Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Jak będzie wyglądało wykonanie ów uchwały ? po przez policję , służby specjalne , wojsko ? 

Mam wolną chwilę, wczoraj skończyłem sezon, to się zgłaszam na ochotnika. W sposób wykonania proszę nie wnikać.Jestem kreatywny.:oops1:

• Haha 1
Opublikowano

ty bedziesz jak moj kolega misjonarz- z wiatrowka po rowie sie czolgal zeby do wrobli pod mostkiem strzelac.. albo niedawno postrzelil psa sasiada, ile tysiecy wydali zeby doszedl do siebie-sasiad 3 tygodnie z psem w domu siedzial. zona 2 , operacja,leki dieta..albo na niby do kur ciotki strzela..stoi za winklem pare minut i celuje z wiatrowki 

• Haha 1
Opublikowano
57 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Zostawcie babce tvp info. Dla niej to jedyna rozrywka w jesieni życia a wy i tak nie oglądacie telewizji w ogóle

To niech się babka naoglada na zapas bo już nie wiele tygodni jej zostało xD

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał:

@nie twój skowyt to miód na moje serce.

5 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Już nie będzie Pani Reasumpcji xD 

nie sądziłem, że nie zrozumiecie wpisu, a jednak :D czy wy zawsze musicie się ośmieszać?

rotacyjny powiedział do morawieckiego: "kończ waść, wstydu oszczędź"

jest to cytat z potopu, W "Potopie" słowa "kończ waść, wstydu oszczędź" wypowiada Andrzej Kmicic w momencie, gdy w czasie pojedynku jest ośmieszany przez Michała Wołodyjowskiego i prosi go, aby ten skrócił jego męki. Słowa te są więc prośbą o litość, a nie apelem do przeciwnika, aby dla swojego dobra skapitulował. Jest to przyznanie się do przegranej i gotowość poniesienia konsekwencji oraz prośba o pewnego rodzaju łaskę ze strony zwycięzcy.

głąby :D 

• Haha 1
Opublikowano

To jest metafora ..marszałek prosi o litość aby upadły Pinokio kończył te żenujące przedstawienie .

Bo  to żal patrzyć na tą kompromitację 😁

koci naszczalnik jest już nikim i po co tak się poniżać 🤔

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

Bodaj @dysydent ostrzegał przed tym już dawno. Ale widać miłościwie panujący nie brali tego pod uwagę, więc mamy co mamy.

a dzięki za podejrzewanie mnie o wszystkie potwierdzone w rzeczywistości przepowiednie a co do tej to nie przypominam sobie choć się nie zarzekam tak samo jak sklerozy choć nie pamiętam czy jedno z drugim ma jakiś związek bo skoro pamiętam termin skleroza to jeszcze i przewidywanie oczywistości bym pamiętał i pewnie tym razem mnie z kimś innym mylisz
Oczywistym jest że broń zdobyczna jest używana przeciw tym na których ją zdobyto. Akurat w tym przypadku mamy o czynienia z ryzykiem czy aby przegrany nie padł ofiarą swojej własnej broni jeszcze zanim ją utracił i tu zalecał bym ostrożność zdobywcom. Tutaj - przyznaję - nie raz wskazywałem na przeciwskuteczność pisowskiej propagandy i machlojek nazbyt jawnie pokrętnych i w/g mnie obecny układ parlamentarny nie jest wynikiem jakiejkolwiek wartości opozycji której jakość też jest marna a tylko dla tego nieco się odkuli bo reszta jest jeszcze marniejsza

ile to? już prawie półtora miesiąca od wyborów a oni jakieś szopki andrzejkowe budują zamiast trwałego rządu co i tak wiadomo że to tylko szopka i do rozebrania przed tą właściwą - noworoczną która też zanosi się na szopkę bo różne gatunki zwierzyny przypadkowo będą po szopce porzucane i do żłobka miast dzieciątka trafi jaki osiołek co powie że o tymczasowo bo dzieciątko ma być z niepokalanego poczęcia a to (takie) się da zrobić dopiero po przywróceni in vitro. :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
44 minuty temu, nie napisał:

est to cytat z potopu, W "Potopie" słowa "kończ waść, wstydu oszczędź" wypowiada Andrzej Kmicic w momencie, gdy w czasie pojedynku jest ośmieszany przez Michała Wołodyjowskiego i prosi go, aby ten skrócił jego męki. Słowa te są więc prośbą o litość, a nie apelem do przeciwnika, aby dla swojego dobra skapitulował. Jest to przyznanie się do przegranej i gotowość poniesienia konsekwencji oraz prośba o pewnego rodzaju łaskę ze strony zwycięzcy.

głąby :D 

Słowa, słowa, słowa. Wieloznacznośc tego sformułowania wynika tylko z kontekstu i do kogo były kierowane. Coś ostatnio chcesz silnie edukować tutejszą społecznośc forumową, narzucając pewne postrzeganie świata jako wiodące. 

Opublikowano
41 minut temu, Bogdan_ja napisał:

To jest metafora ..marszałek prosi o litość aby upadły Pinokio kończył te żenujące przedstawienie .

Był taki słynny obraz Upadła Madonna z Wielkim Cycem - Van Clompa. Mniej więcej wartość jak tworzonego właśnie rządu. W dodatku fikcyjnego artysty. Tylko że tam choć kupa śmiechu była. A tu tylko kupa.:lol:

Opublikowano

no ale Morawiecki ja by uwierzył w proroczość pomyłki literackiej Hołowni i wchodzi w rolę Wołodyjowskiego tylko nie wiadomo czy uwzględnił że proroctwo mogło tyczyć nie drugiej a trzeciej części sienkiewiczowskiej Trylogii i zbiera prochy popisowskie oj zbiera a kiedy to? jutro czy pojutrze? sam jeszcze lont podpali

oj będzie się działo i to samo w andrzejki

a później będzie adwent ;)  xD

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Kto ma władzę ten ma wszystkie służby i środki aby wykonać co należy ...bądź nie wykonać tak jak praktykował pis 😁

Rządzenie krajem przez opozycję rozumiesz pewnie że to bułka z masłem a co jeśli za 2 lata prezydenta wygra ponownie PIS czego nie można wykluczyć , przez 2 lata wszystkiego nie rozliczą .

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

oj będzie się działo i to samo w andrzejki

O wlaśnie, Andrzejki. Muszę do kumpla zadzwonić i awansu pogratulować, no i życzenia imieninowe złożyć.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Rządzenie krajem przez opozycję rozumiesz pewnie że to bułka z masłem a co jeśli za 2 lata prezydenta wygra ponownie PIS czego nie można wykluczyć , przez 2 lata wszystkiego nie rozliczą .

PiS już niczego nie wygra ...to koniec tego tworu zdrajców i złodziei 🤪...rozpadnie się to w PiSdu 😁

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano

@nie ja nawet nie czytam twoich wywodów. Dla mnie to wycie człowieka przegranego który nie umie i nie może pogodzić się z przegraną. Morawiecki się kompromituje już nawet w pisie nie wierzą w żaden rząd i nikt z czołowych polityków nie chce być w tym picu Morawieckiego.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

PO PSL SLD to samo .

A PISuar gdzie bo to to samo co reszta.🤨

Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Bo  to żal patrzyć na tą kompromitację 😁

koci naszczalnik jest już nikim i po co tak się poniżać 🤔

parafrazując pewien kabaret: sama jesteś metafora :D, to był cytat, którego znaczenia rotacyjny pajac nie jest w stanie zrozumieć

a co do poniżania się i kompromitacji to piszemy: tę kompromitację

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Witaj Primo jak samopoczucie ? zapewne dobre bo PISu nie będzie .

Byłoby lepsze gdyby POPISu wogule nie było. 

@galan99 koniny 🐎 pojadłeś co rżysz?🤣😂

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Byłoby lepsze gdyby POPISu wogule nie było. 

PSL byś wolał 🤔😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v