Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Przecież ten podatek już PiS podpisał w UE ... Tylko odroczył o rok, żeby nie uderzyło w nich przed wyborami ... Ale tak, wina Tuska, podpis Morawa ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Siedzacybyk napisał:

nie bronie ich w zaden sposob. wiem,ze jest powiazany z KPO. dziwnym trafem, pieniedzy nie wzielismy, rzad nie chcial ich wziac. ale moze sie myle?

Rząd chętnie by przytulił ta kasę ale na zasadzie dajcie i się odpierd**lcie.  Niestety dla nas jest to tak skonstruowane, że nawet jeśli tej kasy nie mamy to chcąc niechcąc musimy to spłacać 

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Nie dotyczy motocykli, koparek, ciągników rolniczych itp.  A zarejestrowane będą płacić dopiero w 2025 albo 2026. W 2024 ma być tylko podczas przerejestrowania. Stawka zależy od pojemności i norm Euro. Za popularnego passata B5 1.9TDI będzie to 7200 podczas rejestracji, więc takie samochody znikną z OLX bo nikt tego nie kupi ...

Swoje samochody liczyłem, to przy rejestracji na nowo za 3 osobówki i dostawczaka nie zapłacił bym nawet 5000 bo wszystko Euro V i wyżej.

To sobie będe szejsiontką na zakupy i do kościoła jeździł 🙂 

A w święta zetorem 😜

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Roman176 napisał:

ale ustawa nie jest ani napisana ani przegłosowana wiec ? 

Ale KPO nie będzie bez tego, kredyt i tak będzie trzeba spłacać ... Bo pewien pan z długim nosem się zgodził na takie kamienie milowe ...

Opublikowano
17 minut temu, jacus napisał:

pogoda barowa,ale zeby od rana pic ?? chociaz obiad zjadles ??

jeszcze nie miałem siać a tu ujjj 

12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ale KPO nie będzie bez tego, kredyt i tak będzie trzeba spłacać ... Bo pewien pan z długim nosem się zgodził na takie kamienie milowe ...

ale każdy kraj ustala swoje warunki w Czechach płacą tylko za auta służbowe ...  Węgrzech nie płacą ci bo są zaliczani do gruby biedniejszych czyli tylko bogaci 

Opublikowano

czy mozna byc glupszym niz wyborca pis-u ??

trudna sprawa ale niektorzy ynteligenci ze wschodniej polski probuja.

kto jest odpowiedzialny za obecna inflacje ? rolnik moze wiesz kto obecnie jest premierem ??

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

no wyborca platformy 

3 minuty temu, jacus napisał:

kto jest odpowiedzialny za obecna inflacje ? rolnik moze wiesz kto obecnie jest premierem ??

kaczy stan wywoła wojnę  na Ukrainie itp 

Ponieważ wydatki na energię stanowią znaczną część kosztów firm i gospodarstw domowych, ceny ropy, gazu i prądu mają duży wpływ na ogólną inflację

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

trudna sprawa ale niektorzy ynteligenci ze wschodniej polski probuja.

Miało być taniej i paliwo po 5 zł

Już P0 wyborach i będzie drogo i nie będzie paliwa po 5 zł

Kto oszukał Tusk czy premier z pis? 

• Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Miało być taniej i paliwo po 5 zł

Już P0 wyborach i będzie drogo i nie będzie paliwa po 5 zł

Kto oszukał Tusk czy premier z pis? 

Się bierz do roboty, bo za Tuska kasy za pierdzenie w tapczan nie dajo xD

Opublikowano

Tera to będzie nie po siedem a po dziewięć. Różnica taka, że to nie jest żarcik sytuacyjny. @Galan co tam w Twojej szklanej kuli? Nasralah właśnie szykuje Liban do wojny. Gen. Załużny daje wywiad, który można rozumieć wprost a można też ulokować go szerzej. Iran z lekka wycofany...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Dam se rade

Ale jak można tak zmienić zdanie. 

Oszustwo mu wylizie bokiem. 

Nie wylizie, tylko wyborcy PiSu wierzyli w te jego 5zł xD 

Lepiej już zbieraj na 7.000 Tuskowego podatku od Volvo xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v