Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Roman176 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „NIEMCY WDZIĘCZNI POLSKIM WYBORCOM Tusk odwołał członków rady Instytutu Strat Wojennych. Polska Racja Stanu”

Roman ten instytut to agentura niemiecka. Skoro mieli policzone wszystko czemu nie wysłali wezwania do zapłaty? Bali się Niemca czy jak?

Przed chwilą, andrzej78 napisał:

Może przeoczyłem , ... czy gdzieś była mowa o tym , kto decyduje o zestrzeleniu czegokolwiek w przestrzeni powietrznej kraju będącego  członkiem NATO , w tym przypadku Polski ?

Tusk😄

• Thanks 1
Opublikowano
21 minut temu, gregor1284 napisał:

Jak mlody sam nie myśli to nie ważne co uslyszy od Pietrzaka tylko zdanie na ten temat już mu poda jak na tacy jakieś źródło jedynych słusznych treści z drugiej strony. Jak sam potrafi myśleć to wie doskonale czyje to było a także to co Ci ciapaci mogą nawyprawiac u nas. Odsetek jest takich osób ale jest 

Powinno to niektórym oczy przetrzeć jak może być z tą cyfrowa walutą ale wątpię ze przetrze. 

Z czym mamy do czynienia.

1 godzinę temu, mzk napisał:

Ito mówi Polski katolik

Jak już wszystko idzie jak po grudzie, wówczas zawsze można użyć słów - Polski katolik.

Wszak nadstawić drugi policzek, nakarmić, napoić, przyodziać...

Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał:

oman ten instytut to agentura niemiecka. Skoro mieli policzone wszystko czemu nie wysłali wezwania do zapłaty? Bali się Niemca czy jak?

Dokładnie tak . Zamiast złożyć notę o reparacje to napisali podanie o odszkodowanie :) . PiS PO to to samo magdalenkowe zło . Oni tylko grają dobrego i złego glinę a my możemy tylko wybierac który jest dobry a który zły :) . Jak by chcieli reparacji to by złozyli o reparacje ale eskimos Teofil złożył poprawke że mamy sie starac o odszkodowanie :) każdy powie co to za róznica a prawnie wyglada to tak  że reparacje sie nie przedawniają a odszkodowanie przedawnia się po 30 latach :) - tak więc te instytuty czy pisemka do niemiec były tylko dla nie kumatej gawiedzi " Patrzcie jak walczymy :) " z niemcem :) 

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, Roman176 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „„Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnej ochoty dźwigać. Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej."”

wtedy i zydy to podłapały pamiętasz co było później 

romus -podaj co bylo dalej..

ktora twoi dziadkowie mieli  volksliste ??? ja ma w szufladzie kenkarty dziadkow a ty ??

16 minut temu, Roman176 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „NIEMCY WDZIĘCZNI POLSKIM WYBORCOM Tusk odwołał członków rady Instytutu Strat Wojennych. Polska Racja Stanu”

ile jestes nam winny ?? podam ci konto.. twoja rodzin tez musi sie dolozyc

Opublikowano
24 minuty temu, hubertuss napisał:

Teraz to już nie wiem o co ci chodzi. A jak by nie było wiatraków to wiatr nie pozrywał by dachów bo nie rozumiem? Ok klaskanie Komorowskiego rażące ale w świat poszły sowa Obamy.

Nie chodzi oto że gdyby nie było wiatraków to wiatr by nie pozrywal tylko pokazanie że wszystko jest nic, ważne że narracja jest taka że mimo wszystko wiatraki naprodukowaly prądu żeby swoje pelikany tresować. 

Co do drugiej części Twojej wypowiedzi. Jaki my mamy wpływ na to co ten dzban Obama powiedział? Komorowski powinien jakieś zażenowanie pokazać a nie smyrac tego ciapaka po tylku i poklaskiwac 

26 minut temu, andrzej78 napisał:

Może przeoczyłem , ... czy gdzieś była mowa o tym , kto decyduje o zestrzeleniu czegokolwiek w przestrzeni powietrznej kraju będącego  członkiem NATO , w tym przypadku Polski ?

Raczej są jakiś dowódcy którzy o tym decydują i za to odpowiadają ale jak nie zestrzelili tego to pewnie jacyś z pisu 🤭

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, marks50 napisał:

Dokładnie tak . Zamiast złożyć notę o reparacje to napisali podanie o odszkodowanie :) . PiS PO to to samo magdalenkowe zło . Oni tylko grają dobrego i złego glinę a my możemy tylko wybierac który jest dobry a który zły :) . Jak by chcieli reparacji to by złozyli o reparacje ale eskimos Teofil złożył poprawke że mamy sie starac o odszkodowanie :) każdy powie co to za róznica a prawnie wyglada to tak  że reparacje sie nie przedawniają a odszkodowanie przedawnia się po 30 latach :) - tak więc te instytuty czy pisemka do niemiec były tylko dla nie kumatej gawiedzi " Patrzcie jak walczymy :) " z niemcem :) 

Reparacje to bujda na resorach. Nie mamy na to szans żadnych z przyczyn które nawet tu były wałkowane a których nie chce mi się już pisać. Ktoś kto obiecuje, że załatwi jakieś reparacje będące sumą 6 rocznych budżetów Niemiec po prostu kłamie.

15 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie chodzi oto że gdyby nie było wiatraków to wiatr by nie pozrywal tylko pokazanie że wszystko jest nic, ważne że narracja jest taka że mimo wszystko wiatraki naprodukowaly prądu żeby swoje pelikany tresować. 

Co do drugiej części Twojej wypowiedzi. Jaki my mamy wpływ na to co ten dzban Obama powiedział? Komorowski powinien jakieś zażenowanie pokazać a nie smyrac tego ciapaka po tylku i poklaskiwac 

Dalej nie rozumiem z tymi wiatrakami. To co jak by nie było narracji dla pelikanów o tym prądzie i wiatrakach to wichura nie pozrywała by dachów?

Jeśli chodzi o Obamę to racja wpływu nie mamy. Ale też sami budujemy wizerunek ,ze to nasze obozy bo to MY MAMY baraki w Auschwitz. Potem zachodnie media cytują wypowiedź jakiegoś Polaka bo nie wiedzą przecież kto to dokładnie jest. Który jako Polak mówi, że MY MAMY baraki. To sobie czyta jakiś Obama na zachodzie i klamkuje mu się w łepetynie, ze Polacy mają baraki to ich obozy. A potem ty piszesz my nie mamy wpływu. Dziwię ci się strasznie, ze nie rozumiesz jak to działa na świecie. Nie każdy na świecie zna naszą historię ale do każdego dotrze przekaz który powstaje w takim mechanizmie jak opisałem. I mam nadzieje, że głupiemu dziadowi za to chociaż fajna grzywnę przysolą.

Opublikowano

Chodzi o budowanie w stosunku co do tych wiatraków opini że nic lepszego od tych wiatraków nie może nas spotkać. 

Mój Boże... pies sąsiada nasra Ci na podwórku, czyje jest to gówno i kto ma nasrane na podwórku?

Opublikowano
jahooo napisał:

Bank Światowy ocenił, że 80 do 85% funduszy kierowanych w ramach pomocy , ginie w niewiadomych okolicznościach. W związku z tym wszystkie kraje zachodu ograniczyły lub ograniczają pomoc dla Ukrainy do czasu, aż ograniczy ona korupcję do akceptowalnego poziomu nie odbiegającego on norm dla cywilizowanych pastw.

Taaaak? No pacz... Co na to Kurde Szatan?

Opublikowano
16 minut temu, hubertuss napisał:

NO właśnie wszyscy tłumaczą, że to gówno psa sąsiada a taki Pietrzak wyskakuje i mówi, że to my mamy te gówno to nasze w domyśle. Myśmy sobie nasrali. To my mamy..

No To teraz napisałeś tak jakby to Pietrzak powiedział ale jeszcze gorzej. Bo nikt z naszych dobrowolnie tego by nie budował. 

A chcij to gówno sprzątnąć to pomimo że to jest "nasze" to zaraz się znajdą ludzie którzy do tego poczują się właścicielami 

Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

A ten Instytut to też liczył Irak i Afganistan, czy nie? Widać ich robota skończyła się w miarę efektownie i dość podobnie jak Komisji Maciarewicza. Czyli stworzyli coś z czym sami nie wiedzieli co zrobić, a obecnie panujący nie będą tego tykać. Ale jakby co to mamy za***isty zespół do liczenia takich strat i trza by natychmiast zaproponować Ukrainie że ich tam wyślemy. Niech zaczynają już liczyć. 

Opublikowano
2 godziny temu, andrzej78 napisał:

Tu wyżej masz wytłumaczone 

Opublikowano
32 minuty temu, mirro napisał:

A ten Instytut to też liczył Irak i Afganistan, czy nie? Widać ich robota skończyła się w miarę efektownie i dość podobnie jak Komisji Maciarewicza. Czyli stworzyli coś z czym sami nie wiedzieli co zrobić, a obecnie panujący nie będą tego tykać. Ale jakby co to mamy za***isty zespół do liczenia takich strat i trza by natychmiast zaproponować Ukrainie że ich tam wyślemy. Niech zaczynają już liczyć. 

https://www.facebook.com/reel/2597702500392440

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Taki chłystek jak Ty i tobie podobni nawet nie wiedzą kto to jest Gomółka. 🤦‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Taki chłystek jak Ty i tobie podobni nawet nie wiedzą kto to jest Gomółka. 🤦‍♂️

A Ty wiesz 🤔

Opublikowano
3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Mamy baraki. Nie powiedział że to polacy je zbudowali i po co. Mamy też pałac kultury 

Do niedawna pisałeś z sensem, ale tego nie obronisz. MAMY BARAKI, czyli Polska ma baraki ( pałac kultury czy cholera wie co jeszcze). Nikt nie będzie pytał, dociekał  skąd się wzięły. Po prostu MAMY ( są nasze ) baraki.

Opublikowano

A Ty wiesz 🤔

Był pierwszym sekretarzem za PRLu. 🙋‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, jacek1296 napisał:

Do niedawna pisałeś z sensem, ale tego nie obronisz. MAMY BARAKI, czyli Polska ma baraki ( pałac kultury czy cholera wie co jeszcze). Nikt nie będzie pytał, dociekał  skąd się wzięły. Po prostu MAMY ( są nasze ) baraki.

A kto pisał że nie mamy? Ja się nie wybieram że to jest. Mamy też domy po Niemcach, tak jest MAMY

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Był pierwszym sekretarzem za PRLu. 🙋‍♂️

No i co , taki Tusk PRLu

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

A kto pisał że nie mamy? Ja się nie wybieram że to jest. Mamy też domy po Niemcach, tak jest MAMY

Tylko pomyśl sobie, jakiś zachodni szmatławiec pisze " Polski artysta twierdzi : Mamy wolne miejsca w Auschwitz dla uchodźców". Nie wygląda to za dobrze ...

No i co , taki Tusk PRLu

Raczej Kaczaffi

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No i co , taki Tusk PRLu

Czegoś ty się naćpał że takie bzdury piszesz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v