lubią...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Może zaproponować jakieś leczenie, lepsze leki na przykład ??? Albo zasugerować żeby rodzina seniora nie wypuszczała samego z domu bo ma problemy z głową ?? Niech sobie tacy siedzą w fotelu, głaszczą koty, oglądają rodeo czy co tam lubią...

Ale i nie jeden młody by ich tam pokierował. Lepiej jak to jest w jednym miejscu. Kluby kibicowskie będą miały co robić 

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Chłop jest w takim wieku że.... co oni mu mogą mu tak naprawdę zrobić? Szkoda energii - każdy z bas miał do czynienia z seniorami.

każdy z bas miał do czynienia z seniorami.

To prawda mieli.  Dopiero będą mieli , jak się doczekają tych lat , jak pierw nie wyjeb...ą ich z domu . Dziś młodzi , nie mają zamiaru opieki nad starymi . Bo są problemem dla młodych .

• Like 1
Opublikowano

@gregor pytałeś w starej pogodzie więc odp. Mam badania wszystkie bylem u nefrologa niestety nic nie osiągnąłem tym wszystkim. Kreatynina mocznik spoko. Ale mówię ci nerka moja jedna drugiej nie posiadam urosla 20 mm. Nerka jedna umarła w wyniku torbielowatości właśnie. Dociekam czemu rośnie nie uzyskałem pomocy.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galan99 napisał:

To prawda mieli.  Dopiero będą mieli , jak się doczekają tych lat , jak pierw nie wyjeb...ą ich z domu . Dziś młodzi , nie mają zamiaru opieki nad starymi . Bo są problemem dla młodych .

Wiesz, jak mój dziadek miał problemy z pamięcią czy lokalizacją to nie puszczaliśmy go na jakieś marsze itp. Jak miał ochotę to pozamiatał sobie podwórko, posortował łubianki do truskawek czy porozwiązywał sobie krzyżówki, nikt mu nie kazał tego robić, robił to bo zwyczajnie się nudził, ale nie gadał głupot o obozach w telewizji ... A jak gadał od rzeczy to staraliśmy mu się na ile się dało wyjaśnić że się myli ...

Opublikowano (edytowane)

To nie była głupota , to był jasny sygnał że są tu nie mile widziani .

To inaczej podzielić Polskę na połowę .

Ta połowa co chce brać , czarnych nie bierze . Zaś ta druga co nie chce będzie wolna od czarnych .

Zachodnia Polska będzie czarna .

Zaś wschodnia biała , będzie sprawiedliwie .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, MyDoom napisał:

@pafnucy12 dawaj mi porady co poszło nie tak. Udziel sie troche na forum. Bo wchodzisz codziennie a nic rad nie dajesz.

Tamten ci nie odpowie. Domyślam się że mnie pytasz. To puste konta. Jak glowa tego co zakłada konta duble moich 

To też wynik czyjejś choroby. 

Słuchaj. Takie pytanie mam.

Nie wiesz kto może mieć ostrewki na handel?

Opublikowano

Kolejny milioner z pisu. Z samego PZU przytulił bańkę w 4 lata.

Suma obu dotacji, którą Towarzystwo Patriotyczne dostało z Fundacji PZU i Narodowego Centrum Kultury przewyższało budżety z wcześniejszych lat fundacji (w 2014 r. miała łącznie nieco ponad 100 tys. przychodu, w 2015 r. - nieco ponad 400 tys. zł). Na koniec 2016 r. fundacja Jana Pietrzaka miała 421 tys. zł zysku.

Rok później było gorzej. Przychody wyniosły 113 tys. zł, a cały rok fundacja skończyła na minusie (456,8 tys. zł). Z KRS wynika, że już następny rok pozwolił się fundacji odbić. W 2018 r. przychody wyniosły 890 tys. zł. (z tego dotacje to blisko 700 tys. zł). W tej kwocie zawierało się 600 tys. złotych od fundacji kontrolowanego przez państwo PZU. Według portalu oko.press, z pieniędzy PZU miały być organizowane m.in. na cykle koncertów "Sto żartów na stulecie" oraz "Niepodległość 100+". Jak informowała "Gazeta Wyborcza", w latach 2016-2020 fundacja Jana Pietrzaka otrzymała od fundacji PZU ponad milion złotych.

W 2019 r. przychody osiągnęły poziom 227,2 tys. zł, w 2020 124,3 tys., a w 2021 152,7 tys. zł (w tym dotacja z rządowego Funduszu Patriotycznego na cykl koncertów Jana Pietrzaka). Z kolei za 2022 rok przychód to blisko pół miliona złotych (445,5 tys. zł).

Opublikowano (edytowane)

Polska dla młodej nie jest , dobrym krajem by urodzić dziecko . Najlepsza partia , to LEWICA .

Zaś  Holandia ,to dobry kraj , ćpunów 

https://www.facebook.com/watch?v=742504177342337

#LucynaKulińska polska historyk, doktor nauk humanistycznych w zakresie historii

Poruszyła temat Ukrainy .

https://www.facebook.com/100001716193214/videos/245277364612403

Jak powiedzieć , jak nakazują brać czarnych nierobów , trzeba im też dać mieszkanie , kasę .

Każde pokolenie powinno , zaznać WOJNY . By było świadome co oznacza wolność .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, ws71 napisał:

Gdyby nie Gomółka to praktycznie rolnictwo indywidualne w Polsce przestałoby istnieć, struktura agrarna obecnie  przypominała pozostałe byłe demoludy, czyli ogromne gospodarstwa z kilkoma tys ha i kilkudziesiecio hektarowcy bez zadnych perspektyw na przyszłosc

a tak mamy kilkuset hektarowe i kilku hektarowe bez perspektyw

58 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Wiesz, jak mój dziadek miał problemy z pamięcią czy lokalizacją to nie puszczaliśmy go na jakieś marsze itp. Jak miał ochotę to pozamiatał sobie podwórko, posortował łubianki do truskawek czy porozwiązywał sobie krzyżówki, nikt mu nie kazał tego robić, robił to bo zwyczajnie się nudził, ale nie gadał głupot o obozach w telewizji ... A jak gadał od rzeczy to staraliśmy mu się na ile się dało wyjaśnić że się myli ...

Najwierniejszy elektorat łżeprawicy to w wiekszości słabo wykształceni ludzie 60+  siedzący w fotelu przed telewizorem. Do nich przemawiać musi ktoś w ich wieku i ich językiem.

draństwo stepowe Marsze z pochodniami i uroczystości – Ukraina uczciła Banderę » Kresy - wiadomości, wydarzenia, aktualności, newsy

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GABBER85 napisał:

widocznie mało jest zboża na chleb na ukrainie ... mieli racje że putin wywoła globalny głut

Nie wiem jak w rosyjskiej diecie, ale w Ukraińskiej chleba mało ;) Dieta jak opisałem wcześniej xD To może i jakiś Hipopotam poszedł na sało xD 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v