Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, nie napisał:

Tak jak każdy polski uczeń ma prawo do ciepłego posiłku, tak powinien mieć też dostęp do komputera, oprogramowania edukacyjnego i internetu. To zrewolucjonizuje polską edukację i wyrówna szanse między dziećmi z rodzin biednych i bogatych – tak mówił w orędziu w maju 2008 roku premier Donald Tusk.

a tak - przegapiłem

no to ja tylko mogę zapytać - no to co że Tuska? tym gorzej dla Tuska... by było bo tam nie widzę wzmianki o darmowych laptopach, tabletach, czymkolwiek a tylko ułatwienie techniczne niekoniecznie za darmo.

nie bronię tu szczególnie jakoś  Tuska bo dla mnie tak z grubsza "PiS PO - jedno zło" no ale broni Go Twój tekst.. czy tam cytat z czegokolwiek bo nie wiem wszak nie doczekalem się odpowiedzi n moje już prawie przedawnione pytanie które właśnie tego tekstu/sformułowania dotyczyło czy to Twój pogląd czy cytat :(

30 minut temu, grys napisał:

https://www.facebook.com/reel/194071960394499

coś sie znowu dzieje w Francji czy to stare filmy ale coraz więcej tego

co się naklikałem by odblokować tego szajs-zbuka.. a i tak to jakieś czeskie podpisy tak że czort wie kiedy to nagrane, przez kogo i gdzie
dziś już pisałem że poziomy niewiarygodności czy to ruskiej, chińskiej, xujnej czy dowolnej innej propagandy zaczynają się coraz bardziej wyrównywać i trzeba potwierdzenia z co najmniej trzech wrogich sobie wzajem źródel jakiejś informacji aby uznać ją za wysoce prawdopodobną

zobaczymy alej czy gdzie indziej będą się rewelacje potwierdzać choć mi się wydaje że jak bym już gdzieś ten filmik widział i to dawno temu
(to niżej to tylko screen)

Screenshot 2023-11-28 at 13-50-02 Zemědělci na protest proti zákazu dovozu levných ruských hnojiv postříkali francouzské vl[...].png

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

powinieneś już wiedzieć 

zwłaszcza ten cytowany :) 

Tak jak każdy polski uczeń ma prawo do ciepłego posiłku, tak powinien mieć też dostęp do komputera, oprogramowania edukacyjnego i internetu. To zrewolucjonizuje polską edukację i wyrówna szanse między dziećmi z rodzin biednych i bogatych – tak mówił w orędziu w maju 2008 roku premier Donald Tusk.

buachaaaaachaaaaaa :D :D :D 

No ale on tych komputerów nie dał. A Morawiecki dał.

do twoich odp. to mi daleko

gdzie widzisz sprzeczność? coś mało bystry jesteś

sprzeczność i hipokryzja to jest właśnie u niego, wyśmiał to jako pomysł pisu a gdy pokazałem mu, że to jest pomysł tuska to nagle zniknął

U mnie żadnej sprzeczności nie ma. Tusk może i miał taki pomysł ale jak pisałem komputerów nie dał. Ale Morawiecki i pis znani z swej głupoty postanowili powtórzyć szwedzkie błędy,. Zresztą w 2008 roku młodzież nie miała takiego problemu z uzależnieniem od netu i smartfona. Ale w obecnych czasach to już stanowi problem jaki mają Szwedzi a głupi pis to małpuje.  Więc jednak albo jesteś głupi albo hipokryta bo u ciebie są sprzeczności a u mnie logiczny ciąg myślowy.

1 godzinę temu, mirro napisał:

Yyyyyyy a co najlepiej rośnie na żywym betonie?:lol:

Ziarno ciemnoty zasiane przez pis w postaci kłamliwej propagandy.

Opublikowano

nikt tak socjalu nie rozbujał jak pisiury. 

Grecy też kiedyś tak szaleli. teraz wszystko ucięte i naród odżył. 

skończył się socjal, patola pokwiczala i wróciła do pracy. 

Opublikowano

do twoich odp. to mi daleko

gdzie widzisz sprzeczność? coś mało bystry jesteś

sprzeczność i hipokryzja to jest właśnie u niego, wyśmiał to jako pomysł pisu a gdy pokazałem mu, że to jest pomysł tuska to nagle zniknął

Nie no wiadomo że teraz PiS program opozycji wprowadza ..😁😁😁😁😁...w końcu to zwycięski projekt ..😁😁😁😁😁😁😁

Już drugi nierząd nawet powołali żeby program opozycji wdrażać 😁

Opublikowano
19 minut temu, HF86 napisał:

U nas też by się przydało.

• Haha 1
Opublikowano

tam już projekt madka 4 plus upadł, roczny macierzyński też i wiele innych. 

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Greków Niemcy wykolegowali. U nas socjale rozbujane? U nas jeszcze nie ma tego co u Niemców było 20 lat temu, zresztą skoro ten socjal taki zły to jak możliwe że Polska jest 20 największą gospodarką świata? Raczej nie dzięki karynom z 500+, ani nie ma wenezuelskiej inflacji, ani nie ma problemu ze wzrostem PKB, no cuda, po prostu cuda. A najciekawsze że wszyscy ekonomiści poza prezesem Glapińskim mylnie prognozowali zachowanie złotówki i inflacji. Czekajmy na tych wspaniałych niepartyjnych niezależnych ekonomistów jakich przyszły rząd wybierze...

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

czy to Twój pogląd czy cytat

każdy myślący wie, że takie pomysły są niemądre

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

No ale on tych komputerów nie dał

nie dość, że nieudacznik to jeszcze kłamca

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

pis znani z swej głupoty postanowili powtórzyć szwedzkie błędy

szwedzi wprowadzali tablety w nauczaniu zamiast podręczników a tusk (chcial ale nie potrafił) a morawiecki (dawał) tylko uczniom 4 klasa jako dodatek do nauki, ślepiec tylko nie widzi różnicy

1 godzinę temu, HF86 napisał:

skończył się socjal, patola pokwiczala

powiedział przedstawiciel grupy pobierającej największe świadczenia socjalne :D 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, nie napisał:

No i twoi koledzy z PiSu nawet listy dobrze zrobić nie potrafią, bo ta sama firma na tej liście występuje po 3-4 razy, widać że nawet powtórek z tekstu nie potraficie usunąć, a za rządzenie się bierzecie ... Tyle miesięcy szykowania listy i nawet takiej głupoty nie potrafią zrobić ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, nie napisał:

szwedzi wprowadzali tablety w nauczaniu zamiast podręczników a tusk (chcial ale nie potrafił) a morawiecki (dawał) tylko uczniom 4 klasa jako dodatek do nauki, ślepiec tylko nie widzi różnicy

O i to rozumiem. Dzieci z obecnej 4 klasy były w maju u komunii to i laptop im sie należy.:lol:

• Haha 1
Opublikowano

@nie, to że Tusk i Morawetzky obiecywali to samo , świadczy jedynie o tym że to tacy sami socjaliści tylko z różnym odchyłem. Jeden w stronę liberalną a drugi narodową. Socjal zawsze tworzy patologię, roszczeniowość i im go więcej tym gorzej. Gdzieś ostatnio czytałem że ok 100 lat temu  w Tajlandii , gdy król był nieletni ustanowiono namiestnikiem jakiegoś generała. Facet wprowadził zbiór praw z których jedno brzmiało - kto nie pracuje, nie zasługuje na szacunek. I tak powinno być,  a głupkowaci socjaliści takiemu nierobowi najchętniej by łaskę zrobili.  

o co ci chodzi z tą listą importerów zboża z upadliny?

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, mirro napisał:

A hasło 1234:lol:

to i tak lepiej niż u mnie bo w ogóle jest, oczywiście jeśli mowa o windowsach bo Linux wymusza no może po za Puppy Linux i klonach ale wtedy też takich długich :D  nie zakładam tylko jednoznakowe bo hasło na systemie przed niczym na prawdę groźnym dziś już nie chroni. konieczne inne metody ale to już na innych forach a wręcz portalach a najlepiej sieciach i nie tak se za free ;) co do Windowsa to sama wbudowana ochrona już od dziesiątki jest wystarczająca , rzadko używam i nawet dobrze nie pamiętam; defender się to nazywa albo jakoś tak tylko używanie takiego Windowsa blokuje większość tego co na prawdę jeszcze do neta jest wartościowe a nawet programy narzędziowe uznaje za wirusy i takiego np najnowszego Medicat-a po Windowsem radzę nie rozpakowywać...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
38 minut temu, nie napisał:

powiedział przedstawiciel grupy pobierającej największe świadczenia socjalne :D 

ooo byś się urwa zdziwił .

oprócz podstawy dopłat nic nie pobieram, a zusy i podatki przez lata się tego nazbieralo. 

pewnie do końca życia na zero nie wyjdę. 

13 minut temu, Ulman napisał:

@nie, to że Tusk i Morawetzky obiecywali to samo , świadczy jedynie o tym że to tacy sami socjaliści tylko z różnym odchyłem. Jeden w stronę liberalną a drugi narodową. Socjal zawsze tworzy patologię, roszczeniowość i im go więcej tym gorzej. Gdzieś ostatnio czytałem że ok 100 lat temu  w Tajlandii , gdy król był nieletni ustanowiono namiestnikiem jakiegoś generała. Facet wprowadził zbiór praw z których jedno brzmiało - kto nie pracuje, nie zasługuje na szacunek. I tak powinno być,  a głupkowaci socjaliści takiemu nierobowi najchętniej by łaskę zrobili.  

o co ci chodzi z tą listą importerów zboża z upadliny?

kraj katolicki, a jest napisane że kto zdrów, a nie pracuje, niech i nie je

Opublikowano (edytowane)

no się zgadza bo jak nie będzie jadł to zachoruje a wtedy podpada pod chrześcijańskie - chorych wspomóc
tylko nic nie ma o symulantach czyli pewnie też xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

dobra rozklapiocha, ale Marcie nie dogania 🤣

3 minuty temu, dysydent napisał:

takie sobie same radzą

jeśli na prawdę "roztropne"; zawsze se jakiegoś frajera "roztropią"

nie pomagaj, jeśli masz sam sobie zaszkodzić. 

czemu mam ze swojej pracy utrzymywać nierobow. 

teraz też spotkałem w niedzielę patusiare. 

na wozilem jej kiedyś drzewa na zimę. część zapłaciła, resztę płakała jak jej ciężko, ona na operacje, syn hory i jak debil uwierzyłem. 

typiara z mopsu na ten opał dostała kasę, bo pokazała że zakupiła. 

operacja była bujdą. 

okradła moje dziecko jawnie, bo kwota i na fajny rower by wystarczyła. 

a ona środki przepalila i przepiła, a ja wyrabiając ten opał traciłem czas wolny i pieniądze. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v