Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jak PiS klaskał Koreańcom i Amerykanom, właził im w 4 litery to jakoś nie przeszkadzało xD A tylko debil może uwierzyć że Ameryka daje coś za free, oni muszą mieć biznes w tym co robią ...

Usrańce dobrą kasę trzepią na konfliktach zbrojnych. 

https://portalobronny.se.pl/przemysl-zbrojeniowy/amerykanska-machina-produkcyjna-ruszyla-produkcja-amunicji-podwoila-sie-01-12-aa-xaQ2-Cykj-F71U.html

Opublikowano
40 minut temu, jahooo napisał:

Umiesz czytać ze zrozumieniem, czy przepychali cię z klasy  do klasy z litości ?

Państwo w ramach specustawy może zezwolić na wywłaszczenie przez podmiot prywatny na rzecz tego podmiotu - grunt pod wiatrakiem nie będzie państwowy, tak samo jak pos stacjami trafo itp

W ostateczności firma prywatna wejdzie, zajmie teren , który jej pasuje i ustali służebność , aby postawić tam wiatrak. Różnica technicznie żadna , w dodatku po postawieniu wiatraka to właściciele sąsiednich działek mają problem, bo to, co mogą zrobić ze swoim gruntem zostaje ograniczone.

Pisałem już - spojrzyj trochę dalej niż koniec maski od swojego traktora. 

Jednak się czegoś naćpałeś i teraz masz wizje i straszysz. Schowaj się lepiej w piwnicy przed simensem i Niemcami. Sam sobie zaprzeczasz i tyle. Piszesz, ze państwo ale jednak chcesz udowodnić, że simens. Zrozum państwo jest tutaj bezpiecznikiem i nie pozwoli mi wywłaszczyć ciebie czy na odwrót bo tak bo ja tak chcę. Państwo chce budować autostradę kolej czy elektrownie port czy co tam jeszcze chcesz to może cię wywłaszczyć a potem powstanie tam inwestycja ważna dla państwa. Przykładem tego jest koncesyjna autostrada. Państwo wywłaszczyła firma prywatna budowała i obsługuje.  Ty mi szkoły nie wypominaj bo sam tu ciemnotę siejesz. Przepisy którymi straszysz już są i od dawna działają.

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

tylko debil może uwierzyć, że w polityce ktokolwied da coś za darmo

No przecież PIS tylko dajo. 🤪

Opublikowano (edytowane)

Co wam tak przeszkadzają czyjeś majątki ile kto ma i skąd ma . Jak umieli to mają.

Jaką masz do garbatego że ma , proste dzieci .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Co wam tak przeszkadzają czyjeś majątki ile kto ma i skąd ma . Jak umieli to mają.

Jeśli ma legalnie - to nie  będzie mu przeszkadzać zainteresowanie mediów

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, galan99 napisał:

Jak umieli to mają.

Właśnie, jeśli umieli, a nie ukradli z państwowego ... Zresztą, Obajtek to taka szuja, że nawet wuja okradnie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Zaraz ukradł , nie ma takiego słowa ,to zwie się Amba Fatima było i niema .

Każdy tak może robić i tak robią od zawsze .

Polityka to piękna praca .W każdej pracy coś zwiną .

Edytowane przez galan99
  • Haha 2
Opublikowano

Jak   trzeba  mieć   zryty   beret   aby  wierzyć te  brednie o   Niemcach   ,  przed  wejściem  do  unni   oszołom z  Torunia  razem  z  pisiorami  , straszył   że  przyjdą  wykupią  polską  ziemię   w kościołach  porobią  muzea  itd  minęło  kilkanaście  lat i nic takiego  się nie  stało więc  człowiek z minimalną  odrobiną  inteligencji   przestałby   wierzyć  w te   pierdoły  ,   niestety   ludziom z wypranymi  mózgami   ciężko jest myśleć racjonalnie .

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Po co mają wykupywać jak sami , Polscy rolnicy oddadzą ziemie .

Wystarczy  jak nastawiają własnych sklepów i sprowadzą towar .

Ukraińskie Markety powstaną i będą legalnie mogli sprzedawać towar do własnych sklepów .

Bliskość kulturowa i geograficzna, ale przede wszystkim duże grono Ukraińców mają przemawiać za ekspansją do Polski sieci handlowej Silpo — donosi portal wiadomoscihandlowe.pl. Choć ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła, to handlowy koncern Fozzy Group, do którego należy marka supermarketów, rozgląda się za lokalizacjami nad Wisłą. W Ukrainie Silpo słynie m.in. z nietypowych aranżacji.

Supermarkety Silpo mogłyby wypełnić niszę dużych sklepów dla społeczności ukraińskiej, a jednocześnie próbować przyciągnąć do siebie Polaków. Musiałyby jednak stawić czoła sieciom już działającym w Polsce, które również dostrzegły ukraińskich klientów. Wystarczy wspomnieć, że najpopularniejsze dyskonty reklamują się w języku ukraińskim.

xg6k9kpTURBXy8zYjE2Nzk4ZjA4MDliNjE3YmJkN

Edytowane przez galan99
Opublikowano
18 minut temu, galan99 napisał:

Jaką masz do garbatego że ma , proste dzieci .

Mi nie przeszkadzają ale ta ich ucieczka z nimi budzi podejrzenia. 

Opublikowano (edytowane)

Lata 1990 reformy Polskie co było dostałeś jakiś grosz .

Politycy zagospodarowali każdej elity politycznej .

Zakłady pom likwidowali pracownicy wszystko rozgrabili i ja też .

łożyska sprzedawali po 10 groszy szt , klucze tokarki poszło za darmo kto był chytry brał .

To była reforma legalna .

Tak jak teraz czepiają się kto handlował zbożem z Ukrainy , była legalna kto się nie bał zarobił . Tak jak z covidem nabrali zarobili .

Jedni się śmieją biorą co się da . Zaś inii drą japę i nic nie zrobią zawsze mają problem .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Taka ciekawostka ...

Serek homogenizowany 4pak w sklepie firmowym przy mleczarni 3.2zl 

Każdy może iść i kupić 

Ten sam w germańskim markecie 6zl 

Ale drożyzna to wina PiSu hehe 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Za przeproszeniem ludzie są głupi , skoro płacą nie ma problemu można ładować w durnia ile wejdzie .

Są w życiu okazje , trzeba korzystać ile się da , brać tyle ile się da .

Opublikowano
17 godzin temu, Ulman napisał:

Sekta będzie ogladać tv republika, Rydzyka, i czytać gazetę polską a jak będzie za mało to będą robić zebrania z jakimiś schizofrenikami od smoleńska albo globalnego sPISku

Po przejęciu mediów lub ich zniszczeniu przez PO pewnie że wracam na łamy Radia Maryja .

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, pawel885 napisał:

Taka ciekawostka ...

Serek homogenizowany 4pak w sklepie firmowym przy mleczarni 3.2zl 

Każdy może iść i kupić 

Ten sam w germańskim markecie 6zl 

Ale drożyzna to wina PiSu hehe 

cholera a w kaufie odwrotnie, wszystkie polskie produkty droższe od zagranicznych, swoją drogą ile tam władowali niemcy w Grecję kasy, że masa ich produktów też jest. Kurde ja nawet opony do auta przywiozłem z Niemiec, bo za takie same w Polsce wydałbym tysiaka więcej. Ba jak masz odpowiednie osoby u naszego zachodniego sąsiada to przy niektórych autach lepiej kupić u nich na słupa i za pół roku "druga" sprzedaż, mozna oszczędzić nawet 15k pln

• Like 1
Opublikowano
17 godzin temu, Ulman napisał:

Kto chce dotować Siemensa?

A co za różnica czy jankes czy szkop?

Nie doceniasz Romka. Z pewnościa ci znajdzie ale zapewne coś z d*py , wyrwane z kontekstu albo nie na temat ewentualnie coś do czego dorobi jakąś swoją ideologię.

Daj jakies dane na ten temat

Chcesz danych projektu lex Kloska ? poczekaj aż przegłosują .

Opublikowano
18 godzin temu, jacus napisał:

mariusz  a ty kiedy zaczniesz ?? 

masz kiedykolwiek okazje porownac swoje pis-owskie rojenia z cywlizacja polski A

mariusz ma zryty beret przez kurwizje..nic w zyciu nie widzial nigdzie nie byl..

romus -ja widze kominy elektrowni z okien i co maja ja zamknac.tym bardziej ze to z 10 km 😂

o kim piszesz ?? kornhauser,rau, szafernaker, milller. schraber to najgorsi sa .

https://wpolityce.pl/polityka/664333-co-za-cynizm-tusk-straszy-nazwiskami-politykow-pis

Najgorsi w historii PL to byli żydo - komuniści teraz przepoczwarzyli się na pochodzenia żydowskiego o niemiecko brzmiących nazwiskach . Ja mam Polskie nazwisko i jakoś dziwnie się czuję pośród najazdu niemieckich nazwisk .

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Najgorsi w historii PL to byli żydo - komuniści teraz przepoczwarzyli się na pochodzenia żydowskiego o niemiecko brzmiących nazwiskach . Ja mam Polskie nazwisko i jakoś dziwnie się czuję pośród najazdu niemieckich nazwisk .

Ooo widzisz, ale trafiłeś. Jest pan (Piotr) Müller,(Paweł Maciej) Szefernaker,(Łukasz) Schreiber, (Radosław) Fogiel xD Zgadnij w jakiej partii siedzą ci niemieccy agenci xD 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

W duchu będziesz Polakiem zawsze , zmień imię i nazwisko na . Hermann Brunner .

Opublikowano (edytowane)

Dobry komentarz czytałem.

PiS za ambitny cel na początku stawiał sobie budowę prawdziwej IV Rzeczpospolitej. Jak widać ze skutkiem bardzo średniawym. Teraz nowa przyszła władza ma ambitny projekt by wybudować Rzeczpospolitą Wiatrakową

Pewnie z podobnym skutkiem😝

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
45 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Chcesz danych projektu lex Kloska ? poczekaj aż przegłosują .

Chce danych, dawaj co masz.

24 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Najgorsi w historii PL to byli żydo - komuniści teraz przepoczwarzyli się na pochodzenia żydowskiego o niemiecko brzmiących nazwiskach . 

Cały PIS to komuniści ale Żydów jest tam tylko ok połowy 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Takeda napisał:

2. Ustawa, rzuć mi ustawą a raczej ustawami, a nie losową wypowiedź losowego leszcza,  skoro twierdzisz, że można było przed 2016 rokiem budować wiatraki gdzie i jak się chce to poproszę o stosowne przepisy jak to wyglądało i się zmieniało, od razu ci ułatwię, będziesz miał ciężko bo to kilka źródeł

film z tvn uwaga + link z opolskiego tam stawiało sie wiatraki od 300 do 600m 

Edytowane przez Roman176
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v