Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nawet wobec czeskiej korony, forinta węgierskiego tak samo tracimy, to nie wygląda normalnie że waluta aż tak szybko się osłabia ...

a czy coś w Polsce ostatnio wyglądało normalnie?

już nie pamiętam czy i tu nie wspomniałem że po zmianie władzy w Polsce czeka nas skokowa dewaluacja?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

No ale w nowy rok, gdzie nawet cieć na cieciówce śpi?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

No nie, ale żeby coś takiego się wydarzyło to na prawdę musiała by się wydarzyć jakaś imba w gospodarce ...

a nie wystarczy aby po mediach Tuski przeszli do przejmowania banku centralnego?
przecież te łajzy niczego nie poprawią zanim pierwej nie rozpieprzą

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dysydent napisał:

a nie wystarczy aby po mediach Tuski przeszli do przejmowania banku centralnego?

Może i przyszli silni goście wynieść gościa z NBP-u ...

Ale wtedy to złotówka powinna się umacniać 🤭

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

No nie, ale żeby coś takiego się wydarzyło to na prawdę musiała by się wydarzyć jakaś imba w gospodarce ...

Nie koniecznie wystarczy silna grupa kapitałowa i zwykłem działania spekulacyjne o ile to prawda a nie fejk. Dzisiaj raczej na całym świecie walut się nie notuje i nie handluje. W Azji jeszcze chyba też giełdy nie ruszyły.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Romuś ten pod rudym czorny to mi na górnika wygląda.....

można tak też  tłumaczyć w 2012 tak było ale każdy wyborca PO to ciemna masa 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

przecież te łajzy niczego nie poprawią zanim pierwej nie rozpieprzą

A co tam poprawiać. Co nowe to nowe a nie stare lepić.😄

Opublikowano (edytowane)

Algorytmy pewnie dały d*py, a że w okresie nowego roku mało kto tego pilnuje ... Jak nie poklikają w co trzeba to zaraz Euro będzie po 6zł, albo atak hakerski albo algorytm bez kontroli się wysypał ...

Opublikowano

Każda waluta identyczny wykres względem PLN. Nawet ruble forinty korony.

Zero wahań góra dół tylko świeca w górę

Opublikowano (edytowane)

Bo coś się popsuło ... 

Nie będą się bić bo nie będzie o co ... Może być jakaś większa zmiana w cenach walut, ale na pewno nie takie jak wg Google ... Zassał algorytm jakieś lipne dane i na podstawie tego głupieje...

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Każda waluta identyczny wykres względem PLN. Nawet ruble forinty korony.

Zero wahań góra dół tylko świeca w górę

Trzeba robić screeny. Będzie dla potomnych 🤭

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v