Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Ale co Tera będzie z miesiączkami prezesa 😁

menopauza 

I trochę przetasowania na stołkach w dosłownie każdym państwowy urzędzie. 

kto źle obstawił barwy klubowe, ten do odstrzału 🤭

Opublikowano

jak na razie nic sie nie dzieje na stanowiskach -tylko policjanci wyszli przez szereg i juz planuja emeryture..

59 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Te PiSiory nie mogą zrozumieć że dla ludzi są rzeczy ważniejsze niż 500+ czy czynastka ...

mlodzi o emryturach nie mysla-nawet wiedza ze ich nie beda mieli,, do tego przynajmniej 1/3 nie ma dzieci i nie bedzie miala-- cywilizacja robi swoje.. ryby w baltyku slabo sie rozmnazaja bo za duzo jest pozostalosci srodkow antykoncepcyjnych w wodzie..

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Mam do ciebie 2  pytania  .

Jedną z obietnic wyborczych KO były podwyżki dla nauczycieli. Od 1 stycznia ich pensja miałaby wzrosnąć o 30 proc., ale nie mniej niż 1,5 tys. zł brutto.

Dla wszystkich nauczycieli w Polsce czy tylko wybranej grupy ?.

Czy ta podwyżka jest potrzebna ?.

A co ja mam z tym wspólnego ?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał:

podpowiem ci ze to sa ssaki. 

Specjalnie tak zadałem pytanie, bo wiem że to ssaki. Ale dzięki za podpowiedź.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano

A Kołodziejczak wciąż nie może  pogodzić się z wywiadem z Mazurkiem🤦‍♂️

4 minuty temu, mirro napisał:

O właśnie. A ta rybka co?:lol:

Pomylił zdjęcia z albumu

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

jak na razie nic sie nie dzieje na stanowiskach -tylko policjanci wyszli przez szereg i juz planuja 

narazie policja I wojsko. 

reszta po samorządowych jak zawsze. 

przecież jak menda mierna, ale wierna się nigdzie nie dostanie, to będzie trzeba mu jakąś ciepłą posadę znaleźć. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jacus napisał:

skad ty mozez wiedziec co mysl i robia mlodzi z miast ??? znasz kogos takiego ??

rozmawiales kiedys z takimi ludzmi ??wiesz co jest dla nich wazne ?? 

Do garów kuchto!!!!

1 godzinę temu, jacus napisał:

podpowiem ci ze to sa ssaki. 

a z waleniem to wiekszoc uzytownikow tego forum juz dawno nie ma nic wspolnego,albo nigdy nie miala 😂

Jak ty jesteś impotent z drugą grupą to nie sądź innych    :P  prostamol se kup makaronie bezjajeczny.   xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
Dnia 26.10.2023 o 23:22, dysydent napisał:

pracodawca o ile zaakceptuje prawo do pracy z wyższą wyceną w dni tzw "ustawowo wolne od pracy"
Podkreśliłem że "prawo" a nie obowiązek
Sam rynek zadecyduje czy ktoś chce pracować w dni wolne czy nie chce oraz czy chce zatrudniać po wyższych kosztach czy nie

zarówno zakaz jak i nakaz pracy jest patologią co do zasady bo mają wspólny mianownik - zniewolenie

a no Polsat już powyrzucał z anteny zawodowych kabareciarzy bo pewnie ocenił że nie wytrzymają konkurencji z tą różnokolorową gawiedzią co będzie teraz usiłowała rządzić

mamy najlepszy choć i najkosztowniejszy kabaret w Historii nowożytnej Polski - obecnie wybrany parlament
szkoda tylko że kabarety się robi dla abstrakcyjnych jaj a ten nasz będzie miał realnie wymierne i wcale nieśmieszne bo wręcz opłakane rzeczywiste skutki

Każde prawo daje się obejść i po d*pie dostaje pracownik. Prawo do pracy. Czyli to sam pracownik powinien decydować czy chce pracować w niedzielę czy też nie, nawet za wyższą stawkę ?

Co do Polsatu to już narosło tyle teorii spiskowych, że się nie mówi. Wszystkie dotyczą oczywiście Pisu. Niedługo spadnie śnieg i też Pis będą za to winić 🤣.

Pojawił się nowy dyrektor, który swoje rządy rozpoczął od zwolnień. Dziwnym trafem za jego kadencji w TVN nie było żadnego kabaretu, za to zaroiło się od pradokumentów. Tutaj być może jest podobnie bo znikły wszystkie kabarety z kanałów Polsatu i z internetu. Ciekawe czym może jeszcze zaskoczyć człowiek który najlepsze lata pracy ma już za sobą i przekroczył już dawno wiek emerytalny.

Dnia 27.10.2023 o 12:32, Agrest napisał:

Dziwić się i nie dziwić.  Który z Was dałby radę wygrać z tremą na początku drogi politycznej,  poskromić gestykulację, mimikę język?

Jak wytrwa to przyjdzie mu to z czasem. Zatrudni speca od wizerunku, będzie kłamał jak Tusk czy Morawiecki z uśmiechem na ustach i głaskał podniebienia wyborcom.

Tylko że jeszcze nie tak dawno dosyć dobrze sobie radził w wywiadach, nie dał się zagiąć a teraz całkiem inna osoba. Prawdopodobnie miał speca od wizerunku, tylko że albo ten spec sam zrezygnował albo Kołodziejczak z jego usług i jest to co jest. Ponadto Tusku do siebie mógł go wziąć z dwóch powodów. Albo aby mieć kozła ofiarnego albo aby nie robił zadym w czasie jego panowania. Albo jedno i drugie.

21 godzin temu, racyl napisał:

Dzięki ruskim i białorusinom będą tańsz enawozy potasowe i fosforowe 😄

za***iście

Pytanie ogólne. Po cholerę putinowi konflikt na Ukrainie ? Trzymał Europe w garści poprzez ceny węgla, ropy i gazu. Mógł sterować cenami nawozów potrzebnymi do produkcji roślinnych. Czyli w zasadzie rządził w regionie i nikt mu nie podskoczył. Nuda czy chore ambicje ?

https://wiadomosci.wp.pl/hulajnogi-znikna-z-ulic-paryza-paryzanie-mowia-dosc-w-referendum-6883290905062304a

Ciekawe. W referendum zagłosowało 7,5 % osób z grubo ponad 1mln  a wynik jest wiążący.

I jeszcze jedno. Demokracja w wykonaniu obecnej opozycji.

https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-jacek-kurski-straci-posade-w-banku-swiatowym-jest-furtka-w-p,nId,7113082

Od czasów Belki a nawet wcześniejszych lat nikomu nie przeszkadzały kompetencje prezesa NBP aż do teraz.

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

t_z_130.jpg

1 godzinę temu, sakala napisał:

Ile razy jeszcze będziesz wklejał tą bzdurę?

No faktycznie. Nie wieś, tylko rolników. Trzymajmy się faktów.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v