Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Za cholere nie wiem co to te paski grozy bo nie oglądałem i w zasadzie nie zamierzam i proste pytanie do Ciebie. Czy ktoś Ci kazał oglądać Wiadomości, był jakiś nakaz odgórny, nie masz co robić o 19 ej czy 19.30 ? Tego fenomenu nie zrozumiem. To tak ogólnie pisze bo uważam Cię za samodzielnie myślącą osobę. Co do dziennikarzy TVNu i szybkiego zdjęcia zakazu konkurencji to raczej nowe Wiadomości nie będą obiektywne. Chyba  że TVN chciał się pozbyć tych dziennikarzy. No na przykład Kreta nikt w Polsacie nie zatrzymywał 🤣 a to już dużo o nim mówi.

Nikt nikomu nie każe oglądać tv republika czy tv trwam które są w prywatnych rękach.

tvp to jest zupełnie inna bajka. tu nie może być takiego radykalizmu i szczucia bo to jest za pieniądze wszystkich podatników.

Nie róbmy z siebie idiotów

Opublikowano

Tak było wcześniej dziennikarze z władzą rozmawiali bez skrępowania że jak zadadzą niewłaściwe pytanie to wylecą . Takie rozmowa za pis byłaby nie dopuszczalna

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, racyl napisał:

Teraz widzę jaką głupotę popełniłbym wtedy.

Nigdy więcej na jakąś prawicę nie zagłosuje

a to na PiS możesz bo to tak na prawdę lewica co prawda wyznaniowa ale do ustroju państwa wpisała biblijne przykazanie jałmużny powszechnej nawet bez wnikania czy biedniejszy bogatszego "obdarowuje" a powszechnej i już

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, racyl napisał:

Nikt nikomu nie każe oglądać tv republika czy tv trwam które są w prywatnych rękach.

tvp to jest zupełnie inna bajka. tu nie może być takiego radykalizmu i szczucia bo to jest za pieniądze wszystkich podatników.

A mi wczoraj znajomy powiedział, że o kant d*py potłuc te nowe wiadomości. Jak to stwierdził człowiek przyzwyczaił się, że pokazują Donalda jako niemiecko - ruskiego agenta a i na pasku było zawsze coś ciekawego napisane a teraz co? Jednym słowem tak źle i tak nie dobrze. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale ze Tomusia to śmieszy , widać w łowickim takie pipy nie chłopaki były 😛

Oj śmieszy, bo się stare dobre czasy przypomniały ;) Jeździło się na zabawy do łowickiego, zabawa bez bójki to nie była zabawa ;) Strażacy aby uprzejmie przez nagłośnienie prosili towarzystwo o przeniesienie się przed salę aby jej nie niszczyć xD 

Jeden z znajomych mieszkał tam na przeciwko remizy, to zapasowe sztachety do płotu obowiązkowo były przygotowane, później zamontowali spawane całe przęsła i mieli spokój xD Aż po którejś tam zabawie okazało się że dachówka ozdobna z słupka zniknęła xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
59 minut temu, witejus napisał:

Ależ oczywiście że są, i mają bardzo długą tradycję.Za moich młodych lat takie wojny gangów były co niedziela na wiejskich zabawach, gdy to młodzi z jednej wsi nacierali ze sztachetami z okolicznych płotów w dłoniach na młodych z sąsiedniej wsi również stosownie uzbrojonych, a bywało że i starsi dołączali do zabawy.Bywały i ofiary gdy jeden drugiemu zbyt mocno sztachetą w łeb przygrzmocił i zamachy bombowe jak kto potężną petardę w tłum walczących rzucił

Do dziś znam takie wsie gdzie właśnie taka nienawiść panuje -wystarczy że ktoś mieszka w jednej bAdz drugiej wsi i już z tego tytułu jest wrogiem -długo tego nie rozumiałem o co chodzi 

Opublikowano
Przed chwilą, v11 napisał:

Do dziś znam takie wsie gdzie właśnie taka nienawiść panuje -wystarczy że ktoś mieszka w jednej bAdz drugiej wsi i już z tego tytułu jest wrogiem

Teraz to się już unormowało, za moich czasów już tak aż nie było, ale za ojca czasów nikt od nas bez porządnej obstawy nie odważył się jechać na zabawę do łowickiego i w drugą stronę to samo było ;) 

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Wszystko w punkt oprócz tych "polaczków".

Żyjemy w kraju głupców rządzonych przez głupców  -gdyby tylko naród był głupi dało by się coś zrobić ,gdyby tylko rządzący byli głupcami też da się coś zrobić a polaczki jak pisałem głupki wybierają głupców -przemądrzałość chciwość i lenistwo  to jest zguba tego państwa  

• Like 1
Opublikowano
Dnia 25.12.2023 o 12:57, Desperado napisał:

Ci co promują branie tych niby uchodźców, najpierw niech sami wezmą do siebie a nie szukają głupszych od siebie.

amen

6 minut temu, v11 napisał:

Żyjemy w kraju głupców rządzonych przez głupców  -gdyby tylko naród był głupi dało by się coś zrobić ,gdyby tylko rządzący byli głupcami też da się coś zrobić a polaczki jak pisałem głupki wybierają głupców -przemądrzałość chciwość i lenistwo  to jest zguba tego państwa  

ja uważam tak jaka naród taka władza 

17 minut temu, racyl napisał:

Tu widać jak PIS niszczy niewygodnych ludzi.

tyle znaczy prawica

tylko od niej syna gwałcił kolega z partii 

• Like 1
Opublikowano

takie starcia chlopakow wies na wies byly i u nas. mysle, ze brak mozliwosci "sprawdzenia sie" byly przyczyna takich zachowan. jestem przekonany, ze gdyby byl lepszy dostep do uprawiania takich sportow jak boks, kinkboksing, karate kyokushin, boks tajski, gdzie mozna sie poobijac, problem by sie sam rozwiazal. dzieci uprawiajace sporty walki bardzo rzadko biora udzial w bójkach. powoli sie to poprawia, widze duzo ogloszen przede wszystkim karate kyokushin, oyama karate, jujitsu 😎😃

Opublikowano
26 minut temu, thor1984 napisał:

A mi wczoraj znajomy powiedział, że o kant d*py potłuc te nowe wiadomości. Jak to stwierdził człowiek przyzwyczaił się, że pokazują Donalda jako niemiecko - ruskiego agenta a i na pasku było zawsze coś ciekawego napisane a teraz co? Jednym słowem tak źle i tak nie dobrze. 

wczoraj się już odblokowali oświadczenie było czyszczyciela kamienic .. i Sienkiewicza jeszcze tydzień i zobaczysz ...  

2 minuty temu, Siedzacybyk napisał:

jestem przekonany, ze gdyby byl lepszy dostep do uprawiania takich sportow jak boks, kinkboksing, karate kyokushin, boks tajski, gdzie mozna sie poobijac, problem by sie sam rozwiazal. dzieci uprawiajace sporty walki bardzo rzadko biora udzial w bójkach. powoli sie to poprawia, widze duzo ogloszen przede wszystkim karate kyokushin, oyama karate, jujitsu 😎😃

uwierz mi ze nie , bd to samo tylko krwawiej albo ktoś zginie 

3 minuty temu, Siedzacybyk napisał:

karate kyokushin, oyama karate, jujitsu 😎😃

tego nie chce nikt trenować to odchodzi do lamusa ..  MMA ,MMA STRET FAIT . brazilskie jujitsu ... taiski boks itp    

56 minut temu, racyl napisał:

robisz siebie idioty bo było tak zawsze 

Czas antenowy przedstawicieli partii politycznych w TVP 2014 i 2018 :  r/Polska

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Nic się nie zdewaluowało, ci sami ludzie są za całkowitąlaicyzacją życia społecznego, likwidacją religii w szkołach, likwidacją krzyża w otoczeniu. Natomiast bardzo chętnie będą patrzeć na islamizację kraju, małżeństwa poligamiczne, związki z obcokrajowcam,i - no bo przecież równouprawnienie i multikulti

Trzeba pamiętać, że każda idea wprowadzana na siłę rodzi ruchy przecine, często ekstremistyczne

Niekoniecznie ci sami. Ile taki Śmiszek ma lat ? To jest nowe pokolenie w polityce dla którego imigranci to priorytet, tylko nie wspominają z czego będą żyć, kto ich będzie utrzymywał, dlaczego się znaleźli w Europie, czy nie można im pomóc w ich kraju. Może od tego należało by zacząć całą dyskusję a nie od zgody na pakt migracyjny.

Co do równouprawnienia jestem za. Zacznijmy od zrównania wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn. Po 65 lat aby było równo.

2 godziny temu, jacus napisał:

to tak jak w wolominie ,pruszkowie i okolicach zupelnie niedawno..

juz zapomnieliscie co w polsce sie dzialo ?? czy nigdy nie wiedzieliscie ??

na wsi wam sie wydaje z w polsce nie ma wojen gangow,zamachow bombowych ,strzelanin.. ilu bandytow ginie co roku wporachunkach handlarzy narkotykow??

zyjecie w swoim swiecie uludy.. prawdziwy swiat za wsia wyglada inaczej..

Ale to się nawzajem strzelają. Taki zawód :ph34r:. Nie porównuj walki gangów do imigrantów.

1 godzinę temu, Siedzacybyk napisał:

na lodziach to same samce plyna. w tamtych rejonach wielozenstwo wywolalo problem niedostatku kobiet. jesli facet ma 1 kobiete, po trzydziestce druga , a potem trzecia, to komus te kobiety podkrada. w populacji zazwyczaj jest po rowno , wiec jesli jeden ma 3 , to dwom bedzie brakowalo. ci starsi,majacy pieniadze maja kilka zon, ale oni wybierają kobiety tym dorastajacym, mlodym faceta, ktorzy w przyplywie desperacji wsiadaja do pontonu i plyna do Raju, gdzie kobiet az sie roi. ten nadmiar facetow, przesunie problem kobiet z bliskiego wschodu i Afryki do europy, bo te czarne byki zabiora czesc kobiet chlopaką z europy. Europa popelnia cholerny blad, ktory zaburzy stosunek kobiet i mezczyzn. juz tylko patrzec jak postepowa francja wprowadzi islam i pozwoli im na wielozenstwo. ci bogatsi europejczycy beda przechodzili tez na islam, by pobzykac z mlodszymi. zrobi sie tem sam problem. jestem przerazony glupota urzednicza, unijna, ludzka. w hierarchii problemow cywilizacyjnych, ten jest wysoko. poprzednicy dosc wyraziscie okazywali dezaprobate tego procederu. obecni sa moze tydzien, a juz sie zgodzili na relokacje. " pycha kroczy przed upadkiem".

W Chinach jest przeludnienie a jakoś nikt stamtąd nie ucieka.

1 godzinę temu, witejus napisał:

Szczerze w to wątpię, czy on w ogóle myśli, chyba że kopiuj/wklej to jest myślenie.

Po jego ostatnich wypowiedziach sam zaczynam wątpić w to co napisałem 🙃.

1 godzinę temu, witejus napisał:

Ależ oczywiście że są, i mają bardzo długą tradycję.Za moich młodych lat takie wojny gangów były co niedziela na wiejskich zabawach, gdy to młodzi z jednej wsi nacierali ze sztachetami z okolicznych płotów w dłoniach na młodych z sąsiedniej wsi również stosownie uzbrojonych, a bywało że i starsi dołączali do zabawy.Bywały i ofiary gdy jeden drugiemu zbyt mocno sztachetą w łeb przygrzmocił i zamachy bombowe jak kto potężną petardę w tłum walczących rzucił

Nie wiem jak tam u was ale faktycznie bywały ofiary w takich starciach i zamykano takie imprezy na pewien czas.

31 minut temu, racyl napisał:

Nikt nikomu nie każe oglądać TVN 24 a są takie osoby i płacą za to bo to jest kanał kodowany. Miesięczny dostęp za jeden kanał to jest kwota połowy najtańszego pakietu tv.

Powtórzę się. Nikt nikomu nie każe nic oglądać i w tej odpowiedzi jest zawarte sedno sprawy. Domyśl się dlaczego.

Trwam i Republiki też nie oglądam i żyję.

25 minut temu, racyl napisał:

Tak było wcześniej dziennikarze z władzą rozmawiali bez skrępowania że jak zadadzą niewłaściwe pytanie to wylecą . Takie rozmowa za pis byłaby nie dopuszczalna

A bierzesz pod uwagę to, że rozmówcy mogli wcześniej ustalić co będzie w programie i aby było "obiektywnie" zadadzą niby trudne pytania ? Za Kaczyńskiego pewnie ktoś z przydupasów ustalał z dziennikarzami o czym będą rozmawiać.

Opublikowano

Krzyżacy.

Zakon rycerski powstały w czasie krucjat do Ziemi Świętej; założony 1190 w Palestynie i przekształcony 1198 w zakon rycerski; głównym jego zadaniem miała być opieka nad pielgrzymami i chorymi oraz walka z tzw. niewiernymi.

Bracia zakonni zawsze byli , sprawiedliwi , kierowali się czystością i pobożnością nigdy nikomu , nie zrobili krzywdy .

Opublikowano
55 minut temu, racyl napisał:

poszukaj jak obrażali lekarzy rolników jakimi drogimi ciągnikami jeżdżą i górników   

Opublikowano
12 minut temu, Roman176 napisał:

wczoraj się już odblokowali oświadczenie było czyszczyciela kamienic .. i Sienkiewicza jeszcze tydzień i zobaczysz ...  

uwierz mi ze nie , bd to samo tylko krwawiej albo ktoś zginie 

tego nie chce nikt trenować to odchodzi do lamusa ..  MMA ,MMA STRET FAIT . brazilskie jujitsu ... taiski boks itp    

robisz siebie idioty bo było tak zawsze 

Czas antenowy przedstawicieli partii politycznych w TVP 2014 i 2018 :  r/Polska

Nie bądź śmieszny człowieku zaślepiony czy jak to pisowcy mówią zaczadzony

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

Nie bądź śmieszny człowieku zaślepiony czy jak to pisowcy mówią zaczadzony

ani ślepy ani zaczadzony daj czas antenowy dudy w 2015 ... mam dobrą pamięć nie tępo ślepy  

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v