Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

I tak mu forsy nie brakuje. 

a przyszedł dla zasad i dobrej zabawy. 

Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

w ilosci- 2 tysiace ..

miesięcznie

10 godzin temu, jacus napisał:

nie sluchales wolnej europy czy glosu ameryki ?

co dziesiąte słowo, zagłuszarki pracowały pełną mocą.

Opublikowano
20 minut temu, 6465 napisał:

Jak będą walczyć z kościołem to to rządzenie szybciej im się skończy niż im się wydaje.

Ale dla Kościoła to nawet lepiej. Jak komuniści walczyli z Kościołem, to ludzie uczęszczali tam gromadnie. Jak się okazało że nikt nie walczy, to i z praktykowaniem zrobiło się gorzej a obecnie to już tragedia. To może niech trochę powalczą a coś się poprawi. PO czy PIS istnieją dużo krócej niż sam Kościół i ich istnienie też pewnie skończy się szybciej.

35 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Jak mu nie pasuje, to niech zakład pracy zmieni.

Pewne sprawy są regulowane w kwitach. Jeżeli nie ma zaś kwitu co do wyposażenia obowiązkowego w danym pomieszczeniu to se można wieszać i zdejmować do woli. W kancelariach czy salach żołnierskich zawsze były spisy inwentarza wiszące na ścianie przy wejściu. Zaś samo wyposażenie regulował kwit. Jeżeli coś było w kwicie, to miało być i w danym pomieszczeniu w ilości zgodnej z wykazem. Jeżeli miałby być krzyż, to choćby w sali mieszkali sami muzułmanie, to i tak krzyż musiałby wisieć.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ale jaka walka z kościołem. Tylko i wyłącznie pokazanie jego właściwego miejsca, czyli świątyni, a nie urzędu.

Napiszę coś kontrowersyjnego dla dużej części, i zapamiętajcie to sobie. Nie wiem, czyja noga z brzegu. Pokolenie naszych rodziców powoli się kończy i ich ksiądz na cmentarz odprowadzi. Teraz zastanówcie się, czy Was, gorliwych obrońców krzyża, będzie miał kto odprowadzić i zmówić modlitwę nad grobem, nie mówiąc już o mszy w kościele. Zastanówcie się tak na chłodno, bez emocji. Nie odpisujcie.

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano
Przed chwilą, jacek1296 napisał:

Ale jaka walka z kościołem.

No nie wiem jaka, ale skoro tak to nazywają, to nie chciało mi się roztrząsać tego sformułowania.

2 minuty temu, jacek1296 napisał:

Teraz zastanówcie się, czy Was, gorliwych obrońców krzyża, będzie miał kto odprowadzić i zmówić modlitwę nad grobem, nie mówiąc już o mszy w kościele.

To żadna kontrowersja. Wszystko ku temu zmierza. Będzie ksiądz na kilka świątyń.

Opublikowano
3 minuty temu, jacek1296 napisał:

Teraz zastanówcie się, czy Was, gorliwych obrońców krzyża

Nie ma czegoś takiego jak obrońcy Krzyża. Są ewentualnie dewoci.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

może usuń z dróg krzyże bo to publiczne miejsce.

Kapliczki i krzyże stoją z reguły na działkach prywatnych. Nikt nie chce tego przejmować na Państwo, bo  potem będzie musiał konserwować i utrzymywać. A że większość stoi od bardzo dawna, to nikt sie tego nie czepia.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Kapliczki i krzyże stoją z reguły na działkach prywatnych. Nikt nie chce tego przejmować na Państwo, bo  potem będzie musiał konserwować i utrzymywać. A że większość stoi od bardzo dawna, to nikt sie tego nie czepia.

To prawda blisko mnie gość wymienił stary rozlatujący się krzyż na swojej działce na nowy. Mówił że kosztował go 12000. 

Opublikowano
Przed chwilą, jacek1296 napisał:

No i co z tego, większość jest wierząca i chce żeby krzyże były w urzędach, a rządzący są wybierani przez tychże ludzi i są jak d*pa od srania żeby wykonywali wolę ludu, bo to naród jest suwerenem, a nie swoje widzimisię, tylko lud tego nie umie jeszcze wyegzekwować i dlatego robią go wszyscy w balona.

6 minut temu, mirro napisał:

Jakby na państwowym to pewnie by próbowali usuwać też, nie ich doczekanie, zresztą nikogo kto się na to poważy w tym kraju.

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v