Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurna widzę stratedzy od wojny tfu na waszą mac. Po co państwa wokół roskich idę w armię jak tylko mogą? Czemu tak duża część państw jest pod kontrolą ruskich??? Jakim lekkomyślnym trzeba być żeby taie bzdety pisać...... I było by jak z Ukraina. Twarde i proste przekazy szły, jak nie to zaraz udawał jakieś manewry pod granicą że niby szkolenia z 200k żołnierzami. I co myślicie ze on by sobie tak o przejął Ukrainę i na tym by skończył? Zaraz by mu się nie podobało że nowy gazociąg że węgiel nie ten. I ciekaw jestem czy wtedy Duduś by sobie mówił nie strasz nie strasz...... Ciekaw jestem co każdy z was by wtedy powiedział, jak jeden shronienia w psiej budzie by szukał. Naszym obowiązkiem jest ich tam powstrzymać i nie h się tam tłuką. 

Zaś I natomiast druga sprawa jest to że nasz rząd robi to tak lekkomyślnie i barbarzyńsko dla nas i naszego państwa że ręce opadają. My na tej wojnie, właśnie Polacy powinniśmy wygrać. Narazie jedyne co mamy to kilka dostaw nowych czołgów, i kontrakty na grube miliony i armię na papierze.  Kilka obiecanek na wymianę dajcie im my wam potem damy. Xdddddd

Gówno mieliśmy i tak, i w razie jakiegokolwiek ataku to i tak w d*pie byśmy byli przedtem jak i teraz. Więc jeden czort, i nie dopuść panie aby jakąkolwiek więcej rakieta spadała na nasze terytorium. Tyle w Polsce nam zostało złożyć ręce i się modlić. 

1 godzinę temu, ws71 napisał:

USA dokładnie robiło, robi nadal w swojej strefie wpływów,przypominam że było gotowe rozpocząć III WŚ w obronie własnych interesów, niekoniecznie będą one korzystne dla Europy a w szczególności ich gospodarek, to prezydent USA powiedział że nie będzie żadnych sankcji wobec Rosji w istotnych dla USA gałeziach ich gospodarki, Rosja dzieki temu kasuje ok 1mld $ miesięcznie , obecnie dla USA taki tlący się konflikt jest kopalnią kasy a my jeszcze z tego się cieszymy

Słowo klucz po trupach do celu, ale tylko dla własnego interesu!!!!  Tak w zasadzie postępuje każdy rozsądny rozum. 

Wojna to przede wszystkim kasa kasa i jeszcze raz kasa. 

Opublikowano
1 godzinę temu, ws71 napisał:

USA dokładnie robiło, robi nadal w swojej strefie wpływów,przypominam że było gotowe rozpocząć III WŚ w obronie własnych interesów, niekoniecznie będą one korzystne dla Europy a w szczególności ich gospodarek, to prezydent USA powiedział że nie będzie żadnych sankcji wobec Rosji w istotnych dla USA gałeziach ich gospodarki, Rosja dzieki temu kasuje ok 1mld $ miesięcznie , obecnie dla USA taki tlący się konflikt jest kopalnią kasy a my jeszcze z tego się cieszymy

Logika jak bęcwałów z naszej aktualnej partii rządzącej. "Bo oni też kradli" to my też możemy. Ja zaś powiem najbrutalniej jak to tylko możliwe. Mało mnie interesują interwencje USA w krajach trzeciego świata, a dużo mnie interesuje interwencja Rosji w kraju graniczącym z Polska. Zresztą USA nie bombardowały Kuby podczas kryzysu kubańskiego, a wprowadziły blokadę  wyspy, oraz zagroziły zatopieniem każdego statku który przekroczy tą sławetną linię blokady. Co tu w ogóle porównywać? 

Opublikowano (edytowane)

Chyba nikt " normalny " mieszkający gdzieś między Odrą a Bugiem nie będzie usprawiedliwiał ruska . Rusek łamiąc własne zobowiązania zaatakował sąsiada , giną pewnie setki tysięcy ludzi , a co niektórzy mają problem z określeniem kto jest agresorem . Naszym celem nadrzędnym  powinno być zatrzymanie ruska jak najdalej od nas  wspierając ukrainę .

Jeśli ktoś urodził się  po wyjściu ruskich  z naszego terytorium lub nie pamięta tego to popytajcie się starszych . Gwarantuję wam że zdecydowana większość odpowie wam że rusek był gorszy od Niemca . To taka  zagwostka dla niezdecydowanych . 

Edytowane przez peugeot
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

A nasz proboszcz dziś ogłosił i powiedział że pieniądze z kolędy przeznaczył na część spłaty fotowoltaiki.

Zagotowało mnie.

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

A nasz proboszcz dziś ogłosił i powiedział że pieniądze z kolędy przeznaczył na część spłaty fotowoltaiki.

Zagotowało mnie.

No ale że co? 

Opublikowano

Parafia bardzo duża, raczej nie biedna a pieniądze na spłatę części🤦‍♂️

Jedno na domu sióstr posadowione, druga przed plebanią na ziemi. Instalacje małe.

Z prac przy kościdle to rozebrał stary kamienny mur. A lamentu było bo zajęcie pasa drogowego 500zł kosztuje. Oczywiście w dzień rozebrali.

Na budowę się nie zanosi

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Parafia bardzo duża, raczej nie biedna a pieniądze na spłatę części🤦‍♂️

No bo pewno część...na tą część...

Opublikowano
45 minut temu, Ulman napisał:

W naszym wypadku to kasa stracona

w takim samym stopniu jak ta na smord onuc w internecie..

23 minuty temu, peugeot napisał:

Chyba nikt " normalny " mieszkający gdzieś między Odrą a Bugiem nie będzie usprawiedliwiał ruska . Rusek łamiąc własne zobowiązania zaatakował sąsiada , giną pewnie setki tysięcy ludzi , a co niektórzy mają problem z określeniem kto jest agresorem . Naszym celem nadrzędnym  powinno być zatrzymanie ruska jak najdalej od nas  wspierając ukrainę .

Jeśli ktoś urodził się  po wyjściu ruskich  z naszego terytorium lub nie pamięta tego to popytajcie się starszych . Gwarantuję wam że zdecydowana większość odpowie wam że rusek był gorszy od Niemca . To taka  zagwostka dla niezdecydowanych . 

chyba u was na wschodzie polski-u nas nikt tak nie powie..

lokalny historyk zrobil liste kilkudziesieciu ofiar niemcow i zero rosjan i tak w calej okolicy.

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Może córkę wydaje za mąż?🤣

Raczej wnuczkę jakby co.

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

chyba u was na wschodzie polski-u nas nikt tak nie powie..

Opinia o ruskich "rzołnierzach "  w czasie  ll wojny  św. I tej obecnej  w Ukrainę nie zmieniła się - prymitywni ludzie , zmanipulowani , bez własnego zdania .

Opublikowano

A opinia o Navy Seals Team Six i ich wyczynach w Afganistanie to jaka jest?😂 Muszę Cię zmartwić że my w pewnych warunkach możemy być tacy sami, a nawet gorsi.

Opublikowano
14 minut temu, mirro napisał:

A opinia o Navy Seals Team Six i ich wyczynach w Afganistanie to jaka jest?😂 Muszę Cię zmartwić że my w pewnych warunkach możemy być tacy sami, a nawet gorsi.

To nie usprawiedliwia ruska . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v