Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Niemiecki Portal .

Jak to po H...j żeby było bo Polskie było przed wojną .

Wszelkie Prawa powinni być przywrócone z roku 1939 . Komunistyczne  obowiązują są nie legalne bez prawne z dekretu Stalina .

Dlaczego Polska po 2 wojnie swiatowej nie byla krajem suwerennym?

Polska nie odzyskała niepodległości po zakończeniu II wojny światowej. Ten sam Związek Sowiecki, który zaatakował Polskę w 1939 roku w sojuszu z III Rzeszą Adolfa Hitlera, po zakończeniu wojny zajął całość terytorium państwa polskiego za przyzwoleniem państw zwycięskich w II wojnie światowej.

stare magnackie rudery i to po magnatach którzy przyczynili się do zniknięcia Polski z map na stulecie obudowywać tylko po to żeby były?

poczytaj sam siebie

przecież to m być tylko kolejny pomnik po trupie państwa którego już nie ma co miejsce będzie zajmował  i to nie oryginał tylko marna reprodukcja
Dzisiejsza Polska to jest zupełnie inny kraj, inni ludzie nawet nie potomkowie tych co  ... poczytaj sam siebie - "ma być bo polskie" nwet jeśli do niczego nieprzydatne i jeszcze z piętnem degeneracji magnackiej która to stworzyła
Głupcy stawiają pomniki głupocie, nno w tym wypadku odtwarzają bo niczego innego nie potrafią własnego

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Po wojnie Rusko - żydowskie i dalej nie Polskie .

Teraz to h...j wie kto jest . Na pewno nie Polskie , Polska to tylko z nazwy jest . U sowy powiadali że Polska jest tylko na papierze .

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

przecież to m być tylko kolejny pomnik po trupie państwa którego już nie ma co miejsce będzie zajmował  i to nie oryginał tylko marna reprodukcja
Dzisiejsza Polska to jest zupełnie inny kraj, inni ludzie nawet nie potomkowie tych co  ... poczytaj sam siebie - "ma być bo polskie" 

Żeby to chociaż polskie było xD Pałac Saski jak sama nazwa wskazuje polski nie był ;) 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Troszkę Historii. Gimbus nie wiedział i powiedział jak sama nazwa wskazuje .

Jana Andrzeja Morsztyna, który przebudował stojący tam wcześniej dwór szlachecki Tobiasza Morsztyna. Barokowy pałac przeszedł w ręce królewskie w 1713 r., a w latach 1713–1724 przeszedł znaczącą przebudowę zakończoną przez Augusta III Sasa i to właśnie o tej wersji budynku zaczęto mówić „Pałac Saski”

Rudy może mu skoczyć .

Szefowa Europejskiego Banku Centralnego o Adamie Glapińskim. Mocne stanowisko

"Prawo Unii Europejskiej zapewnia ochronę prezesowi polskiego banku centralnego, gdyby przyszły rząd planował bezprawnie postawić go w stan oskarżenia lub zawiesić" podkreśliła prezes Europejskiego Banku Centralnego Christine Lagarde, cytowana przez agencję Reutera.

Edytowane przez galan99
Opublikowano

I już się pozgrzytali.

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-zgrzyt-w-koalicji-kto-odpowie-za-wpadke-z-ustawa-wiatrakowa,nId,7188942

Jest jakieś straszne wkurzenie, szczególnie po stronie Donalda, ale prawda z tą ustawą jest inna - usłyszeliśmy w Polsce 2050.

projekt ustawy jest krytykowany w zasadzie przez wszystkie formacje. Został źle napisany pod względem technicznym i merytorycznym, zawiera wiele wewnętrznych sprzeczności i rozwiązań uderzających w obywateli.
Na tę całą sytuację jest jakieś straszne wkurzenie, szczególnie po stronie Donalda. Prawda jest jednak taka, że to Budka był odpowiedzialny za tę ustawę. Sam wyszedł na pierwszą konferencję prasową razem z Pauliną, a potem zapadł się pod ziemię.

- Myśmy dostali ten projekt do konsultacji. Ja go konsultowałam, złożyłam do niego cały szereg poprawek, dlatego mogę powiedzieć, że się identyfikuję z tym projektem - tłumaczyła w "Graffiti" w Polsat News. Pytana o nazwiska osób, które tworzyły projekt, polityk powiedziała, że "została poproszona przez Borysa Budkę o skonsultowanie, ale pracują nad tym zwykle legislatorzy zatrudnieni w klubie".

To może niech Budka dla dobra kraju nie zostanie ministrem.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

13 partii nie może stanowić dobrej władzy w Polsce na papierze spisali Cyrografy . Jaki wstyd a miało być tak pięknie nowocześnie a wyszło byle jak bubel .

Kwik Niemca gospodarka pada . Kto będzie ratował Niemca .

Fatalne dane uderzyły Niemców. "Coraz więcej firm upada"

Liczba niewypłacalności w Niemczech rośnie od tygodni. Najnowszy raport ujawnia ich rzeczywistą skalę. Według agencji kredytowej Creditreform w 2023 r. było o 23,5 proc. więcej bankructw niż w roku poprzednim. Zagrożonych jest mnóstwo miejsc pracy, a perspektywy rynkowe są ponure.

https://www.onet.pl/informacje/businessinsider/bankructwa-zmora-niemiec-200-tys-miejsc-pracy-zagrozonych/91825wg,211f4564

Edytowane przez galan99
Opublikowano
5 minut temu, dsbh napisał:

I już się pozgrzytali.

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-zgrzyt-w-koalicji-kto-odpowie-za-wpadke-z-ustawa-wiatrakowa,nId,7188942

Jest jakieś straszne wkurzenie, szczególnie po stronie Donalda, ale prawda z tą ustawą jest inna - usłyszeliśmy w Polsce 2050.

projekt ustawy jest krytykowany w zasadzie przez wszystkie formacje. Został źle napisany pod względem technicznym i merytorycznym, zawiera wiele wewnętrznych sprzeczności i rozwiązań uderzających w obywateli.
Na tę całą sytuację jest jakieś straszne wkurzenie, szczególnie po stronie Donalda. Prawda jest jednak taka, że to Budka był odpowiedzialny za tę ustawę. Sam wyszedł na pierwszą konferencję prasową razem z Pauliną, a potem zapadł się pod ziemię.

- Myśmy dostali ten projekt do konsultacji. Ja go konsultowałam, złożyłam do niego cały szereg poprawek, dlatego mogę powiedzieć, że się identyfikuję z tym projektem - tłumaczyła w "Graffiti" w Polsat News. Pytana o nazwiska osób, które tworzyły projekt, polityk powiedziała, że "została poproszona przez Borysa Budkę o skonsultowanie, ale pracują nad tym zwykle legislatorzy zatrudnieni w klubie".

To może niech Budka dla dobra kraju nie zostanie ministrem.

Afery to ich drugie ja. Trzeba się powoli przyzwyczajać. Dobrze już było.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Gimbusy za rudym ale to nic , poznają rudego i jego opryszków .

Taaak, jakieś 400-450 lat temu, od tej pory w tym kraju nic dobrego się nie dzieje ...

Co ma 400 - 450 lat temu .

Powiedz co się wydarzyło po wojnie 1945 rok . Stalin stanowił nowy rozdział Polski .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Taaak, jakieś 400-450 lat temu, od tej pory w tym kraju nic dobrego się nie dzieje ...

Dokładnie. W średnowieczu burżuje Twego pokroju miały raj

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, sakala napisał:

Dokładnie. W średnowieczu burżuje Twego pokroju miały raj

Raczej chodziło mi o to, że PiSowskie czy POwskie mendy nie sprzedawały kraju za własne korzyści, potem to już sprzedawanie się ruskim, rozbiory, rządy dziada Piłsudskiego, wojna, ruskie, i niby demokratyczne sprzedawczyki ...

A burżujem zamiast dziadem możesz być i ty, wystarczy wziąć się do roboty a nie liczyć że państwo da socjale ... Zresztą, co ze mnie za burżuj z tą ilością hektarów ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Kto to jest burżuj?

Osoba mająca wysokie wymagania wobec pitego alkoholu.

Edytowane przez sakala
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

@12Pafnucy i jak jesteś burżujem wg tej definicji ?? Bo ja tak, chyba, że dobrze napocznę się dobrym alkoholem to wtedy przestaję być burżujem xD Ale to już daaaaaawno nie było takiej okazji żeby nie być burżujem xD 

Opublikowano
7 minut temu, sakala napisał:

Osoba mająca wysokie wymagania wobec pitego alkoholu.

Ło matko. To co pije w takim razie proletariat?:???: Aż mnie ciary przeszły  na samą myśl.:lol:

• Haha 1
Opublikowano

A to nie dostałeś pieniędzy ??

2 minuty temu, zabalex napisał:

Panowie mam takie pytanie czy składaliście wniosek o dopłatę do roślin oleistych zbóż Czy ktoś dostał jakieś pieniądze z tego tytułu

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, mirro napisał:

Ło matko. To co pije w takim razie proletariat?:???: Aż mnie ciary przeszły  na samą myśl.:lol:

Jak to co, Czerwona Kartka czy 1906 to dla nich wyśmienite alkohole xD Raz w życiu za młodego to piłem i nigdy więcej tego do ust nie wezmę xD 

3 minuty temu, zabalex napisał:

Nie dzis dostałem decyzje odmowna

@sakala @nie dlaczego wasz rząd nie chce płacić rolnikom pieniędzy które im obiecał ?

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v