Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, andrzej78 napisał:

Skoro mowa o zlodziejstwie i łamaniu prawa to warto doprecyzować o kogo chodzi , bo od początku tego stulecia jedni drugich ciągle chcą wsadzać za kratki ,powoływane są komisję śledcze i nic.., 

Może i tak ,ale tylko " czasem" 🤪 ,bo na " zryty beret " to i TVN może zaszkodzić. 

Lista zbyt długa aby wymieniać to bandę zlodzieji i kretaczy ...12 grudnia przed sądem stanie nie jaki wąsik i kamiński ....sprawa wznowiona do ponownego rozpatrzenia mimo ułaskawienia ...a przypomnę że pierwsza instancja skazała na pierdel  tych oprawców Leppera ..więc będzie się działo 🤪😁🤪https://www.rp.pl/prawo-karne/art39285531-sprawa-kaminskiego-i-wasika-wraca-na-wokande-jest-data

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Lista zbyt długa aby wymieniać to bandę zlodzieji i kretaczy ...12 grudnia przed sądem stanie nie jaki wąsik i kamiński ....sprawa wznowiona do ponownego rozpatrzenia mimo ułaskawienia ...a przypomnę że pierwsza instancja skazała na pierdel  tych oprawców Leppera ..więc będzie się działo 🤪😁🤪

nie będzie się działo, tak jak pisiory nie wsadziły platfusów tak KO nie wsadzi PiSu, może ze 2-3 płotki dla gawiedzi dostaną trochę po uszach by igrzyska były i tyle.

Tak w jednym i drugim obozie dosyć mają na siebie nawzajem każdy miał po 8 lat by dzielnie te materiały gromadzić, to już jest pewnie ekwiwalent bomby atomowej podczas zimnej wojny. Straszak wzajemny a pospólstwu  igrzyska.

No chyba, że się trafi w końcu jakiś szaleniec co odpali pierwszą bombę, a wtedy już pójdzie, ale wątpie

Nie po to wszystkie partie (no konfa za młoda i Polska 2050) i niemała rzesza indywidualnych ludzi czy to polityki czy biznesu ciągnęła kasę co to stara czerwona banda dzieliła bo wyprowadziła dzięki FOZZ gruby szmal by teraz nagle ktoś tak pięknie działajacą rzeczywistoć pierdolnął od tak. To nie ten świat w multiversum obłedu i głupoty, Aczkolwiek czy w kraju czy regionalnie czy światowo chętnych by wywrócić szachownicę jest coraz więcej

Opublikowano
36 minut temu, Ulman napisał:

Zawiesili na miesiąć i wykluczyli z grona rady liderów, a nie wyrzucili z partii. Znowu kłamałeś

bo jest założycielem i nie można go wyrzucić tylko przez sąd ... a propo po co zakłada nową partie już nie wspomnę ze nie dostał się do sejmu 

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Takeda napisał:

nie będzie się działo, tak jak pisiory nie wsadziły platfusów tak KO nie wsadzi PiSu, może ze 2-3 płotki dla gawiedzi dostaną trochę po uszach by igrzyska były i tyle.

Tak w jednym i drugim obozie dosyć mają na siebie nawzajem każdy miał po 8 lat by dzielnie te materiały gromadzić, to już jest pewnie ekwiwalent bomby atomowej podczas zimnej wojny. Straszak wzajemny a pospólstwu  igrzyska.

No chyba, że się trafi w końcu jakiś szaleniec co odpali pierwszą bombę, a wtedy już pójdzie, ale wątpie

Nie po to wszystkie partie (no konfa za młoda i Polska 2050) i niemała rzesza indywidualnych ludzi czy to polityki czy biznesu ciągnęła kasę co to stara czerwona banda dzieliła bo wyprowadziła dzięki FOZZ gruby szmal by teraz nagle ktoś tak pięknie działajacą rzeczywistoć pierdolnął od tak. To nie ten świat w multiversum obłedu i głupoty, Aczkolwiek czy w kraju czy regionalnie czy światowo chętnych by wywrócić szachownicę jest coraz więcej

Mylisz się ...PiS zostanie rozliczony ,będą sypać i zwalać jeden na drugiego aż się rozpadną całkowicie  ...to już się dzieje ,ta część młodych i nowych co nie są uwikłani przejdą do Teletubisiów albo do PSL ...w PiS nie mają żadnej przyszłości bo  to upadłe dno 😁

Majątek PiS zostanie odebrany a PiS zdelegalizowana jako organizacja przestępczą 😁

Masz zobacz co robi pisowskie bydło 🤪

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
26 minut temu, Roman176 napisał:

bo jest założycielem i nie można go wyrzucić tylko przez sąd ... a propo po co zakłada nową partie już nie wspomnę ze nie dostał się do sejmu 

Teraz okazuje się że nie można go wyrzucić,  a  ty pisałeś ze go wyrzucili - czyli jak zwykle kłamałeś. Po co ty ciągle kłamiesz i przeinaczasz? To jakaś choroba czy głupota?

Opublikowano
8 godzin temu, Agrest napisał:

Jacuś, na pewno dewota to największa z Ciebie 🤣

Ja zwiedzam kościoły w celach turystycznych..wczoraj byłem na adoracji bo na polu pizdxilo a miałem wolna chwile

7 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Placek bidulu zaczepki szukasz ?...mnie wiara zbytnio nie kreci to raczej głupcom potrzebne 😁

Tobie nie ksiadz potrzebny a lekarz

7 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

A ja miałem ciebie za poganina , tymczasem wychodzi na to że jesteś osobą głęboko wierzącą .

Na jakiej podstawie sadzisz ze jestem poganinem ?

7 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Babka ministrem rolnictwa

Pewnie nie wiesz,ze od dawna jest vice ministrem..od niedawna bryluje w kurwizji

6 godzin temu, Szymi40 napisał:

Nieważne    kto ważne że swoja   rzut  -no może   trzy rzuty  beretem.........  sąsiadka  można rzec...

wiesz ilu ministrów miałem rzut beretem?? I wuj z tego

4 godziny temu, hubertuss napisał:

Mnie dziwi, ze się Gajadhur z ITD zdecydował na udział w tym cyrku. Ciekawe co mu obiecali, za porzucenie stołka w ITD i udział w tym cyrku? Europarlament na wiosnę?

Tam hindusów wiecej niż u nas..

Historia powtarza się jako parodia...

Pamiętajcie jeszcze premiera z tabletu😂😂😂

Teraz mamy rząd z tabletu prezesa

Opublikowano
7 minut temu, Roman176 napisał:

dla ciebie to różnica jak nikt cię nie chce ? 

Różnica jest taka że albo nie rozumiesz co czytasz albo po prostu kłamiesz.  Jako socjalista mający się za prawicowca oszukujesz się nieustannie więc pewnie ci to weszło w krew i kłamiesz notorycznie.

Opublikowano (edytowane)

Dla głupiej większości i wszelkich socjalistów , na pewno.

Co ty mozesz o nim wiedzieć jak nie zrozumiałeś że go nie wyrzucili a zawiesili. Jeśli to przerasta twoje możliwości to co mówić o jakimkolwiek bardziej ambitnym wywodzie. Dla takich jak ty sa hasła typu wina Tuska , układ , spekulanci itp🤣

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

PO 10 LATACH CYFRYZACJI SZKÓŁ SZWECJA POWRACA DO KSIĄŻEK I ZESZYTÓW

W sierpniu 2023 roku Szwecja ogłosiła, że wycofuje się z programu cyfryzacji szkół. Od tego momentu w szwedzkich placówkach oświatowych nie będą używane tablety i laptopy.

Decyzja ta została podjęta po ponad 10 latach stosowania cyfrowych urządzeń w szkołach. Jak się okazało, nie przyniosły one oczekiwanych rezultatów. Wręcz przeciwnie, spowodowały szereg problemów, w tym:

pogorszenie wyników w nauce,
wzrost uzależnienia od technologii,
problemy z koncentracją i uwagę.
W UE Szwecja znajduje się na 3. pozycji, jeśli mówimy o wskaźniku mierzącym umiejętność czytania ze zrozumieniem wśród uczniów szkół średnich. 

Jednak, te zdolności wśród najmłodszych Szwedów spadają. Badanie, PIRLS (Progress in International Reading Literacy Study), wykryło, że w ciągu 5 lat, liczba 10-latków z trudnościami w czytaniu ze zrozumieniem, wzrosła w Szwecji z 12 do 19%.

Nie bez znaczenia jest też kwestia ograniczenia aktywności fizycznej. Szwedzka gazeta Expressen wskazała, że tylko 44% dzieci spełnia wiekowe normy, jeśli mowa o aktywności fizycznej na dworze. 

Minister edukacji Szwecji, Lotta Edholm, przyznała, że dotychczasowa strategia cyfryzacji była błędna. Podkreśliła, że dzieci powinny najpierw nauczyć się czytać i pisać, a dopiero później korzystać z urządzeń cyfrowych.

Lotta Edholm twierdzi, że czytając tę samą treść z książki lub ekranu elektronicznego, łatwiej jest skupić się na papierze. Dlatego też w szwedzkich szkołach będzie teraz więcej czasu na podręczniki, które d sierpnia 2023 powracają do szwedzkich szkół. Tylko w tym roku, projekt będzie kosztować 58 mln euro (ok. 260 mln złotych). W 2024 r. do tej puli Szwecja dorzuci kolejne 44 mln euro (ok. 200 mln złotych).

Szwecja jest pierwszym krajem w Europie, który zdecydował się na rezygnację z tabletów w szkołach. Decyzja ta została podjęta po przeprowadzeniu analiz i badań, które wykazały, że urządzenia cyfrowe nie przyniosły oczekiwanych rezultatów w edukacji.

Eksperyment wykonany, lecz niestety nie udany :) 

Opublikowano (edytowane)

Wiec po co pis te laptopy dzieciakom rozdaje. BY rodzice mieli co jak widzieliśmy do lombardu zanieść? Ty już straciłeś kontakt z bazą? PO co pis te laptopy rozdawał? Chcą popełnić błędy Szwecji?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, nie napisał:

Szwecja jest pierwszym krajem w Europie, który zdecydował się na rezygnację z tabletów w szkołach. Decyzja ta została podjęta po przeprowadzeniu analiz i badań, które wykazały, że urządzenia cyfrowe nie przyniosły oczekiwanych rezultatów w edukacji.

Eksperyment wykonany, lecz niestety nie udany

jak mogą być właściwie wykorzystane narzędzia jakiekolwiek do nauki czegokolwiek jeśli nauczyciel ani ma pojęcie jak toto dział ani nawet jak tym się posługiwać? przecież większość nauczycieli ma mniejsze pojęcie o samej obsłudze urządzeń cyfrowych niż ich uczniowie

3 godziny temu, hubertuss napisał:

Wiec po co pis te laptopy dzieciakom rozdaje. BY rodzice mieli co jak widzieliśmy do lombardu zanieść? Ty już straciłeś kontakt z bazą? PO co pis te laptopy rozdawał? Chcą popełnić błędy Szwecji?

chwyt z tym lombardem to klasyczne czepialstwo bo zawsze się zdarzy patologia i tylko tracisz wiarygodność ferując takie argumenty i nawet jeśli tępisz tych których i ja nie lubię to i tak robisz dla mnie wrażenie (wychodzisz na) albo typowego leminga albo interesownego trolla na usługach; tak się składa - tych drugich co do których mam nie mniejszej wagi choć inne zastrzeżenia i albo się popraw albo.. nie wiem. ;)

Po pierwsze to odróżniajcie tablety od laptopów (zwłaszcza Ci co chcą mnie przekonywać o wyższości "meleksów" nad spalinowymi ;) ) bo o ile tablety co prawda jako bardziej niszowy produkt w rynku to tego rynku nie tracą i nawet używki mniej tanieją, podczas gdy laptopy tak częściowo na rzecz konsol do gier ale głównie na rzecz smartfonów i rynek robi się przesycony zwłaszcza laptopami i taki klient jak Polska co zamawia dziesiątki tysięcy praktycznie na jeden dzień ... chyba nie muszę więcej. Jest to klient wypłacalny i płacący cenę detaliczną bo nic nie wiadomo jakoby była to cena producenta a bodaj hurtowa a kto zna ten rynek ten wie jakiego rzędu marża tu poszła i nawet nie podam jak nikły odsetek ceny rynkowej detalicznej dostaje producent bo wywołam tylko gównoburzę ale na prawdę i dla handlarzy ale i dla producentów ta akcja laptopowa w Polsce to żniwa z plonem na przeżycie i wyparcie z rynku konkurencji zwłaszcza w tak trudnym rynku jak ten przesycony laptopowy.
Wygranymi tutaj najbardziej są co prawda dystrybutorzy ale i brandziarze głównie jankescy (HP, DELL) bo Asus to Tajwan i tutaj nie wiem dlaczego nie zlecono jakiejś polskiej firmie brandującej a nawet nie stworzono brandu coś typu - nie wiem - Polskie szkolnictwo czy coś w "ten deseń" bo i tak Chińczyk to wszystko wyprodukował i rzecz otwarta na ew przyszłość
Nie oczekiwał bym tego od interncjonalnej lewicy czy tępaków niesamodzielnych od Tuska ale tacy "zdeklarowani patrioci" jak PiS i ziobryści? Tak; kpię sobie ale tylko trochę bo naciągnięto polskiego podatnika na prezent rynkowy dla nie polskiego kapitału aby co prawda niższej klasy ale sprzęt biznesowy dać do zabawy uczniom czwartej klasy podstawówki i na kłopot zacofanym technologicznie nauczycielom którzy może i na wyższych uczelniach są już klasy - nazwę - cyfrowej, to w podstawówkach, no "śmiech na sali"
Kolejna akcja populistyczna i ... był taki film z Dykiel co mieli wannę w domu ale jej nie używali bo nie wiedzieli co to kanalizacja a jak ktoś zapytał - to po co ta wanna - no żeby nikt nie powiedział że my zacofani

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

Używa, używa. A podają mu na nim tabletki.:lol:

Mentzen już obśmiał parla-menciarzystów jak to nawet uruchomić wieśMacka nie potrafią tylko musi im jakiś sejmowy woźny (przy okazji zna wszystkich hasła :o)

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v