Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 27.10.2023 o 15:17, Tomasz0611 napisał:

Przecież to od początku było wiadome, tylko ktoś niezrównoważony umysłowo nie robił zapasów i wierzył w to co PiSowcy i Obajtek mówili w wywiadach ...

Jak tam zapasy letniego paliwa jaśnie oświecony?🤣

• Haha 3
Opublikowano

Jak baryłka była po 90 dolców to na Orlenie 5,99 było, teraz baryłka 77-80 dolarów i ON po 6,70 xD Już nie mówiąc o tym, że dolar staniał xD 

Przed chwilą, tmk1974 napisał:

Wlany depresator z LM i się trzyma bardzo dobrze, zostało jakieś 900l więc luzik ;) 

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Jak baryłka była po 90 dolców to na Orlenie 5,99 było, teraz baryłka 77-80 dolarów i ON po 6,70 xD Już nie mówiąc o tym, że dolar staniał xD 

U mnie na Orlenie dzisiaj wskoczyło 6,49 ,  trzeba poczekać na 5,90.

Opublikowano
3 godziny temu, tmk1974 napisał:

Widzę że część nie rozumie że letnie wykorzysta się w ciepłych okresach.

Ja spuściłem z ciągnika letnie dziś kupiłem 200 zimowego zaleje i w razie potrzeby będzie na zimowym.

W zeszłym roku to zużyłem z 10 litrów zimowego.

A byli jeszcze te tacy co żniwa zebrali przedwojennym paliwem 😄.

Opublikowano

przedwojenne-jeszcze mieli skitrane w stodolach ?, na podkarpaciu to mozliwe 😂

przed II wojna polska  byla potega swiatowa w wydobyciu ropy i jej przerobie.polscy inzynierowie uczyli na bliskim wschodzie jak kopac szyby.

• Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, Sadek napisał:

Widzę że część nie rozumie że letnie wykorzysta się w ciepłych okresach.

Teraz rozumiem - to były zapasy robione na lato przyszłego roku lub na następne lata! A jakbyś mnie jeszcze mógł trochę oświecić, bo wiesz, ja ze wschodu, taki ciemnogród - z jakiej przyczyny takie zapasy się robi?😁

Opublikowano
55 minut temu, tmk1974 napisał:

Teraz rozumiem - to były zapasy robione na lato przyszłego roku lub na następne lata! A jakbyś mnie jeszcze mógł trochę oświecić, bo wiesz, ja ze wschodu, taki ciemnogród - z jakiej przyczyny takie zapasy się robi?😁

No wtedy jesteś premium na forum 😁

Opublikowano

Na tych zapasach robionych na zaś kilka razy już straciłem, w ciągu roku baryłka ma tyle wzlotów i upadków, że zawsze idzie kupić w dobrej cenie. Czas w końcu zmienić myślenie (o sobie mówię).

Opublikowano

Raczej teraz nastąpi stabilizacja, i od przyszłego sezonu znów będzie tak ze nawozy tanie czerwiec/lipiec a zboże drogię grudzień/marzec i tak co 10 lat ta historia się powtarza. 

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, tmk1974 napisał:

Jeden woli żyć od 1 do 1 drugi woli mieć jakiś zapas.

Opublikowano
1 minutę temu, krzychu121 napisał:

Mierzysz jakąś czy ilość się zgadza ? Cenę mają bardzo dobra 

Jak brałem to w mauzer laliśmy ale nie mierzyłem nigdy. Firma znana i raczej nie oszukują bo i dużo ludzi bierze od nich, firmy transportowe też.  A cena dobra bo i transport Poski siada . 

Opublikowano
19 minut temu, GRZES1545 napisał:

Sma nie wiem, ale narazie kupuje na bieżąco. Zapasu nie robię. Podobnie z nawozem i chemią.

Może poczekać do 11 aż rząd rozłoży sie? Wczoraj tankowałam po 6.5

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Tak

No to nieźle. Ja się narazie wstrzymam chyba bo inne wydatki są a paliwa jeszcze mam chociaż 500 bym kupił,ale nie,wolę kasę na co innego przeznaczyć

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v