Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgasił 

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tu akurat popieram, Sejm to nie miejsce na religię, jakąkolwiek ... Miejsce krzyża jest w kościele, świec chanukowych w synagodze itp itd

Palikotowi nie udało krzyża zdjąć , ty byś próbował ? 

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Tak, bym próbował, bo Sejm to nie miejsce na symbole religijne, od tego są kościoły czy inne miejsca kultu religijnego, w domu też sobie wieszaj jak chcesz, twój wybór.

Opublikowano
12 minut temu, dysydent napisał:

gdyby samo PO tworzyło rząd to mooże mniej by się pchało tam gdzie nikt władzy nie wygląda ale te wszelkie lewicowe oszołomy w każde gó..no chcą pchać łapy no PSL też tak że... no marna nadzieja
Hołownia ostatecznie mógł by być ale też tylko dla tego że nowicjusz i jeszcze nie wie gdzie się te łapy da wsadzić

Lewica to tez nie moja bajka ale co zrobisz. Póki co jej najbardziej ekstremalny odłam tj Razem siedzi cicho. I aby nie fikali za mocno. Reszta tej lewicy da Issę jakoś przekabacić.

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Gość ma różne dziwne pomysły i akcje, ale tu akurat dobrze zrobił.

Taa. Będą mieć o czym gadać i pokazywać w TV. Nie tylko w Polsce. Bardzo dobrze... 

Potem co? Piłą spalinową choinki będą powalać? 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tak, bym próbował, bo Sejm to nie miejsce na symbole religijne, od tego są kościoły czy inne miejsca kultu religijnego, w domu też sobie wieszaj jak chcesz, twój wybór.

Łeeee.

Skoro większość tego potrzebuje...

Co przeszkadza?

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Taa. Będą mieć o czym gadać i pokazywać w TV. Nie tylko w Polsce. Bardzo dobrze... 

A po co się pchać z czymś takim do Sejmu, to nie jest miejsce kultu religijnego ...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Zgasił 

to może i pastafarianie se makaronu niech naczepiają po ścianach sejmowych?

a Braun jeśli jakieś żydowskie gusła gasi to niech i krzyż zdejmie czym nawet i na mój szacunek zasłuży w pełni przynajmniej w tych kwestiach

jak to qwa jest? nie wolno obrażać "uczuć religijnych"
a jeśli te "uczucia" obrażają moje poczucie zdrowego rozsądku?
to dyskryminacja jest i to tego co najświętsze - zdrowego rozsądku

Opublikowano (edytowane)

Napisałem.

Bo większość tego chce.

W niczym nie przeszkadza.

Żydo parlament ?

Z ciekawości.

Nie lubisz Żydów?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A po co się pchać z czymś takim do Sejmu, to nie jest miejsce kultu religijnego ...

Ale kaplicę mają. Cóż. Mi to jakoś strasznie nie wadzi. Nawet jak ktoś chce to usunąć to może niech to zrobi w sposób cywilizowany. Moje zdanie. Cóż inni mogą mieć inne. 

Opublikowano (edytowane)

Dobra robota. Jak się patrzy na te mordy i starotestamentowe świętowanie w sejmie to się Braunowi nie dziwię. 

Ilustracja

IlustracjaIlustracja

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Potem co? Piłą spalinową choinki będą powalać? 

łoj tak, wtedy to i ja bym sejm zaczął regularnie oglądać xD
wreszcie by potwierdzili to co w większości przecież tutaj o nich myślimy a nie się będą maskować

Opublikowano

Przez całą ubiegłą kadencję bagatelizowałem zachowania Brauna ale to co zrobił dziś to odważny ruch z tą gaśnicą . Nowy rząd ma problem na skalę międzynarodową .

Chyba prezent....

Opublikowano

Wygląda na to że będzie śmiesznie...

Ciekawe tylko czy nam przez to będzie wesoło....

1 minutę temu, dysydent napisał:

wreszcie by potwierdzili to co w większości przecież tutaj o nich myślimy a nie się będą maskować

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, dysydent napisał:

Braun już z sądu choinkę wynosił, to i z Sejmu wyniesie jak będzie miała jakieś tęczowe bombki xD Także panowie, trzeba jechać do Sejmu, wziąć kilka tęczowych bombek na sejmową choinkę i znowu będzie się dziać xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Wygląda na to że będzie śmiesznie...

Ciekawe tylko czy nam przez to będzie wesoło....

może trochę ten taki ogólnospołeczny konformizm się ograniczy że wszystko ma za nas załatwić władza?
rozumiesz o co mi chodzi?
nic tak obywatelskiego społeczeństwa nie tworzy jak poczucie że nie jesteśmy tacy głupi jakimi nas rysuje władza, ona bywa głupsza i po za sobą samym i swoim otoczeniem nie ma na co liczyć bo nie dość że się przeliczymy to jeszcze obciach

Opublikowano

W jakim sensie ? z tego będą się musieli tłumaczyć .

Przecież im to nie zaszkodzi. Jedynie konferencji. Nawet PiS się odcina, by ich przypadkiem uderzyło rykoszetem. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v